Nytt år nya möjligheter

Kostar pengar

Som sagt var så är lady tillbaka efter en vecka i Uppsala och hon ser ut som vanligt, pigg och fräsch inga symtomer om någon sjukdom som är i rörelse. Hon står i eget stall och hage tills 21 dagar har gått och sedan ska hon ta prov i lungorna för att se att inget har startat upp som inte fanns där före och efter det att hon är friskförklarad från den provtagningen har hon 3 veckors karantän till, men våra andra hästar är fri från karantän nästa helg.

Vi fick veterinärräkningen idag, tur man har försäkrat men ändå blir vi skyldig nästan 10.000 kr för en häst som var frisk och vi råkade hitta lite konstigheter i lungorna vid vet.check 🤪jajaj det är sånt som händer.

Sen dog bakbryggan på finkan förra helgen vid gångjärnen, så vi måste repa den, men det är inte så enkelt som det låter, gammal finka inga nya reservedelar betyder att dem måste göras för hand och då drar kostnaderna iväg, så just nu står den på gården och ser söt ut, så får vi se vad vi hittar på. Förmodligen blir det köp av en ny. Onödiga utgifter i november kan man säga. Mindre julklappar till familjen helt enkelt, men som tur var så jobbar jag ju på anstalten en sväng nu i jul så då blir det lite extra inkomst som är behövlig kan jag tänka 😎

Annars är det mesta under kontroll, vi har äntligen fått lite och då menare jag lite snö, så nu är det lite ljusare ut och det uppskattas kan jag lova, tror vi har sett solen 1 timme på hela november så lätt less är man på mörkret.