NYHETER 2016

Rep.kurs för Banbyggare

I fredags efter jobbet så blev det och dra snabbt till Piteå och bo på hotell inför rep. kurs för banbyggare, detta göras minst varannat år och det gällar alla funktionärsansvar man har. När vi åkte hem på lördagkväll för det tar sin tid med kurserna kan jag lova, vi åkte från Piteå ridklubb kl. 18.00 och hann äta och ha snöstorm av inte det roliga slaget och vi var hemma på 3, 20, ganska bra jobbat ändå.

Och första helgen i februari har vi rep.kurs för domare, det är lite jobb och vara funktionär faktiskt, ingen dans på roser egentligen, men samtidigt vill vi hjälpa sporten och stödja med det vi kan. Visst ibland kan det känns som att en ny generation kanske vill ta över, men tyvärr så är det svagt med det vad jag ser, ideelt arbete är inte enkelt och få folk och göra nu förtiden tyvärr.

Söndag var man mest slö kändes det som, visst jag och syrran longerade lite hästar och kollade att motionsryttarna skötte sig. Men på eftermiddag så slöade vi helt enkelt, det kan vi faktiskt få göra någon gång kan jag tycka. Sen upp 05.10 för jobb imorse går riktigt bra faktiskt och jobbet är bra också, kanske jag skulle vilja ha en arbetskamrat som var lite lik mig då jag har 2 kusiner som är 20 år som jag jobbar med, dem är duktiga men ibland så saknar man vuxet prat också, tur jag inte har några problem och jobb själv och inte behöver prata så mycket utan vill jobba istället, vi har våra uppgifter och vet vad som gäller på jobbet, är ganska skönt faktiskt och vara lite som sin egen chef.

Idag kör vi igång ridskolan på riktigt och det var väl tur det, då det var så kallt förra veckan, nu är det -16 och det är som en sommardag känns det som.