Nytt år nya möjligheter

träna hemma

Äntligen så kan vi träna hemma , vi hade våra första hemmaträning i går och vi jobbade med kontroll , att inte hamna i nedförbacke när man galopperar med längre galoppsprång , lite karaktärshinder och bara känna vinden blåsa i håretCoolCoolCool

 

En av mina käpphästar är karaktärshinder , jag tror stenhårt på att man skall hoppa alla slags hinder hemma för att förenkla tävlingsmomentet så mycket som möjligt.

 

Även om vi har en häst som inte bryr sig för 5 öre så har vi fortfarande en ryttare som ändrar sin ridning eller spänner sig eller kanske inte gör något alls.....vi kan aldrig förbereda oss för mycket. Denna sport är så jäkla svår ändå , så ju mer vi tränar desto enklare blir livet.

 

Vi pratade även om markarbete i går på samlingen och vad folk gör när de rider hemma?? rider man bara runt , runt , runt på en volt och skickar bilder till polarna? rider man rakt fram och gnäller på att hästen är stel?  rider man 2 ggr i veckan och tycker att hästen har dåligt flås?

Alla hästar är mjuka och fina och hyggligt liksidiga tills vi börjar rida dem , att de blir sneda och svaga i en sida är till 99% något som vi som ryttare och hästägare har gjort.

En av mina stora åsikter är dem som rider med olika längd på stigläderna för att ryttaren är sned  eller har olika längd på benen.......hur blir det bra för hästen???

 

Vårat största och enda åsikt i livet när det gäller hästar är att hästen skall ha det bra och inte skada sig om den måste gå snett och överkompensera varje dag för 60% av ryttarens vikt sitter på en sida av ryggraden  , hur har vi som ryttare/hästägare räknat med att det skall bli en bra  och välmusklad häst?

 

Men som vanligt har jag massa åsikter , men jag står för varje en av demCoolCoolCool

 

Ha det bra

 

Mvh SusanneCool