Nytt år nya möjligheter

Mindy skulle absolut ut i natt, så jag kliver ut orkar hoppa i croocsen vet att det är blankis ute men tänker det går nog bra och det gjorde det faktiskt tills jag gick i en pöl med vatten, då så det swoosh och på marken låg jag och Mindy gick upp på bron och väntade på mig, som tur var så gjorde jag inte illa mig något speciellt. Men rackarns vad snabbt det gick.'

Nu ska vi strax åka på middag med jobbet och sedan är det bara 9 arbetsdagar kvar, känns väl inte helt fel 😋

Helt plötsligt så försvann den här sidan, fattade inget förren jag kom på att kostnaden dras från det gamla kontokortet, men det blev ju stulet i Stockholm och nu har jag ju ett nytt så det var ju inte så konstigt att det blev lite strul, men nu är det åtgärdat och fort gick det när vi väl förstod problemet.

Annars kom det tyvärr plusgrader idag så nu är all snö borta och så kommer det att bli kallt och vips så var isbanan på plats igen, nu är vi ju ändå i decemberg och vi har klarat oss fantastiskt bra gällande underlaget i år, men klart lite strul ska det väl vara, idag helt okey och rida, fredag blir nog en skritt tur och sen är vi frisläppta från karantän på lördag så då blir det hoppning i ridhus. Så det löser sig ganska okey ändå.'

Vi ska i helgen på banbyggar rep.kurs i Skellefteå, känns väl lite si så där, men det ska göras minst varannat år och vi har inte haft någon sedan förra gången så det är bara och pallra sig dit helt enkelt. Vi har en plan på att åka emellan, men är det skit väder på lördag eftermiddag så tar vi in på hotell till söndagen, inte värt och åka i dåligt väder.

Som sagt var nu på lördag har det gått 21 dagar sedan Lady åkte ner till Uppsala, hon står fortfarande i karantän för hon ska ta lungprov innan hon är frisläppt, hon undrar mest vad vi håller på med då hon inte visar några som helst sjukdomssymtomer, hon är precis som innan dessa 21 dagar startade, i helgen ska ialla fall hon börja ridas och såklart är det förmodligen dåligt underlag, men hon ska mest ut för att lufta sin vingar tills proverna är tagna och kommit tillbaka med bra resultat för oss och henne hoppas vi såklart.

Som sagt var så är lady tillbaka efter en vecka i Uppsala och hon ser ut som vanligt, pigg och fräsch inga symtomer om någon sjukdom som är i rörelse. Hon står i eget stall och hage tills 21 dagar har gått och sedan ska hon ta prov i lungorna för att se att inget har startat upp som inte fanns där före och efter det att hon är friskförklarad från den provtagningen har hon 3 veckors karantän till, men våra andra hästar är fri från karantän nästa helg.

Vi fick veterinärräkningen idag, tur man har försäkrat men ändå blir vi skyldig nästan 10.000 kr för en häst som var frisk och vi råkade hitta lite konstigheter i lungorna vid vet.check 🤪jajaj det är sånt som händer.

Sen dog bakbryggan på finkan förra helgen vid gångjärnen, så vi måste repa den, men det är inte så enkelt som det låter, gammal finka inga nya reservedelar betyder att dem måste göras för hand och då drar kostnaderna iväg, så just nu står den på gården och ser söt ut, så får vi se vad vi hittar på. Förmodligen blir det köp av en ny. Onödiga utgifter i november kan man säga. Mindre julklappar till familjen helt enkelt, men som tur var så jobbar jag ju på anstalten en sväng nu i jul så då blir det lite extra inkomst som är behövlig kan jag tänka 😎

Annars är det mesta under kontroll, vi har äntligen fått lite och då menare jag lite snö, så nu är det lite ljusare ut och det uppskattas kan jag lova, tror vi har sett solen 1 timme på hela november så lätt less är man på mörkret.

Vilken höst det har varit.

 

Vi har varit sjuka , friska , läkarbesök , jobb ,massa saker att göra hela tiden......det är packade dagar hela tiden och det kommer inte bli lugnare de närmaste veckorna.

 

Mona och jag åkte till Uppsala och hämtade Lady igår lördag , det gick på 13 timmar upp och ned. Det gick mycket bättre än förväntat och det regnade precis hela tiden.

 

Lady är i mycket bra skick och har nu två veckor vila innan hon får börja röra på sig lite grann , sen har vi två veckor till innan det är provtagning för att se att allt ser bra ut inne i lungorna.

 

Sen är det 3 veckor karantän på det och sen blir hon friskriven från stallet om allt fungerar som det skall göra.

 

I dag är det hoppträning hemma för vårat eget stall då de fortfarande har någon vecka karantän kvar innan de får lämna stallet och börja träna på Peka.

 

Vi fick en supertrvlig komplimang i går från Yvonne som äger Peka , vi har ju aldrig känt varandra innan vi började träna i hennes ridhus och hon tycke vi var så trevliga🙂🙂❤

 

Det är alltid trevligt att få en snäll kommentar från någon trevlig människa❤

 

Annars så har Ulf , Iris och Gustav flyttat hagar så de står brevid varandra och de har SÅÅÅÅÅ TREVLIGT , det bits grimmor och det gnäggas och det leks som aldrig för , tur att de har varandra att leka med🙂

 

Vi har just haft två veckor vintervila och nu börjar åreta träningssäsong och vi får hoppas på att det blir en lång höst med mjukt underlag så vi kan börja träna ordentligt🙂🙂🙂

 

Nu skall det tränas

 

Mvh Susanne😎

 

 

Mot Uppsala för andra gången denna vecka. Nu ska vu hämta plle från djursjukhuset. Nu utan an läskiga saker i lungorna som tur är.