"Släpp sargen"

Dålig inställning

I måndagens Gröngölingskurs har vi ett supertrevligt litet barn med en diagnos , i tre år har vi jobbat stenhårt med det barnet då det inte har vågat klivat upp i sadeln , det tog en privatlärare en säsong att få barnet upp och ner i sadeln.

 

Nästa säsong behövdes det en privatlärare för att få denna tappra , men rädda elev att skritta på sin ponny.

 

Denna säsong som just har börjat så hämtar eleven uppklivningspallen själv , sitter upp själv , styr i skritt själv och longeras av medarbetare i trav då eleven försöker lära sig rida lätt och våga släppa sadeln.

Då är detta som hände i måndags mycket tragiskt , eleven fick sitta upp lite tidiagre än alla andra med hjälp av en av våra superduktiga hjälelever. Men de kunde inte göra något mera än att skritta i 15 minuter då det kom en stor traktor och klippte alla diken och som ni kan förstå är detta en stor säkerhetsriks som vi inte kan utsätta våra elever för.

 

När eleven hade skrittat i 15 minuter så kunde vi börja trava på lina. det gick helt ok , eleven försökte rida lätt , men vågade inte släppa sadeln , men en bra lektion med ett tappert barn och en duktig medhjälpare.

Plötsligt efter 10 minuter trav så stannar eleven ponnyn och säger att : jag vill inte rida längre , detta är inte ovanligt då eleven har starka åsikter i allt och kan inte "tvingas" till att göra något den inte vill så eleven skrittade av sin ponny och går i stallet för att göra iordningen ponnyn tillsammans med hjäpeleven då eleven inte kan göra iordningen en ponny själv ännnu.

 

Efter 10 minuter till så ser jag hjälpeleven cykla iväg i full fart hem och jag går till läktaren och pratar med eleven och dens förälder och släkt. Jag berömmer eleven och säger vad duktig eleven har varit idag och får till svar från förälder och släkting : Hur dåliga vi är på denna ridskola , hur vi har mage att ta betalt för att rida , hur vi kan ha så dåliga ridlärare och hjälpelever , de bara spydda gala över oss på ett så obehagligt sätt så det var jätteupprörande.

 

Efter att ha lyssnat på detta ett tag så upplyste jag att om man inte var nöjd så har man friheten att söka sig till en annan ridskola och det var inga problem för förälder/släkting , jag betalade tillbaka hela ridskolaterminsavgiften och trodde att nu var det väl klart med detta.

 

Jag går in i stallet för att hjälpa alla andra elever så kommer släktningen instormande med och fortsätter kritisera och klaga på att jag har låtit dem sluta mitt i terminen för det vill ju inte eleven.

 

Efter mycket dålig inställning så lämnar alla byggnaden med en superledsen elev i handen , det känns superjobbigt med allt jobb som vi har lagt ner på eleven.

 

Jag får några elaka mail med åsikter nästa dag , men det var väntat , men på tisdag kväll pratar jag med min hjälpelev varför den lämnade stallet så fort på måndag kväll och då blev jag riktigt upprörd.

 

Hjälpeleven hade i stallet fått longeringslinan KASTAD på sig av förälder/släkting , de hade SKRIKIT på hjälpeleven om hur dålig den var och hur den inte kunde utbilda något alls. De hade varit jättearga i stallet och tagit ut allt på hjälpeleven och de skall vara mycket glada att jag inte var i närheten när detta hände för sådant är fullständigt oacceptabelt.

Att två vuxna människor attackera en 14 åring som hjäper till för att den är snäll och trevlig och tror att detta är tillåtet är helt galet.

Vars är man uppfostrad om man på någon nivå i livet tror att det är normalt att kasta och skrika och uppföra sig som en 3 åring ???

Detta är så olyckligt , både för eleven då den inte har något med detta att göra , men fortfarande inte är välkommmen tillbaka till  stallet tillsammans med dens föräldrar , men mina superduktiga hjälpelever  , de är i full chock efter detta och kan inte förstå hur någon kan uppföra sig på detta sättet.

 

Mycket tragiskt med denna dåliga inställningen-

 

Mvh SusanneCool