NYHETER 2016

Trigeminusnerv helv.....

 

I nästa 8 år har jag nu haft denn "sköna" sjukdom, det kommer och går med smärtan nu förtiden, men jag saknar den inte och just senaste veckan är det tillbaka med buller och bång, oftast så känner jag av den mer på våren och hösten just när det blir ändrat klimat, eller om jag har pratat för mycket eller om jag har sovit för lite eller om den vill jävlas helt enkelt. Finns bara ett sätt och det är och vara tyst och hoppas att det släpper och såklart trycka epelepsi medicin 3 gånger per dag i 8 år, så man får sämsta närminnet och är trött hela dagarna men är det bara det som hjälper så får jag ta det helt enkelt.

Nu hoppas jag verkligen att den bara har fått fnatt och lugnar ner sig snart, vill inte börja om från början men denna underbara sjukdom. Vi får se om några dagar vad den sägar, men sömnSjukgår väl lite sådär med, då man lätt lägger sig på den kindsidan och då startar man upp elchockerna direkt och då tar det typ en timme innan den chillar igen, sega nätter kan jag lova.

Fakta:

Trigeminusneuralgi är smärta i trillingnervens utbredningsområde. Neuralgi är en allmän medicinsk beteckning för smärta i en nervs utbredningsområde. Nervus trigeminus, eller trillingnerven, är en nerv som människor har i ansiktet.

Trigeminusneuralgi anses av många vara ett av de värsta smärttillstånd som drabbar människan, då det dels är en oerhört stark och ihållande smärta, och då den dels är oförutsägbar. Smärtattackerna blossar upp som ett resultat av retning av vissa triggerpunkter och kan hålla i sig allt ifrån sekunder till timmar. Ibland kan attackerna uppstå utan beröring, på grund av vindpustar och liknande.

Trigeminusneuralgi är ofarlig som sjukdom, men tenderar att begränsa den drabbades liv, då mycket av personens energi går åt till att undvika attackerna. Sjukdomen är ovanlig, med uppskattningsvis 150 drabbade av en miljon.

********************************************