NYHETER 2016

ALLA friska

Vad händer, alla på gården är friska ( sisådär) både hästar, hundar och människor är plötsligt ganska OK för att vara oss. Matförgiftning borta har jobbat 2 dagar så skönt även om kroppen slängde in en förkylning istället men det kan jag ta.

Annars var det snö på gång men efter 10 minuter så vips blev det regn istället så nu spöregnar det ut den 25/11, blir nog ingen vit jul i år heller tror jag.

Fuxis är nu igång med sin ridning, hon är nu kollad tänderna och klippt och allt ser OK ut så nu får vi se den riktiga Fuxis, är så svårt och göra något när pälsen är mest till för att inte frysa, men det fungera som svårt när vi har ridskola och tävlingshästar i vårat stall + att hon torkar ju aldrig upp efter allt regnade, man är ju liv rädd att hon ska bli förkyld, det är sån skillnad när man börja använd pållarna på "riktigt" om man snackar Svampbob han behöver inget täcke han är 2 år och har satt sin vinterpäls och klarar sig finfint med det, men han sliter liksom inte ihjäl sig med andra saker, han är ju tonåring just för tillfället och hans jobb är att reta Sune ju. Han har tät och tjock päls så nästan vätska rinner av utanpå, perfekt för honom.

Men för dem andra i stallet så gäller klippning i lagom mängd, vi brukar jaktklippa på vintern eftersom det blåser så  grymt mycket hos oss, så det är rent av taskigt och ta hela hästen, nu är det typ 2 månder dec-jan som det gäller och det fungerar bra, men sen när vintern lugnar ner sig så blir det helkroppsklippning, vi tar dock sällan hela benen utan behövs det tas fintrimm där så blir det vanlig sax. Håret skyddar benen på många sätt.

Sen har dem minst 300 g vintertäcke med hals och blir det "vinter" så sätt ett stalltäcke på också, det viktigaste för vår del är att det är tätt vid halsen och bakdelen, vi kallas inte sibirska slätten för intet.

Annars håller vi på med sista bakning till skyltsöndag nu till helgen, vi är nog ganska redo, sen får vi se vilket underbart väder vi ska stå i också. Hoppas på sol och + 25 grader kanske lite väl och hoppas på, men inte regn i allafall.