NYHETER 2016

Kallt-vattenläckage

Japp då var vintern här på riktigt, vi har 4 cm snö som är bra, men även -26 grader inte kanske lika roligt, visst hästarna går ut och dem går det ingen nöd på, täcken och mat så klara dem sig bara finfint. Men lilla stallet att hålla det i skick utan att allt ska frysa sönder är en hel vetenskap, visst man har rätt så koll på vad som ska vara för att det ska hålla bra temp och vattnet inte ska frysa, men när slangarna spricker så är det inte riktigt lika roligt. Nu får vi hoppas att det inte blir något fler läckage, men innan vi går och lägger oss så blir det nog och stänga av vattnet för säkerhetsskull.

Annars så kör det nya jobbet igång imorgon så nu är man heltidsanställd och så har jag även det andra jobbet på sidan om, om jag vill jobba lite extra på lov och så.

Imorse startade ju inte Subauran heller den är inte byggd för över -25 grader då klara inte batteriet av det längre, men volvon den startar i ett nafs som tur är. Bara och sätta igång lastbilsladdaren så får man igång bilen igen.

igår fick ju  bus Arne fara in och hoppa i ridhuset, och då skötte han sig faktiskt exemplariskt som tur var, han var ett litet busfrö i söndags ju. Men klart har man inte hoppat på 8 månader så kan ju galningen komma fram Galen. Annars blir det och åka in imorgon kväll och skutta lite med ett gäng ponnier också, visst nu går det ju och rida hemma eftersom det är snö, men det är lite väl kallt för att få en bra ridning, nu åker våra inte in om det är -25 grader ändå, eftersom bilar och finkor brukar säga ifrån med bromsar och så. Men vi hoppas på att  tempen blir lite varmare imorgon.