"Släpp sargen"

Äntligen är 2018 slut......

 

Det har varit ett hårt år med massa problem och  sjukdomar.

 

Januari 2018 så började vi med att mamma får cancer och måste opereras.

Tävlingsmässigt så åker i till Umeå och tävlar och Arne placerade sig i bägge MSV B klasserna och Fuxis debuterar LA med placering ,Gustav rider hem tre rosetter och alla hästarna gick jättebra.

Ridskolan började i mitten av januari och nästan alla hästarna var friska.

 

Februari började med domarkurs för mona och mig , ett nödvändigt moment som måste göras för att uppdatera våra gamla hjärnor.

 

Mamma opererar sig och allt går bra , nu väntar vi bara på provsvar och allt ser bra ut på proverna.

 

Under hela månaden så blir ponnymätningar inställda pga av sjukdom i hela familjen och då hjälper Team Lundberg oss med att ta upp våra mätdagar.

 

I slutet av februari så åkte vi till Timrå och frös ihjäl , vi strök sig från klasser och en ryttare fick hjärtflimmer så vi åkte hem efter första klassen. Men vi fick med oss tre rosetter på en klass.

 

Mars månad börjar med en ny provtagning för cancer i mamma lunga.

Vi tävlar i Skellefteå och där så har vi bra ritter med hyggliga resultat och vi får alla hem några rosetter.

 

Vi hinner med några träningar och Micke schultz träningar under  Mars månad.

 

April så åker vi till Sundsvall och tävlar Eliten och började som vanligt med att bli långt ner i första omgången  , vi hade bra ritter , men tyvärr 4 fel på alla ekipage.

Veckan efter så opererar mamma sin lunga och det blir en hård återhämtning efter det.

Veckan efter det så är det andra omgången av Eliten i Högbo och där så segrar Stöcke med en jättebra omhoppning.

 

Månadens höjdpunkt är att IRIS kommer som en överraskning den 22 april. Hon är en tjuvbetäckning på Lilly som köptes in under hösten 2017 till ridskolan.

 

Maj började med nya provtagningar på mamma för att kolla alla prover. sen åker vi till Vännäs för att rida sista omgången i Elitserien och där blev vi total två efter Bollnäs och tog oss vidare till Finalen på Strömsholm.

Mamma fortsätter med nya provtagningar på lungan och detta fortsätter hela månaden.

Kakan son ULF kommer den 26 Maj , en liten svart hingst unge som är jätteliten och SÖT.

 

Mona , Susanne och Chri åker på semester med en supertrevligt kryssningsskepp och bara har det jättebra. Självklart händer det massa saker när vi är borta , men ingenting som imte kan fixas över telefon om man har många vänner.

 

Juni börjar med att pappa blir inlagd med infektion och vi åker till Strömsholm på deras 100 års jubileum för att försvara Stöcke PF s rosa färger i finalen av Elitserien. Vi kommer till andra omgången och rider hem en superbra sjätteplats.

 

Under denna laghelg så hinner jag bli mordhotad av en lagförälder , jag hinner hem från tävlingsplatsen så ringer nästa och berättar att jag är usel och har förstört alla deras chanser till ett Lag Guld och att jag bara håller på med denna sport för att hjälpa mig själv.

Detta var verkligen en riktigt skitår som jag aldrig vill träffa igen.

Juni månad åker vi till Nordmaling med de små ryttarna och debuterar LE och LD och de är superduktiga , sen åker vi till Umeå och där segrar Brumis i MSV B och vi hoppar även Div I och kommer till omhoppning

 

Mamma operera cancern i sin lunga under denna månad och Sune blir borttagen pga av cancer i benet.

En före detta bekant börja sprida ut rykten att vi bara slaktar hästar och kan inte ta hand om dem  , så fruktansvärt jävla onödigt.

 

Vi åker till Lycksele och tävlar och alla hästarna ser jättebra ut.

 

Juli börjar med Stöcke tävlingen och det är strålande solsken och underbart väder.

Det blev en jättebra tävling med seger i Div II och en superspännade MSV B hoppning med omhoppning.

 

Mona fyller år  och hela Juli månad är en lång semester där vi försöker återhämta oss från många personliga sorger och besvikelser.

 

Augusti så åker vi till Vindeln och där kliver Arne ut på tävlingsbanorna igen och får tyvärr ett fång anfall när han kommer hem.

Tack och lov så släpper anfallet på två dagar och efter en lång vila är han igång igen och tränar.

Vi segrar i DIV II  och hade bra resultat på det stora hela.

 

Skellefteå var ännu en bra tävling med DM och stöcke tog 7 av 9 medaljer.

 

Brunflo åkte Brumis till och debuterade LA .

 

September så åker vi till Piteå och det var en riktigt bra tävling med bra ritter.

 

Surf är nästa tävling och debuterar våra nya hästar Finillia och lady upp med bra ritter , vi segrar totalt i Div II serien.

Övik var en bra tävling för alla förutom Mira som blev sparakd av Storebror Malte.

 

Hela månaden är en mentalt jobbig månad med många personliga problem som orsakas av en förre detta bekanta.

 

Oktober så åker vi till Sundsvall med de nya ponnyerna och Gustav , en riktigt bra tävling och super trevliga människor.

 

Oktober är första månaden när vi slipper det tunga oket från vissa människor .

 

Mamma åker på nya provtagningar för sina lungor och de betsämmer att hon EJ har haft cancer utan har TBC iställetSjuk

 

Vi har hemmatävling med en superspännande KM klass. Svampbob startade upp för första gången i sitt 4 åriga liv på en tävling och Erik och Lady tar sin första rosett för karriären.

 

Fuxis får somna in , 6 år gammal och hade fraktur på ryggraden , så fruktansvärt jäkla onödigt

 

VI FÅR KVARKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Gustav får kvarka och hela stallet blir isolerat i 6 veckor.

 

Tack och lov så hade vi bara 2 dagar feber och inga andra hästar blev smittade , vi fick en lugn och harmonisk vila från tävlingar , men vi hoptränade hemma varje vecka tills december så vi skall inte klaga någonting.

 

November så rullar ridskolan på och pappa åker fram och tillbaka till sjukhuset.

Mona jobbar för fullt och vi håller näsan precis över vatten ytan.

 

December så börjar allt skvaller om Elitserien och att ryttare skall lämna föreningen , detta är som vanligt just runt denna månaden , men det gäller att vara lugn när allt detta drar igång.

Hästarna är hyggligt fräscha och ser riktigt bra ut på träningarna , det känns riktigt bra inför 2019.

Dagen innan julafton blir pappa dålig och blir inlagd , de hittar efter några dagar en varsamling som inte går att få bort med medecin. han får fortsätta att ligga inne tills nästa årSjuk

 

Mona avsluta detta år med att jobba på fängelset och kvällen i Stöcke kommer bli mycket lugn då det är snöstorm och riktigt dåligt väder ute.

 

Vi kan bara tacka våra vänner som har ställt upp hela detta skitår.

 

Vi säger bara TACK OCH HEJ LEVERPASTEJ och vi ses på andra sidan

 

Mvh SusanneCool

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Då var 2 dagars clinic med hoppträning både till fots och i sadel klar för året, 4 föresläsningar senare efter det så var nog hjärnan fylld till bredden med bra info. och Ahhha upplevelse som dem kan ta vidare för vidare träning 2019.

Förkylningen sitter kvar i lungor och luftrör men är sååååå mycket bättre, man kan ju typ göra saker nu utan att orken är borta helt. Susanne föll nerför sista trappen från cafeterian igår Galen och knäet kommer bli blått och ligament har nog fått sin rejäla smäll efter en snabb titt av en person som har koll. Men ändå........... Pappa har inte kommit hem än, men är nog väldigt nära.

Idag kör 2018 års clinic igång, och imorgon har vi banträning och föreläsningar.

Just nu så är det massa saker som sker, både privat , jobb och inom föreningen.

 

Både roliga saker , mindre bra saker och sådan saker som bara dra energi från livet.

 

Jag har fullt med bokningar för jobbet inför januari 2019 , PerfektCoolCoolCool

 

Vi har en sjuk pappa som är inlagd , mindre braSjuk

 

Våra ponnyer är på gångCoolCoolCool

 

Våra ponnyer måste banta Viskar

 

Mona är förkyld och nere för räkningSjuk

 

Mamma har så ont i knäet att hon inte kan gåSjuk

 

Jullovet är igång vilket gör att livet lekerCoolCoolCool

 

Livet är egentligen som vanligtCoolCoolCool

 

.........................................................

 

Under de senast månaderna så har jag hört massa kommentarer om hur folk skall byta föreningar och rida lag  överallt. Detta är något som händer varje år kring nov-dec. Ryktena bara exploderar överallt och självklart kan det alltid vara en liten smula sanning i vad som pratats om , men personligen så väntar jag tills folk känner att det är dags att ringa och säga att de skall byta tränare eller byta förening eller liknande saker. Innan man har hört något från den  det gäller så skall man bara ta det lugnt.

Då en klubb i kommunen har har kvalat till Elitserien 2019 så har det varit extremt svajligt i många föreninger då det har varit värvning på högre nivå.

Detta är något som  man får vara beredd på när lagserierna börjar nära sig , i år har jag säkert haft 10 samtal från olika ekipage från andra föreningar som vill veta om de skulle få en fast plats om de byter till våra förening.

Och jag måste alltid säga NEJ , ett lag är en serie som man jobbar tillsammans som grupp mot ett större mål , ibland får man inte rida , ibland får man äran att rida alla omgångar , det viktigaste är som vanligt att inte tänka på sig själv utan tänka på hur man kan få laget till en bättre plats,

 

Men som vanligt så finns det bara ett sätt att överleva i denna hästvärlden , ärlighet och kommunikation , direkt man tappar dessa saker så händer det saker som inte är bra för någon .

 

........................................................................................

 

Årets clinic är ju en kickoff inför 2019 års tävlingssäsong , det är två grupper som skall träna för mig och Kerstin Martinsson på den uppsuttna delen.

Den avsuttna delen kommer bli riktigt bra i år , det är SvRf nya regler mm från distriktet , SiSU styrka och kondition , Hovslagere Elisabeth Andersson ,Veterinär underlag kallt och varmt, lagdiskutioner och massa mera

....................................................................................................

 

Nu skall det lagas lunch

 

Ha det bra

 

Mvh Susanne Cool

 

 

 

 

Alla är varmt välkomna på juldagsfika