"Släpp sargen"

Tankar runt lag.....( Uppdaterad längst ner)

Jag har pratat med flera lagledare från olika föreningar den senast tiden och det börjar komma fram  litet oroande kommentarer från alla håll.

 

Jag har varit en permanent lagledare för våran förening i massa år och klimatet har ändras den senast tiden.

 

Och missförstå mig rätt nu , jag ÄLSKAR LAGHOPPNING , det ger en sådan sammanhållning för ekipagen , det ger en mognad i ridning som inte kan komma någon annanstan än från laghoppning och jag hoppas att vi kommer rida lag för evigt.

 

Just därför är detta så svårt att skriva , men jag tror på att vara ärlig och öppen för endast då kan förändring ske  , vad det än är

 

Jag har som sagt pratat med massa andra lagledare och fått höra om deras "problem" i deras föreningar och mycket är som sagt att det är krav på att få en plats i lagen , att föräldrarna måste veta innna de åker på tävlingen om barnet får vara med i laget , annars så åker de någon annanstans för det finns andra roliga tävlingar att åka på.......

Att det är svårt att få ekipagen/föräldrarna att vara lojal mot föreningen även om de inte får rida i laget ,utan vara förstärkning på tävlingsplatsen

 

Och detta är genomgående genom alla föreningar som jag har pratat med i år.

 

Under 2018 så har jag släkt bränder bland lagmedlemmar och deras familjer på alla lagtävlingsplatser ,detta hoppas jag har inte har synts så mycket utåt eller är kanske inte en nyhet eller en överraskning , men det har blivit ett mycket hårdare klimat bland folk.

 

Vi har ett starkt lagtänk i våran förening och alla medlemmar vill rida lag och är tacksamma över att få representera föreningen på alla i nivåer , men ibland blir det ett krav från ekipagen/föräldrarna att få en lagplats istället för en ära.

 

Under detta år har jag fått glåppord kastat efter mig för "fel" ekipage blivit uttaget till laget , hot om att byta förening ,ekipage som bytt förening för de ej fått rida lag ,  föräldrar som ringer runt till andra lagledare och kollar om de kan få lagplatser i deras lag om de byter förening ,föräldrar som ringer till andra ledare och pratar skit om sin egen förening , jag har blivit hotat till livet av förälder för deras barn inte fick rida lag , jag har blivit kallad massa saker som ej kan skrivas på en öppen sida av andra föräldrar och på något sätt är detta acceptabelt att göra mot en lagledare och jag undrar när detta blev acceptabelt???

 

Detta är så synd då lag är så jäkla roligt att rida/delta/vara  ledare/sitta på läktaren / att följa på equipen.

 

Jag pratade med en ledare för an annan förening i dag och de hoppar över Div III då de ej vill ha in ekipage som byter förening "bara" för att rida lag och inte för att representera DERAS förening.

 

Jag pratade med en annan ledare  för några veckor sedan och de tackade nej till ett ekipage som ringde samma dag de hade kvalat upp till en högre division och ville rida lag med dem , de ville inte ha in dessa ryttare som bara byter förening för att hjälpa sig själv och inte vill jobba fram sin egen förenings lag från grunden utan ta den lätta vägen .......

 

Jag har pratat med många lagledare och föräldrar under våren och det stora problemet verkar vara att om man inte får en plats i laget så räknas man inte och jag förstår inte detta tänket , självklart skall man bli besviken , men det är bara att bryta ihop och komma igen , nästa gång så är det din tur att representera din förening och någon annan får stå på sidan.

 

Jag kan bara säga att detta året har varit ett av de värsta åren någonsin från min sida som ledare , men lagmässigt så har ryttarna presterat på topp och resultatmässigt så toppar vi alla divisioner och jag är superstolt över mina ekipage/föräldrar/team som jobbar på stenhårt för att bli bättre.

Jag vill inte att människor skall ta detta på fel sätt och tycka att de blir påhoppade eller att jag inte är tacksam över alla underbara människor som jobbar stenhårt för att laghoppning skall vara superkul och ge alla ekipagen en känsla av att må bra av att rida lag hur det än går.

 

Jag bara undrar när blev det OK att att lämna sin lojalitet mot sin förening vid dörren bara för att det är laghoppning?

 

Ha det bra

 

MVH SusanneCool

 

Detta har ingenting med folk som byter föreningar , alla har rätt att byta förening , bara man inte byter varje gång det blir en liten motgång eller ryttare som är inlånade från andra föreningar , de har varit superbra att jobba och har verkligen jobbat med att ge en bra stämning i laget , den stora frågan är fortfarande och kommer alltid vara : Får man uppföra sig hur som helst bara för det är lag?