NYHETER 2016

SM

Som de flesta vet så var det SM i malmö förra veckan och som jag jobbade från datorn Cool

Föreningen fick 3 av 4 stycken till A final och rosetter till alla som deltog  , alla hade massa felfri ritter  och det som var absolut viktigast var att alla ekipage fick en Ah upplevelse om hur mycket trimning , träning , tävling , hur mycket arbete bakom scenen som det krävs för att bli BÄSTCool

 

För att bli bäst behövs det en plan som hela Teamet är engagerat i alla från den som skall tanka bilen till den som lägger upp tränings/tävlingsplanen , till den lilla jäkeln som skall betala hela kalaset.

Träningsmässigt måste man vara ödmjuk nog att veta sina brister , det är enda sättet att bli bättre , du måste rida för en tränare/vän /bekant/någon som ser dina brister och är villig att på ett konstruktivt sätt berätta vad som kan förbättras och HUR du skall göra detta.

 

Se måste du och hela teamet vara viliga att ta till sig kritiken , om man inte vill höra att något inte är 100%, hur skall du då bli bättre , det finns ingen som är perfekt , alla kan bli bättre.

 

Till 90 % är det ett ryttarfel , kanske inte den ryttare som sitter på hästen just nu , men någon har inte korrigerat när hästen går på dubbla spår / inte tar halvhalter/är stel /sitter fast. hästen går inte i hagen och tänker : I dag skall jag gå på dubbla spår!!

Det är VÅRAT jobb som ryttare /tränare att göra hästen så ridbar att man inte kommer ut från banan och säger den sprang iväg , det är då hela teamet skall funder på :Har vi verkligen jobbat nog med markarbetet /massage/vila/ träning???

 

För hästen själv kan inte göra det arbetet!

 

Vi måste lägga en sådan bra grund för våra ekipage att när vi bestämma oss att kliva upp i klassera så skall LA känns enkelt , vi skall hoppa MSV B utan att bli supernervösa , vi skall ha gjort allt grundarbete som behövs inna vi styr in på de stora klasserna.

 

Vi vet alla att bli bäst så måste man lämna sin comfortzon , det vill säga åka på tävlingar som känns lite stora och svåra

 

Kämpa på i flera tävlingar  , det kan ta 6-12 månader innan de felfria ritterna kommer  , det viktigast är att analysera varför saker händer och fundera tar hästen skada av våran plan eller har vi nog med grundarbete som gör att det är bara att fortsätta att med sin plan.

 

Jag har sagt detta förut och jag säger det igen , hur mycket du än vill så kan du inte vinna SM med ponny som kan hoppa LB , du kan inte kräva detta av din häst , det är orättvist.

 

Om din häst bara är kapabel att hoppa LB , var glad för det och hoppa LB , älska din häst presic som den är , om du som ryttare vill hoppa högre så måste du kolla hoppar din häst bara LB för du har för dålig plan? eller är det dags att köpa en häst som har större förutsättningar?

 

Men kom ihåg bara för du köper en ny häst så kan du inte skippa ditt upplägg , dina planer, dina träningar , ingenting kommer gratis i denna sport!!!!

 

Men när allting fungerar , då är livet så himmla bra , det är varför man står ute och fryser på vintern , varför man är pank hela tiden för TDB måste fyllas på , varför man är nöjd med 4 , 8 12 fel när en träning äntligen faller på plats Cool

 

Livet som ponny nörd är alltid spännade och givanndeCool

 

Ha det bra

 

MVH SusanneCool