"Släpp sargen"

Lyfta dagen

Tömma hästtransporten, hämta foder på fodercentralen och iväg med Gurra till Evidensia för djupvågsstöt på sina försträkningsband, blev lite nervös när man blev svullen på en av senorna högt upp som tur nog försvann på 3 dagar, men det här med vila hmmmmm ibland måste man ta beslutet när man känner att det här är mer än att vila bort, och sagt och gjort en mikro blödning och inflammation på förstärkningsbanden, åtgärd gjord på en gång, återkoll om 2 veckor och då förhoppningsvis är han OK. Man tänker på dessa skador som tar månader, äntligen kanske man slipper dem iallafall denna gång.

Vi fick ju ringa fodercentralen och beställa foder då det inte finns lucerna någonstans, vi ger extra till fölmärrarna helst Lilly behöver det, då hon tar åt sig näringen mycket bättre med slurp metoden, 3 ggr/dag får dem extra utdelning av kraftfoder och nu har Ulf lärt sig hur man gnäggar så nu när han ser oss på gården så hör man hans ljuva stämma Galendet är som en pip leksak inte högt alltså. Men mamma kakan har lärt honom att gnägg då hon är ett matvrak.

I veckan satt även ridskolenterminen igång på riktigt, vi har ju aldrig stängt över sommaren, men lite mindre mängd grupper har vi och fler dagar som är stängt under Juli månad, men nu är det augusti och då är verksamheten igång igen. I september blir det galet mycket grupper igen, då vi har kö upp till öronen, men vi har ändrat om lite i grupper och datum och tider för att hästarna ska få det så bra som möjligt.

Våra 2 nya ridskoleponnier Malte och Lilla ponnyn kommer att passa in hur bra som helst i ridskolan.

Annars är det banbyggeri och domar jobb 2 helger framöver. Sen ska vi hinna prata med Umåker om samarbete 2019, som egentligen skulle ha varit detta år, men vi tycket inte att allt var på plats så då flyttade vi fram hela härligheten ett år, ska det blir en bra tävling så ska man känna att allt är på plats, annars blir det inge bra i slutändan.

Har kollat på tävlingsterminen nu i höst och det är en hel del tävlingar kvar faktiskt, vissa blir lite längre tur till, men i år har vi inte åkt så långa svängar då vi har haft så mycket ridskola så hästarna har jobbat där istället, men nu ska vi se om vi inte kan åka iväg några längre svängar.

Det är en balansgång det där, vi är ju ett tävlings stall med ridskoleverksamhet, lite tvärtom mot för en "vanlig" ridskola men för det så går ju alla våra ponnier lektioner under veckan + att dem har en tävlingsryttare. Det är fantastiska ponnier vi har som kan göra allt, men som sagt var vi som ägare måste vara dem som har kolla på att det inte blir för mycket för dem och när det är dags för vila m.m är ett stort ansvar och vara djurägare vilket djur det än är. Tycker dock att vi sköter det helt ok, men så har vi ju 48 års erfaranhet x 4 personer=blir många års vana.