NYHETER 2016

Älskade ponny

Vi stog brevid framhoppningen på den senaste hopptävlingen som stallet var på och fick se riktig osportslig uppträdande mot hästarna , en häst skrittade på lång tygel och fick rundslag från ryttaren 5 gånger på ett varv , överdomare gick dit på en gång och sa till på skarpen och till svar fick den :

 

Jag visste inte att det inte var tillåtet att slå sin häst.......

 

Vi har hört från olika familjer som tävlar för olika föreningar att det är så bra att köpa en importerad häst för de så lättskrämda (spörädda) att de aldrig skull stanna.

 

Vad i hela friden är det för inställning???

 

Din häst måste du älska precis som den är och om du slår och sparkar på din häst så måste du börja fundera om detta verkligen är din sport , det finns bowling och bridge som ni kan satsa på istället.

 

Det är så synd att denna inställningen kommer fram ibland ,  då 90% av alla ekipage verkligen tar hand om sina hästar och skulle aldrig slå sin häst .

 

Det är bara så synd att se sådana saker och att svaret kan bara vara mera utbildning till ryttare och deras familljer , Gröna kortet kanske skall ha en del med Etik och Uppförande som måste läsas in innan man får närma sig en häst både hemma och på tävlingsbana.

Ha det bra

 

MVH SusanneCool