"Släpp sargen"

1/1-2018

Gick ju rätt så smidigt och byta år även denna gång. Vi får hoppas att detta år ger mindre skador och sjukdomare för både människor och djur. Kan bara bli bättre brukar man ju säga. 1 vecka jullov kvar, herre gud vad ska man göra då, kanske börjar städa i olika vrån eller inte. Rätt så mycket mätdagar nu framöver och eftersom mamma och pappa är mätmänn så blir det en del planerande, helst då pappa är på dialys 2 gånger i veckan, men det ska väl lösa sig det också.

Igår anmälde föreningen för första gången i världshistorien ett Div 1 lag på häst alltså inte ponny utan häst, våran plan är att få ett eget elitlag men då måste vi såklart kvala för att kunna förverkliga det hela och det tar ett år kanske fler det vet man ju aldrig, vi har en del rutinerad och även dem som just köpt storhäst ,men det ska bli roligt och följa resan.

Annars så kör vi som vanligt Elit, div 1 och div 2 gällande ponny. Och i år är planen och åka längre i Sverige för att det är alltid bra och se nya platser det främjar sin utveckling, våran egen familj har väl åkt Sverige fram och tillbaka så det räcker och då kan man lätt bli lite less, men samtidigt så får man kanske offra sig och åka för den nya generationen, så man inte hämnar deras utveckling, det är ju bara mil i bilen själva tävlingen är ju samma LA här som där.

Föreningen har ju blivit till frågad om att gör tävling med travet och visst låter det roligt och vi även om vi är en liten förening är ju bra på att göra tävlingar också, själv kommer jag inte att delta detta år, först och främst så vet jag redan nu att jag kommer att jobba på anstalten, sen vet jag att det är minst 1 veckas jobb bara för den tävlingen, hemma är det nog med jobb att starta upp en tävling och då har vi 20 meter till tävlingsplatsen och den är så mycket mindre format på än den vi i såna fall skulle ha på travet, men vi har ju en bra föreningen så dem kan driva runt den tävlingen hur bra som helst. Visst kan jag gör om dem vill proppen och lite förberednings jobb för det går ju bara av farten och det gör man ju typ nu nästa.

Annars börjar tävlingssäsongen om 27 dagar så det är som vanligt, tjopp så är man där. Men vi är nog rätt så redo för det också. Nu har vi snö också så då kan konditionen på pållarna också bli bättre.

Och om 5 månader så åker vi det nya kryssningenskeppet som är störst här från Barcelona, 7 dagar borta. Med lyx. Dock dags och börja planera ut och insläpp schema för det, inte bara och åka när man har djur.

Och om ca. 5 månader så kommer ju muffins, alltså Kakan föl, hon är rätt så rund nu och ibland så ger Muffins henne en karatekick in ifrån magen. Vi får hoppas hon kommer antingen för vi åker eller efter, nästa bättre efter, men vad kan vi göra den kommer när den kommer.