"Släpp sargen"

Virkon sanering

Idag så hjälptes hela stallet åt och sanera hela stallet igen och förhoppningsvis för sista gången efter en häst fått diagonsen Kvarka, han hade ju feber dem första 2 dagarna och svullen över käken, så därför så var vi hundra på att det var något med tänderna och även veterinären, vi tog kvarka prov för säkerhets skull men inga av symtomperna stämde direkt in på sjukdomen, förvånade blev vi alla när resultat kom 2 dagars senare med konstaterad kvarka, men då är hästen frisk och har fortfarande inga symtom och feber och svullnad är borta, detta är nu 21 dagar sedan och peppar peppar ingen annan häst har insjuknat vi har kört på med ridskolan som vanligt och kan träna hemmavid med hoppningen och som tur är det plusgrader och mjukt i marken så det är som vanligt med ridningen helt enkelt. Visst det är tråkigt väder, regn och solen har vi nog inte sett många sekunder av dem sista veckorna, men det är ju som sagt vara också positivt för vårat stall då vi inte får åka iväg någonstans. Hästen som var sjuk rids som vanligt och ska börja vara med på hoppträningarna imorgon.

Så idag så blev stallet skrubbat, virikonat och spolat från tak till golv, men nog märken man vilka skitgrisar dem är vid krubborna och vattenkopparna är ju inte så länge sedan dem blev gjorda men det syns inte, men nu är det fina åtminstone tills imorgon Vinkar. 2 timmar tog det och alla vara impade vad fort det går när man är några styckna och alla hjälps åt, fika såklart som belöning och sen öppnade dem upp en höenslige bal för denna vecka, en bal räcker ca. 8 dagar och det är så tungt och göra det själv så nu har vi fått in perfekt plan hur det ska göras utan att man måste slita ihjäl sig. Bra föräldrar och barn i stallet helt enkelt.

Arne är ju i igångsättningsfasen och han sköter sig bra. Men han är ju lätt långhårig så vi får hoppas att vi kan klippa honom snart igen. På måndag är det kvarka provtagning och då får vi våran dom och det kanske finns kvar sjukdom i stallet även om inga hästar är visar sjukdom.