NYHETER 2016

Breddträning 2016

SvRF har kommit med en jättetrevlig ide med en Bredd träning :

http://www3.ridsport.se/Tavling/Hoppning_/Nyheter/2016/04/Breddtraningforvassaretopp/

 

Men när jag läser kriterierna så saknas det något , typ NORRLAND.

 

Norrland har en återväxt som det inte finns någon annanstans i Sverige , vi har inte haft så många B ponnyer i LA -MSV B sedan 1980 talet och det måste ju betyda att vi gör något rätt här uppe.

 

Vi har SM medaljer i Inverkanshoppning , vi har placeringar i finalerna på SM , vi har deltagare i Baltic med rosetter i laghoppning , vi har SM Guld och placeringar i LAG SM i både Ponny och Häst , Vi har ekipage i 150 klasser som är jätteduktiga.

Vi kanske inte är flest , men vi är jätteduktiga!!!

 

Därför när det kommer ett sådant program från SvRF så är det guld värt för alla som kämpar på underifrån på LA höjd , äntligen något som kommer främja deras ridning och tävling.

 

När jag då kontaktar ansvarig på SvRf för att försöka reda upp detta så inte det blir ännu ett ankare på SvRF rykte som tex Åldersgrupperna och Inverkanshoppningen skandalen i Sundsvall så får jag ett snabbt svar där jag kommer kopiera in den delen av svaret som jag fick , jag kommer ta bort den delen som inte hör till frågan.

Detta är vad jag fick till svar varför det inte finns några Breddträningsplatser i Norrland:

 

Norrland är inte alls bortglömt, lika lite som Värmland, Västmanland eller Halland för den delen. När vi satte oss ner och gjorde upplägget för den här satsningen så hade vi massor av olika saker att ta hänsyn till och väga in i beräkningen. En av dem var (hur konstigt det nu kan låta såhär i efterhand) att vi inte skulle få tillräckligt många anmälda ekipage vid varje tillfälle, då vi inte hade marknadsfört konceptet i förväg. Att då lägga de inledande träningarna på platser där det finns många aktiva inom ett geografiskt ganska litet område skulle då öka chanserna att få till bra träningar ändå.

 

Detta låter jättebra tills du har läst det några gånger.

I norrland finns det inte nog med ekipage som rider LA för att det skall bli en bra träning.

I Norrland finns det inte nog med ekipage som rider LA för att det skall bli en full träning.

 

Jag frågar om hur ??? detta beslut att det inte finns ponny och häst ekipage i Norrland för att få en BRA träning med fulla grupper har tagits  , har det tagits genom TDB ?, Resultat under 2015 på alla LA klasser? Någon som tävlar i Norrland eller som Norrlänning själv och tycker att det skall vara så?? så får jag ännu ett snabbt svar ,tack för det .

Jag hoppas att det har blivit skrivet under lite heta känslor och lägger inte ut det här då jag faktiskt har förståelse för att man kan göra fel i bland och kan behöva tid att tänka om sitt svar.

 Nästa problem är kriterierna för vars träningarna skall vara under 2017 , vi bor fortfarande i Norrland där vi är få ryttare på ett STORT område , så hur skall vi klara av dessa krav som står på inbjudan?

 

Kopierat av inbjudan från SvRF.

Det finns ca 8 000 aktiva i den åldersgruppen med tävlingslicens fördelade över hela landet men med tyngdpunkt på Skåne, Småland, Stockholm och Västra Götaland, det är också på dessa platser vi ska inleda under 2016 med totalt fyra träningstillfällen. Frekvens Målsättning är att breddträning fr.o.m. 2017 ska anordnas en gång i månaden på olika platser i landet utifrån en rättvis fördelning baserad på hur många aktiva det finns i just det aktuella området.

 

Här går det inte att komma runt att det kan aldrig bli rättvist , det kommer alltid finna flera ryttare i den södra delen av landet än den norra delen , så det är bara att undra hur långt upp kommer träningarna bli under 2017 om man går efter vad som är kraven just nu......

Men ännu en gång så skulle jag bara vilja att hela Sverige tillhörde SvRF , att vi alla tillsammans jobbade framåt med denna underbara sport  , att det inte hela tiden kommer upp frågor och problem.

 

Många av mina kommentarer som jag har fått från bekanta , vänner , folk som jag inte vet vem det är Viskar är att:

 

varför skall vi betala licens för till ett förbund som endå bara tycker vi är i vägen??

 

Varför kan vi inte allihopa vara lika mycket värda??

 

Norrland är inte det fattiga styvbarnet som ingen vill leka med.

 

Vi hör alla till samma sport , låt oss vara jämlika för en gång skull!!

 

Detta är mina personliga åsikter och jag hoppas att detta får er alla att tänka lite själva hur vi skall göra allting bättre.

 

Ha det bra

 

MVH SusanneCool