NYHETER 2016

Hänsyn

Jag och de flesta andra tränare och medhjälpare som står mycket på framhoppningar och träningar vill alltid att alla ryttare tar hänsyn till de som står på marken.

Man är så oskyddad när man står på marken och ekipage rider nära med sin häst och de inte tänker på vad som kan hända med människan som blir överriden/sparkad/ trillar under hästen /allmänt skadar sig för att den som sitter på hästen allmänt skiter i om man skador någon på marken.

 

Jag brukar alltid säga åt mina ekipage att de inte får rida nära mig , men det är en färsksvara att komma ihåg den meningen Viskartroligtvis för att 99% av alla hästarna är supersnälla, men det är ju inte det som är problemet , när en 400-500 kg häst kommer rakt på en i galopp så klara sig inte den som står på marken utan skador, det är bara så enkelt.

 

Jag blev påriden av en trevlig tjej förra vintern och jag hade sagt åt henne 5-10 ggr på samma träning att inte rida nära mig , hon fick sig en riktig tillsägelse och nu så går hennes mamma runt och säger åt folk att jag är dum , barnen är rädda  mm mm mm  ,ni vet allt som sägs när man inte tar eget ansvar för sina handlingar.

 

Jag har haft flera ryttare som inte tar hänsyn till de som står på marken och det är så synd , allt folk som bär bommar , skottar bajs, ordnar träningar skall kunna stå på banan utan att vara rädd för livet , att det inte händer mera olycker i denna sporten är endå ett mirakel , men hästar är snälla och kloka djur , problemet är oftast den som håller i tyglarna.

 

M.S och jag hade denna diskutionen på träningen sist och han sa att den som rider över honom är borta från hans träningslista och jag kan bara hålla med honom , lite hänsyn kommer man lång på här i livetCoolCool

 

Ha det bra

 

MVH SusanneCool