NYHETER 2016

Inomhus SM

Helsingborg är ju inte så långt bort från oss, eller?????? bara hela landet att åka som tur var så är vi norrläningar galna nog och fixa det ändå, i år på inomhus SM har vi ekipage som deltar och och redan nu vet vi att resultaten kommer att infinna sig. Alltid spännande och visst det hade varit roligt och vara där nere i spöregn och mörkret, men det finns en hel del som även måste göras hemma vid också, och problemet är ju att man måste ha en plan när man lämnar våran gård och åker både jag och syrran iväg så är det planering innan kan jag lova.

Fick första snön igår 1/11, sen om den håller sig kvar är en annan sak, precis plus-minus noll håller det sig på så jag har nog en tanke att det kommer tina bort innan vi får ny snö igen, men visst blir det bra när det kommer och 10 cm vore kanon och sedan -8 grader så det inte är klibb snö då är vi som nöjda. Inga krav alls.

Idag har duktiga Fuxis fått vinterdojjjor och nu har alla vinterdäck på sig. Hon var så duktig, ibland kan ju nya och ung hästar tycka att det är jobbigt med just hovslagaren och för en gång skull så var hon bäst på bakbenen och tycket att fram var lite jobbigare men inte något som en Pelletshink kan lösa, mutor är bra ibland, så nu ikväll har hon ridits men nya pjuks och på snö och hon klarade av det finfint.

Sen skulle vi ta tag i och raka hennes fluffiga päls också, hon är ju ny skumbadad, men hon bör nog ta bort lite päls för att orka och inte frysa när hon blir svettig. Men det tar vi någon passande dag. Efter henne är det nog bara Lilly kvar som skulle behöva klippas, men det är ingen panik.

Annars är det ju höstlov och kommer att jobba hela 3 dagar och då snackar vi inte ens heltid, helt perfekt kan jag lova er. Sen räknade vi ut att det var 7 veckor till jul, vilket betyder att om 7 veckor har man jullov, inte fel och jobba på skola gällande loven som man själv får också och betalt.

Har som sagt var bokat en miniweekend till Stockholm den 3:e advent, för vissa vill ju gå på julmarknad och fjanta runt sig, ja ja jag följer med som stöd Blinkarjul är trevlig det ska jag väl säga men ibland blir det bara för mycket, lugnet är bra och lagom med julmat är OK, men stress och galenskapen som sedan läggs på är bara för mycket. Inte för att jag stressar upp mig men överlag så är nog julen den jobbigaste tiden för många. Ta ett djup andetag sätter er i soffan och chilla några gånger under julen rekommenderar jag. Själv går jag ut med hammaren och lagar några staket skulle jag tro, julafton som en vanlig onsdag så fortsätter vardagen som vanligt ändå.