"Släpp sargen"

Hurvigt

Som det heter på norrländska när det är kyligt, det är hurvigt ut. Februari blev precis som det ska vara KALL. Någon dag har vi väl fått precis under -10 grader men annars håller vi oss mellan -15 och -30 grader, känns väl lite sådär men vad ska man göra, det ändå positiva är att solen lyser stark på dagarn och det är ju fantastiskt, men är det klart så blir det kallt också.

Ridskolan rullar ju på ändå och eleverna är så duktiga i kylan. Vattnet i stallet fryser och tinar fram under dagen som tur är. Så vi behöver inte gå in i huset och hämta vatten som tur är.

Tyvärr så börjar sjukdomar poppa upp runt om i länet, inget ovanligt i och för sig då folk börja röra sig mer än på sin egen gård och då är det precis som med människor att sjukdomar följer med, blir dock lite mer som händer när dem här sjukdomarna startar upp, dem är seglivade och skulle man få in dem i stallet så är det minst 6 månder som man tappar i tävlingsväg och ridskolan vill jag inte ens tänka på. Men peppar peppar det är tur man har ett litet stall så klarar man sig förhoppningsvis från det här. Sen när man har ett dräktigt sto så vill man verkligen inte ha in någon sjukdom och då kan det vara så att man måste ställa in vissa tävlingar just för att klara sig från sjukdom, inte roligt men bättre det än 6 månaders karens.

Vi var ju i Timrå nu i helgen i sibriska kyla och där var det utstallar som bara används för tävling och har inte bacilluskerna dött av kylan så har inget dött. Nästa helg är det i Luleå tävling och där har vi inte bestämt oss om vi ska åka, då dem har sjukdom i grannstan. Lätt att det sprids. Sen har vi första omgången i eliten 2 veckor efteråt och skulle nu Luleå få sjukdom efter deras tävling så har vi 3 veckors karens för tävlande eller överhuvudtaget att åka utanför stallet, även om vi inte själv har sjukdomen det går alltså inte ihop veckorna och eliten ärdet viktigaste just nu.

Jobbmässigt så är 2 st sjukskrivna nu och med det så är det kort med personal, visst vi löser det och vi är så rutinerade så det rullar på smidigt, men så här på eftermiddagen när man har suttit och vilat en stund så tar det emot och resa på sig, både trötthet och fötter och ben som känner sig stela. Nu är det bara 3 dagar kvar sedan är det sportlov och även om vi jobbar 3 dagar då också så blir det på ett annat sätt vi får dock se hur många som fortfarande är sjukskrivna på jobbet och anpassa oss efter det i jobb väg.