Vad kommer hända 2022?

En av oss i familjen är förkyld för första gången sedan Covid startade, typ 2,5 år sedan, shit vad tiden har gått fort och att man har klarat sig från att bli sjuk även vanlig förkylning är ju helt fantastiskt, men nu är hostan här i alla fall.

Även isen är här ute, och plusgrader, igår gick det bra och rida. Men idag så är det skritt som gäller, man får ta varannan dag helt enkelt.

2 gånger kvar på ridskolan, gick ju fort som attan i år. Vi började ju några veckor tidigare efter sommaren, då vi vet att det blir shit underlag på vintern. Vinterna kommer inte fören nästa år skulle jag tro som vanligt och då kommer väl 2 meter snö på en gång så det är en balansgång vad man får.

Ska börja baka V 75 gobitarna idag, blir på jobbet då man kan göra så mycket mer på en gång där.

Annars första advent i helgen, har julpyntat lite mer hemmavid, så det blir lite ljusare i mörkret, lite snö gör mycket för att lysa upp kan man säga.

Nu är vi på 23/11, och visst det är lite vitt på marken, men inte snö som vi i norrland kallar det. Det blir lite ljusar i alla fall 😎.

Vi var på årets sista tävling i Skellefteå i helgen och var banbyggare och domare, tur nog så var det inte så många minusgrader. Vi är ju i slutet av november ändå. Men med dörraran öppna i ridhuset så var det väl inte sommarväder direkt. Men det gick. Våra ekipage var super duktiga och tog segrar och placeringar, finfina runder och kval hit och dit.

Nu blir det automatiskt lite vintervila då det är hårt underlag ute. Så lättare markarbete står på schemat.

Nu går ju alla syskon och halvsyskon i samma hage, för att ha dem med farbror Algot gick inte, sur gubbe. Går bra med ston, men då jagar dem han istället för han blir en mes. Men valack och hingstar så blir han värsta tuffingen (tror han) okey han får gå själv i sin hage och titta på när dem små har det roligt. >Det är Uno, Ulf, Ulla bella (helsyskon) och Lille skutt som har samma pappa som dem andra. Lille skutt är ju 1½ och fortfarande hingst, men har ingen tendens och ha hingstbeteende ännu som tur är. Han är den coolaste av dem alla, inget stressar honom ska ni veta, chefen heter Ulla bella även hon 1½ år och har man Mamma Kakan som mor så tar man inget skit av grabbarna ska ni veta. Ulf tror han är chef för att han är 4 år, men det låter dem yngre låta honom tro tills vidare. Uno han som bara hänger på, men han tycker Ulla bella är fin 🤩.

Lady och Mira går i samma hage, där tror Mira att hon är sååååå tuff, men det är Lady som bestämmer hahhah.

Kakan går själv nu för tiden, efter hon blivit blind på ett öga har hon även blivit inte den gladaste ponnyn i stallet och för att hon ska få ha det lugnt, ja då går hon i sin egen hage helt enkelt. Vi vet ju vad som händer när hon tar strid, ex. i somras när hon gav sig på Corall (180 hög) och blev själv skadad.

Algot går som sagt själv, men det är 3 hagar som är precis bredvid varandra, tar man bort staketet så går dem alla tillsammans egentligen. Men en bräda uppsatt då är det lugnt på gården.

Corall, Rakel, Gurra, Cristall har egna hagar, men samma sak där. En bräda emellan så går dem tillsammans egentligen.

Men, Gurra kan ha tendens och vara hästelak, även om man inte skulle tro det. Rakel är bara söt, Corall är STOR och vill leka lite väl mycket ibland, långa ben. Lätt och få sig en spark. Cristall är en gammal tant som gärna går i sin egne takt, med dem yngre vimsar runt.

Så ser det ut på gården just nu, men allt kan hända vet man ju.

Ikväll har vi en tidig julmiddag med dem anställda på företaget, är helt sjukt att vi har varit egna företagare över ett år nu och vi lever fortfarande .🙃 nej, men det rullar på riktigt bra. Visst ibland blir det lite mycket, men sen blir det normal läge igen som tur är. Oftasta så kommer alla beställningar m.m samma helg, så det är ju skönt och få det gjort samtidigt.

Vårat ordinarie jobb det rullar på som vanligt, inga problem. Bra personal som är själv gående är ju bara super skönt.

Det som vi tänker lite extra på nu är tyvärr att det är strax 1 år sedan pappa började sin sist resa här på jordelivet. Våran hund gick bort för ganska exakt ett år sedan också. Så nog börjar man tänka lite extra när man känner igen vissa delar i livet som återkommer.

Jaha då var första vinterdagen på plats, okey ingen snö såklart. Men minus 10 grader och stenhårt i marken, som tur var så är det inte isbana i alla fall. ❤

Nu på fredag har vi första julbordet på travet och sedan är det inga fler kvällstrav innan juldagens V 75 travkväll.

I helgen är vi banbyggare och domare i Skellefteå, är lite väl sent på året kanske i mitten av november med tävlingar, men om det är sånt här väder så är det helt okey. Tar ju inte lång tid innan tävlingssäsongen drar igång 2023 kan man säga.

Annars har ju som sagt var även Uno kommit hem, och nu har han hitta sin vänner. Algot gillar inte ungdomare så han får gå själv den lilla surgubben. Men, Lille skutt och Ullabella gillar Uno. Ulf är väl lite som en farbror även om han är bara 4 år, men han tror han bestämmer i gruppen. Men, det är Ulla bella (men säg inte det till honom ) 😉

Sista månaderna på året även förra året vara beställningarnas tid gällande catering av mat för företaget, även detta år gäller samma sak.

Ja, vi tackar för förtroendet.

tävling för Corall i helgen, 12-13/11-22, vi har 10 plusgrader och blåsigt och tyvärr lerigt pga regn som varit, men kanske blåsten kan fixa lite av det. För jag kan tänka att kyla bör komma inom kort och vi vill inte ha isbana. Tråkigt och livfarligt. Och även om det är mörkt och blött, så är det ju ändå så mycket lättare och ha häst när inte isen och snön är på plats. Går och rida ordentligt varje dag, lätt och släpp ut hästarna i hagen, okey man får hålla koll på skor och mugg och sånt skit på dem. Men om man jämför med att plusma i 1 meters snödrivor eller gå som bambi på hal is. Ja, då kan man ta det här istället, till förhoppningsvis snön kommer på direkten.

Både Uno och Rakel är ju hemma. Och Uno tycker Lilleskutt och Ullabella är super roligt, Algot var inte snäll mot honom, så stackars Ulf får gå med honom  tills vidare. Han är hur snäll som helst mot stona, men valackarn är han inte en snäll pålle.

Rakel rids minst 3 ggr i veckan, och hon är så duktig. Och helt sjuk om 1 ½ månad så är hon 4 år. Våran lilla bebis, okey vi har 4 st till 🤪

 

Nu drar hösten in för fullt, idag så har man 9 dagar höstlov till skolan börjar om igen. Det är såklart 3 travdagar och lite lunch till fritids eleverna i 3 dagar. Men det räknas inte. Nu ska jag ut och motionerna 2 st B-ponnier och städa dem lite. Är ju en del lera i vissa hagar av allt regn. Tyvärr