Vad kommer hända 2022?

Så börjar vi närma oss våra egna tävlingar, och som vanligt när vi vill större tävlingar så hyr vi in oss på någon anläggning som har dem möjligheterna. Denna gång blir det på Surf, så det är ju väldigt nära hem ialla fall.

Varför vi inte är på URF detta år, har helt och hållet med att deras underlag klara inte av när det regnar. Så enkelt var det. Men helt sjukt nu när Corona typ inte har något som stoppar oss, så är det typ ingen  som tävlar istället, om man ser bakåt dem 2 sista åren, just när det har varit Corona restriktioner så har vi haft över 600 starter varje år, och då med typ bara tävlingsklasser och inget extra som publik och så.

Nu när det som sagt var är fritt fram så har vi 400 mindre starter ????? vad hände??? Tror att människor har blivit bekväm och även hittat andra fritidssysslor. Men, ändå konstigt när man har häst och tränar för att tävla.

Men, kan väl säga att man själv har väl bli lat också. Men, far och tävla gör vi fortfarande. Skillnande är att detta år så får även vi som tränare och publik äntligen också åka på tävlingar.

Hur som helst så är det såklart ekipage som kommer och tävlar, det är lugnt. Exempelvis så ska lilla Ulf ut på sin andra start för livet, vi får se  om han klara denna bättre, var VÄLDIGT läskigt förra gången. Men, på det igen som man säger på det igen 🤪

Helt sjukt varmt har vi haft nu i snart 2 veckor, alltså vi snackar + 30 grader strecket. Och vi som inte är van vid denna värme klagar såklart, men vi vet att det blir snart sämre igen. Så får njuta så gott det går, jobba ja det tar man på kvällen helt enkelt.

Nya pållen Rakel, tar det hela med ro. Ganska smart och cool tjej, men även väldigt ängslig i vissa moment. Hon får ta den tid hon vill i vissa uppgifter helt enkelt. Förtroende tar TID och få till en häst ska ni veta. Man får en chans, så gäller att inte misslyckas på denna uppgift. Alltså bättre och låta det ta lite extra tid och bli bra i slutändan istället.

Vilket skämt och hämta häst från hästtranportören det blev, dem sa att dem skulle komma torsdag, vilken tid ? men okey. Sen igår onsdag så skickar dem att vi är på plats kl. 21.00 ikväll 😲och då är kl. 14.00. Vi ska åka till Stockholm, även i panikkörning finns det inte en chans och hinna. Nu efter många timmars jagade och pratade i telefon så löste det sig att hon fick uppstallning och då kom dem kl .20.00, tur man har bra bekanta. Så vi sov över i Uppsala och åkte och hämta henne imorse. kan väl säga att det är inte speciellt hanterad, fick panik och drog iväg, som tur var höll den sig på gården. Men, 1 timme senare så var hon fångad och lastad. Snäll och köra ialla fall. Men, förtroende för människor eller handskad av dem är nog inte många procent av . Bli mycket godis och försöka närma sig henne utan att hon svimmar. Det ska nog lösa sig ska ni se.

Hann ialla fall skicka iväg en buffe catering innan avgången igår ialla fall. Alltid något och visst allt löser sig såklart till slut.

Nu är det midsommar afton imorgon ialla fall, så nu börjar vi ha typ semester mer på riktigt. Ska bli skönt

Vi har köpt en 3 åring från Zangesheide stuteriet, 3 år och namnet är Stadenta Z, ett sto med bra stam. Såldes för att den helt enkelt är för liten, men för oss behöver vi ingen jättehäst i vårat stall. Vi ska bara få hem den nu från Holland också, inte det lättaste. Dem får säga vad dem vill att det går så många transporter i Europa. Men, icke vid semester tider ska ni vet. Nu ska hon komma nästa vecka (hoppas vi) Blir spännande.
Japp, vi klarade. 1 år som egen företagare. Har såklart varit lite jobbigt och stressigt i vissa fall. Men, ändå helt under kontroll. Allt har rullat på, vi har tagit på oss både Umåkers 3 matställen och har en del cateringverksamhet som är utöver våran grundverksamhet gälland skolmåltid och lokalvård. Rätt så stolta över oss att vi faktiskt har klarat av det, även med tuffa bakslag när det gäller dödsfall i familjen och få ihop vardagen så det blir ok. Nu har vi en bit kvar på det sista, men då får vi se det så här att vi har hela sommaren på oss och få alla pusselbitar på rätt plats, eller så får dem vara som dem är. Vilket som så tar vi mini semester från och med imorgon. Vi kommer såklart att typ jobba varje dagen ändå, då på våra villkor såklart. Simma lugnt på er.

Så var vi hemma efter 2 dagars sväng ner till Strömsholm för att hejja fram och vara goda föreningsmedlemmar och lagledare för ponnylaget.

Dem gjorde ett fantastiskt jobb och blev 8:a i Sverige, det är inte fy skam kan man tycka.

Så imorgon är det jobbdag igen, 4 dagars vecka denna vecka, då det är nationaldagen idag. Och det betyder ledig dag. Skönt, även om det var en rackarns mil som har körts.

Ska sätt ut lite bilder när jag laddat ner dem från helgen.

Sen vart väl hela tävlingen lite snuvad på konfekten, då det regnade så mycket i veckan som har varit så torsdagens klasser vart inställda efter 2 klasser hade körts och på fredag gick bara en klass av stapeln och det var en ponnyklass. Men, sen på lördag så gick det bra och köra på som vanligt. Vädret är dock inget vi kan rå över tyvärr.