DAGBOK 2010

Ungpponnier

GOD FORTSÄTTNING PÅ 2011 OCH KAN NI FÖRSTÅ ATT VI HAR EN 1 ÅRS HINGST I STALLET , JA JUST NU HAR VI MASSA UNGPONNIER I STALLET.

MY ACTIVE SHINING LIGHT , 1 ÅR , NEW FOREST , JUST NU 130 CM, BRUN , KOMMER ATT BLI D-PONNY , PAPPA=MICKLAS ACTIVE OCH MAMMA= VALENTIN BELIZZA

DIXIS LITTLE VALENTIN , 3 ÅR , KORSNINGSPONNY , JUST NU 145 CM , KOMMER ATT BLI MAXAD D-PONNY , PAPPA=VALENTIN BELLO SUN RNF 143 , MAMMA= DIXI QUEEN , HELBROR MED VAN DIESEL.

BESSIES BEAUTY  , 8 ÅR , 138 CM , SKIMMEL , UTBILDAD LB HOPP/DRESSYR , PAPPA = DART LIGHT , MAMMA=MASTERS BESSIE , HELSYSTER MED MASTER MIND(MÄRTA)

MY FIREFLY , 5 ÅR , RÖDSKIMMEL , 134 CM , UTBILDAD LB/LB HOPP/DRESSYR , PAPPA=MY MOON LIGHT LAD ( MSV B ) MAMMA = FIRE OF GOLD ( MSV B )

VALENTIN BELIZZA , 5 ÅR , 140 CM  , KOMMER ATT BLI C-PONNY , BORK , UTBILDAD LC/LC HOPP /DRESSYR , PAPPA=DART LIGHT MAMMA= VALENTIN BERNICE  , NEW FOREST.

Det är de små ponnierna som kommer att gå AVD B under 2011 , vi trodde att det skulle bli ett lugnt år med lite starter , men så fel vi hade , vi kommer att få åka på alla sorts tävlingar med massa söta små ponnier.

Ja det är tur att vi har en stadig återväxt i stallet

Vi hörs snart/Susanne😎

Kickoff 2011

😀 Kickoff 2011, vi börjar med träning för Susanne 14-15/1-11 det blev våran lösning då inte Daniel eller M😀ajsan kan komma upp den helgen, dock finns chansen att träna för Daniel om man vill åka en bit till Älvsbyn den 15-16/1-11 om man känner för det så tar man kontakt med Yvonne Björken, maila till mig så skickar jag uppgifter om henne.
Träningen är på fredagkväll från 17.00 har vi tid, och sedan har vi på lördagförmiddag nästa träning, blir bra.

Sen på kvällen den 15/1 kl. 18.00 så har vi tävlingsmöte inför 2011, jag hoppas att vi ska få låna våran restaurang på Volvo känns enklast annars lånar vi bygdegården i Stöcke, men det har vi klart innan den 8/1 då sista anmälningsdagen är, vi kommer att bjuda på middag den kvällen också.

Sen har vi den här underbara ryggen, var hos kotis igår och fixade till på 4  ställen, ryggraden var som ett S ungefär, vi får se om det blir bättre, släppt lite har det gjort jag kan ju röra mig, men nu är det grymm träningsvärk och inflammation, så hur jag känner mig vet jag inte direkt.

EJ DANIEL SVENSSON I JANUARI

Nej det stämmer Daniel hade inte tid på fredagen och komma till oss, så det blir ingen träning för honom den 14-15 januari, men vi löser det ändå, info kommer ut i dagarna vilken typ av träning det blir, vi ska ta kontakt med våran gamla tränare Majsan och höra om hon har tid nu förtid och komma och träna, förut var tiden knapp för henne och därför började vi ta upp Daniel, vi ser vad som händer.

RYGGSKOTT :(

Japp då var ryggskottet här, jippi har fått en tid kl. 14.30 och medans jag väntar sittar jag står jag sitter jag står jag och försöker göra något vettigt..vänta jag måste gå en sväng och rätt till ryggen återkommer alldeles strax..........tillbaka.'

Nu pratar vi om något trevligare, vi var med järngänget igår och åt och såg Änglagård 3, trevligt vi tackar för sällskapet till Åsa, Marie och Chri.

Kom på igår att om exakt 5 månader så har vi checkat in på hotellet i Barcelona och äter förmodligen på en runt hörnet krog middag just vid den tidpunkten vi gick ut får bion(20.00) känns helt rätt, även om det är såklart några månader kvar, man kan säga att vi var ju kryssningsgänget igår, men Marie fick var Yvonne som standin hon klarade det rätt så bra faktiskt.

Gillar inte Daniel just nu, han vägrar att svara i telefon och SMS om han ska komma och träna eller inte, han kan ju bara  skicka ett SMS JA/NEJ hur svårt kan det vara kan man undra, om vi inte får tag i honom idag så ringer jag till Yvonne och säger att vi kommer inte att ha honom den helgen, dem stackarna hinner ju knappt fixa allt heller då vi hade tänkt och samköra, men men livet är hårt ibland, ska kolla om Majsan vill komma och hälsa på oss den helgen, det var ett tag sedan hon var upp kan bli skoj.

Eva träning imorgon hoppas det inte blir så kallt som dem säger

tjing🤒🙃🤔😥

Annandagen

🤔 Så var julen strax över, men vem bryr sig när man är ledig 2 veckor till, kan det bli bättre, idag har det inte hänt så mycket  har installerat klart TV och DVD och fixat att man kan sätta in USB minnet och se bilderna på TV´n teknikens under coolt. Lite blåsigt idag men -8 kan man ta. Fixat lite med stallet och boxarna vi har rivit ut, varit en snabbis till stan och handlat lite som saknades i kylen, träffade Fredrikaborna där alltså kusin kerstin snackade lite om allt, alltid trevligt.

Boris var häftig i morse när jag skulle släppa ut honom han stegrade 2 gånger och bockade när han blev sur tur han är liten än så länge😉

Imorgon måndag blir det bio med järngänget, Marie, Åsa, Chri, Mona och Susanne vi ska se änglagård 3 inte kanske min favorit men den ska ses, vi äter middag före blir säkert trevligt som vanligt.

träning för Eva Jonsson på onsdag och på torsdag tränar Susanne i Sandgärdan, sen är det Nytt år helt plötsligt, rackarns vad tiden går. Tur vi har mycket att göra så inte tiden rinner mellan fingrarna, skulle passa oss...😎

5 månader till kryssningen känns helt OK
Tjing

Lennart vs. Elin

Som ni säkert vet så är Elin och pappa som ett gammal par dem tjafsar emot varandra hela tiden som ett par småbarn, råcoolt och sitta bredvid när dem startar upp sin dialog, den här fick pappa av Elin i julklapp, kan det träffa rättare eller😉

Mona´s Julklapp

😀 Ni som har koll på Mona vet att det här är hon helt enkelt, fick lov och fixa det till hennes julklapp gick inte att gå förbi det, det är HON.

GOD JUL 24/12

GOD JUL PÅ ER ALLA, rackarns vad tiden har gått fort denna månad, vi kör på med -30 grader idag också lika bra att härda lite inför den vintern som skall komma tror inte direkt att den kommer att ge sig nu. Men vem bryr sig vi har jullov underbart, Mindy är lite sjuk man har medicin så allt löser sig, vattnet har frusit i stallet men det löser sig, hästarna har varit ut i omgångar under dagen allt löser sig, och jag och farsan har varit och köpt våra julklappar idag så allt är under kontroll.

Mindy har fått julklapp av Laban idag och vi grattar Linda till sin nya fina julklapp.

Ska bli väldigt intressant och se om Elin blir nöjd med sin julklapp från oss hon fick en vi fick typ 8 st, ja det ska vara jämnlikt 😉

Boris är en stor kille snart bor ensammen typ ½ dagen nu förtiden men mamma är bra och ha på kvällen då det är gott med en godnatt slurk.

Ha en lugn och skön kväll nu, vi ser på trolltyg i trollskogen just nu och gör inget, eller vi pynta granen och lagar lite mat men det är som att göra inget när det gäller oss.

Jul

Nu är det snart JUL och vi är lediga till den 10 januari

Kan ni förstå att det är Julafton i morgon?? Jag har varit till stan i dag och köpt den första julklappen och det kan väl bli någon till i morgon..... ja jag är inte den snabbast godisen  i chokladasken

Vi ses/Susanne😎  

pepparkaksbak

😲 Hela familjen bakar pepparkakor och det är säkert 25 år sedan.....

Men det är därför super Elin är här och hjälper oss att baka ut degen , eller som just nu står hon och smaskar i mitt öra när hon äter upp degen som är kvar.

Nu dekoreras det för fullt och det blir mycket annorlunda alster som kommer ut från det Hambergska köket.

Det är tur att vi har Mona som har några gener från de mera konstnärliga människorna i våran släkt , vi har faktiskt människor som jobbar som konstnärer i våran familj , det är bara våran familj som håller på med hästar i våran släkt , okey våran kusin i fredrika har lite får och höns och russ.

Nu så skall vi åka till stan och handla

Vi hörs

MVH Susanne😎

19 dec

Snöö, snöö nog får vi snö så det räcker i år, man ska inte klaga..🤒men hur ska det vara i februari kan man undra, ja som Chri säger bara 5 månader till kryssningen, jäklar vad snabbt månaderna har gått. Doris är ute och rider på vägen i snöyran, hon var också inne och miljötränade lite på hippo plus att hon var lite sonledig, nu står han själv hela eftermiddagen och kvällen medans mamma står i spilta och det går bra okey när hon går tillbaka på natten så är han så utmärglad och tanig så han måste äta upp sig med mjölk i typ 🤒10 minuter, doris snäll mamma och Boris är som en köttbulle så synd är det inte om honom😉

Nu äntligen har vi fått tag i Daniel och han ska bara kolla om han får barnvakt till fredagen så kommer han och tränar 14-15 jan 2011. 2 veckor efter det är det den kombinerade hopp/dressyr tävlingen som vi har samarbete med hippo med, blir en bra smygstart på tävlingssäsongen och dressyr rider vi ju ändå typ varje dag, så det är bara bra att ha något att träna på.
30 jan var det visst grönakortkurs för nya utbildare, ja det går väl bra det också, lika bra att köra på med allt på samma helg.

Ska försöka få in en träning efter nyår på hippo och boka in några träningar feb, mars, april, sen är ju tävlingssäsongen igång igen, snabbt går det.

Mindy fick en ny kompis igår, och det fick åka snålskjuts på henne. Och så får ni se Syrrans nya glasögon, vi var ju på stannnnn...igår ja ni hör rätt, vi var där och skulle handla lite, hittade inte det vi skulle ha, men påsar hade vi ändå med oss därifrån.

5 dagar sen julafton hur gick det till...🤔

Fredag

😉 Hur ett fönster på bilen bara kan trilla ner och sen stanna nere , kan man ju undra??  Vi skulle åka hem från träningen på Hippo i fredags och öppnade bakdörren , när vi stängde den så åkte fönstret ner och stannade nere , Mona och jag åkte hem 21.30 med ett fönster öppet och det blev faktiskt lite kallt i bilen , vi har lämnat in den på rep. mendet verkar inte vara för lätt reparerat , vi får väl åka med ett fönster nera resten av vintern🤩.

Träningen gick jättebra , första gruppen jobbade på med övningar och banhoppning och andra gruppen fick hoppa lite högre och de verkligen var på hugget , det skall bli roligt att se hur deras tävlingsäsong kommer att bli om de har kommit så här långt redan nu

Nu skall vi ha markarbetsträning och det har snöat hur mycket som helst , ponnierna kommer att få en ordentlig genomkörare idag🙃

Vi hörs/Susanne😎

Ringa

😲 Det är helt makalöst att folk kan var så svåra att få tag på... man ringer till kommunen och de är alla borta på sammanträde ...man ringer till banken....upptagna......vars man än ringer är det upptaget!!!

Men vi har äntligen fått tag på Daniel och nu börjar bollen rulla i rätt riktning

Det snöar fortfarnade ute , men det är helt okey , hästarna står bara och laddar inför kvällens träning

Nu skall det bara städas och handlas och sen är "allt" klart för i dag 🤩

MVH Susanne😎

Julbord

😉 Still alive..... det är det vi kan säga efter denna dag , nä det gick jättebra , vi hade 1900 st volvo arbetare som blev bjudna på julbord av volvo och vi hade äran att bjuda upp till ett av dessa på våran lilla resturang , vi fick jättemycket beröm för våran mycket smarta planlösning och det kan vi tacka hästarna för , detta med flödesschema är en bra sak när man har lärt sig se vars problemen och fällorna kan var och att man kan tackla dessa problem innan de uppstår , att få alla dessa människor att gå åt rätt håll utan att säga någonting åt dem , det går lätt med ett bra flödesschema

Det snöar och blåser lite grann utomhus .... bara lite🙃 snöhögarna är inte och leka med , vi får hoppas på att det kommer en liten traktor och skottar fram oss i morgon bittie.

Vi har i alla fall hunnit klippa Bullen till träningen i morgon så nu är han bara fet och inte långhårig och fet🤩, nä jag skall vara snäll😉

Mona och jag blev lite ledsna idag när vi fick veta att det har varit en kille och tittat på lastbilen och troligtvis skall köpa den,,,,förstår ni hur mycket minnen det finns i den lastbil , hur många mil vi har åkt och hur många gånger vi har sovit i den i ur och skur , varmt eller kallt , mygg eller..... nä det har aldrig varit mygg i den och den är jätteskön att sova i , vi har harvat runt hela sverige i denna lastbil och knäckt många hårdingar i uppförsbackar när pappa har växlat ner och bränt förbi....när vi har kört in på parkeringsplatserna på SM och parkerat brevid de nyaste lastbilarna med marmor , badkar , satellit tv och värsting ponnierna i bagaget och de bara har tittat ner på oss som kusinerna från landet.....men vi har alltid suttit kvar i våra solstolar när A-finalen har kommit och de har slokörat kört ut från tävlingsplatsen för de inte har varit lika bra som oss.....de har stått där nedkörda i gyttjan för de inte har en ordentlig chafför till sin fina lastbil och våranVolvo från -73 bara skrattar åt dem och tuffar på och aldrig ger upp , ja minnena kommer alltid att vara kvar , men det hugger lite i hjärtat när en epok går i graven

MVH Susanne😎 och gamla Wilma -73😎

12/12 snart Lucia

Fan vad tiden går fort imorgon Lucia och avslutning på ridskolan...vart tog tiden vägen egentligen, -22 ute nu imorgonbitte börjar både jag och Susanne kl. 06.00 då volvo bjuder på lussefika, okey för min del är det ingen skillnad med syrran är börjar inte för 09.00 i vanligt fall, jaja lov om arbetsdagar känns helt rätt. Det är vi värda...allihopa.

Nu är byterna i stallet med hästarna gjorde, åtminstone på prov, det kan hända något på vägen men nu kör vi så här ialla fall, 11 veckor till första start på tävlingsbanorna inget att vänta på, gick bra för dem som tränande i fredags, ja 2 från vårat stall kom inte fram överhuvudtaget då dem inte fick hjulet att rulla på finkan eller rättare sagt för dåligt under huven, vi fick lossen den men klart vi har 4x4 drift på våra bilar och då borde det väl vara fan om vi inte fick lös den. Var och hämtade hö idag och har haft träning, tagit ut ensilagebalen från Bullens hage då han ser ut som en julgris runt magen(banta) städat och fixat lite i stallet.

Boris har varit fotomodell så vi kan skicka kort till Holland, och Bengan har haft träns och longerats idag+ att Jessica har legat på honom, han har ju även i veckan haft sadel på sig, nu går det undan och han är faktiskt rätt så snäll, det svåra är typ att gå med honom då han vill så mycket på en gång, men snäll som tur är, han är rätt så stor nu säkert 1.45 hoppas han stannar av nu i växten.

Japp nu är det hoppning på TV så det är väl bästa man går och ser lite.
Tjing

Mycket att göra

Det har varit mycket att göra idag och det känns helt okey , stallet var klart tidigt så jag och mamma åkte till strand och hämtade hö , kom hem just före 13.00 och tömmde finkan och Mona håller just nu på att jobba igenom ekipagen på söndags träningen.

Jag måste åka in till stan och tanka bilen då när vi hade ett par mil kvar hem så började bensin tanken lysa tom , hoppas att vi kommer in till stan utan att få soppatorsk.

Vi hade träning i fredags på hippo och det gick riktigt bra , vi pratade om hur länge det var kvar tills tävlingssäsongen börjar och om alla ekipagen har en plan som kommer att hålla , många tyckte att det var länge kvar , medans andra hade full koll , men det är som jag säger 11 veckor är en fis i rymden ,tiden bara flyger iväg.

I veckan är det mycket att göra på jobbet, på måndag är det gratis luciafika för alla anställda och så har vi avslutning på ridskolan och på torsdag har vi julbord på jobbet , det kommer att bli Hard Core hela veckan.

Ni som inte har skickat in era intresseanmälningar i vilka lag ni vill rida nästa år , se till att göra detta så snart som möjligt.


Ja , vi hörs snart

MVH Susanne

KOTIS 10/12

Nu har den här månadens Kotknackar genomgång blivit avklarad och jag drog med Susanne också eftersom hennes nacke är så spänd och jobbig, ikväll är det hippoträning och vi ska hinner innan det till Pegasus och kolla läget gällande Elins säkerhetsväst och sedan blir det en snabb sväng förbi Max och äta middag, kommer hem vid 22 ikväll så hade man fyllt fredagen med uppgifter, skönt och veta att man inte behöver leta jobb😀
9 arbetsdagar innna julledighet, som känns att den är välkommen. Rätt så jobbig vecka nästa vecka, då volvo bjuder sina anställda både på lussefika på måndag och julbord på torsdag, men samtidigt brukar det vara ganska roligt också, då det är typ 1800 personer under dagarna, full huggning kan man säga.

-22 grader imorse jippi, jag tycker det borde vara lag på -9 det är perfekt.
Boris fick sin andra vaccinationsspruta igår, snäll som vanligt och rackarns vad Birger tyckte han hade vuxit, och det har han, och nu har han börjat bli avvand från mamsingen lite lätt, hon rids ju på helgerna men nu får han stå själv på eftermiddagen till kvällen och om ett tag så står han själ på nätterna och med mammy på dagen, ska inte vara några problem överhuvudtaget känns det som.
Tjing

Holland

😲 Ibland är livet mycket konstigt , i morse fick vi ett telfonsamtal från Helsingborg och det var en trevlig kvinna i luren som var intresserad att exportera en viss hingst till Holland , vi bara😲😲😲 vilken hingst?? Jo hon hade i 2 år sökt efter en speciell sort stam till en hingststation i Holland och den enda hingsten i sverige med den stammen är ........BORIS😎😎😎😎😎

Kan ni förstå detta , lilla Boris flytta till Holland!!!

Nä de får verkligen lägga ett jättebud för att sockertoppen Boris lämnar Norrland.

Ja livet är jättekonstigt ibland😉

Vi ses/Susanne😎

Party

Gårdagens Stöckefest var som vanligt en jättetrevlig tillställning med många vänner och bekanta , det var synd att inte alla kunde komma , men ni får sikta in er på vårens stöckefest Det blev många tal och presenter och lite tårar över avtackningen av Challe , Vanja och Hanna

Nu så hoppas vi att alla i föreningen är jättepeppade inför nästa år och första tävlingen i februari , det känns verkligen långt borta med det är bara 2 1/2 månad kvar och det kommer att bara flyga fram.

Mona står just nu och trakasserar mig så tyvärr måste jag fatta mig lite kort just nu.

MVH Susanne😎

Tv freak

😎 😲Jag har fastnat i Tv träsket , just nu är det serien Glee , jag har hittat en sida på nätet där man kan se alla avsnitten och när jag verkligen har kommit in i det hela kommer det upp dessa trevlig meddelanden.... du har nu sett 31 minuter...du måste vänta 51 minuter för att se mera ... eller så köper du ett abonmang av oss😉 jo just det , det kommer inte att hända innom det närmast framtiden.

Apna har i alla fall blivit dräktighets förklarad , så det kommer ett litet föl i juni.... okey det kommer att bli trevligt även om det inte känns så nu.

Jag är ledig i morgon.... detta betyder hovslagare på morgonen , ATG på dagen , hippo på kvällen och allt det som skall göras i vanliga fall imellan detta... ibland skulle jag vilja vara på jobbet istället för att vara "ledig"

På lördag är det den årliga Stöcke festen och över 50 st crazy stöcke ryttare med deras respektive kommer laddade och klara till västerslätt , det kommer att bli jättekul

Jag har fått uppdate av Pillan och Axel mår riktigt bra och kämpar vidare😎😎😎 det känns jättebra att höra såna rolig nyheter mitt i vinter depresionen , man skulle behöva uppåt tjack för att komma igång med livet igen.

Vi hörs snart

Susanne😎-23 grader

🤒-23 grader hela dagen typ i Stöcke, helt underbart inga mygg eller brems så långt ögat når😉Pållarna har fått gått ut i par idag för att hålla vattnet under kontroll, inge skoj om det skulle frysa..been thear don that, ursäkta engelskan men ni får står säkert läget. For iväg med Minna kl. 18 och nu en timme senare är det bara -12 underbart myggerna börjar återvända.😉
Skulle göra stan idag var det tänkt, japp iväg från jobbet 14.30 landade på supermarket teg bra början hämtade lilla prinsens ledmedel okey nått virrhuve för oss i kön, men än så länge glada miner, iväg till minuten för att ta ut pengar till att hämta ut några julklappar, då jag sätter in kort😠helvetet så tar den bara kortet hinner knappt ´tänka vad hände utan vips borta, iväg till stan på banken för att kolla läget och spärra, 20 jävla nummer typ 1 timme för att veta det jag redan vet du får ett nytt på posten, jaha inga julklappar idag då, medans jag sitter och typer sover på banken så hinner Susanne ett av sina ärende att köpa nya glasögon, hon hann tillbaka och till och med vänta ett tag med mig, det kallar jag service och speedbank. Sen gav vi upp och for hem, mockade om stallet och fodrade ut och in med pållar och iväg med Minna som var crazygullig idag. Nu blir det varma mackor och hot choklad och sen ger vi upp för dagen tror jag, vi tar nya tag inför morgondagen.

Förresten skickade iväg lite kort för att göra riktiga kort, tänk om datorn eller extra externahårddisken skulle flyga i luften alla kort BORTA, så jag fick 60 kort idag på hela 69:- helt värt det, så nu kan jag skicka resternade viktigt kort för framkallning också. Lättar att hålla korten i handen känns det som.

ha det

SNÖ 27/11

Japp då fick man snö i år, det är bra, men kanske inte allt behövde komma på en gång kanske, ja det löser sig, igår fick tjejerna trampa upp spåret på banan och idag fick tjejerna trampa upp spåret på banan, vi får se om tjejerna får trampa upp banan imorgon också, super träning för hästarna, så i år blir det lätt att hålla pållarna i bra trimm inför 2011 då det finns underlag att rida på, så enkelt det blir ibland. Vi har börjat julpynta i stallet idag och Elin har sovit över till idag och det blev som hon ville pasta med laxsås på beställning vi såg Toy Stories 3 igår och var lite crazy med Mindy idag..:)

Sitter och gör inget just nu efter middagen potatisgratäng med Entrecote och kantarellsås😉.

Här kommer en bild från Märta och Gullan imorse i hagen, jag lovar att det är dem om man tittar riktigt ordentligt mellan flingorna.

Träning flyttad

Det snöar lite grann utomhus.....och med lite grann menar jag JÄTTEMYCKET , snödrivorna är inte att leka med , vi har ställt in träningen ikväll och kommer att köra en träningen nästa helg istället.

När vi körde till degernäs idag så var det en riktigt spännande körning , snödrivor strörre än bilen , snörök överallt , bromsar fulla av snö... ja en riktigt bra dag

Jag ringer nu för fullt och försöker hitta folk , riktigt svårt att hitta alla nummer.

Vi ses snart

Susanne😎

Husägare

Mona och jag har blivit husägare , vi har köpt mamma och pappas hus av dem , det känns riktigt bra och det kommer att bli jättebra.

Vi gick även en liten stund på stan och höll på att frysa ihjäl , det blåser något fruktansvärt , tur att hästarna fick gå in innan vi gick till banken.

Vi skall nu ut istallet och piffa till dem så liven lite grann .

Vi hörs/Susanne😎

Kallt

I dag var det jäkligt kallt när vi hade lektion , det var bara - 8 grader och endå var det snorkallt , det är klart det blåset hyggligt och ute på slätte hos oss får man känna på det riktiga vintervädret när det blåser till.

Ja , nu blir det soffläge och lite slappning på högre nivå

Vi hörs/Susanne😎

Världen är liten 23/11

🙃 Världen är liten ibland, kollade på en ponny i typ skåne, men var lite osäker då det var ett projekt, då kom vi på att vi har ju en gammal ponnyryttare som bor där, kontaktade henne och vi gratulerar i förskott till bebisen, men hur som helst då bor hon granne och en av hennes elever har ridit denna ponny, så då fick vi veta deta mest och det var nog för mycket jobb kändes det som, tur vi hade tackat nej redan till den, men världen är bra liten ibland😉.
Är hemma från jobbet idag😲ja jag skämtar inte även Mona kan vara sjuk ibland(allts mer än vanligt)har på utsidan av knäet en sjujäklar inflammation som jag nog fick i helgen då vi inte gjorde något, det är massa gående och bärande på jobbet så jag har bestämmt att vara hemmma typ 2 dagar, sen får jag väl känna hur det känns.
Har varit tillbaka med Wredes shettis(Minna) som alla barn bara avgudar försåligt faktiskt..hon gör sitt jobb, nu har vi räknat ut att det är 2 gånger kvar på ridskolan och avslutning den 3:e gången med ryktrally som vanligt. Ska sätta ut info. om Julläger och extraridning under jullovet i stallet.

Måste ta ett kort på Boris rackarns så stor han har blivit, men snäll som en hund skönt, men han kommer väl att ta igen det när han typ är 3...🤔
Idag ska vi faktiskt lyxa till med Bio, på en tisdag, ja men jag är ju hemma imorgon och behöver inte kliva upp 05.15 och Susanne börjar ju jobba kl.09.00, så varför inte, okey det snöar ute men hallå vi har ju en Landrover med 4x4 drift man behöve inte direkt tveka när man far någonstans.

Nu på fredag hippoträning och lördag-söndag julpyntning inne och i stallet, blir bra med lite ljus.

Tjing
Mona

Lite kallt idag

Det var faktiskt lite kallt i morse , 17 minusgrader och det blir kallare hela tiden , men vi är väl inga mesar🤒, eller............

Vi måste börja morgonfodra mera , då pållarna måste hållas i hull , man kan inte tro detta , men ibland så faller våra små tjockisar ur lite på vintrarna.

I dag så är det ridskola och man kan ju hoppas att det blir lite varmare till kvällen.

Igår så var vi Grenledarträff och som vanligt var det trevligt och allmänt förvirrat , årets ponny tävlingstermin såg så bra ut tills vi satte oss ner vid bordet och ändrinagra började komma , de stackars hästekipagen fick bara hålla sig undan medans diskutionen härjade vid bordet

Ja allt blev bra tillslut och vi kom hem just efter 18 .00 i går kväll , vad gör man inte för ponnysporten.

Vi hörs/Susanne😎

allt på en gång som vanligt 19/11

🙃 Som vanligt kör vi på med lite av varje, klockan är 15.10 och vi har redan hunnit vara och träna med Märta på hippo, hämta hö i Vännäs, klippt 4 hästar och ska duscha lite snabbt nu för att fara och kolla på lite Emma Emanuelsson träning alltid lär man sig något

Mindy är galen just nu, far omkring som en galning hela
tiden.😉Underbart väder idag -3 grader perfekt för oss.

Annars är det rätt så lugnt, ialla fall ikväll och imorgonbitte, sedan kl. 12.30 är det grenledarträff i Sikeå till kl. 16.30 så där försvann söndagen också, men vi har ju något att göra på dagarna ialla fall😀.

Tjing

Städat och klart

Nu är det städat och klart , både i huset och stallet , på fredagar så är ju jag ledig och har detta som mitt eget personliga ansvarsområde , jippie🤨 , men det är skönt när det är klart , sen skall vi bara handla inför helgen och åka på Pegasus med Elin och kanske göra någoting mera...........

Jag kom ihåg att jag inte har berättat hur det gick på årets första hippoträning som vi hade i fredags , vi hade ju hur mycket som helst att göra den dagen och på lördag morgon åkte vi ju till Göteborg , vi hade med oss 2 st ponnier från vårat eget stall , det var Elin R med Märta som det gick riktigt bra för och Frida G med Bettan som hade en stor dag , Frida har ju aldrig hållt på med detta förut och hon skötte sig jättebra med Transportering och lastning och framridning och hoppning , bettan  som ochså är en gröngöling gjorde allt rätt tills bensinen tog slut och hon kroknade helt , men med lite vila så var på G igen.

Resten av ryttarna var jätteduktiga och vi tränade mest kontrollövningar och galoppsprång.

Nu skall det handlas , vi ses

MVH Susanne😎

Varma kläder

Nu har vi vinterklätt de små djuren , på med bägge vintertäckena , ett tjockt undertäcke och ett ordentligt utetäcke med helhals , ja fryser de nu då blir jag överraskad , det enda vi måste göra nu är att klippa dem igen , de har lagt på sig jättemycket päls , helst Bettan.  Medans Doris håller på att tappa all päls , hon är nästa på sommarpäls snart.

I går så klippte mona lilla Minna , hon fick en jaktklippning med halva ansiktet rakat ochså , säkerhets tänkandet var på toppform med Mona liggande på marken för att kunna klippa under magen , ja det är klart är ponny 90 cm är det nära till marken.......

Tjejerna och killarna på ridskolan igår var ochså i form , ridningen gick riktigt bra och det är så roligt när man ser 9 och 10 åringar trava och galoppera på våra tävlingsponnier som är riktigt på gång😀

Många trevliga telefonsamtal har kommit in i dag och det är alltid roligt att få skvallra lite grann , det har kommit till min kännedom att det är blåbärshoppning i vännäs och nu skall jag börja jaga proppar och kolla om det kan vara någonting för gröngölingarna

Vi ses snart/Susanne😎

Göteborg 13-14/11

Så var man tillbaka till verkligheten igen, blev lite mycket i helgen kan man säga, Fredagkväll var det ju träning på hippo och alla skött sig bara bra även de nya ryttarna. Sen på lördagmorgon 08.10 sitter vi i planet och drar till Göteborg har kurs under dagen till 17 tiden då vi får rusa iväg och checka in för vi ska ju åka på direkten även vi som inte bor i Göteborg knappt har hunnit andas, ingen ombyttning, uppfräschning här inte, men vi är ju bönder så vem bryr sig, vi åkte spårvagn som en karusell som gick sakta, åt middag, kyckling med potatisgratäng och efterrätt SVAN jo ni läser rätt vi fick maränger, glass, grädd som såg ut som en svan men eftersom vi hade så jäkla bråttom så kom inte kameran med såklart, ja det var cool ialla fall. Sen iväg med 45 Sodexo anställda men några under västen och bowla, ja vi pratar inte mer om det, sen drog vi iväg till något som hette Parken och skulle vara en nattklubb, skoj tänkte vi tills vi såg det stora rummet med en bar och ett uppträddande rum då Peter Wallbäck står och ska uppträda tränger oss in och tänker skoj men så får vi höra han är så hög så han vet knappt vad han gör, skoj tycker vi ändå som är från norr, hinner se typ 5 minuter då går brandlarmet, vi trodde det ingick i showen tills han själv sa ni får gå ut och lufta oss tills brandkåren varit där, skoj vi gick hem på avenyn istället och vissa köpte korv och sen när vi nästan var framme så började det regna. Boendet var inte fy skam vi var på centralstationen och fick enkelrum allihopa så rätt centralt var det. Söndag upp 08.30 och åt frukost inte fy skam, alla var väl lätt slitna andra mer än vissa kan man säga. 11.00 gick fyra av oss till nordstan som låg typ 20 meter bort, jäkligt stort shoppningcenter vi handlade lite kläder och drog gående till Liseberg då spårvagnen inte vill gå den tid vi ville, vi gick lite väl lång väg då vi följde bilvägen, men det var bra väder och vi fick ju se ullivi och massa annat under turen. In på Liseberg och gick runt i några timmar handlade lite smått och gott såklart var allt i glas varför göra det lätt för sig, handbagage blev det, in i flygbussen och hemma i Stöcke 10.10 sov typ 5,5 timme i natt kan lugnt säga att jag kommer att lägga mig tidigt ikväll,  gör en flik med lite bilder. ha det

Kryssning

Jag har bestämt mig att inte bry mig...... livet blir mycket bättre när man slipper känslan av att bli irriterad på/av saker och människor som inte har någon koll , nu är jag klar.

Mona och jag planerar och tittar och bara njuter av våran semester nästa år , det är typ 6 månader kvar men det är så roligt att titta på vad kryssningen erbjuder , utflykter , hytten , poolen ja allting

Vi skall bara vara slö och nyfikna och uppklädda och allmänt slappa , denna semester kan inte komma fort nog.

I morgon åker vi till Göteborg och jag är ingen fantast av flygning , det har gått bra de sista gångerna med lugnande piller , men sista flyget från stockholm  hem var inte kul , det var blåsigt och jag känner mig inte så lugn för morgondagen , om jag kunde skulle jag nog balla ur , men jag måste träna på att vara på platser där jag inte har någon kontroll , usch , hoppas att vädret är bra .

I morse fick bullen foder 05.10 för han och hela klanen Wrede skall till Strömsholm och tävla i finalen MCH , kvalet är på lördag morgon 07.30 och går man vidare är finalen på söndag eftermiddag. Jezzi och Carro är peppad till framgång och jag hoppas att de kommer få jättekul , de borde hinna ner till invigningen som är i kväll , det brukar vara en upplevelse😀

Vi ses/Susanne😎Det är mycket nu 11/11-10

Allt på en gång kan man säga, idag har vi hämtat hö och väntat på traktormannen, Mindy är skendräktig och helt tokig i sin gummianka Anki som inte finns längre vid hennes sida. Kissemissen är hämtad och har inte kommit tillbaka ännu.
Hjälpt Carro och fixa med Bullen inför avfärden imorgon till Strömsholm. Imorgon är det jobb för min del till kl. 13.30 sedan hem och tömma höet från finkan, packa inför Göteborgsresan som bär av på lördagmorgon till söndagkväll, hinna dusch, iväg till Umeåhästsport som har utförsäljning efter 16 till oss stöckebor ska se om vi hittar en väst till Elin som är här imorgon och ska hinna rida Diesel innan vi åker och kollar på västen, sedan blir det typ Frasses eller något och åka hem för att hinna lasta Märta och Bettan  för träning på hippo som börjar kl. 19, hemma från träningen vid 22, kolla att allt är packat än en gång och sedan snabbt i säng, för att kliva upp vid 06.30 på lördag, som tur är har Hanna den ängeln ställt upp och släppa ut hästarna både lördag och söndag och dem som är kvar i stallet får ta in dem på eftermiddagen. Carro och Jessica är ju i Strömsholm och ska visa dem vad den rosafärgen kan göra i Mountainhorsefinalen är det tänkte och vi håller alla tummar och tår  allihopa. Ja annars så händer det väl inte så mycket här i Stöcke😉. På söndag är det Liseberg som gäller med Julmarknad och vi är hemma vid 22 tiden som sagt var, sen är det bara och sätta klockan på 05.10 på måndagmorgon igen och till jobbet det bär av, känns underbart att vet vad man ska göra med sitt liv varför sitta i en soffa och ta det lugnt😲

PARTY TIME

😲 NU JÄKLAR ÄR DET DAGS FÖR DEN ÅRLIGA PARTYT SOM MODER OCH FADER HAR TILLSAMMANS MED FAMILJEN SANDSTRÖM OCH FAMILJEN LUNDBERG , DE TRÄFFAS VAR 3 MÅNAD OCH BARA SKVALLRAR , ÄTER OCH DRICKER SPRIT ..... EFTER DEN SISTA SAMMNKOMSTEN SÅ BLEV PAPPA INLAGD EN VECKA , JAG KAN INTE ENS FÖRKLARA HUR PÅ LYSET HAN VAR😉😉😉

jA NÄR VI KOMMER HEM FRÅN JOBBET OCH VI SKALL ÄVEN HÄMTA HÖ , DÅ FÅR VI VÄL PLOCKA UPP SPIULLRORNA EFTER DET GALAN GÄNGET.

VI SES/SUSANNE😎

Gulligt

Kolla vilken underbar bild jag fick från Ingela Sandström, man kan bara le🙂. Har idag tömt yttre stallet från inredningen av boxarna och fixat och städat där, vart bra.
Kisse är tillbaka dock lite🤔avvaktande än så länge inte så konstigt när man blir fångad och släppade i bojor, nej skämt och sido men hon kanske kände det ungefär så, hon var bort i 2 dagar sen kom hon tillbaka, Kickie B får hämta henne om någon vecka när hon lugnat ner sig lite.
Nu är det bara och gå och lägga sig, upp imorgon igen 05.15 och till jobbet, nästa helg är det träning fredag och göteborg lördag-söndag, lördag med jobbet och söndag blir det julmarknad på liseberg, kan se mig själv där...japp bit ihop nu Mona Jul inte riktigt min grej, jo det är skoj med lite granna, men jag chansar att det blir mycket granna, men det kan nog bli skoj det är ju bara någor timmar.

Doris har börjat röra lite på sig från mammaledigheten, mest för att hon ska komma ihåg vad som gällde ridmässigt och sadelmässigt, att dela mor och son i 10 minuter berör ingen av dem alls, hon är ladda och tycker livet är underbart när hon slipper Boris i hela 10 minuter...😀vad kan man säga. :)

Ha det

SOVMORGON

😲 Jag tog en sovmorgon idag och jag känner mig helt knäckt , man skall gå upp den vanliga tiden på dygnet , det är inte bra för kroppen att rubba sina vanor......

I går så kom jag på att jag inte har laddat ner Hippotävlingen eller KM på Youtube , kanske jag kan få lite fart på mig i eftermiddag efter vi har plockat ner Nisse och Bengts boxar , de har ju fått flytta till stora stallet och därför kan vi ta ner de två boxarna i yttrestallet.

jag har hunnit ha träningen och alla hästarna gick jättebra ,vi har även fått en ny tävlingsryttare , det blev Frida Granberg som skall börja provrida Bettan under novemberg månad.

Mamma både bakar och håller på att göra GLASS av alla saker , skall bli intressant att provsmaka.

Vi ses snart/Susanne😎

AXEL NORDSTRÖMAXEL NORDSTRÖM 723 G , 32 CM

Pillan och Andre blev föräldrar i går kväll till en liten son , vi kan bara GRATULERA med hela våra hjärtan

GRATTIS ;GRATTIS ; GRATTISI går hade vi ochså en liten träning på banan då den fortfarnade är upptinad , vi hoppade några språng med Bullen och Carro inför deras resa till Strömsholm och Jezzi och Nisse var små gudar som hoppade hinder på 115 cm och inte ens blev svettiga när de försökte , Nisse kommer att bli en värstingponny😎

Sen skulle Lovis och Gullan bara ta några språng över ett räcke , det var lågt och lätt och de hoppade med enkelhet över och sen var olyckan framme , det blev lite fel och Lovis hoppade en bit före Gullan och föll då av henne , det såg inte så farligt ut och lovis låg och pratade en stund tills hon kom fram till att hon behövde sin mamma , det blev akuten och ambulansfärd pch lite MORFIN till en blond Lovis , tack och lov så vart det inga brutna ben , men armbåge och axel ur led och en blödning och stukad handled , men som Lovis säger jag kommer om 2 veckor😎

Vi hörs snart/Susanne😎

5 PLUSGRADER

Det är 5 plusgrader ute och inte en frostbit i synhåll , okey det är väl lite sturskt att skriva denna mening då det kan vara skridskobana ute i morgon om det fryser till😲 , men vi hoppas på en långsam tillfrysning och inget mera regn.

Det var lite provridningar i dag och det gick jättebra , det har ochså lossnat på telefonsidan och samtal har börjat falla in om olika andra ryttare som vill börja i stöcke🙃

Det är svårt att förklara på telefon vad vi kan erbjuda , hur säger man att: egen ponny 4 dagar i veckan , gratis träning 2 ggr/veckan(dressyr-hoppning)perfekta uterittsmöjligheter , egen upplyst ridbana på gården , proffesionel hjälp med att bli en tävlingsryttare från 4 vuxna människor med 100 års hästvana tillsammans ,du har Svenska Landslags tränaren som extern tränare,ponnier som är snälla , välutbildade , rosettplockare och väldigt personliga , meriter från SM,NM, DM alla sorts cuper och laghoppningar, du som ny ryttare kommer in i en klubb som alla medlemmar kämpar mot samma mål , att ha roligt och bli den bästa ryttaren som du kan bli och du behöver inte mocka , släppa ut hästarna på morgonen , fixa veterinär eller hovslager , ringa höleverantören eller fixa hagar.
Allt detta mot en månadsavgift och att man kör ponny till träning och tävling.

Ja det är svårt att få in detta i ett telefonsamtal.

Ja det gick bra idag för Elin och Frida ,vi får se hur det går under resten av månaden.


Vi har hittat ägaren till kisse och det var kickie bäckström som har ladugård tvärs över vägen.

Men tyvärr smet den när de försökte lasta den i sin bil , vi får hoppas att den kommer tillbaka i morgon så de får försöka fånga den igen.

Vi hörs snart/susanne😎

Livet går vidare

Visst är det konstigt imorse klev vi alla upp och startade upp dagen som vanligt, livet går vidare på något konstigt sätt även om den kan vara hård vissa dagar, visst stallet känns typ tomt ingen Queen eller Bea som muttrar så fort man öppnar dörren.

men då har man ju Boris och han förgyller morgonen lite, vi har ju fått en inneboende i stallet en svart katt hur social som helst men ingen vet av vems det är jag hon bor ovanför varmvattenberedaren och Mindy har koll på den hela tiden😲

eftersom stallet töms eftersom på pållar så har vi nu alla i storastallet och då har vi ändå 2 platser lediga där🤨hur gick detta till, ja det går snabbt att göra stallet ska jag säga på en blink så är det klart, ganska skönt egentligen verkligheten hinner nog i fatt oss skulle jag tro.

Tjing

Glada nyheter måns 1/11

😀 Nu tar vi lite glada nyheter istället, Måns har ju som sagt var flyttat till Råneå till Lisa där han tycks trivas som fisken i vattnet, i helgen debuterade dem sin första tävling och tog 2 vinster dock blev dem BARA😉3:a i maskeradhoppningen, har fått bilder av Pappa Juntti som ni får se här, skoj att dem gilla lill grabben han har ju faktiskt bott hela sitt liv här i stöcke så det måste ha blivit en liten omställning för honom, men nya äventyr väntar honom och vi kommer att få se honom på tävlingsbanorna och kan pussa på honom där.

R.I.P BERGANZA 1/11-10

Nu har Bea lämnat jordelivet och det känns faktiskt helt okey, hon kände nog själv att det var dags även om fången hade dragit sig sakta tillbaka så vart det komplikationer med andra saker typiskt. Men lite sorgligt är det nog ändå, hon var en personlighet kan man lugnt säga vi hade en henne alldeles för kort tid enligt hela familjen, vi kommer att sakna hennes gnäggningar så fort man öppnade dörren, och att hon gick sitt egen väg till och från hagen på dagarna, japp livet är hårt ibland men ´på något konstigt sätt fortsätter det ändå vidare.

igår 31/10 var även sista dagen för Hanna att rida i stallet så man kan säga att denna vecka har varit laddad, men nu går vi vidare med livet känns det som.

Hoppträning

Det är den sista oktober och vi har haft hoppträning idag , Malou , Elin , Hanna och Lovis hoppad runt på små kontrollövningar och det gick bara bra , Elin hoppad Märta och det såg jättebra ut , hon brukar ju vara gandska stark(märta)  men det gick lugnt och harmoniskt med Elin på ryggen

Alla hästarna är på gång inför vinternträningen på hippo och det skall bli roligt när den drar igån den 12 novemberg.

I går så bröt vi oss in på Förlossningen och hälsade på Pillan och Andre , vad visste väl vi att man måste vara släkt för ta sig in till Pillan , men jag och Mona är väl släkt med henne , vi möblerade om klubbrummet igår och satte upp tavlor och allmänt piffade till allting och på dessa gamla kort fanns pernilla överallt , det stog: Pernilla 7 år , Baronessa , Pernilla 8 år Snappy och Pernilla 6 år Ruter Ess , tänk att hon skall ha en liten kille , det är så roligt men helt abstrakt.

I dag har vi även hunnit baka bullar och kakor och sockerkaka och det blev jättebra.

Vi ses snart/Susanne😎


Det händer mycket....

Pratade med en någorlunda posetiv Pillan igår och vi håller alla tummar och tår för henne , vi hoppas att ta oss och hälsa på henne idag , bara tiden räcket till .

Vi hade besök av sisu igår och de skall betala för första träningen på hippo med Daniel 2011 , alltså ridhushyran , så det var ju bra

Vi fick åka in akut med Bea till ATG då hon slutade äta i torsdag och då vissade det sig att hon hade gamla sår som hon har haft i åratal som varade och blödde under tungan och gjorde hennes mun till en katastrof , det gör verkligen ont i kroppen och förstå att hon har haft detta i sin mun så länge och har försökt jobba och hoppa och äta och bara överleva , hennes fång är ju på tillbaka dragande och hon skulle nog ha klarat den , men inte munnen ,hon skall tas bort på en gång och det gör verkligen ont då vi ville att hon skulle få bli pensionär hemma hos oss i massa år

Det regnar ju förstås så banan är blöt och fin och hur jag skall sladda den till plan och vattenfri innan den fryser ver jag inte.

I dag så kommer Elin och vara med oss och skall hjälpa till att rida lite ponnier nu när vi inte har så många ryttare i stallet.

Känner ni någon som vill bli tävlingsryttare skicka dem till oss.

Ha det bra/Susanne😎Grattis Mindy 3 år 28/10

😀 Ja må hon leva, ja må hon leva, japp Mindy har hunnit bli hela 3 år tiden rusar fram känns det som ibland.

Bea spatserar fritt i stallet och på gården som hon vill själv, känner sig ganska okey i nuläget, vi har bytt medicin idag till flytande, allt som hon vill får hon kan man säga hon blir bortskämd sista tiden men det är hon värd
Har äntligen varit och satt upp lappar för nya ryttare ikväll, till slut hade vi tid eller vi tog oss tide helt enkelt.

+4 grader 28 oktober inte fy skam och det ska hålla i sig några dagar skönt, Kissimissen har vi måsta ge lite mat så den inte svälter ihjäl hur charmig som helst och Mindy står 30 cm ifrån och skäller och samtidigt så vill hon leka och kissen bara tittar på henne och gäspar. FARLIGA MINDY🤨

Förkylningen håller i sig även om den är bättre en segis helt enkelt.

Ja ha det så bra nu

Känns lite tufft

Jag måste erkänna att det känns lite tufft att tjejerna slutar på stallet nu när de fyller 18 år , de bor ju endå på stallet 4 dagar i veckan i flera år och plötsligt kommer de inte mera.....det känns i hjärtat även om man förstår varför.

Nya ryttare har vi inte ens börjat leta , vi måste sätta upp skyltar och lappar överallt så det händer någonting riktigt fort då alla träningarna går igång i novemberg , även om det inte är några problem att börja om med nya ryttare så känns det lite tungt att veta att allt arbete ligger framför en ...ännu en gång.. men håller man på med ponnier så får man skylla sig själv 
barn blir äldre även om man vill stoppa dem ibland , ibland funderar vi på att skaffa några stora hästar , men då skulle kräva så fruktansvärt med jobb att hinna med allting.

Ja , det kommer säkert att bara bli bra , jag tror att det sitter i att det är vinter och så jäkla kallt och temperaturen är bara just nu 4 plusgrader , hur skall jag klara 20 minus i år????

Vi har fått en ny katt , en svart , liten med vit mitt i huvudet , den är jätteledsen hela tiden och verkar inte veta vars de hör hemma , vi hoppas på att någon letar reda på sin lilla älskling snart för om vi inte hittar någon ägare snart så får de bli en stöckekatt även om vi har bestämmt att vi inte skall ha någon katt medans vi har mindy.

Annars var vi och shoppade tapeter till badrumms dörren och sedan kom vi på att vi skall ha samma tapet i hallen ochså , den var jättefin och kostade "bara" 415:- rullen , tur att vi inte har så stor hall🤩

Ja vi hörs snart/Susanne😎

Hemsida el Facebook

😲 Det är helt otroligt vad mycket lättare det är att uppdater Facebook än denna hemsida , 2 knapptryck och allt är fixat , med 2 knapptryck har jag inte ens kommit in på huvudmenyn i denna hemsida😲 , men det känns jäkligt onödigt att lägga ner den , vi har ju lagt ner massa jobb på den och vi har massvis med besökare , det är bara att bryta ihopa och komma igen

Nu skall jag gå ut och rengöra duschbaracken då de skall komma och koppla ur den idag och hämta den vilken dag som helst och sen skall sötnosarna ut i hagen , även Minna är på besök idag och imorgon och skall hjälpa till med ridskolan.

Pappa är fortfarnade ordentligt förkyld och resten av oss överlever . så att säga..........

Ha det bra/Susanne😎

Det går upp & ner 23/10-10

🙂 Livet är fantastiskt, ena dagen är Bea dålig så man vill boka tid och skicka henne till gröna ängarna och säger vi ser hur hon ser ut imorgon, man öppnar dörren och är hon bättre så försöker hon väl smita, tar hon några steg och nog rackarns gjorde hon det typ gick ut och såg på solen och gick omkring i stallet okey lite stappligt men det är förståligt när man har stått i box typ i 1½ vecka och är gammal också, men frivilligt gick hon idag, imorgon får vi se vad hon säger vi hoppas det ska gå bra, men våra förhoppningar är inte stora då hon har haft sina upp och ner dagar under dessa 3 veckor, men idag mår hon så bra man kan för dagen ialla fall.

Har bokat träningar på Hippo nu dem finns på föreningens hemsida.

Toaletten är som gott inred nu, så nu saknas lyset och elementet typ.

Var och köpte ny mobil igår då man typ inte hör något i våran gamla, nu hör man kan jag lova.....man behöver inte trycka in örat i telefonen längre😉slimegrön var det också.

13.00 +13 grader och sol, träning på banan ja idag är livet rätt så okey förutom förkylningen då, men den överlever man nog också.

Städa

I dag är det den stora städdagen , allt skit som liggger överallt skall bort om det är det sista jag skall göra..... kanske efter jag har kollat alla bloggar och tittat till hästarna och jag undrar om jag behöver handla någonting

Förkylnoingen har gått in på andra andningen och alla har blivit lite sämre igen , men det är ju inte ovanligt , mona har börjat boka in hippoträninger inför vintern och den första blir den 12 novemberg och den 13 åker vi till Göteborg med jobbet och Carro är med Bullen i Strömsholm så den helgen kommer att bli jättespännande

Ja , jag kanske endå skall börja jobba nu

Vi hörs /Susanne😎

Bea sämre igen

Lilla Bea gullet är sämre igen , vi fick lov att byta medecin igår till ett lite lättare drog och det funkade inte så bra , gumman blev sämre på en gång , så just nu vet vi inte riktigt vad vi skall göra , det finns det riktigt ärliga  och sen hoppas man alltid på att någonting skall mirakulöst hända så att hon skall vara frisk i morgon , ja vi får se vad som händer.

Toa och handfat är installerat , men vi saknar fortfarande , dusch , lyse och värme , men vi gör framsteg hela tiden.

Värmen i huset har ju varit avslaget i 2 veckor men i dag så har vi fått tillbaka den , inge mera värme genom portala värmeelement , jippie

Banan är stenfrysen  och självklart så regnade det dagen innan det frös , men några vattenpölar kan vi leva med så länge allt är plant och fint och det är det efter en ordentlig sladdning i går eftermiddag.

Vi var på stan i går och åt middag med arbetskompisar och det var jättetrevligt , bra mat , trevliga samtal , bra efterrätt

Förkylningen är fortfarnade jäklig , hela familjen är klubbad , men vi får hoppas på en ljusning snart.

Pratade med en trevlig människa på jobbet idag och det visade sig att han kunde fixa fram grus till hagarna så de inte är så jä...vliga vid ingångarna , han skulle ringa mig i morgon och med lite tur skulle han kanske leverera detta innan helgen.

Ha det bra/Susanne😎

Minna :)

Hur söt kan en ponny vara egentligen, se själva och välj erat svar: JÄTTESÖT

Fått låna Minna som hon heter av Wrede nu när Bea inte kan gå ridskola för tillfället dock gick hon några steg frivilligt idag så vi får hoppas att vi kan dra ner på rosa elefanterna medicinen och att hon kanske kan få se solen någon minut vi får se imorgon tisdag då vi ska prata med ATG igen om henne. Hur som helst är vi tacksamma av Wrede kan låna ut sin ponny så här smidigt.
Förkylningen håller i sig UNDERBART kan man säga, Nisse var stel som en pinne i ett framben idag😮vad händer, jag har kolla han har Mugg så det dundrar av det och då är han ju så känslig förstår ni så man kan typ knappt ta i honom🤒löjlepotta kallar jag honom, nu är det åtgärdat och han dog inte🤨.

Ha det
Mona

Häftig hemsida

Just nu måste jag säga att våran hemsida är bara så snygg , jag personligen är ingen större anhängare av hallowen då den är lagd på helt fel helg , jag menar allhelgona är för att vi skall minnas de som vi har förlorat under åren inte att skämta och supa och bara festa loss ,det kan vi göra någon annan helg.

Bea står helt still i sin box och bara försöker att bli bättre , hon rörde sig 2 steg i går frivilligt , det var inte utan smärta , men hon rörde sig i alla fall🤔

Boris är en liten skitunge , söt , gullig och kommer undan med allt pga att han är så jäkla skön att titta på , man kan nästa inte vänta på att han skall bli äldre och visa vad han kommer att bli för någonting i livet.

Jag har lovat mig själv att jag inte skall göra någonting utan bara vila så denna förkylning har en chans att bli bra , jag skall bara ta in utemöblerna , tömma finkan från hö och åka med papper till återvinningen , sen kanske det blir VILA🤨

Ha det bra/Susanne😎

16 okt Alla förkylda

😥 Hela familjen förkyld, det var en snabb förkylning att sätta sig i kroppen förhoppningsvis går den snabbt ur också.

Hur som helst hunnit vara och bytt däck på båda bilarna och finkan tog 20 minuter, grymma killar att jobba 500 spänn ta dem värt varenda krona kan jag lova, iväg sedan och hämta hö i strand´(tyvärr Mona kom vi inte förbi och hälsa på) vill inte göra er sjuka, hem och fixa lite på gården, iväg till Hippo och tvätta lite och se på hästhoppning, hem och åt ChingChong Mat som tog en evighet att få take away på men gott var det, ja annars tror jag inte det har hänt så mycket.

Imorgon söndag hämtar vi Wredes shettis som vi ska ha på ridskolan, den åker hem på tisdag igen och så får vi köra på så till vi har en lösning gällande Bea´s problem men hur än framtiden yttrar sig så måste vi fixa en pålle till då Bea inte kommer att komma igång på de närmaste månaderna ändå om hon nu klara av smärtan och allt det ser vi på tisdag då vi har första hållplatsen för henne🤔.

Nej nu ska jag lägga upp fötterna och säkert kommer Mindy att göra det samma den sömntuttan hon och Boris är likadana bara sova hela dagarna, Boris är så söt han tar upp hela boxen ligger raklång under mammas mage och snarkar henne i karleden vad kan man säga(dukig Doris)

Ha det😀

Sjuk

Så jäkla onödigt att bli sjuk nu , ont i halsen och huvudet och snuvig som bara den , tur att jag är ledig på fredagar så kan jag vara sjuk och jobba hemma idag , mamma och jag har mockat stall och medans så står Bea med öppen dörr och tittar på och bara jättesöt.

Mattläggaren kommer att bli klar idag och sen måste vi vänta till nästa vecka för att rörmockaren skall sätta in alla saker igen , men vi närmar oss.

Baksidan på huset är KLART , det ni känns jättebra och det blev jättefint , vi har även börjat vinterstäda lite mera frenetiskt så vi kanske hinner innan nästa snöstorm , det enda jag inte tycker om är att jag inte sladdade banan efter provridningen för tävlingsryttare i går och banan FRÖS , jag hoppas att det kommer tina upp.....

Ha det bra/Susanne😎

SNÖ

😲När blev det bestämmt att det skulle snöa i dag?? den diskutionen har då jag då inte varit med om...........

Vi kom hem i dag från jobbet och sprang ut och tog in resten av hästarna som var ute och bettan höll på att frysa ihjäl , hon frös så fruktansvärt och även om hon hade på sig sitt fina täcke så frös hon ordentligt , nu skall vi gå ut och byta täcken på alla hästar och sätta på riktiga vintertäcken med hals , även Boris skall få testa sitt täcke och vi måste hitta ett täcke till Doris som inte den lilla piraten fastnar i när han äter.

Jag har i alla fall jättebra vänner , vi har ju för lite hästar till ridskolan nu när Bea är sjuk och både Mona W och Monica har erbjudit sig att låna ut sina superponnier till oss och att detta är borttagit från oroslistan känns helt underbart.

Vi sitter nu och tittar på vad som är kvar på TO DO listan innför vintern och det är mycket kvar , även om mattläggaren jobbar för fullt och baksidan är klar förrutom häng ränorna , men det jobbar de för fullt med mina kära små hackspettar , de är polska och väger ca. 85 kg. även om de inte pratar svenska så är de jäklar på att jobba

Ja vi hörs snart/Susanne😎

bea, akut sjuk

Lilla söta Bea blev akut sjuk idag och fick åka in med ilfart till vetrinären och där kostaterades det att hon hade fått ett massivt återfall av fång som hon blev drabbad av för 1 1/2 vecka sedan , lilla Bea kunde nästan inte gå in till ATG själv och hade extremt ont i alla 4 fötter , men mest i framfötterna , hon hade hovrotation på bägge fram och efter en massa jobb och stöttning så fick vi på hennes nya fångsulor som både limades och silvertejpades fast på hennes hovar.

Bea var jätteduktig , men det ser inte bra ut , hon har första hålplatsen på tisdag då vi hoppas på en posetiv trend med mindre smärta och kanske kan vi dämpa smärtstillandet lite grann då hon nu går på en jättedos så att hon inte har för ont och inte plågas i onödan.

Det är inte en rolig känsla att vänta dessa dagar och veta att hon har ont , men det går inte att göra någonting , vi hoppas att allt bara går hennes väg nu.

Vi hörs/Susanne

Duscha jippi

😀 Att vatten kan vara så fantastiskt egentligen, klart har man inget badrum och duschar i en arbetsbarack är allt lite si och så kanske men allt går att lösa ändå.

Lite mer positivt i veckan, dem håller på för fullt med bakväggen blir snyg😀gt, på torsdag kommer dom och gör det sista gällande spakling underarbetet och sedan ska mattan läggas in av samma personer ska köpa ut mattan i veckan, så nästa vecka har vi nog ett BADRUM😀nu ska vi bara kolla lite på ny toalett, vask, dusch inte för att det behövs vi har ju det vi hade förut, men blir det snyggt när allt annat är nytt, tror det blir nytt ändå.

Vilket skitväder det var i natt, regn, rusk, storm, åska och hagel🤨är det inte oktober🤨ja det blev ju fint innan jag åkte till jobbet 05.35 jippi, det är lite jobbigare att kliva upp nu när mörkret lagt sig men till jobbet kommer jag.

Tävlingssäsongen är över och även jobbardelen på tävlingarna sista domar och banbyggar jobbet avklarat i helgen skönt det har varit en skoj men lång tävlingssäsongen alla har varit hur duktiga som helst. Okej vi har ju Mountainhorsefinalen kvar för Carro och Bullen 13-14 nov men då sviker vi dem och åker till Göteborg med jobbet typ första gången på 15 år som dem bjuder på något så vi kan inte låta bli, men vi skickar med 2:a tränaren till Bullen Jessica hon kan honom minst lika bra som vi, blir superskoj bara lite lugnande till Monica ska ni se att det kommer att gå bra.

Föreningsfest verkar det bli också första helgen i december lät det som, bli bra med ett avslut för alla som slutar på ponny🤨 i år, nu kommer det nya stjärnor in i stallet ska bli skoj att träna upp dem också(igen)

Ja ha det nu allihopa

Dags att jobba och vila upp sig....

Nu är helgen slut... äntligen😲 ,det har varit en lång och jobbiga 2 dagar och även om hästarna har hoppat som små gudar och plockat hem ordentligt med rosetter så kändes det ordentligt i fötterna i går kväll , det är tur att det blir måndag så att man får vila upp sig på jobbet

Nisse och Bettan har varit ute och tävlat både lör och sön och uppförde sig jättebra , de kommer att bli superduktiga små tävlingsponnier nästa år , då kommer alla de andra ponnierna få se upp på tävlingsbanorna.

Nu skall vi gå ut och ta in hästarna och sen blir det RIDSKOLA

I alla fall så har under hela dagen snikarna varit och brädfodrat och lagt på träpanel , det kommer att bli jättebra när vi är klara😎

Ha det bra/Susanne😎

Boris, chippad,registrerad 8/10-10

🤔 Nu är han riktig ponny lilla Boris, chippad, registrerad och pussad på, han är så grymt snäll står snällt på gången med Mamma Doris i boxen som övervakare, det är ju dock hennes son även om hon lätt uppskattar att slippa honom en lite tid den busen, kollade frisyren och rakade sig(Bullen höll på att dö)men Boris stod så stilla så, satte dit chippet lite äcklige med det gick, och sen kom det värst som har hänt idag hon ryckte bort några strån från hans svans han blev helt förvånad och tittade på veterinären 😲vad hände😲men det gick bra med en lite puss från henne så var det glömt. Nu jäklar ska vi på Bio är det tänkt vi har fixat och piffat Diesel+utrustning inför tävlingen imorgon, ritat banor inför helgen och dagen är inte slut än😀

ha det
mona

BADRUM

😲 ÄNTLIGEN ÄR SNIKAREN OCH RÖRMOKAREN HÄR OCH JOBBAR , DET HAR NU GÅTT CA. 9 VECKOR SEDAN DE TOG BORT VÅRAT BADRUM OCH NU BÖRJAR DE JOBBA IGEN

I GÅR KVÄLL EFTER HOVSLAGERN OCH HOPPTRÄNINGEN MED BETTAN SÅ FOR HELA FAMILJEN TILL STAN OCH TITTADE PÅ BADRUMSMATTOR OCH HITTADE IGENTLIGEN INGENTING SOM VI VILLE HA , NU SKALL AMMA OCH JAG UT PÅ EN NY TUR OCH HITTA EN MATTA SOM DE KAN SÄTTA DIT NÄSTA VECKA

I DAG SÅ SKALL BORIS CHIPPAS OCH REGISTRERAS OCH HAN ÄR JÄTTENERVÖS , TÄNK OM INTE MARIA TYCKER HAN ÄR SNYGG NOG , MEN VI HAR SAGT ATT HAN KAN INTE MISSLYCKAS MED DETTA , HON KOMMER ATT TYCKA ATT HAN ÄR EN PÄRLA AV PONNIER😎

I HELGEN ÄR DET HOPPTÄVLINGAR PÅ HIPPO OCH ALLA PONNIERNA FÖRUTOM BEA SOM HAR FÅTT FÅNG,  KOMMER ATT FARA UT PÅ ÅRETS SISTA TÄVLING.

DATORN HAR HAFT STORA PROBLEM ATT FUNGERA SISTA VECKORNA SÅ OM ALL UPPDATERING SLUTAR ATT KOMMA OCH NI INTE FÅR NÅGRA SVAR PÅ MAILEN SÅ RING I STÄLLET SÅ FÅR NI TAG PÅ OSS.

HA DET BRA/SUSANNE😎

My active shining light 6/10-10

😮 Kolla in grabben, herregud vad han har växt lilla Boris inte så liten längre kan man lätt säga.

Kurs med kurt 5/10-10

🤒 jippi, skoj och sitta på kurs hela dagen för miljö och hälsa men vad gör man inte för sitt arbete, prov blev det också och det kändes som det blev MVG får väl hoppas att  man lyckas någon gång med ett prov😉
Hur som helst hemma 16.30 in med pållarna, fodra, rulla 2 ensilagebalar över bron, ta bort bankande plåt och hålla lite lektion med motionsryttarna, 19.00 åker och hämtar Take away mat och sitter nu och fixar det sista på datorn, ja dagarna går, nu har vi fått en duschbaracken som jag skulle inviga igår, jo då det skulle finnas varmvatten har nog inte duschat så snabbt kanske var typ 5 liter varmt vatten, kollade runt och såg en knapp som det stog Boiler på frågar om den inte ska vara på ON nej då allt är som det ska, men idag när morsan ska dusch blev det annan ton och ringer till elmannen och nog fan skulle knappen vridas men när jag säger det då är det fel såklart livets hårda skola😀

Nej sluta gnäll och gå och lägg dig istället.

God natt

Fram och tillbaka Skellefteå

😉 Ja det en sväng fram och tillbaka till Skellefteå idag, skulle lämna av Daniel till Yvonne då dem har träning i norrbotten lör-sön, missade tiden med 40 minuter men vi lyckades ta med oss Maries finka och lämna av till Olssons och samtidigt lämna av Daniel till Yvee värsta droghandlen vid brandstationen idag, sen skulle vi dra en sväng och se på deras shoppingstad som dem har längst vägen, okey vi körde såklart fel och kom till Skellefteå ridklubb och gick en sväng och kollade på deras nya ridhus FINT vill ha😎ja iväg igen och hitta ut var ett skämt vi har nu sett ett område med massa hus innan vi hittade ut igen, japp ut på E4:a och svängde av rätt denna gång, fint hade dem på shoppingstället ialla fall, gick en sväng på Maxi och handlade lite, sen åkte vi in till centrum och åt mat och sedan blev det hemfärd, anlände till Stöcke 19.00.

Träningen gick bra idag, hela träningen har ju gått ut på att få koll på sits och händer, inte det lättaste men jag tycket dem fixade det riktigt bra  och alltid lär man sig något att ta vidare i träningen. Nisse var med idag och han är så Cool hoppade banan typ 80 cm perfekt höjd för honom, studs, oxrar, räcken 3 komb. och så var det 3 hinder efter varandra med relaterade avstånd, 3:e hindret såg vi just när han red in på linjen oj vad hög sista hindret var men han skuttade bara över som inget var fel duktig kille. Märta älskar att hoppa igen okey Challe får jobba när hon rider med Hackamore men det tar vi nog hellre när Märta trivs, även Toni och Elvira skuttade runt idag även dem med hack och där är det lite svårare att få till det men det blir nog bra med lite träning det är ju lite teknik när man rider på hack kan man lätt säga.

Daniel älskar Bullen så enkel han är säger han kan gå hur långt som helst(om han nu inte hade alla skavanker då)Carro ska väl kanske ha beröm också hon sitter ju ändå på och visar vägen och löser problemen, ser bra ut inför både hippo och Mountainhorse finalen som är i november på Strömsholm, tyvärr kan nog inte Susanne följa med då vårat företag har bjudit oss till Göteborg den helgen, men vi skickar med Jessica som tränare hon kan ju Bullen utan och innan till, kommer gå kanon och vilken upplevelse(helst för Monica😉)

Bea har lite ont i sina fötter såg väldigt konstigt ut igår på träningen så vi tog bort henne från den efter ett tag, men idag ser hon mycket bättre ut🤨Gammtanta måste ta hand om sig.

Ja imorgon ska Kerstin hoppa Diesel hon måste ju få träna en gång inför Hippo nästa helg kanskesen drar vi direkt till SURF där vi är Domare/Banbyggare för hela 10 ekipage, sen blir det klippning av Bullen än en gång och vi kanske hinner hämta hö innan det börjar skymma jag då var den dagen över.

Ja Elin har ju varit här fredag-lördag och varit pressfotograf och hundvakt, sån stjärna hon är lilla gumman.

Och så gratulerara jag Sandra, Jossan och Vanja som fyller år i veckan lika bra jag gör det då minnet är lite så ibland, ska sjunga när jag är Domare på Hippo för er😀(kanske inte)

Ha det
Mona

DANIEL SVENSSON

😲 I dag är det andra dagen för Daniel Svensson träning som vi kör på hemmaplan , gårdagensträning var helt okey 8 plusgrader , vindstilla och helt kolsvart , lampan till banan slog av hela tiden och sista gruppen var ett ballt gäng som hoppade med pannlampa

Bea kämpade på , men fick stå i stallet idag då hon inte såg hundra fräsch ut , vi får se hur hon ser ut senare i veckan , Elin är fotograf i helgen och fotar till challe.

I dag är det banhoppning och uppvärmingen är som i går , BRUTAL🤩

Ja alltid så lär man sig någonting och så får man se vars sina gränser går😎

😎I dag vid 13.00 snåret så kommer ni se en landrover svissa förbi då vi skall möta yvonne i skellefteå och lämna över Daniel till henne då de har deras träningen i Norrbotten.

Bettan var med i går och var jätteduktig , hoppade alla hinder och hade hela tiden en posetiv attityd , det var trevligt att se

Ha det bra/Susanne😎

Danielträning 1-2 okt-10

😀 Så var det dags för årets sista Danielträning 2010, vi är hårdingar och kör hemma i Stöcke och på vädret ska vi ha okey väder som det ser ut, imorgon lördag kör vi upp honom till norrbotten där han tränar lör-sönd, det blir fullhelg för killen kan man säga.

Bettan är rakad och skodd gick bra, skulle raka Bullen gick mindre bra men ½ han är gjord😲vi tar resten på söndag, hela stallet är klippta nästan nu, kvar är  Gullan och Nisse men dem tas i helgen.

Vi har fått våran dusch den står på gården, 4 duschar och 4 tvättställ ska det va så ska det eller hur, blir skoj och springa ut i mörkret och -grader några veckor framåt, blir nog volvodusch för våran del.

Har beställ duschskåp och skåp från IKEA 475:- för frakten kan vi ta tycker jag och få det hemleverat på gården.

Sen är vi banbyggare och domare på surf på söndag då dem har blådragonen som tävling.

Nej nu kommer Daniel genom dörren så nu lägger vi ner datorn ett tag.

Tjing
Mona 

LA-LA LAND

😲DET ÄR BARA SÅ HÄR ATT VI BOR I LA-LA LAND , VI ÄR PERMANENT SKRIVNA PÅ DEN ORT DÄR ALLT SOM KAN GÅ FEL , GÅR FEL😲

VI HAR JU VATTENSKADA I BADRUMMET OCH HAR I 5 VECKOR VÄNTAT PÅ ATT DET HAR TORKAT UPP , MEN I MÅNDAGS SÅ KOM FÖRSÄKRINGSBOLAGET OCH DE SÄGER ATT DET ÄR NÅGON JÄKLA GRÖNGÖLING SOM INTE HAR GJORT SITT JOBB ORDENTLIGT OCH DÄRFÖR SÅ HAR VI SÄKERT 5 VECKOR TILL UTAN BADRUM DÅ DE HAR BILLAT BORT CEMENTGOLVET IDAG.............

BENGT OCH NILS HAR SJÄLV HAFT  DETJÄTTETREVLIGT OCH FÖRSTÖRT 2 ST LAMPOR I SINA BOXAR OCH SLITIT BORT EN ELKABEL BARA FÖR DET ÄR JÄTTEKUL , OCH DET ÄR JU SÅ ENKELT ATT HITTA EN ELEKTRIKER SOM VILL KOMMA OCH HÄLSA PÅ OSS

VI SKALL JU BRÄFODRA OCH ISOLERA HUSET NU I HÖST OCH HAR FÅTT HEM BRÄDER SOM SKALL FÖRMÅLAS........ NÄR MAMMA HAR MÅLAT HÄLFTEN MED DEN JÄTTEDYRA MÅLARFÄRGEN SÅ RINGER HON TILL SNICKAREN OCH EFTER ETT TAG SÅ KOMMER DE FRAM TILL ATT HAN HAR SKICKAT FEL BRÄDOR OCH VI MÅSTE FÅ NYA OCH BÖRJA OM IGEN............. VÄLKOMMEN TILL LA-LA LAND😲

NU SKALL VI I ALLA FALL GÅ UT OCH SLÅ PÅ BETTAN SKOR , MEN I VÅRAN VÄRLD SOM KAN DET HÄNDA MYCKET INNAN DE SKORNA KOMMER PÅ HENNES FÖTTER.


VI SES SNART/SUSANNE😎

 

KLUBBMÄSTERSKAP 2010

😀 Solen skiner på vårat KM, igår var himlen öppen typ hela dagen och tråkigt och grått, men imorsen när vi vaknade så hade även solen vaknat underbart, vattnet på banan var bara små pölar efter vårat jobb med sladdning, dikningn igår kväll när vi kom hem från IKEA som alla 5 vara med till. Jag kan säga att Mindy vara väl knappast den gladaste, att typ tillbringa en dag i bilen, men hon var en stjärna hela dagen, idag har hon haft det lite jobbigare då alla kompisar har kommit och hälsa på under dagen då vi har haft KM. Så nu sover hon så sött😲

Hur som helst KM 2010 vanns av Challe igen men på Diesel denna gång 2009 vann hon med Märta, Märta var med också med indi. start med hackamore, så roligt att se henne tycka livet är skoj igen och man inte har så jäkl..a ont i munnen visst blir det jobbigt att rida henne när hon drar på efter hinderna ibland men livet är fantastiskt tycker hon och vi håller med🤩Nisse försökte att ta segern men Challe slog henne som sista häst till start och han blev 2.a duktig kille, Elin var med på sin första riktiga tävling(nästa riktiga) och skötte sig så bra, dubbelnolla och 7:a blev hon. Vanja satsade med Bea och blev 3:a bra jobbat inte lättast att sväng när man har fått upp farten på gamtanta. Snygga runder och roliga tävlingar, helst Malou som höll på att ge oss en avfallning då hon satsade över sista hindret med Diesel, men grabben saktade av lite försiktigt till hon satt i sadeln igen

Nu är det dags för middag så han en trevlig kväll allihopa.

Smutsiga ponnier

Ni skulle ha sett Märta idag , hon och gullan fick gå Måns och Nisses hage som är jättelerig och helt förjävlig just nu , men eftersom Måns skall åka till sina nya ägare i dag så tycket jag att han skulle få hålla sig lite ren idag............
Ja måns och Nisse hade jätte roligt i den stora hagen och bockade och busade som aldrig förr och Gullan ställde sig i en ute box och bara slapp alla lera , men MÄRTA hon har inte alla hjärnceller i samma låda , hon la sig ner i den största , djupast mest bajsfulla lerpöl i hela stöcke och rullande runt , runt och klev sedan upp , hela regntäcket , halsen ,benen , huvudet , örona , svansen droppade av bajsbrunt lera och jag skrattade något så hjärtligt , det kanske inte Challe gjorde när hon kom och red på förmiddagen , skriet som kom från hennes läppar är inte någor som små barn skall höra

Ja ibland kan livet bara vara jätteroligt😲

Vi hörs snart/Susanne😎

Vissa människor

Mona har jobbat som bara den med denna sista Daniel träning för året och det har varit en tjej som verkligen har varit på för att få en plats och att mona skall fixa uppstallning , ja sånt som verklig sliter och tar tid och energi.
Prinssesan som Mona är så fixar hon allt , inget gnäll eller någonting och när anmälningstiden är slut och grupperna är gjorda så kommer det ett litet mail från denna tjej där hon backar ur pga att Daniel är för dålig och att det är långt att köra , men det är väl inge längre att köra idag än när hon anmälde sig , eller är detta en sån människa som anmäler sig till allt och när andra personer verkligen har försökt hjälpa till på alla sätt så skiter man i allt.

Och det faktumen att  vi inte kräver att hon behövde betala sin plats eller ens en liten straffavagift , då det inte finns någon att ta hennes plats , det bara bryr detta ekipage inte sig om.

Skickade iväg ett mail där jag önskade henne lycka till i hennes framtida karriär och sa om hon hade en tränare som var bättre än sverigens landslags tränare så skulle jag ochså bara träna för den , det tog en dag så fick jag tillbaka ett riktigt oförskämt mail där man ser att man skall aldrig hjälpa folk , man får aldrig någonting tillbaka för att de fullständigt skiter i hur mycket man försöker och jobbar och lägger ner tid , bara de har någon att hacka på , för ingenting är ju aldrig deras fel ,


Jag blir bara så ledsen på såna här människor då de tar upp fruktansvärt mycket av energin för restan av dagen , även om man säger att man inte bryr sig så blir man GALEN.

Nu är jag klar och kommer att sudda denna människa ur min hjärna för restan av mitt liv

MVH Susanne😎

Bara massa regn

Det bara kommer regn efter regn område och hagarna ser INTE bra ut just nu och det finns verkligen ingenting att göra åt detta just nu😥

Hästarna var verkligen nöjda att få komma in idag , det var tur/skicklighet att vi satte på dem regntäckena idag annars hade de frysit ihjäl🤒

Det som ser bra ut just nu är att Måns åker på fredag till sin nya ägare och att Bettan verkligen har uppfört sig på alla nivåer och det känns just nu som att hon kommer verrkligen att kunna ta över Queens plats.

Vi hade funderat att åka till IKEA på fredag/lördag och titta på badrummssaker då vårat skall snart byggas upp igen efter denna vattenskada , badrummet som aldrig torkar upp kunde vi döpa den till.

Nu sitter vi och tittar på b-ponnier ,men det är svårt att hitta vad man vill ha igentligen.

Vi hörs snart/Susanne😎Ridskola

😮Boris är så jäkla söt , han bara älskar Bettan , han ligger vid fötterna på henne , typ 50 meter från Mamma Doris och om detta fortsätter måste vi flytta in Bettan i Doris/Boris hage..........🤩

Timmy har åkt hem idag , då han hade en dålig attityd till barn och hantering och detta fungerade bara inte i vårat stall.

Bettan har verkligen visat sig från den rätta sidan , hon är både snäll o hantering och ridning , men konditionen är kanske inte den bästa

Nu har vi ridskola och hälften av eleverna kommer att ha uteritt idag.

Vi hörs snart/Susanne😎

Din rubrik

http://www.youtube.com/watch?v=uOTPYeQ8MrA

Här är beviset Boris har råkat ramlat ut från hagen och hittades på vägen på baksidan vid sin hage, helt obrydd stod mamma Doris kvar i hagen när tjejerna gick iväg med honom på vägen hemåt, Jezzi hämtade Doris och gick andra vägen stressade inte upp sig, men Challe hade mycket att hålla i på vägen hem 🙃Allt gick bra och dem är återförenade.

Elin har tjuvtränat på Bullen inför KM:et nästa helg och även här har ni bevis på den bedriften, gick kanon det är bara att se sig för i framtiden.
http://www.youtube.com/watch?v=R5hmMSQ88RY

Var i Kåge i går for iväg 06.45 tankade och köpte frukost på Shell for och hämtade  Chri och drog iväg, alla Stöckeekipage skötte sig riktigt bra, vi hade lite stolpe ut i laget med blev 3:a och totalt 3:a i serien inte fy skam kan man säga. Var hemma i Stöcke igen 20.00, jag var banbyggare där uppe under dagen.

Vi har haft hoppträning även för de andra Stalltjejerna och det såg bra ut, Challe och Carro har rakat Diesel och ikväll ska Måns bli nakenråtta är det tänkt.

TJing tjong
Mona

17/9-10 Uppdatering

Hejsan

Lite snabb uppdatering, det är mycket nu och dygnet tror jag har minskat på timmarna, men hur som helst har just varit ut och gjort stallet tagit in alla hästar och fodrat, det regnar och sen blir det sol och sedan regn och sedan sol roligt🤨men vinter mössa är hittad och sitter på vid regn och blåst.

Bettan kom igår var ute en lätt sväng idag inga problem med hantering och ridning, inte det minsta lik Märta förutom färgen då, men gå ner på tygeln det kan hon. Timyan var en besvikelse inte snäll att hantera och går ej att galoppera på så han får åka hem igen på måndag, han var ju vårat alternativ till Queen, men det är bara att leta vidare.

Imorgon bitte 07.00 åker vi till Kåge och är banbyggare + final i Div 2.

Nästa helg KM. Helgen efter Daniel fre-lö och domare/banbyggare SURF söndag. Helgen efter det är det hippo och där är vi också domare/banbyggare men sen är det slut på tävlingssäsongen phuu det har varit lite kan man säga och man ska väl inte klaga vi har ju haft år vi knappt har fått tävla i vårat eget län så smidigt har det varit på så sätt.

Nej nu ska Mindy ut och det är viktigt förutom att BORIS fyllde 10 veckor igår vart tog tiden vägen och vad han har vuxit ska försöka ta något kort så får ni ni se i helgen.

tjing
Mona

Det bara regnar hela tiden

😎 😎Det är jäklar i mig hårda brudar som springer runt runt på banan och hjälper 6 st 5-8 åringar att lära sig att rida , det är sällan som man får se så stora leenden bara för att man får skritta själv runt på banan i hällregn.

Själv var jag ute och höade hagarna och sjönk säkert 20-30 cm ute i Beas hage , men det som är viktigt är att hästarna har mat i morgon....🤩

Det är helt makalöst vad det har regnat i dag , vi har börjat  fundera  på täcke till Boris och Doris , men vi får se..

I morgon kommer Bettan med Grens och det skall bli kul att se henne

Vi hörs snart/Susanne😎

Livet leker

😀Igentligen så leker livet nu , vi är bara lite förkylda , smärtnivån ligger på medel , hästarna är alla friska(just nu) Det är varmt och skönt ute, allt är ju bättre än augusti.... Ja vi känner oss faktiskt hyggligt posetiva just nu😲

Märta och Diesel var bägge friska på böjproven och skall börja sättas igång inför höstsäsongen , nu skall vi åka in till ATG på fredag och raspa tänderna på Måns , sen skall Timmy få hoppa några hinder i morgon och kolla om han har någon talang.....🤩

På torsdag kommer Bettan , det är en 7 årig C-ponny som är efter, håll i er nu Dart Light och är helsyster med Märta , Bettan är tävlad upp till LB och skall vara snäll och trevlig , vi får väl se..........

Gullan skall ochså sättas igång i morgon onsdag efter hennes skada som har hållit henne i skadeboxen i 6 veckor , men hon ser fin och fräsch nu så vi hoppas på snabb i gångsättning

Provridningen med Måns gick jättebra och han skötte sig som den pärla han är.

Vi skall snart börja jaga igång ekipagen som  skall vara med på Daniel träningen , det saknas hyggligt många och vi är nästa lite nervösa för tränningen(NÄSTAN .........sa jag)

Nu skall vi gå och ta in hästarna

Vi ses/Susanne😎

Nu börjar vi om igen :))

Hear we go ...... och det känns helt okey , vi skall söka efter 5 st nya tävlingsryttare under hösten då vi har ett gäng som faller för ålder och skolarbeten , vi har fått hem vår första nya ponny , B-ponny , 5 år ,Dart Light avkomma , 129 cm , fux , snygg och trevlig😀 , nästa vecka kommer nästa nya ponny , en maxad c-ponny efter Dart Light som är helsyster med Märta😲

Även Apan är hemma från betäckning , men hon är bara hemma på besök och kommer senare i månaden flytta till Vallen och bo med Camilla och Janne

I dag så har vi höstkoll på några av hästarna och det kommer en familj och provrider Måns😎 , hoppas att dagen blir lugn och harmonisk....som alltid i stöcke.

Vi skall även hinna och åka till Norrskents och bygga i helgen , vi hoppas att komma iväg förre 17.00 så det inte blir så fruktansvärt sent.

Mamma och Pappa är bägge förkylda och tack och lov så har tjejerna tagit stallet i helgen så vi inte behöver bekymra oss för det i alla fall

Skall nu gå ut och ta några kort på Timmy och mocka klart stallet

Ha det bra och känner ni någon som vill bli tävlingsryttare , skicka dem till oss😀

MVH Susanne😎

Ont i munnen

Stackars Märta inte undra på att hon har kännts sig lite OFF sista tiden, då man har sånna problem i munnen, 18 veckor med hackamore det ni, blir spännande, men vi har beställt samma hackamore som Lundell så det kommer nog att bli kanon för henne till slut.

Det händer mycket nu i veckan varför ska man ta det lugnt.. det gör vi i graven..hoppas jag🤨. Berättar vidare när allt är under kontroll och avklarat. Till helgen blir det tävlingar hos norrskenet där vi har ställt upp som banbyggare, som sagt varför var ledig🤩.

Imorgon onsdag börjar gröngölingskursen 4 ggr framöver, ska bli skoj med lite små galningar springande runt gården. Mindy är lite pojktokig just nu med det ska väl gå över hoppas vi.

Ja annars är allt lugnt som vanligt

tjing
mona

Just ja hela familjen Förkyld och dem hittade stenar i gallan förra veckan så vi får väl se vad som ska göras där, jäklligt dålig var på akuten för gallstenanfall typ i maj och fick ultraljud tid förra veckan tur man inte har haft några käningar under tiden

Nu får det komma solsken...

Ulla säger att det alltid kommer solsken efter mörker..... Jo just det , då är det dags nu , kom med solskenet bara , Bring it on......🤒


Helgen har varit helt okey , med en anning för mycket hinderfel och några tekniska detaljer som stoppade vissa ryttare i sin framfart , sen har jag starka åsikter om andra saker men dem skall inte tas upp här.🤨

Vi skall försöka få upp lite bilder på täcken som vi skall sälja i väg då många verkligen läser våran lilla sida och behöver täcken , även om det krävs lite reperation.🙃

Mindy bestämmde sig att 05.50 skulle hon upp i dag ingenting kunde stoppa henne  ,hon skulle upp , personligen känns det lite jobbigt , men stallet kommer att bli klart tidigt i dag

Resan är beställd till nästa års semester och det känns jättekul nu när man kan se hur hytten ser ut och balkongen och båten och att konserhallen tar 915 personer bara den säger lite hur stor båten är

GRATTIS , GRATTIS , GRATTIS säger jag bara och jag skall börja med en B-ponny farm här hemma för om inte ni får lämna ponnybranschen så får ju inte jag lämna den😀

Vi hörs snart/Susanne😎

Mindy, den stora rymmaren

Mindy har varit helt vild i veckan , hon har rymmt och haft allmänt roligt hela tiden , och vi har jagat henne fram och tillbaka.

I går så tacklade Mona och jag det massiva jobbet med att städa upp täcketsförrådet , hel..vete vad täcken vi har , det är knölfyllt på alla hyllor , täckeshängare , galgar , ja helt fullt , vi skall sätta ut några täcken på Tradera och hoppas kunna sälja lite , jag tror inte att man behöver 300-400 täcken till 9 hästar , men det blev jättesnyggt i alla fall .

Ha det bra/Susanne😎

THE QUEEN

THE QUEEN

SAKNAD FÖR ALLTID

Queen lämnade oss igår efter en kort tids sjukdom som snabbt förvärades , alla tankar på att hon skulle få gå resten av sitt liv som pensionär på gården försvann snabbt då hon inte kunde gå ut till sin hage i går morse.

Som den super ponny som hon alltid har varit stapplade hon upp på finkan som hon inte har varit inne i på 10 år och åkte med värdighet till Stöckes eget hörn av himmeln.

Vi kommer att sakna henne något så fruktansvärt och vet att ingen ponny någonsin kan ta hennes plats i att tolkas på vintern , raca i alla galopptävlingar , bitas i rumpan vid hovkratsning , Ja ingen ponny har varit så perfekt som queen.

Du kommer att vara saknad


Lennart, Kickie , Mona , Susanne , Mindy och alla dina hästkompisar.

Älvsbyn

Det blev en jättetrevlig men LÅNG helg med massa klasser och trevliga människor att prata med , alla tjejerna fick med sig rosetter hem från tävlingarna och var jättedukiga att hjälpa varandra på framhoppningen , jag behöver nog aldrig gå dit igen med de ritter de fick till i helgen 😀😀

Jag var hemma före 21.00 i går och mona hade börjat med banan till provridningen idag och sen sladdades den och allt piffades till , tjejerna kom bara en stund senare med hästarna och de skall ha en SUPERKRAM eftersom de tömmde finkan på hö , så att jag slapp dra ut alla balarna ensam i dag , det kan jag säga värmde i hjärtat😀😀😀

Amalia var och provred i morse 08.00 och hon red jättebra , det var riktigt imponerande att se dem tillsammans , men det är långt till köp från ett imponerande provridning😉

Själv fick jag lov att ta ledigt idag då jag inte riktigt han till jobbet av vissa skäl.....

Ja , tävlingsmässigt , segrade Carro och Bullen i MSV B , Vanja och Bea hoppade MSV B med ett pet på sista hindret😠och placerade sig i en LB😀 , Hanna och Måns plockade hem en rosett i LB och Jezzi och Nisse orkade nästa inte bära hen alla sina unghästrosetter😎
Rebecca och Kossan hoppad ochså MSV B med 4 fel och hade 2 st jättefina felfria grundbanor i LC-LB med Rappe , Linda och Chuck ledde LB jättelänge tills typ sista ekipaget slog henne och det blev en 2 plats

Jag måste bara tacka A-J för värdens bästa övernattning och jag hade fullständig service med frukost och hela tjofräset , TACK ;TACK ;TACK

Jag håller på att lägga upp nya filmer på Youtube

Ha det bra/Susanne😎

Kungen har passerat Stöcke 28/8-10

Nu har vi varit patriotiska för landet och stått på bron bortanför oss och sett kungen passera i tåget (inte sett)för invigning av botninbanan, satt i bilen hela tiden, tågchaffören tutade åt oss alla, för det var faktiskt ett 20 tal människor där och det hela var över på 10 sek.😲

Annars har vi några som är intressarde av Märta i nuläget så vi får se vad som händer, men än så länge står hon kvar i stallet och hon ska till Vindeln och tävla nästa helg, i helgen är ett gäng och tävla i Älvsbyn där Susanne reda igår fredag åkte iväg för att vara banbyggare, jag skulle vara domare på söndag, men där sket det sig, då Pappa insjuknade snabbt på fredag morgon så vi fick ändra planen, men vi är så vana i våran familj att det händer saker på sekunden, hur som helst blev han inlagd, och det verkar som att kroppen har för mycket vätska och är man inte i form så tar det nog rejält på alla organ, men han är vid gott mod då vi tror att vi tog det i rättan tid denna gång. Gullan var inne och sprutade om sitt ben igår morse också, här händer det grejor ska ni veta tur dygnet har 24 timmar..phu och tur att jag tog ledigt från jobbet även om det nu inte blev för just sakens skull.

Annars är läget under kontroll😲tror jag...bäst att inte känna efter kanske, på måndag börjar jobbet igen och verkligheten.

Tjing

Det händer mycket i stöcke

Det händer alltid någonting i stöcke , sorgliga och glada nyheter , Queen kontrollerades av veterinär och var inte fräsch , detta var någonting vi var beredda på , med endå , queenie har bott 20 år hos oss och det är alltid så ledsamt när de blir skadade.

Hantverkarna började riva badrummet idag från den "superlilla" vattenskadan den har , vi skall hämta bilen från rep. i morgon och jag har fortfarnde inte listat ut hur den skall betalas😲

Det är tur att vi skall jobba i helgen på hopptävlingarna i Älvsbyn så vi kan tjäna lite pengar , ..... ledsen A-J

Vi planerar och håller på och vi skulle bara behöva mera timmar på dygnet och livet skulle fixa sig enkelt🤩

Hästarna har bara lullat på i dag eftersom det har varit många veckor med mycket hoppning och tävlingsäsongen börjar närma sig slutet😉

Det är ju bara 2 st tävlingar till , Vindeln och Älvsbyn och sen är ju tävlingssäsongen slut om man inte räknar in KM i stöcke

På jobbet i dag så har jag mest gjort pizza som vi skall ha i morgon , och jag han göra lite kladdkaka ochså  den blev jättebra

Ja vi hörs snart/Susanne😎Lite regn kan väl inte skada

Vi hade ju i alla fall tur med vädret i helgen , lite får man vara glad för..... okey vi har massa annat som vi kan vara jätteglada över , DM GULD till Hanna och Måns ,,,,  DM Silver till Carro och Bullen och Challe och Diesel😀😀😀

Massa segrar och placeringar i en helg som tog fram den sämsta ridningen i många ekipage , på det hela stora så var det jättemycket fel , rivningar och uteslutningar på hinder som ryttarna i vanliga fall brukar fixa med bakbundna händer🤨🤨

Elin har bott hos oss i helgen och varit en riktigt liten kämpe i stallet och på banan , vi var på middag på Scandic på lördag kväll med Yvonne , chri , jezzi , elin , mona och jag , lite vin , lite go mat och mycket efterrätt sen var det tur att tävlingarna började 10.00 på söndag så vi orkade upp ur sängen

Det är ett stort problem med bilsituationen då 1 bil inte räcker till 4 st vuxna med ställen som de måste vara på , vi skall se om vi får låna jobbets bil hem idag , annars blir det BUSS😠

I dag börjar ridskolan och vi skall även försöka hinna boka upp vetrinärtid till Gullan och så skall vi hinna göra Diesels årliga höstkontroll , om tid finns

På fredag är det Älvsbyn som gäller och det skall bli jättekul och far dit och tävla , vi har ju aldrig lyckats ta oss dit förrut.

Ja nu skall stallet göras😲

Ha det bra/Susanne😎

DM-Tävlingar

I helgen så är det dm tävlingar och det har putsas och fejats hela veckan , vi har jättefina hederspriser och banan vattnas för fullt , nu ber vi bara till gud att det inte börjar regna🤩

Tjejerna är riktiga hjältinor som jobbar på och har redan tagit hand om grund arbetet , tur att vi har dessa arbetsvilliga stöckebrudar.

Resultatmässigt kan det bli intressant då det är svårt att få nog med fokus när det är hemmtävlingar.

Boris har trillat ut från hagen i dag och in till Bea´s hage och han var där inne jättelänge tills en av tjejerna såg honom ensam och ledsen stående i ett hörn , Doris stog 100 därifrån och bara njöt av att vara ensam.

Tillslut blev han räddad och återförenad med Mamma och Boris tyckte att alla var jätteelaka idag.

Det blev handling på Maxi i går kväll och i morse var vi på Willys , ja alltig till Cafeterian borde vara inhandlat , nu måste bara någon åka förbi Maxi och hämta upp brödet som är beställt där.

Ja vi hörs snart/Susanne😎

Hederspriser

Hederspriserna har kommit , ländtäckena som vi har beställt från abNinan blev blåa med röd kant och brodyr som det står : JAG ÄR EN VINNARE , SPF 2010 , det blev riktigt fint rosetterna har ochså kommite det blev , 5- kransigt med rosa -gul-blå och 3 st långa(45 cm) band med samma färger .

Vill man ha detta så måste man vinna en klass i helgen , inte cuperna för de har redan speciall priser.

Själv fick jag lov att köra Mona på jobbet i dag 06.15 och har därför hunnit göra hela stallet och allt smått och gott som kan behövas + att jag hittade Bea ute på gården utan grimma smaskande på ett grästrå , okey hon är en snäll flicka så hon kom inte så långt.

Min älskade Landis har gått sönder(topplockspackningen) och är på rep..... och det kommer att kosta massa pengar , snyft

Ja nu är det dags att fara på jobbet

Ha det bra/Susanne😎


Hoppträning

I dag så har jag haft en liten hoppträning för stöcketjejerna  Frida , Rebbeca och Vickan , de hoppade samma gymnastikövning som tävlingstjejerna gjorde i söndags , bara lite lägre🤩 , Det gick jättebra för allihopa , även om Vickan bestämde sig att göra övningen lite svårare än nödvändigt.  I landningen efter övningen så drar hon bestämmt i vänstetygeln och styr rakt över banken och flyger över den och håller nästan på att klippa ett hinder till i landningen , ja lite svårare än nödvändigt.

Men inga avfallningar eller skador det är alltid en höjdare , jag satt och tittade på hastnet , det är en trevlig sak att göra medans man väntar på att allt Zoon har torkat på kroppen efter en tur på löpbandet , i alla fall så satt jag och tittade på B-ponnier och hittar en renrasig connemara på 124CM , det är inte vanligt , den såg jättefin ut men 124 cm är snäppet för lågt.🤭

Vi har även hunnit trycka starlistorna för DM tävlingen i helgen och Mona och jag har varit och köpt läsk på Privab till cafeterian.🙃

Ja än så länge känns det helt okey att jobba , det är inte så mycket folk och rutinerna har snabbt kommit tillbaka😉

Jag måste bara berätta om Boris , de 2 senast dagarna 😉har vi ju som sagt släppt ut dem några timmar tidigare pga att vi har börjat jobba , när vi kommer ut i stallet så får de foder och sen är Doris beredd att gå ut , vi öppnar dörren och där ligger han som en utslagen ros , man får gå ner på knä och sätta på grimman , Doris går ut från stallet och Boris vägrar kliva upp , till slut får man putta upp honom och då ställer han sig upp gäspar och sträcker på sig , sen blir det full fart ut i hagen , boris har verkligen växt och blivir bredare på alla håll och kanter , han kommer att bli en ordentligt liten hingst😎

Vi ses/Susanne😎

Zon för hela livet

Tjena gänget

Här sitter jag ny duschad och fräsch med zon över alla leder som skulle kunna göra ont efter dagens första arbetsdag och självklart började löpbandet att begära att det skulla användas idag ochså , det skall bli intressant hur att se hur ont jag kommer att ha i morgon

Annars har dagen gått bra idag , hästarna har bara förstört ett staket(MÅNS) , boris var supersöt som vanligt , hölasset är intaget , det hjälpte stöckebrudarna till med.

Mona har fixat och donat hela helgen och förra veckan med DM tävlingarna som vi har i helgen , i dag har hon gjort klart sina jättefina parkeringsskyltar😎

Nu skall det bara chillas resten av kvällen , hoppas jag.....

Vi ses/Susanne😎

Hamster..........

Den där jäkla hamstern Nisse , han har varit lös flera dagar nu , öppnat sin boxdörr som är riktigt svår öppnad och stuckit ut på byn och lekt på nätterna , så nu har Mona gjort en speciall låsning med kedja , vi sitter i går kväll och tittar på tv när vi hör ett gnägg och går ut och kollar , då är Nisse lös och trakasserar Bea.... då har han tuggat sig genom kedjan som en jäkla hamster , det är helt makalöst , men samtidigt är han ju släkt med Måns och det finns ingen ponny som kan förstöra saker som han , varje dag måste hagar och boxar och nästa vad som helst repareras , om någon ponny har AD/HD så har Måns det🤨

Efter vi har satt fast Nisse så fortsätter tv kvällen och plötsligt hörs ett litet ljud som inte skall finnas , vi får gå på utflykt och när vi kommer bort till lastbilen så är det punka på den , så nu måste det fixas en bärgare och lyfta upp den och köpa nya däck...........😲

Vi har haft lite folk och provridit märta i veckan och flera står på kö och komma och prova , problemet är att Märta måste få vila lite grann snart , det har varit mycket tävlingar , mycket provridningar och alldeles för mycket hoppning på slutet .
Tjejerna som var här i går var friska fläktar och red Märta jättefint.😎

Snart är det dags för bokningen av Medelhavskryssningen 2011 , det kommer troligtvis att bli en 7 dagars kryssning från Barcelona och som stannar i massa trevlig hammnar , ja redan nu känns det som det kommer att bli en höjdare

I dag så har vi hoppträning och med 25 plusgrader så kommer det att bli en varm träning i dag

Detta är sista semesterdagen för Mona och jag  och även om det känns lite halvjobbigt så kommer det bli skönt att komma tillbaka till rutinerarna med jobbet.

Ha det bra/Susanne😎

Godmorgon

😲Hej

Vaknar av att det är en ponny som har galoppträning ute på gården, fattar ingenting, men ut i endast t-shirt tur man bor på landet inte mycket publik här inte. Ingen ponny där hör lite gnäggande i stallet då står Nisse där och pratar med B😲ea och Märta😲 helt lös, problemet är att Nisse står i box jag menar hur har han kommit UT.??????? Någon som släppte in honom igår kväll har förmodligen inte stängt dörren rätt, Ja han var lös ialla fall ut i hagen med honom och Måns ge foder till de andra inne in och klä på sig och ut igen, idag blir det fixning nu när solen vill visa sig lite och inga vattendroppar så långt ögat når.

Opererad är man, hela 2 stygn blev det ska bort på onsdag morsan tar dem inga problem. Börjar jobba på måndag känns nästan helt okey, man gör ju typ inget ändå dagarna blir lata, fast det är kanske det som är meningen.

Nej ut och jobba fan...man blir ju lat av semester, men så skönt det har varit ändå, fick man betalt skulle jag lätt gå hemma och jobba i med allt😉

Kanske inte riktigt min grej att gå och dra fötterna skulle nog döda någon efter nån vecka, nej jobb ska det vara...

Ha det

Vatten del II

Det är bara massa vatten överallt , vattnet bara skvättar och flyger över ponnierna och ryttarna , ingen hit .....

Nu sitter vi och äter lunch och beställer rosetter till DM tävlingarna , vi kommer ju ha täcken och jätterosetter till alla segrarna genom helgen , då vi har fått en supersponsor som betalar detta

Bullen har redan dödat  ett staket idag , bara för han får gå i en stor gräs hage så dödar han allt han ser , jäkla ponny

Hästförsäljningen går bara bra , mycket samtal och många seriösa människor har jag pratat med i dagarna , detta kommer nog att gå undan

Vi hörs snart/Susanne😎

Vatten överallt

Vattnet bara forsar ner från himmelen , det är helt otroligt , man ser inte ridbanan snart , nu måste det sluta och det får inte regna något mera under natten för då sitter vi i skiten🤒

Helgen var som sagt mycket trevlig , hästarna hoppar som vanligt hur bra som helst och tjejerna plockar hem rosetter hela tiden , detta har nu blivit en vana som någon gång kommer att sluta , men vi får njuta så länge det håller på .... det som känns skönt är ungponnierna som kommer underifrån , Nisse 4 år, liten C-ponny , tävlar LC och uppför sig som en gammal rutinerad ringräv och är värsta superponnyn på alla träningarna , han kommer att bli en stjärna , Doris 4 år, maxad C-ponny , inriden och lite hoppad under ryttare , står just nu med föl , men har all chans i världen att krossa allt motstånd har en elitstam och massa kapacitet.
Bengt 2 år , kommer att bli maxad D-ponny, superstam , och fast han är så liten (åldersmässigt)så ser man på honom att han kommer att bli en gud på hoppbanan.

Och så har vi förstås BORIS , 7 veckor och en liten hjärtekrossare redan nu🤩 , med den stammen så måste han bli en jättestor och jätteduktig hoppeponny

Ja det enda som är lite avskräckande är att det tar sån tid att vänta på unghästar , man måste spara på dem så att de håller länge , både mentalt och kroppsligt.

Man ser så många fina unghästar som blir knäckta första året de är ute på tävlingsbanan , bara för att de kan hoppa 130 cm , betyder inte att de skall göra det , gänget runt hästarna måste använda hjärnan ibland , eller är det därför vi redan har gjort dessa misstag som man har lärt sig den hårda vägen.

Vi hade en D-ponny som hade samma pappa som Butterfly Flip och hoppade hus  , detta var på 80 talet och hjärncellerna hade inte kommit ännu...vi hade henne i storhästgrupper på träningar och de hoppade som 5 åring alldeles för HÖGT och vi knäckte henne rakt av som 5 åring , vi fick henne aldrig tillbaka som samma ponny , hon hoppade 160 cm hinder och var den absolut bästa ponny som någonsin har haft... förrutom Strätes Snappy som för alltid kommer att vara sveriges bästa ponny, 700 segrar , 600 placeringar , 13 SM , alla A-final , absolut den BÄSTA.😎

Ja , vi bygger på de små pållarna snart

MVH Susanne😎

Duktiga tävlingsryttare

Vi släpper ut pållarna nu på morgonen, börjar mocka och så börjad det regna eller rättare sagt kranen öppnades helt, vi mockar klart och dem andra far iväg med skiten och jag börjar ta in hästarna och så får vi släppa ut dem i eftermiddag om vädret tillåter men det tror jag nog att det är🙃.
Stackars Boris vart som vanlig blött och han är ju gjord av socker så man måste faktiskt torka honom med handduk, tog förresten inom Mamma och son själv idag inga problem, duktiga.

Tjejern var gry🙃mma i helgen, tog fler placeringar och vinster nog för man börjar bli bortskämd med alla framgångar men man kommer ner på jorden snabbt har man lärt sig genom åren, bäst är att hålla sig just under molnen och inte stå på dem🤩, marken är nog nära ändå att ramla ner till, gäller att vara ödmjuk och det är ju vårat motto. Dem vann DIV 1 laget både omgången och totalt men det gick inte smärtfritt dem fick jobba mot de andra lagen. Elin våran bästaste hästskötare till Diesel gjorde som vanligt ett superjobb.
Nisse gjorde sitt jobb som vanligt kan inte tänka mig att han bara är 4 år och är så cool.

Vi har några tilltänka köpare på Märta, men innan man har sålt så vet man aldrig, dem hade väl tänkt komma och provrida först och det är väl rätt, dock undrar dem hur långt det var till flygplatsen, vi säger då ca. 5 km, inte mer, jag vi bor i centralt i landet ska ni vet.

1 vecka semeste kvar känns helt RÄTT faktiskt, ledig ihelgen och nästa helg är det hemma tävlingar igen med DM, men vi är laddade vi trycker bara på power knappen och kör igång eller hur?

Ha det

Gamla synder

Jag sitter och läser dagboken från förra året och skrattar något så jäkligt , man tycker att det inte händer så mycket i livet , men det är bara önsketänkande varje dag är ett äventyr här i stöcke

I dag skall vi till SURF och tävla med små ponnierna(NISSE) och vi skall även vara domare och banbyggare , kan vara bra att tjäna lite pengar när det är semestertider.

I går åkte vi och hämtade hö på eftermiddagen då vi plötsligt märkte att det inte kommer att räcka med hö över helgen , opps...

Nu skall vi gå ut och tvätta lite ponnier och börja planera för tävlingarna i eftermiddag

Ha det bra/Susanne😎

Efter regn kommer sol :))

Vi väntade och väntade hela dagen i går för att ta in hästarna för att det skulle ju regna jättemycket igår , det kom jättelite regn och var ingenting att prata om ...tills 21.00 då regnade det , ordentligt , hela banan låg under vatten , men så bra som våran ridbana är så är nästa allt vatten borta  , Bra🤩

Vi har haft hovslagaren på morgonen och vissa av våra små odjur ville inte riktigt stå still , måste vara för mycket sommarlov😠

Nu skall vi åka och köpa färg till bommarna och grindarna inför tävlingarna som kommer snart.

Boris har utmanat alla de stora killarna idag , han springer omkring i hagen och gnäggar och stroppar till sig , de stora killarna bara gäspar och skrittar förbi lillskiten

Det som fortfarnade känns bra är att vi har 1 1/2 vecka semester kvar , det är en bra känsla😀

Vi hörs snart/Susanne😎

Vi är klara och skall börja....

Vi är klara med veden inför vintern , äntligen och skall vi börja med att skrapa huset för att måla en sida i år ochså , det lilla som vi skrapde i dag var rent slavarbete , helt enket förjävligt🤒

Ja, allt som vi har fuskat med i flera år får vi betala nu , man skall göra allting ordentilgt på en gång , det är bara så😠

Hästarna har haft flera underbart soliga dagar , men i morgon såg inte vädret bra ut , det skall visst regna något så jävligt , så i morgon får nog de små änglarna stå inne.

Märtas annons har fått bra respons , många nyfikna och ett fåtal verkligt intresserade🤩

Det känns lite jobbigt att sälja fin hästarna  , men verkligheten säger att ibland måste man börja om , vi har många fina ungponnier och även om vi måste rida lite mera lokala tävlingar några år så kommer vi nog tillbaka till toppen på 2-3 år , det är tur att vi har en stadig trupp som kan hålla stöckes plats kvar i Elitserien några år.

Ha det bra/Susanne😎Lång dag

I dag så känns det som det har varit en mycket lång dag , men vi har ochså hunnit jättemycket idag....🤒Vi har hunnit att slänga in 3 släp med ved , vi  börjar närma oss slutet , jippie , haft träning med rebecca och hennes 2 ponnier , hunnit till stan och varit på apoteket , gullat med Boris  som bara är jättesöt och lydig hela tiden , när vi tog in dem i eftermiddags så ställde vi upp boris på gången och lyfte alla fötter medans doris stog i boxen och käckade lite mat , Boris är en liten stjärna vi borstade även upp Bengt och lyfte lite fötter och piffade till honom lite grann , Bengt glömmer man lätt bort då han är i den där tråkiga ålder , 2år.... , jag har satt upp lite nya bilder på Bengt och uppdaterat alla sidorna till hästarna , satt in nya filmer till tävlingsekipagen och bara fixat till allting så det blev lite mera uppdaterat

Ja vi hörs snart/Susanne😎

Sikeå

Tjena gänget

I dag så har mona och jag varit Domare och Banbyggare i Sikeå , vi klev upp upp vid 07.00 tiden och släppte ut boris och gänget och åkte sedan till Sikeå och byggde och hade trevligt , pga av jättelite anmälda var vi klara redan vid 13 tiden och kom hem jättetidigt , därför har vi hunnit kasta in lite ved och städat(mona) och vattnat hagar och pratat lite i telefonen , alltid trevligt

Nu skall jag uppdatera lite på hemsida då jag tittade runt här om dagen och vissa sidor är skamligt dåligt uppdaterade , fy mig....

Vi hörs snart/Susanne😎

Regn idag :)

🤔Regnet det bara ramlar ner, fast åt andra hållet inte neråt, på träningen slutade det tillfälligt så det var skönt då jag gjorde iordning Diesel till att Challe skulle rida honom då hon red Märta så kastbytte vi bara häst sedan.

Boris varit ut i regnet och det var nog inte riktigt hans grej, som han frös så jag tog in honm och då skulle han hålla på och jäklas med mamma och försöka få av sig vattnet på henne, fick gå in och torka av honom med en handduk och han är så snäll stod som en staty och bara njöt av behandlingen. Cool kille

Imorgon drar vi iväg till Sandgärdan för att vara Banbyggare och Domare för häst denna gång, sen startar säsongen upp igen för våra ponnier efter 3 veckors vilotime från tävlingar nästa helg i SURF.

Har satt ut Märta på annons då tävlingar sagt men säkert börjar sina för hennes del och vi tycker hon ska få chansen och få tävla med någon annan tjej eller kille inom hoppning. Challe är ju 18 i år så hon försvinner från ponny delen🤔😉eller man vet aldrig kanske ungponny?? tiden får utvisa vad hon har för planer men klart skola har dem ju också så det är väl dags att sats sista året kanske.

Har kastat in ved i källaren och varit och dragit till den nu när det ändå regnat så blev det gjort.

Sen har vi nog en plan vad Boris ska heta. MY ACTIVE SHINING LIGHT  blir det nog och vi inte kommer på något ännu bättre. Vi har ju alltid MY som första ord på våra hästar och sedan så heter ju farsan till honm Miclas active och morfar Dart light och så la vi in lite blind ord i mitten, blir nog bra.

Tjing
Mona

Nu ska här uppdateras

Snabbuppdatering från Stockholm innan datorn kraschar men än så länge har den varit snäll...pepparpeppar ta i trä.

Hur som helst till Stockholm med flyg tisdagförmiddag, buss till hotellet, hoppar av fel hållplats såklart och får gå en bra bit, bra start, kliver in på lyxhotellet och går in i hissen måste dra vårat rumskort och landar sedan på våning 8:a, går en bra bit och kommer till slut till vårat rum som är som en dans bana nu när vi är van vid Londonstandarden, tittar  på 50 tums TV där det står Välkommen Susanne Hamberg, bra början, bar och badkar stora och fluffiga sängar, soffgrupp, inte fel var det i allafall. Går ner till tunnelbanan för att reka av området inför morgondagen, stannar på en italiensk restaurang och har nog aldrig ätit så god pizza i hela mitt liv äntligen positivt. Går ner i tunnelbanan strular runt lite tills vi hittar ett kort som gäller i 3 dagar och vi får åka hur mycket vi vill tunnelbana, buss, tåg inte dum idé, åkte till gamlastan och först affären vi går in i och säger trevligt till hon som står i kassan, HEJ, var med hon kommer fram till oss några minuter senare och frågar: ÄR NI FRÅN STÖCKE, JA SÄGER VI, JAG TYCKET JAG KÄNDE IGEN ER JAG ÄR FRÅN VÄNNÄS, har aldrig sett människa förrut men är man kändis så är man😉
Går runt lite där och söker oss till vattnet då vi ska åka båt på onsdagen, ser ett stor stenhus och undrar vad det är vi är ju från Sverige, hittar en skylt där det står KUNGLIGA SLOTTETja så kan det gå, vi går ner till skattkammaren, vill ju se vad dem kan erbjuda nu när vi har varit på Tower of London, betalar 100 spänn och går ner i källaren var med det är 2 små rum man går i och ser några kronor och svärd, ja vi sponsrade ialla fall så dem kan köpa in mer blingbling tills nästa gång😉. Går ner till vattnet och tar en glass och virrar oss sedan hem, duschar på med finklänningen och i väg igen denna gång till Stockholms fisk där vi har bokat bord lite lyxigt, vi står framför T-centralen för de ska vara precis där, vi hittar inte gatuadressen någonstans så vi ringer vars är ni, kolla till höger 100 meter bort i Radissons hotellet  där inne är videt gick snabbt att hitta då.
Väl inne beställde vi förrätt: Toast skagen= för lite bröd annars god, Fisksoppa med lax, torsk, räkor, mussla med chilimajo=godkännt slängde man ner hela majon så blev det någon smak ialla fall. Varmrätt: Rimmad fjordlax med stuvadpotatis= Kan göra tusen gånger bättre själv, smakade inte många krydder där inte men snyggt upplagt var det. Totalupplevelse(1-10) Mat: 5  Upplevelse/upplägg: 7 P.

Hem och såg lite tv och sedan sängen rätt slut efter allt vandrande då allt är i backar typ.

Onsdag: Åt lyxfrukost nu snackar vi frukostbuffè. Alla sorters bröd, kex, yougart, flingor, sylt, färsk frukt, pålägg av alla sorter, alla sorters ägg, äggröra, bacon, korv, pannkaka, juicer, kaffe/te, sill marmelader, brieost ja det fanns allt och jag som är så dålig på att äta frukost SHIT, ja iväg ner till båten kan ju nu tunnelbane systemet smart och enkelt, tyvärr dålig info. överhuvudtaget överallt och inga toaletter någonstans inte ens på tunnelbanan värdelöst. Efter många frågor så får vi veta vilken båt vi ska på för det står ju inte klart och tydligt på någon skylt NEJ DÅ, iväg på epabåten till Grönan där vi hoppar av och ska köpa biljetter för att komma in, 100 jävl...nummer står vi och väntar okey det tog bara 20 minter med vilket konstigt system de tog ju 5 min innan vi fattade vad vi skulle göra och vi är svenskar hur går det då för utomjordningarna. In på grönana, skickar upp Susanne i bläckfisken, när hon tror att det är klart säger hon i micken ska vi öka farten nu, man ser skräcken i hennes blick, inte för min del behövs det...men barnen bredvid skriker JA, var med hon håller i säg en sväng till, men roligt hade jag ialla fall (och även Sussi tror jag)har bevis.

Sedan går vi i lustiga huset, jävligt dålig snickare har dem där i Stockholm😉så drar vi en sväng i forsränningen(kärlekstunneln) det gick så fort att Susanne fick paddla i fatt mig. Jag är ingen åka karusellmänniska som ni kanske förstår.

Åker till Sergelstorg med båten, går där och sedan kommer vi till Hötorget som tur är ringer Åsa då och hon kan ju storstan för vi hittade typ ingenting, vi vet att saluhallarna ska vara där och en stor bio, men vi ser inget hon lotsar oss dem 200 meterna rakt fram då vi typ var på rätt plats men öppnade inte det stora ögat. Tack Åsa. Går in på bion som bara har 14 salonger och rulltrappor, ser en bio och åker sedan hem, köper med oss asiatiskt då vi är rätt så slut med, Lagomstark hört den förrut, vi brände typ våra stackars munnar med gott var det.

Torsdag: ner till hötorget, tittar till alla saluhallar men tyvärr så vinner Harrods överlägset denna tävling, hittar NK och tittar igenom den innan vi tar en burgare på Burger king och sedan åker vi upp till hotell och sedan flygbuss till flyget, ska försöka uppdatera info. på denna sida och den hoppar ur efter typ 35 minute så det sket sig rejält och på hotellet var det fel på webbläsaren såklart, när vi kommer hem kl. 18 så ska vi uppdatera hemifrång gick inte heller då den la av, men nu fredag är allt under kontroll igen.

Nu måste vi vill upp oss efter stockholms resan, vi tar det knappast lugnt när vi är iväg, inte våran grej riktigt.

Ha det
mona

Grattis Boris 1 månad 30/7-10

Datorjäkel....

Vi är hemma och hade hoppats på en jättefin uppdatering från alla trevliga datorer som vi har mött på denna semester , den på hotellet skall bara skjutas , den på Arlanda som hoppade ur efter 35 minuter uppdatering skall bombas i bitar och hemma datorn som bara stänger av när de känner för det , den ligger på topplistan.....

Hoppas på uppdatering under dagen

Vi hörs/Susanne😎

Hear we go .........

STOCKHOLM , HEAR WE COME

Idag har vi mest sprungit omkring och bara jobbat och jäktat och funderat hur Måns är funtad ..... hur kan en ponny förstöra så många staket och se helt oskyldig ut??
 
I dag så gnagade han av en stolpe , jag repeterar GNAGADE av en stolpe på staketet , är han en jäkla bäver eller????????

Vi åker till Stockholm i morgon bitti och kommer inte att stressa alls , bara strossa omkring och ta det lugnt , på tisdag kvällen har vi bokat bord på Stockholms Fisk , ett jättebra fiskresturang och på onsdag skall vi på kryssning i stockholms skärgård , annars är dagarna helt fria , kanske det blir lite shoppning🙃

Hanna har tagit ansvar för stallet dessa dagar och vi tackar så ödmjukt för detta😉

Vi hörs på fredag när vi har kommit hem

MVH Susanne😎

En liten resa norröver

😲Det blev bara 70 mil fram och tillbaka i går när vi åkte till Älvsbyn och hälsade på AJ och Yvonne , det var Daniel träning däe och efter vissa problem med att hitta någonstans......... så kom vi till slut till sist fram till sista gruppen kl. 15.30

Vi hade en trevlig eftermiddag med mycket skvaller och trevliga hästar som hoppad överallt , sedan så åkte hela gänget till Storforsen som ligger 4 mil in i landet och det var en mäktig syn att skåda där grillade vi och badade och fotade och drack vin och hade bara mycket trevligt och mysigt och sedan åkte vi till AJ och tittade på hennes hus och lämnade igen några barn som vi hade lånat.

Vi körde hem i helt laglydig hastighet , som vanligt när det gäller oss och var hemma 12.30 i natt , ja det var en lång men mycket trevlig dag

Ha det bra/Susanne😎

Solen

Solen skiner och vinden blåser, men med en lätt bris idag kan det bli bättre. Som sagt det stämmer rätt så okey efter regn kommer sol att ett ordspråk kan stämma så bra.

Har nu skicka vidare detta väder till mina kompisar😲i norr då dem har Daniel lör-sön, så våran underbara vän Janne och Camilla har fått den stora äran att förvalta Daniel upp till Vallen bjuda på en gormemiddag till honom och Yvonne/Elin som kommer och hämtar honom där ikväll, kan det bli bättre kan man undra😀

Ha det
Mona

Orkanen Arne

Alla som någonsin har varit hos oss vet att det kan blåsa lite grann ibland 

Det är så typiskt när Daniel kommer och hälsar på , det blåser orkan och regnar jättemycket och det blir så tråkigt....

Ja , träningen är nästa slut och det har gått bra för de flesta även om , som Daniel sa : att några fick ett strokanfall i första passet , så har det gått bra för allihopa.

Mamma och Mona och Mindy har åkt och hälsat på Åke och skall gratulera han på sin födelsedag , Åke är mammas bror för er som inte visst det.

Nu skall jag gå och spela in Nisse på träningen och sen skall jag försöka få nya logga in uppgifter på You Tube då de har kastat ut mig därifrån..😠

Ha det bra/Susanne😎

Smärta...

Jag måste medge att knäna och fötterna inte känns helt okey efter att motionsrundan har satts igång nu efter london semestern🤒 det är aldrig bra att vila så länge som jag har gjort och sen slänga sig in i motionsspåret igen...

Jag är i alla fall helt crazy.... Mona satt och tittade på papperna till Stockholms resan hon har fått nästa veckan och frågade; Vad är det här??  Ja säger jag . Vad är det där?... om man hade ett minne så skulle hon ha fått en båtresa i stockholms skärgård tillsammans med flyget och hotellet...men kom jag i håg detta?? NEJ!!!

Men det har hon i alla fall fått

Nu skall jag se om jag inte skall lägga upp lite filmer på YouTube , då det var länge sedan jag engagerade mig i det

Ha det bra/Susanne😎

Semester vecka 2

Det här med semester är faktiskt helt okey, förutom att man har ganska mycket att göra hela dagarna än då men man kan ta det i sin takt, är det varmt ute går man in och tar en paus😎helt enkelt. Motionsrundan har startat(Åsa) och än så länge har vi fullt upp med något varje dag. Som sagt vi var ju till London tills i fredags, lördag fyllde jag år och jag tackar alla som tänkte på lilla mig med en superkram till er alla för allt. Söndag städa och fixa inne och i stallet, sedan drog vi iväg och åt middag på Scandic med Chri, Mari, Pillan och vi 2 då, saknade några men det blir bio på onsdag vi ser sex and the city 2 intresserad maila mig så förbokar jag imorgon tisdag, idag Måndag varit till stan, sladdat banan fixat med lillaa Gullansben som ser myyyyycket bättre ut idag har nog hittat problemet också, dock ska hon in till veterinären på måndag då vi ändå måste åtgärde dem där rackarns gallorna. Boris har bytt😎 hage till gräshagen och han bara älskar det, klöverängen kittlar honom under tassarna och han type bränner igenom dem gång på gång, superskoj har han ialla fall😀Imorgon tisdag kommer det en pall med foder från Umeåhästsport som dem kör ut, men vi får hjälpa till och lasta av men det kan jag ta. Onsdag som sagt Bio, Torsdag och Fredag Daniel träning, till helgen blir det hämtning av hö och på torsdag ska vi gratta Åke på sin födelsedag. Sen ska huset målas klart och fixa golvet på toaletten, tisdag nästa vecka åker vi till Storstan igen(Stockholm) till på torsdag present från familjen, blir lyxmiddag på stockholmfisk på tisdag ska bli spännande och se om det är så mycket godare när dem lagar fisk(skulle nog tro det) sen har vi inte bestämmt vad det blir dem andra dagarna än sål länge, men syrran har lyxat till med lyxsvit på ett av det lyxigar hotellen bara det känns helt okey kan jag tycka.

Som sagt vi har semester och vi tar det bara lungt :)

Mona

MONA 40 ÅR ????????????

MONA FYLLER 40 ÅR IDAG

TIDEN GÅR FORT NÄR MAN HAR ROLIGT , NÄR FLÖG TIDEN FÖRBI SÅ ATT MONA FYLLER 40 ÅR IDAG?? DET KÄNNS HELT OKEY ATT HA EN TREVLIG , SNÄLL , UNDERBAR , ÖDMJUK , HARMONISK STORASYSTER SOM ALLTID ÄR HELT PERFEKT...

TUR ATT DET ÄR BARA 1 GÅNG PER ÅR SOM JAG MÅSTE VARA SNÄLL OCH TREVLIG TILLBAKA😉

MAMMA HAR BAKAT TILL VÄRSTAT PARTYT OCH NI SOM MISSAR KALASET KOMMER ATT MISSA , MOROTSKAKA , SMÖRGÅSTÅRTA , VANLIG HALLONTÅRTA , PRINSESSTÅRTA , DAIMTÅRTA , FUDGEKAKA , BULLAR , MANDELTOPPAR , FALSK POTATISBAKELSE , NÖTKAKOR ,KOLAREMMAR ... JA SOCKERRUSCHEN KOMMER ATT VARA ORDENTLIG.

MONA FICK BLOMMOR LEVERERADE FRÅN ÖVIK IDAG OCH DE VAR JÄTTEFINA , MONA OCH MAMMA HAR JUST NU EN DISKUTION OM DET SKALL VARA PAPPERSTALLRIKAR ELLER PORSLIN... UNDRAR VEM SOM VINNER🤩🤩

VI HÖRS SNART/SUSANNE OCH FÖDELSEDAGSBARNET
MONA

ÄNTLIGEN HEMMA IGEN

😀 VI ÄR HEMMA IGEN , DET VAR JÄTTETREVLIGT I LONDON OCH VI HAR NOG SETT ALLT SOM GÅR ATT SE , VI HAR GÅTT SÅ LÅNGT DET GÅR OCH VI KUNDE SLAPPNA AV HELT DÅ SUPERBRUDARNA HAR TAGIT HAND OM ALLA HÄSTARNA I VECKAN OCH TACK OCH LOV I MORGON OCHSÅ DÅ MONA FYLLER 40 ÅR OCH ALLA ÄR VARMT VÄLKOMNA ATT FIKA MITT PÅ DAGEN , JAG KOMMER ATT SÄTTA UPP EN BILDFLIK SÅ NI KAN SE VAD VI HAR GJORT , TYVÄRR TOG KAMERAB SLUT EFTER 3 DAGEN , MEN JAG HOPPAS ATT NI FÅR EN ANING VAD VI HAR GJORT.

MERA UPPDATERING KOMMER SNART , DÅ JAG SKALL GÅ OCH SLÅ IN PRESENTER NU 🙃🙃🙃🙃

VI HÖRS SNART/SUSANNE😎

Greetings from London

Hallo everybody

Har kommer det lite nyheter fran london , vi hittade en dator pa hotellet och har kommer nyheter fran storstan...

Mandag den 12 juli

flyg stockholm... flyg london och allting gick jattebra , lite turbulens i landningarna , men pa det stora hela , helt okey , kom fram vid 17.00 till hotellet som ligger mit i london , tack for det Yvonne , gick pa en liten promenad och forsokte att hitta ett bra stalle att ata pa , turkar , brod , lurade och en rakning pa over 1200> , kanske sager allt🤭

Tisdag den 13 juli

en jattetrevlig sightseeing dag med battur , london off tower , fish and chips , massa promenader , trevlig shoppning pa regent street och oxford street , handlade inte sa mycket da det inte finns nagra storlekar som riktigt passar oss har

Onsdag den 14 juli

Madam Tussade , tur att vi kopte biljetter i forvag , detta gjorde tyvarr inte asa sa hon akte pa en liten buss tur i stallet , sedan vart det hyde park , tyvarr inga hastar just da , sedan blev det HARRODS , jaklar i mig vilket varuhus och sa manga jakla miljonarer , overallt var de sma slynglarna med miljonerna
schejkar , schejkar och ater schjejkar

Vi at glass och kaffe pa lyxcafe pa harrode , vilken upplevelse

Torsdag den 15 juli

Da delade vi oss , och mona och jag akte till Brittish museum , gick till bussen trodde vi , men plotsligt var vi till baka till hotellet da vi hade gatt at fel hall , sant som hander😉
Tog bussen ner till themsen och gick pa vardens snabbaste mac donalds🙃 sedan blev det london aqueverium och buckingham palats och en jattetrevlig promenad genom james parm med pelikaner och ekorrar och perfekt vader.

Letade en buss , men det blev en tube i stallet och vi kom hem just nu , retsen av ganget ar pa en shopping mall med 250 affarer med klader pa REA

Fredag den 16 juli

07.00 aker vi till flyget och hoppas att vi inte missar nagonting , vi kommer att vara hemma 18.00 , fredag kvall

Detta har varit en jattetrevlig resa med trevliga manniskor , bra ol , trevlig vinflasdkor , inga koer och allt har fungerat.

halsningar fran london

Mona och Susanne😎

Ps vi har manga kort

Packat+tävling 10/7-10

Haft semester 2 dagar nu, helt underbart kan jag säga, norrlandsmästerskap i helgen på hippo gått super för stöckeekipagen, sista klassen idag söndag med final i MSV B och alla är kvalade även Vanja (alias Sälen) och Bea skoj att pricka in den sista nollrundan dagen innan finalen, hon håller upp spänningen. Måns och Hanna ligger 2:a i nuläget i Kat C, Märta-Challe 3:a och Carro-Bullen 4:a så det blir spännande i Kat C. Diesel och Challe leder i Kat D får se om dem håller ihop det till det sista vi åker inte förren kl. 10.00 idag hur vanligt är det då vi är ju typ där först varje tävling så idag blev det sovmorgon.

Igår packade vi typ allt för Londonresan som går av stapeln nu på måndag, det är några små saker sen är det klart, har även kollat alla attraktioner, biljetter, tunnelbanespåren ja det mesta är under  kontroll, skulle kolla upp en karta men kom på att super Chri har fixat det så vi kör på med den.

Boris den förskräcklige är en cool kille kan man lugnt säga och mamma Doris är underbar mamma har som allt under kontroll världsvan kan man tro🤩ska ta lite kort idag när dem får komma ut i eftermiddag, blir nog varmt idag skulle jag tro och vi är ju på tävlingar några timmar så han får stå inne och vänta på det roliga som är att bocka stegra raca busa med mamma, gnägga, doppa mulen i vatten skoj😀ja nu ska jag ut och göra Diesel och sedan är vi på väg till hippo, ska faktiskt ta lite kort därifrån också.

Hörs

En trevlig dag

JAAAAAA , det är första dagen av semester idag och hur jäkla skönt känns inte det🙃🙃🙃🙃🙃🙃

Självklart kommer det inte vara någon större chans  att det kommer att bli någon vila , men varför🙃 inte lite mera arbete , det kan aldrig skada🙃

I går så hade vi en trevlig dag med Elin på besök , Boris var vild och crazy , brudarna gjorde i ordning inför NM tävlingarna som börjar idag och vi hann med ett besök i strand där vi hämtade hö och hälsade på wassermans och lill prinsen

I dag skall "alla" till hippo och tävla några klasser och vi får hoppas på strålande solsken då jag MÅSTE få lite sol på benen inför london resan , annars kommer jag att skrämma alla människor jag möter

Ha det bra/Susanne😎

Boris den förskräckliga

😲Boris kommer att bli en vild kille , en mer sällskaplig, närgående , uppkäftig lite pojke får man leta efter .

Han är jättesnäll att sätta på grimma , leda , lyfta hovar , bada rumpa , men han älskar ochså folk så man måste kolla honom hela tiden annars så sticker han ut på äventyr på byn.....🤩

Boris har just börjat vara ute i hagen lite längre turer och han tycker detta är jätteroligt då man kan galoppera jättefort och bocka mycket mera än man kan göra i boxen , men han får bara vara ute halva dagar då han är en liten pojke ( igentligen) även om han inte tycker det.

Själv så är det planering , planering , planering just nu , det är höhämtning , NM tävlingar fredag , lärdag , söndag , shoppning inför londonresan som vi åker till på måndag , packning , planering med vem som skall ta hand om stallet när vi är borta , få mona frisk och fräsch , hemlig planering inför någonting helt annat , ja denna vecka kommer npg att bli mycket stressig och jäkligt kul 🙃

Vi hörs/Susanne😎

Överkänslig/Allergi?

Jahha då var det dags igen, nu har jag fått typ någon allergi,överkänslig eller något, hela kroppen får utslag och händer kliar som attan, och så flyttar det runt till olika delar av kroppen, har tagit allergimedicin från apoteket får se hur det är imorgon bitte annars blir det vårdcentralen har ju typ klippkort inom vården känns det som, jag som aldrig var sjuk förrut har lätt tagit igen det nu och inte bara någon lite förkylning ut riktiga sjukdomar ska det var. Nu hoppas jag att det här lugnar ner sig fort, ska ju till London på måndag och orkar inte fjanta runt med någon allergi när vi ska ha roligt.

Hur som helsta har Boris äntligen fått se Mindy och dem är nu ett par😉till helgen är det Umeåtävlingar + att vi GÅR PÅ SEMESTER äntligen.

Tävlingarna gick som hur bra som helst i helgen, men har man bra folk så är allt lätt, helst när alla hjälps åt, parkeringsändringarna blev kanon, nu får vi bara hoppas att det håller i sig till augustitävlingen, håll tummarna.

Just det fick ju ett litet ryggskott i lördag så jag var hos kotis igår och hade bara snurrat till 4 koter, efter det blev jag överkänslig eller nåt, men man vet aldrig vad som är vad i världen, Men ryggen är bra alltid något.

ha det
mona

Brännboll och Boris

I går hade vi våran arbetsdag och tävlingsmiddag med avslutande Brännboll och ni som har varit hos oss vet att full kontakt brännboll är ingenting för veklingar , men hittils har det inte rapporterats några stötte skador och de flesta blommor klarsde sig hyggligt

Nu på morgonen har Boris gått ut i hegen för första gången och det gick superbra , vi var lite nervösa för Doris skulle balla ut då hon inte är den ponny som lättast att leda i vanliga fall , men hon och Boris stog bägge helt stilla när vi satte på grimmor och grimmskaft och gick ut med små men bestämmda steg , de var jätteduktiga

Nu skall stallet städas då Märta har varit lös hela natten och rivit allt och ätit drån alla fodersortet som vi har , det som är intressant är att Märta , hon står i BOX.....

Vi ses snart/Susanne😎

Stressigt

Nu jäklar är det stressigt vaje dag , det är fölungar , jobb , göra ordning inför tävlingarna i helgen , jobbarkväll i kväll , ja det är inte lite som skall göras i dag😲

Nu skall jag städa hus och ta kort på superbabyn Boris och sen åker jag till stan och handlar mera saker till tävlingarna

Ha det bra/Susanne😎

BORIS ÄR FÖDD

BORIS HAR KOMMIT , HAN FÖDDES IDAG ONSDAG , KL.17.30 , 90 CM HÖG OCH VÄGEDE CA 30 KG.

MAMMA OCH BARN MÅR JÄTTEBRA OCH BORIS HAR JUST KOMMIT PÅ HUR MAN ÄTER SJÄLV , HAN FICK HJÄLP FRAM AV PAPPA OCH CHALLE OCH TACKAR FÖR ALL HJÄLP😉

MERA INFO KOMMER

MVH SUSANNE OCH BORIS😎

En jäktig dag

I dag så har vi varit överallt och ingenstans , det har varit tandläkare med Märta och Bullen har varit och kollat bakbenen , såg bara bra ut inför Norrlandsmästerskapet.

Nu skall vi bara kolla Bea´s lilla framben som hon har rispat mot en liten spik och det har varit lite svullet , men det ser mycket bättre ut idag.

Nu så har vi ätit en tidig middag och sitter med Chri och försöker få ordning på startlistorna inför helgens tävling.

I går så bokade vi massa sevärdheter i London som vi åker till den 12 Juli och det känns kättebra att vi börja närma oss

I dag så har jag pratat mycket i telefonen , info inför tävlingerna , skvaller , reseplanering med Åsa och Sandra , ja och så lite planering med super Yvonne😲


Alla tjejer målar som bara den och hinderna ser jättefina ut , när de började sätta upp banan så märkte de att infångarna inte matchade så då målade de om dem ochså.

I morgon skall jag försöka trycka programmet på jobbet , hoppas att jag inte är mitt i vägen för någon annan.

Vi hörs snart/Susanne😎

Timreå i går

06.30 så kliver vi upp och gör stallet , släpper ut hästar i hagarna , packar matsäck , släppar in hästarna in i finkan och åker iväg 07.50 , jag , mona och challe och självklart märta och diesel , efter några timmar i makligt tempo , jag kör allllllllllllldrig för fort , mammma .... så missar jag infarten och åker enda till Ikea i sundsvall tills jag vänder och försöker hitta infarten igen , klant...🤒

Vi svänger in på tävlingsplatsen 11.50 och vetrinärbesiktningen slutar 12.00 , vi anmäler och hittar en parkeringsplats och springer till besiktningen 11.59🤩

Vi bär hela packningen upp på gräskullen brevid hoppbanan och tror att det skall bli en solig och skön dag , jo just det , full storm och orkanvarning , hinder flyger omkring på banan , stolar och paraplyn bara åker överallt och det är typ 4 plusgrader , detta fortsatte hela dagen och kvällen och natten , pust och stön

När vi äntligen kommer igång med våran klass kl.15.00 så blir Märta 4.a i första klassen , Diesel blir 2.a i sin första klass , sedan debuterar Diesel MSV B med Challe med 8 fel , en helt okey ritt och sedan rider Challe med Märta i MSV A med 8 fel , åter igen en okey ritt med lite mycket nerver , vi startar resan hem 20.01 och efter ett pittstopp i ÖVIK ( seg MAX) så är vi hemma 23.35

Måste erkänna att jag verkligen trött när jag kom hem , men vi fick sova enda till 09.30 så allting blev mycket bättre igen.

Idag så har vi haft träning , mockat hagar , gjort klart rabatten , städat allt möjligt , fixat startlistor till tävlingarna med Chri , planerat London resan med Monica och Chri och Åsa ( Sandra , ring mig... ) Nu är klockan 18.15 och kanske är det dags att vila lite i denna midsommarhelg , gäsp

Vi hörs snart/Susanne😎

Lediga????????

😲Undrar hur det känns att vara lediga på midsommar??  För det är en känsla som inte vi har haft i dag , det har varit en varm , skön och trevlig dag , men det har varit mycket jobb och puts och städning och packning inför morgondagen när vi skall fara och tävla i Timreå.

Bilen har vi fyllt på med vatten och olja och jag tror att den behöver bensin ochså

Det roliga vi har gjort idag är att  vi har kollat på alla sevärdeheter i london , vart alla tunnelbanor går , vad det behövs i pappaer och beställningar , ja massa roliga saker har vi tittat på idag , vi har ju även med oss reseledaren Åsa som kommer att få gråa hårstrån på denna resa.

Vi hörs imorgon/Susanne😎

Bättre sent än aldrig

Hejsan allihopa och ha en riktig bra midsommar, solen skiner 27 grader och kl. ÄR 10  på morgonen redan hunnit med att rädda Märta med en såg fixat Bea´s äckliga sår och kollat Bullen, jagat Mindy då hon blir lite lätt upprörd när inte hästarna gör som dem ska, dock sitter jag fortfarande i T-shirt och har ätit en gravad lax mackamums nu ska vi ut och börja denna dag, med att mocka och köra bort skiten ska till stan och fixa en del grejor, ja sedan ska Diesel göras iordning inför resan till Timrå imorgon och chansar att det är dags att grilla sedan och sätta sig i soffan och chilla, men självklart ska vi hinna med massa andra grejor också jag menar dagen är ung än så länge😀😀😀

TREVLIG MIDSOMMAR

Uppdatering från Piteå

Här kommer det en uppdatering från Piteå , det har regnat hela dagen , vi har varit blöta , sandiga och allmänt lite möra , men ponnierna har jäklar i mig hoppat ordentligt , Carro och Bullen har vunnit MSV B och Globenkvalet idag , Måns och Hanna vann LB+5 , vi har tagit massa placeringar och Vanja och Bea tog en jätte uppskattad placering i LA.

Nu på kvällen har vi varit till Piteå byn och ätit pizza och kinamat , mumsigt😉

På smärtsidan så har jag ätit massor med tabletter och jag har jätteont i tänderna och huvudet , ibland blir det bättre och när jag har pratat mycket så får jag mycket ondare.

I morgon skall vi tävla finlaen i AC/BD Cupen och några kringklasser skall vi ochså ut på.

Nisse har hittils tävlat 3 st klasser och tagit med sig 3 rosetter än så länge.

Nu tror jag att det är dags att sova lite grann och sedan är det bara 4 klasser kvar att bygga i morgon , hoppas det inte kommer att regna.

Mona och Pappa vi ses snart

Vi ses/ Susanne😎 och Kickie😎😎

REGN,REGN,REGN 19 JUNI-10

😠REGN hört talas om det, jag vet hur det ser ut i närbild när man mäter en tävlingsbanan själv medans alla andra tittar på en under taket🤩tur man har vinterkläderna fortfarande i bilen bara och byta om och ut på banan igen, var i Nordmaling och var banbyggare få anmälda tyvärr men dem var snäll och körde tävlingen ändå. Som sagt det regnade typ hela förmiddagen men när vi for hem kom solen fram och vi var hemma kl. 14.00 efter 4 klasser inte dåligt, syrran har ett tuffare läge då hon är banbyggare i Piteå i helgen, 3 dagars, hoppas dem inte får lika skit väder som vi hade. Stöcke blev 2 i Div 1 omgång 2 helt okey jobbat. Charlotta W med Mejram blev placerad i nordmaling och fler tal vinste och placering än så länge för dem som är i Piteå. Nisse till exempel 3 starter 3 nollor.
Hanna-Måns 2 starter 1 placering och 1 vinst.

mer uppdatering kommer när jag har torkat upp.

Ha det
mona

Pigg??

😲Jag har släppt ut hästarna och klockan är inte 07.00 ännu , har fixat loppisen , linemeterat hästben , letat bandage till mig själv , har ont i tanden , äter smärtstillande , ja en vanlig dag i stöcke

I går så hann jag rita klar alla 11 klasser i Piteå och Monas kommentar var.:
 Har du inte tagit i lite för mycket nu??

Men jag har tillit till alla ponnyryttare de är mycket bättre än alla tror..... hoppas jag 😀

Klockan var 19.30 och vi kom fram till att man kan hämta hö då ochså , så iväg till strand och klockan 21 var vi hemma igen med 1,5 ton hö , alltid lika trevligt med lite motion , pappa och mIndy följde ochså med och deras lek med storspovar skall inte komma med i denna blogg..........

I morgon bitti 07.00 så åker jag och mamma och nisse och diesel och jessica och chri till Piteå , det är nisses första bortatävling och han har värsta resfebern :)) tur han är från en superball släkt och att nisses mamma ( gullan ) och hans pappa (måns ) skall båda fälja med som moraliskt stöd till honom , okey de skall även tävla några klasser , men det viktigast är att de skall se sin son Nils tävla 😎

I dag skall vi åka och provrida en liten ponny , vi får hoppas bara att den inte är för liten , när det står ca:128 i en annons så kan det vara vad som helst när man kommer fram till ponnyn......

Ja , nu skall jag sätta på mig ansiktet och sen åka och jobba

Vi ses/Susanne😎

Nu måste jag rita banor

Nu jäklar i mig måste jag rita banor till piteåhelgen , jag har dragit på detta länge nu och även om vi skall till strand och hämta hö , så är ritningen mycket viktigare , motivationen är inte den högsta som någonsin har funnits🤒

Jag har dragit ut mera saker på loppisen , 1 motionscykel , en träningsvibrator  och lite småtjafs

Ja vi hörs snart/Susanne😎

BIGGEST LOSER

JAG ÄR SÅ JÄKLA IMPONERAD AV DESSA MÄNNISKOR , HELEN SOM VANN ALLTING GICK NER ÖVER 54% AV SIN KROPPSVIKT , HELT JÄKLA FANTASTISKT.

MAN BLIR MYCKET TAGGADE OCH JAG SKULLE VILJA KNYTA PÅ MIG LÖPARSKORNA OCH SPRINGA RUNT BYN , UNDRAR BARA HUR ONT JAG SKULLE HA I KROPPEN OCH HUR MYCKET SMÄRTSILLANDE SOM SKULLE BEHÖVAS FÖR ATT JOBBA IMORGON , DET FÅR NOG RÄCKA MED EN PROMENAD😉

VI HÖRS/SUSANNE😎

LOPPIS HELA SOMMAREN 12-18

LOPPIS HELA SOMMAREN I STÖCKE, Vet ni hur mycket grejor man har som man typ inte använder, har man inte använt det på 5 år så kommer man nog inte att använda dem nu heller skulle vi tro så nu tömmer vi huset och har loppis på gården hela sommaren, är vi inte tillgängliga så är det bara att lägga pengarna i lådan, we trust you😀.
Välkomna ska ni vara allihopa.

Susanne känner sig bättre men sliten efter tandproblemet.
Vi har plockat fram all utrustning inför Piteå och Jezzi packar😉.
Loppisen är som sagt framtagen och vi har sålt 4 cyklar på 1 timme inte dåligt.
Daniel Svensson är bokad 21-22 juli info. kommer inom kort.

Ja annars tror jag inte att det var något speciellt som har hänt.

Jo, vi bygger båda två i helgen på olika tävlingar, Susanne 3 dagars i Piteå och Jag 1 dagars i Nordmaling, så nu ska det ritas banor.

Ha det
Mona

Smärta

Så jäkla ont jag hade i går , jag fick till slut en akut tid till tandläkaren , det tog bara 2 veckor.......🤒  kommer dit och jag är mycket rädd för tandläkarstolen så jag har samma tandläkare hela tiden , men inte i går , då fick jag en tjej som hette sara och som måste vara en nybörjare så pulsen steg på en gång , försöker att få dem förstå hur rädd jag är och att de inte skall nonsalera detta , men jag tror inte att de riktigt förstog , då de bara skrattade hela tiden🤔

Började med bedövningen och sen började hon petta med denna förbenadekrok på en gång , jag flög längst ner till fotänden på stolen så ont gjorde det , detta upprepades 4 ggr innan hon la mera bedövning och jag hade en puls som skenade och var stel som en pinne..... och så säger hon: Slappna av och närmar sig med borren🤒 det tar 5 sekunder så flyger jag upp ur stolen , smärta , smärta , smärta och hon säger det kan väl inte ha gjort ont , hade jag kunnat så hade jag rest mig upp och lämnat byggnaden.

Detta fortsatte i 20 minuter , bedövningen tog aldrig riktigt och jag trodde jag skulle dö , plötslit tar hon sin lilla krok och drar bort den sista lagningen från 2 veckor sedan och så säger hon på en gång: Oj detta ser inte bra ut , det blöder jättemycket , den här tanden kan inte räddas......

 Då vissar det sig att jag har en jättinfektion i pulpan och detta kan inte bedövas bort , och blodet har legat inne i tandet och det kan inte komma ut på något sätt , SMÄRTA 

Var av jag säger , vad bra , dra ut den på en gång!!

Nä det gör man inte , utan man lagar den första och får en ny tid om 10 dagar och då drar man ut den???????

Jag låg och blödde i 25 minuter och fick absolut inte stänga munnen eller spotta under denna tid , när jag kom ut från tandläkaren hade jag riktigt ont , men jag åkte med Mona och hämtade hö , okey Mona jobbade mest och jag försökte släppa fram några balar , ju längre tid det tog dessto mera smärta kom det , 1 timme efter jag hade lämnat tandläkaren trodde jag att jag skulle dö , smärtstillande och vila gjorde det lite bättre men vilken jävla kväll.

Ja , jag kan inte riktigt prata ännu och smärtan är fortfarnade kvar , men allt är bättre än i går.

Ha det bra/Susanne😎

Tjafs

Och så det lite tjafs och lite regn , på med regntäcken och lite mera tjafs , ett rent nervsammanbrott och lite mera tjafs och släppa ut hästarna i hagen , i bland hoppades man att alla skulle bara dra åt samma håll , hur svårt kan det vara??

Det är tur att våran familj i alla fall drar åt samma håll och där är det alltid tjafsfritt , nä men det är faktiskt riktigt skönt att ha den familj som jag har man behöver inte förklara allting alla vet att det krävs arbete och i bland måste man offra andra saker , har man valt en linje i livet är det bara att tuffa på , några smällar får man vara beredd på , i monas motto. Bryt ihop och kom igen!

Nä vi hörs snart/Susanne😎

Banbyggare/Domare/Stildomare Vindeln

😀Hejsan

Vi hade rätt så tur idag när vi var till Vindeln och var Banbyggare, Domare och stildomare inget regn och solen sken med blåst. Iväg 07.30 hemma 18.00 så var den dagen över, men nu har Mindy fått mat, jag har duschat och vi håller på att tvätta arbetskläder för imorgon kl.06.00 drar det igång igen men semester närmar sig med stormsteg typ 4 veckor sedan är det lov i 5 veckor🤩vi har en sommararbetar i 3 veckor från och med imorgon känns helt rätt😎. Vi hade gröna kort prov igår och alla 3 klarade av det, detta medans Susanne hade omhoppningträning med ekipagen som gick super i stormensedan kl. 14 så hade vi afternoontea med Londongänget vi saknade bara Chri den svikaren😉men vi har bestämmt allt DU ska göra under resan. Nä skämt och sido inget blev riktigt bestämmt men jag och Susanne ska kolla på allt vi vill göra under dessa dagar det är ju faktiskt bara 5 dagar vi ska vara borta som vi tänker så ska vi nog vara borta 1 månad, vi drog ner lite på olika saker och tänkte mer på hur mycket tid tar just det här att göra, vi har dock 3 saker som vi SKA göra, båt/bussresa, British museum, och kanske musikal sedan tar vi det som det kommer under dagarna.
Ja det var väl det mesta som har hänt i helgen.

Ha det
Mona

Vad är uppdatera ? , del II....

Ja det är ju inte att vi har för lite att göra , men i helgen har vi frysit som hundar ( Mindy) och tävlat som riktiga proffs.... alla fall tjejerna , själv har vi varit ponnyföräldrar till Diesel , utrustningar skall bytas och han skall stylas , flätas , byta färgkombinationer , mockas , fodras , ja det var mycket som skulle göras... det var nästan som vi var lite ringrostiga , fast även då så är mona ett fullblodsproffs som ingen kommer i närheten av😀

Ponnierna har alla tagit placeringar i helgen och gått mycket bra och superponnyn Nisse som var ute på sin första tävling kom hem med 2 rosetter av 3 försök , så himmla duktig och förrutom skriket från vildmarken så kan man aldrig tro att han bara är 4 år.

Han laddar nu inför Piteå resan som är om 2 veckor , en 3 dagars som han skall hoppa 3 klasser på.

Middagen med Yvonne , Elin och Chri var mycket trevlig och plötsligt hade vi suttit och pratat i 4 timmar om absolut ingenting , det är så värdsfred skapas...

I dag är första dagen utan ridskola och även om tjejerna är jättetrevliga så skall det bli skönt😉

Vi ses snart/Susanne😎

BILDER FRÅN SURF

DET KOMMER MERA BILDER UNDER HELGEN , MEN FRÅN I DAG FREDAG HAR ELIN TAGIT BILDER OCH DESSA ÄR UPPLAGDA PÅ FRAMSIDANS MENY.

HA DET BRA /SUSANNE😎

Ni skulle ha sett Nisse han var så duktig på sin första tävling, det var snabba klasser efter som de var så få anmälda, men då kom vi hem i god tid efter vi hade lämnat Diesel på SURF då han får stå där uppstallad eftersom tiden inte riktigt kommer att räcka till så var det en enkle lösning tyckte vi. I kväll har vi grillparty Yvonne och Elin + tror jag Chr kommer och äter, blir skoj.

Vi hörs

Nisses debuttävling 4-5 juni-10

Gissa om Jessica och Nisse är glada idag då de äntligen ska ut på deras första riktiga tävling. Hoppas det går bra för dem nu, men det tror jag nog.

Jag och syrran gjorde iordning Diesel och packade skåp smörjde m.m det var ett tag sedan man gjorde hela fallerullan gällande tävling. Det är jag som är  ansvarig för Diesel i helgen och jag gjorde det lätt för mig och har bokat meetinguppstallning, vi har ju hela 6 minuter till tävlingsplatsen, men vi har så mycket annat som ska göras domare fredag, stildomare lördag + Susanne har det hon gör på framhoppningen under dagarna så det kändes enklast för oss.

Vi kommer att ha press fotografen med oss idag fredag Elin så det kommer nog bli en hel del kort av allt möjligt men det blir kanon.

Har just kommit hem från jobbet och nu är det väl bara och byta om och fodra, ta in hästar m.m och sedan drar vi till surf. Man vet vad man ska göra ialla fall under dagarna.😲

Vi hörs
Mona

Stört galet

Helt galna killar kolla in filmen, vi får nog börja träna lite tjejer, men vi kommer eller hur😲http://http://www.dailymotion.com/video/xbo3yr_horseman-a-dresden-homme-cheval-bab_shortfilms

Mindy var lite sjuk i natt men nu är hon i full gång igen, idag kommer det nog inte så många då det är skolavslutningar och bal lite här och där.

Nu är det inte många dagar kvar till Surf heller det är mycket nu kan man säga. ja men det lugnar nog ner sig nästa vecka.

Ha det
Mona

SUSANNE FYLLER ÅR 31 MAJ

😀 Grattis syrran på din födelsedag idag, smörgåstårtan står framme när du kommer från jobbet och sedan är det tillbaka till jobb igen ikväll.

Träningen igår var lite spännande för vissa typ Challe och Lovis blev nog lite blackout tror jag, men sen gick det bättre i såklart spöregn som det var just då. Rebecka, Elvira, Charlotta var med på träningen med sina nya D-ponnier och dem skötte sig bara bra, ser bra ut för framtiden. Nisse var med för första gången sedan skadan på en riktig hoppträningen, han tog det med ro och gjorde sitt jobb🤩cool kille, Knutte fick något tuppjuck och hoppade över boxdörren, men allt gick bra inga skader förutom dörren, men den var tur den gick vika så blev det inget värre.

Elin var och stöttade mig i stallet tillsammans med Julia och de var så duktiga vi gjorde iordning hästar både före och efter och städade, ja dem jobbade på som bara den, duktiga tjejer, Elin ska vara hos oss några dagar i veckan  så ni kommer säkert att se henne på tävlingsplatserna och det är en tuff och arbetsvillig tjej så är det något så fråga henne gärna det tycker hon nog bara är roligt att får delta.

Köpte en ny mikrofon igår då våran har ett eget liv ibland när det gäller avstängning och påslag, men den här ska nog fungera bara bra.

Banträning

😲I dag skall alla "nya" ponnier ut och luftas då det är årets första banträning i stöcke , banan byggde tjejerna fram redan i fredags så det är bara att mäta in trekombinationen och fixa alla linjer så kan vi börja sedan.

I går var vi lite avendsjuka på Åsa och Linda som är i Turkiet och bara slappar och njuter i solen , när det snårblåster och regnar så blir det riktigt KALLT och det är inget bra för veka stöckemänniskor...

Apan har bestämmt sig för vilken pojkvän hon vill ha och det blev Dart Light ( Valles pappa) så vi hoppas på en högbent och sportig avkomma😀

Nu skall jag gå ut och sladda banan en gång till innan vi släpper ut hästarna.

Ha det bra /Susanne😎

Arbetsdag avklarad

Hej

och tack för en superdag med jobb av alla de slag, och ju mer dagen gick så kom solen fram och nu när klockan är 18.00 så skiner solen vindstilla men dock endast 10 grader men underbart ialla fall😀

Alla har gjort ett superjobb och domartornet blev kanon, hagar är rakriktade och uppspikade, uteboxar är rengjorda och fixade och mycket mera.

Magen känns helt okey nu och det känns bra kan man lugnt säga.

Nu ska vi äta färsk röding och potatis, super gott 🤩

Mvh
Mona

Akuten i natt

😥Mona var riktigt dålig i natt och fick ett stort gallstensattack , in på akuten och få smärtstillande och sen hem och sova lite , jag släppte ut hästarna i morse sprang runt som en vild höna och skenade till jobbet och kom till jobbet 30 minuter för tidigt för jag missade vilken tid jag skulle börja , opps

Jag hann iväg att hämta hö , med lite hjälp av vissa envisa personer som skulle ha legat i sängen och sovit😲 och nu skall jag ha lektion och träna lite markarbeta och galoppbommar.

På söndag skall vi banträning kl.13.00 eftrsom sikeås tävling blev inställd , synd😥

Det verkar som vi kommer att bli stödfamilj i sommar och känns riktigt bra , en extra familjemedlem i stöckefamiljen kan väl inte skada🤩

Ha det bra /susanne

Uppdatera ????

Det här med att uppdatera är inte något som vi är bra på just nu , men i mitt försvar skall jag säga att nästa alla mina favoritbloggar ligger stilla just nu , måste vara någonting med vädret.....

En jättekul nyhet från igår kväll , Camilla N har fått barn , en liten pojke , okey hon behövde kanske inte föda fram den själv men hon jobbade bra från sidlinjen , det kan jag lova .)

Det finns jättefina bilder på lill killen på FB , gå in och kolla

I går på ridskolan hade vi hoppning , okey inget hinder var över 60 cm , men när alla ponnierna har vilat i 5 dagar så kan det bli intressant ändå :))  Jag har aldrig sett måns bocka så jäkla högt , men inga barn trillade av alltid bra.

Lisa hoppade berganza och hon kan ju bli lite pinntokig så hon fick trava lugnt och harmoniskt , plötsligt när vi hade lagt upp bommarna till ett räcke så kommer bea i galopp och HOPPAR över hindret , det låter kanske inte så farligt , men Lisa  fyller 7 i år och Bea är en het C-ponny , men duktiga som de är så höll lisa händerna i martingalringen och bara log med hela asiktet och sa dessa berömda ord: Det var roligt , får jag göra det igen?

Någon som ochså fick upp pulsen på mig var Maggie och Måns som kom i galopp och så hoppade måns ett galoppsprång för tidigt..... kan låta enkelt , men Maggi klättrade tillbaka i sadeln och hennes man Lennart gick med bestämmda steg och hämtade en säkerhetsväst åt henne :))

Vi tror inte att hon får vara sjukskriven från jobbet pga av avfallning ännu en gång.........

I hegen är det arbetsdag och då skall vi försöka bygga om domartornet så kom i håg arbetsverkyg och alla snickarkunniga människor som ni känner.

på söndag så är det många roliga debutanter som skall till Sikeås tävling , Nisse skall ut på sin första tävling efter hans skada , Charlotte W skall ut med sin nya ponny som ser jättetrevlig ut , Elvira L skall ut med sin nya ponny som vi är jättenyfikna att få se ;))

Kan bli en rolig helg

MVH Susanne

24 maj 2010

Hej
Det var ett tag sedan, men faktiskt så är dygnet för kort ibland, Susanne har varit domare på hästtävlingar på hippo hela helgen och hon har skötts sig bara bra, inte för att jag trodde något annat heller.
Apan har dragit på betäckning till Valle idag och återkommer när hon är dräktigt.

2 ggr kvar på ridskolan, känns helt okey, fast det tycker nog inte tjejerna skulle jag tro, men vi kommer att köra på med veckoridningar istället så det finns fortfarande ett alternativ för att rida över sommaren🤩

Charlotta var och visade upp sin nya ponny, såg bara fin ut. Elvira har fått hem sin nya ponny i veckan ska bli spännande om man har öga för detta eller!!

Pillan har lämnat oss nu för storhäst köp, nog för det var det som var meningen redan från början, men vi är tacksam för de månader hon ställde upp att rida Diesel, nu kommer han att bli riden av Amanda på veckorna och tävlas av Challe tills det händer något annat.

Agnes kommer att lämna oss efter denna vecka då Apan ej kommer att finnas i stallet längre, vi önska henne lycka till i framtiden😀.

Valle ska sättas igång än en gång för att se om skadan har läkt eller om han kommer att bete sig som förr, Nina ska sätta igång honom(Dart Lights ägare i Motala).

Sen var det nog inte så mycket mera just nu...😲

Ha det
Mona

Födelsedag 20 maj

😎Grattis till morsan och Queen som båda fyller år just idag, när solen skiner 24 grader lätt bris och AC aggregatet är igång inomhus, rackarns så kallt det blir med det, vi kan bara köra i omgångar när vi har dörrarna stängda i huset annars är allt öppet under dagarna som vanligt, tjuvar hallå inte hos oss.

Mindy har också haft sällskap idag, hennes andra pojkvän Viktor har varit och hälsa på och han var nysnaggad, då kom jag på att det är nog dags att raka Mindy också hon är ju inte korthårigaste precis.

Hur som helst så var det ju tävling i Vännär i helgen, jag byggde banorna och syr🤭ran Coachade alla Stöckeekipage i supervärmen från Ryssland, lördagen var rätt så slitande faktiskt men med bästaste kepan så gick det bra, resultatmässigt skötte dem sig bara bra som vanligt kan inte tänka att dem har misslyckats någon gång enligt mitt tänke😀 DEM VAR SUPER DUKTIGT PÅ SÖNDAGEN DÅ DEM VANN DIV 1 OMGÅNG. 1. GRATTIS.

Nu ska vi iväg med morsan på födelsedagstur med bilen, blir glödheta och pegasus hästshop för att köpa lite grejs.

Ha det
Mona
Ja just jag syrran är domare i Umeå på storhäst i helgen, så att fylla dagarna är inga problem för vår del.

Fredags i Vännäs

😥l😀Nu har Lovis fått göra bort sin första riktiga tävling med Gullan och det 😀gick super, nolla i LD och 3:a i LC, sen fick hon bo borta över hela helgen jag kan förstå Renee klart det är smidigare, helst när inte Gullan är den roligaste att köra i finkan nu för tiden, tyvärr😥men hon står i sin ute box och myser, hon känner sig nog som en tävlingshäst igen det är ett tag sedan hon var på "borta tävling". Varmt var det i Vännäs som vanligt, och ¨åska blev det såklart, men då var tävlingarna slut, det hade visst åska något så grymt i Stöcke under dagen, som tur var så var Mamma i Vännäs. Idag lördag tror jag inte att det blir mindre varmt men nu är shortsen på och min älskade keps är hittad, vad underbart det är idag. Kameran fick psyk igår och fungerade inte, vi får se om den är mer ladda för sin uppgift, men jag har med mig lillkamerna 😉alla bevis kommer att dokumenteras under helgen. Yvonny och gänget landade säkert i går kväll och hann se några ekipage innan kvällen var över. Välkomna till Bahamas säger jag bara.

Ledig torsdag

😀 😀 😀SOLEN HAR SKINET SOM GALET IDAG, jag fick till och med ta av mig mössa och jacka och ni som känner mig det gör jag inte förren till midsommare. Har satt ut vatten i alla hagar och det är ett äventyr varje år, vars la jag sakerna jag hade ju en plan i oktober förra året, men minnet🤨ja det löste sig och alla har vatten, Mindy har lekt med alla....hästar i deras hagar😠men varit rätt så lydig faktiskt😀. Nu får Nisse ridas som vanligt vi orkar inte vänta att såret ska få helt ny hud, men efter helgen så ska ni se det är så nära nu, och han är helt fräsch i steg som han har varit hela tiden, tacka gudarna, ska ta en bild i helgen så får ni se hur vackert det har blivit även om det har tagit tid.

Har även ritat banor till Vännäs i helgen endast 12 st 😲men jag tror dem blev rätt så okey faktiskt, ska äta lite lyxgrillat nu kl. 16 och sedan åker vi direkt till Vännäs och bygger banan inför helgen. Undra hur många dem blir som hjälper till😮ja vi ser ju.

Pappa är rätt  så sliten idag, sockret strular och han känner av hjärtat tror han, men man vet ju inte riktigt hur det står till med gubben i nuläget, men om han känner sig fräsch ska han med och se Gullan imorgon fredag han har aldrig sett Lovis tävla henne, men det har ju knappt vi heller.

Vi ses i helgen och vila lite ikväll nu  allihopa vet ja.

Mona

Ridskoledressyr

😀Nu finns bilder på ridskoledressyrtävlingen på en egen länk, kolla in den vet ja. Resultat finns på föreningens hemsida http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=221518

Ha det

Klockan är nu. 19.34 Frida🤩

Återhämtning från helgen

😀I helgen har det hänt mycket , på fredagen jobbade vi först och se åkte vi till hippo och tävlade lite grann , Hanna och måns placerade sig i LB och det gjorde även Maja och Fanny , på kvällens LA så blev Challe och Märta 2.a , Carro och Bullen 3.a och det blev många bra ritter av resten av tjejerna , på kvällen bodde lundells klan hos oss , sandra , elvira och ebba , det hände mycket som inte kan skrivas här på dagboken

En tidig lördag morgon🤒 så åker vi och hoppar LB och sedan LA och där blev Elvira och Diesel placerade , sedan var det dags för elitseriens sista omgång och tjejerna och jag gick runt på en himmla trevlig defilering som alla bjöd mycket av sig själva på.

först ut var Carro och Bullen, de debuterade i MSV B , de var i några få bommar och red fort , kanske snäppet för fort , men har man bullen så gör det ingenting , för man går felfritt i alla fall

tvåa ut var challe och märta och de fick ett skitfel ut i kombinationen , jäkla .....

annars felfri på hinder , 3.a ut på banan var elvira och disel som ochså debuterade i MSV B ,red felfritt tills de var 2 hinder kvar och då faller det en bomjäkel, .........

sist ut i laget , var vicktoria och queen och de var tvugna att både rida fort  för att vi skull bli placerade , hon red som en sårad krigare och lyckades ta in laget på placering i elitserien.

Tyvärr blev vi 3.a och första utanför de 10 lag som får åka till strömsholm och strida om SM segern i laghoppning , bra gjort tjejer även om det känns lite avslaget just nu.

Sedan på söndag morgon så hade vi 4 st som hoppade MSV B och Carro och Bullen rev första hindret och red sedan felfritt , Rebecca föll tyvärr av när det var 3 hinder kvar på banan , pernilla och diesel red en felfri ritt i avd b och challe och märta segrade i msv b och globenkvalet , hon var jätteduktig med full koll på allt.

Challe fick sedan hoppa en MSV A och var felfri tills det var 3 hinder kvar och då föll det 2 st bommar , synd men jättebra gjort.

sedan åker vi hem och åker och hämtar hö , alltid roligt , resten av dagen hamnar mycket om våran dator som inte ville lägga upp filmer eller kort eller för den delen ens starta ibland.....

I dag har vi jobbat och mona är just nu hos sin skalldoktor , om man kan kalla honom det😉

I kväll har vi programmridning på ridskolan och det skall tryckas dressyrprogramm och diplom

Vi hörs snart/Susanne😎

En helt underbar helg

3.a i Elitserien , Vinst i MSV B , Debutera i MSV A , Massa placeringar och debutanter i högre klasser , ibland är livet enkelt , filmer håller på att läggas upp på youtube , längre uppdatering kommer senare

MVH Susanne😎

Snabb uppdatering V: 18

😎Solen sken igår när vi var på hippo och tävlade alla skötte sig bara bra, idag lördag är det Elitomgång 3 så nerverna är nog på spänn hos tjejerna, dem är bäst hur det än går så det så.

I onsdags var vi med Lovis och Gullan på klubbtävling i Vännäs, 0 fel i båda klasserna och placerad, superskoj som mormor säger Lovis är redo för SM😉sött.

Fredag kom Elektrolux och hämtade värmepumpen då den är trasig, just innan jag som är hästskötare fre-lör skulle åka med Diesel med vi hann klart allt innna vi åkte😲. Mindy 😲har busat rätt så vilt i veckan, med både Laban, Dimma och Jezzi den sista är Wredes och är en ny kompis.

Dock har Mindy  det lite jobbigt just nu då Ebba bor hos oss i 1:an med Mamma Sandra och storasyster Elvira i stallet står Knutte och chillar, så Mindy som tassar runt Ebba för att hon inte ska se henne, men så snäll hon är med henne och det skulle bli en krock.

Nej nu ska jag iväg med Disel igen, vi hörs ikväll så får ni höra hur det gick under dagen.

Tjingeling

Dag 0

😲Nu är dagen är , dagen 0 ........ har haft en jobbig sista vecka så det skall bli mycket intressant.

I går kväll var vi i vännäs och tävlade med lovis och gullan och de var jätteduktiga , felfria i LD och LC och blev där 2.a i klassen  , håller på att lägga upp filmerna på Youtube.

Det var så jäkla kallt och blåsigt i Vännäs så vi höll på dö , för lite kläder och en vild tro på våren höll på knäcka hela stöcke gänget....

Pappa är hemma , men mår lite halvdåligt och har allmänt ont i kroppen.

Emelie jobbar på bra och är snabb som en vessla , alltid trevligt med självgående människor.

Nu skall vi gå och jobba/Susanne😎

Hänglås

😉 😀Flyttade runt lite pållar igen, eftersom Måns inte riktigt gillade läget där han fick stå vilket jag kunde förstå,men man måster prova det kunde ha gått, så hem med honom till sig igen, stä😀ller sonen nisse bredvid flyttar Doris till Nisses box och Märta hem till sig, har nu uppfunnit en lösning så att Märta ska stanna kvar i sin spilta, efter alla olika lösningar så satt jag fast grimman och grimmskaftet alltså själva fastspäningsgrejon med ett hänglås lycka till Märta endat sättet att hon ska ta sig loss är att hon tar av sig grimman eller knyter lös sig från väggen, förmodligen har hon tagit av sig grimman då den är så pass stor så den far väl över örorna i ett nafs, vi ser imorgon vad hon har gjort. Doris höll på att svimma typ i en timme när vi hade bytt Mammabox då hon hörde Måns på andra sidan väggen men han syns ju inte då det är en murade vägg, hon trodde nog att det var en stor råtta, knappt hon kunde äta men nu mumsar hon i sig maten glatt då hon har förståt konceptet, alla är lugn och Måns och Nisse kan busa med varandra skoj för far och son.

Har tagit lite kort på ridskolan idag, vi håller på med ett dressyrprogramm och solen sken lite kallt men som sagt solen sken😎det kan finnas lite andra knäppa kort med också, kolla in Ridskoledressyrfliken.

Ha det
Mona

FYLLT SLÄPET MED SKRÄP

Nu är gården typ tömd på skräphögen som vi har gjort iordning på gården lastad in i finkan och vi har tömt massor från källaren också, supersköntMärta jäv...har än en gång smitit från sin grimma och denna gång bitit stackars doris i rumpan tur hon hade täcke på sig, så vi har bytt idag platser på hästarna som vi hade tänkt göra efter Umeå för Måns skull men det blev idag, så nu står Doris i mammaboxen, Märta står i skamvåran alltså i Bea´s box och Bea i Märtas spilta och så får Måns stå i Doris spilta enkel lösning och alla verkar nöjda.

Imorgon kommer Emelie och ska praktisera 2 veckor i stallet, ska bli skoj ska skriv vad som ska göras varje dag, men Bengan och Apan blir några av hennes uppgifter + alla stalluppgifter och fortsättning av att mocka hagarna, dagarna kommer nog att fyllas kan jag tänka mig.


Har tagit kort på Nisses skada lite då och då så ni får se hur det utvecklas, idag 2/5-10 så ser det ut så här det har väl krympt till hälften och ser rosa och bra ut🤩skönt.


Lundell vi har städat 1:an nu och satt igång värmen, fixat Knuttes box så nu är det bara och komma till stöcke till helgen, ska sätta igång lastbilen också närmare helgen så det får torka upp lite. Jakobsson, Queen Maya är välkommen Nisse har lånat ut sin box till henne, han tycker det ska bli så spännande🤩

Ha det
mona

Träning hela dagen 1 maj

😀Man kan lätt säga att vi har haft träning hela dagen typ😲men vad kan man annars göra på 1 maj kan man undra. Vi började med träning hemma för dem som ska tävla i elitlaget för att finlira lite på hoppningen eller rättare sagt Susanne tog i så när dem kommer till Umeå kommer dem att skr🙂atta ihjäl sig för att de är så lätt (kan vi hoppas) nä det såg riktigt bra ut nästan oförskämt bra, men det är lång väg kvar vi håller oss på jorden det är nog lugnast så.

Sen körde vi ifart till Hippo där Eva Jonsson hade träning för dem andra ekipagen och vi hade 2 grupper med henne och sen åkte vi till apotekete på lassaretet och tog ut en medicin som pappa hade fått fel igår och var hemma vid 17.30 tiden, då gick vi ut  i stallet och fodrade och fixade tills vi fick typ en hjärtattack🤒Berganza fick något ryck i boxen med vi höll på med Nisse ben och vi undrade har tanten fått en stroke eller, jag går in och kollar och ser inget men Bea ser🤔plötsligt ser jag något hoppa till i spånet typ världens största padda inne i hennes box, jag kastar på grimman och sliter ut tanten, säger åt Susanne ta ut paddan, nej säger hon, jo säger jag jag har ju tant Bea🤩så jag kan inte🤩Susanne kommer ut skrikande den hoppar ur spaden men hon lyckades hålla den under kontroll och släppte lös den under släpet så nu hoppas vi att den hittar till bäcken, sta🤩ckaren den måste ju ha varit vetskrämd, tänk om Bea hade trampat på den då hade vi fått låna étt av Nisses bandage och lagat😉vi överlevde och fick ett hjärtligt skratt kan jag lungt säga.

Mindy har haft tjejdag idag syrran och jezzi var och hälsade på jag fick ett riktigt bra kort som ni ser här, visst är dem söta tillsammans.

Nu känns det som att tävlingssäsongen är PG när man kan träna hemma och snön är typ nästan bort UNDERBART.

Har gjort klart allt med proppar och TDB, vårat tävlingsprogramm m.m fredag och lördagkväll men nu är det som gått klart, skönt för det är inte det roligaste att göra, helst om det krånglar som det gjorde med Mätdagen som jag skulle registrera på TDB igår men efter ett tag så löste det sig.

Nisse travar 3 minuter per dag och är ute i sjukhage och Jezzi skrittar honom så länge hon orkar, Doris är som en tunna undra om hon ska ha bebis imorgon kanske😉Apan känner sig inte hundra i ett ben och det ser inte positivit ut för framtiden vi får väl se hur det går......

Men annars är nog allt under kontroll tror jag.

Vi hörs
Mona

En jobbig vecka

🙃Denna vecka har verkligen varit upp och ner , på måndag morgon så kommer pappa in och klagar på att han har ont i hjärtat och vi åker ilfart in till akuten , väl där blir han inlagd och får äta massa piller att stoppa vad det än är som är på väg , han har legat innne tills i dag fredag och gjort massa tester och får komma hem idag med en helt ny medecinlista och nya förhållningsregler , skönt att han är hemma snart😀

Så det har varit lite mycket att göra då man inte vill att mamma skall behöva slita med någonting förrutom pappa , upp 06.30 , mocka , släppa hästar . sätta foder , åka till jobb , handla , göra iordning stallet , ridskola , hämta hö , hinna träna , äta middag typ vid 20 snåret , men man hinner göra saker på dessa dagar som inte är tänkta att göra annars , i går så städade vi gårde , fyllde släppet med allt gamalt skrot och körde det till majbrasan , när vi kommer dit så står det en stor skylt...  ENDAST RIS.....
Vi vänder på ekipaget och åker hem , så nu har vi en mega hög med saker på gården som vi får åka till dovamyren i stället på måndag.

Hästarna har gått bra i veckan , vi hoppad på lektionen i onsdag och skall hoppa bana på träning på lördag , Apan , Nisse , är fortfarnade skadade , bea har slutat hosta och allt ser bara bra ut.

I morgon är det Eva J träning på hippo mellan 14.00 och 16.00 , skall bli kul.

Nu skall vi gå ut och sätta på hästarna regntäcken eftersom det regnar och nästan snöar ute😥

Vi hörs snart /susanne😎

Det blåser storm

😲 Ni som brukar komma och hälsa på oss , vet ju att det brukar blåsa lite grann hos oss  , i går BLÅSTE det , det var ingenting för veklingar , det var kallt som bara det , men hästarna uppförde sig på ridskolan och barnen trränade in ett dressyrprogram , Bea hostar fortfarande lite grann så hon skrittade bara lite grann i går , annars ser de andra ponnierna bara bra ut och efter träningen i helgen på hippolgum så ser det jättebra ut inför sista omg i Elitserien som är om 2 helger , Queen meya ringde i går och uppdaterade om läget och allt var bra.

I helgen har vi Eva J träning på hippo , det är en gratis idrottslyft träning för Stöcke ryttare och är jätteuppskattade av alla tävlingsekipagen.

Vi fick ochså en jätteuppskattad update från Daniel träningen och det är tur att vi bor i västerbotten , det är allt jag säger , ingenting mera , mina läppar är ihopsydda.........


I går kväll hann vi ochså se på alla filmer från Charlottas turne när hon var och provred hästar i helgen , vi fick se 6 hästar som hoppad och galopperade runt.


Eftersom det regnar idag så skall det på regntäcken som säkert ligger längst ner i täckesförrådet och kommer ta hur lång tid som helst att hitta..... surt.


Ja , dags att sätta igång / Susanne😎

Måndag

😲 Hur kan det vara måndag redan , jag har väl inte haft helg ännu , det vi har hunnit på dessa "lediga" dagar är att köra ut mera ensilag till alla hagar , rensa hagarna från allt som bara får ligga där över vintern , pust och stön , men fint blev det,  staket har lagats och trallen och bron har skurats och målats inför sommaren.

Vi har varit till mormor och satt dit en kruka med blommor på hennes födelsdag , tur att jag hade med mig en spade , för det var mycket snö överallt😉

Jag anmälde mig till Norrmejeriets tävling om bästa Norrlands bild i går , det blev ett kort på Ebba springande med sig rosa kossa som heter russ , ebba var hur lycklig som helst , ett mycket söt kort.😀

Jag hade lektion igår och tänk att 2 små bommar på marken kan vara så mycket problem med , ge mig en ordentlig oxer så blir livet lättare.

Vi fick alldeles nyss inbjudan till Brunflos tävlingar med Ridsportponnycup i Juli och det ser ut att bli riktigt roligt , vi hade inte tänkt åka , men vi kan ju alltid ändra oss......

Morgonen har varit annorlunda då inte tidningen har kommit på morgonen , även om vi inte "läser" tidningen så tittar men alltid i den , vill ha min tidning , NU

Nu är det bara 11 dagar kvar till nästa provtagning hos läkaren och jag känner mig riktigt fräsch , hoppas att proverna är på bra humör ochså🙃

Nisses sår var lite äckligt i går , bomullen satt fast i såret som var lite fuktigt och till slut fick mona typ rycka loss det ur såret , inte nice🤒

Ja , vi hörs snart/Susanne😎

Trevligt besök

😀 Gänget har varit här och skvallrat loss lite grann , det var Sandra , Elvira , Julia , Jossan och den gående Ebba🙃 , vi har tagit massa kort och dessa kommer snart upp på hemsidan.... vi har kommit fram till massa saker , hur vi fixar värdssvälten , inga mera krig , ja ni vet det vanliga

Nu skall vi gå ut och fixa hästarna och sen skall vi GRILLA

Ha det bra/Susanne😎

Uppdatering 23/4-10

Hej

har haft lite och göra i veckan kan man väl lugnt säga, men nu har jag just slutat jobbat (13.30) har ni hört började 08.30 typ ½dag kan man säga och fredag, iväg till kotknackaren och knäckte till kotan i ryggen, är där med jämna mellanrum för att kolla att ryggen är ordning på.

I kväll är det hippoträning och det är Doris sista framtränande innan fölningen som är i Juli, nu blir hon Mammaledig från och med i morgon lördag. Nisse är ute i hagen ½dag från och med idag och han är superglad kan jag lova + att han är ute och skrittar med Jessica 4 dagar i veckan och såret är inte 100 % än så länge och vi bandagerar varje dag fortfarande. Men en förbättring sen 4 veckor tillbaka kan man lätt säga.

Ridbanan är typ torr nu, visst har vi snöhögar lite här och var men den är längst ner på banan och där rider vi inte nu, vi börjar nog hoppa nästa helg hemma efter vi har haft Eva Jonsson träningen 1 maj på hippo.

Vi hörs
Mona

Dåligt humör

Nils pyssling junior är inte på ett bra humör , 5 veckor , jag säger det igen 5 veckor med boxvila börjar tära på humöret , han skall igentligen stå inne en vecka till men nu i helgen måste det byggas en mininsjukhage till honom innan han helt lämnar området...😠

Att byta bandage varje dag på honom är just nu ett litet äventyr , mona står på knä och försöker att flytta sig för flygande framben och jag brottar ner honom för alla krafter och nisse är bara SUR🤒 , okey för att vara en 4 åring som har stått inne i 5 veckor så är han i alla fall supersnäll , vi kunde ju försöka med en helt galen ,stegrade, bitande, ouppfostrade 4 åring , tur att vi har Nisse

Jag hade lektion i går och hästarna går riktigt bra  , det saknas lite innerskänklar i vissa lägen , men det kommer , Queen har mugg på ena frambenet som inte ser riktigt bra ut så lovis och Malou fick i uppdrag igår att göra en supermugg behandlig , en som Gullan får när hennes mugg bara blir Qrazy


Ja nu skall ponnierna ut och äta MAT  / Susanne😎

Trevlig dag

Gårdagen var en trevlig dag med jobb och ridskola och alla hästarna var tvugna att gå då vi fick ställa in ridskolan i måndi skall hitta på ags för Roadshowen , men det är tur att vi har snälla och duktiga ponnier som aldrig gör någonting fel

I går hade vi barn från 7 år som travade runt med beraganza till vuxna som red ordentligt med dressyr på PowerQueen , hon är så rolig och titta på när någon som kan rida jobbar med henne😀

Mindy börjar vissa symtomer av skendräktighet , igen......  alla gossedjur är gömda och alla stenar ute på gården , ja jag vet inte riktigt vad vi skall göra med dem

Både mona och jag var rätt slitna från måndagen så det blev en tidig kväll och man sov innan huvudet landade på kudden🤭

På fredag har vi träning på hippo och sen skall vi vara "lediga" i helgen , undrar vad vad vi skall hitta på för någonting så vi inte måste sitta arbetslösa....🙃

Ha det bra/Susanne😎

Lång dag

Gårdagen blev mycket lång...... dagen tog aldrig slut  , upp på morgonen ( mona=05.15) till jobbet , jobba, jobba , jobba , hem kl.15.00 , göra stallet , ta in hästar , vänta på hovslagaren , hinna duscha och piffa till sig , åka och hämta Yvonne kl.16.10 , träffa gänget på balder kl-16.30 , äta en jättetrevlig middag med mycket skvaller som tillbehör , springa iväg på folkets hus och gå på föreläsning och prisutdelning som slutade 22.00 , köra hem (scandic) yvonne och gänget och skvallra lite till , stupa i säng 23.00.

Vi tog hem 2 st priser .

Årets Ponnyryttare 2009:

Jessica Mattsson och My Dragonfly ( Bullen )

Årtes Tävlingsplats 2009:

Stöcke Ponny Förening

Om vi lämnar detta mycket trevliga ämne och går vidare...

Så på hemmaplan har Nisse inte uppfört sig ordentligt , han fick gå ut för första gången i stora ridhagen och hade Queen med sig som stödperson , allt gick bra och Queen satte honom på plats från början , men efter 5 minuter så tiltade det för Nisse , han börkade jaga tant queen runt , runt i hagen och vägrade sluta , han blev riktig dum , eller som han nu heter . Bad Ponny...😠

Stackars queen var helt slut och hade trampat sig på ett bakben , Nisse fick kvarsittning och rektorn ringde hans föräldrar som fick komma och förklara detta grova brott.

I dag har vi ridskola och det känns som vi kanske har någon minut på oss att andas idag

Ja nu skall hästarna ut i hagan/ Susanne😎

jäkla handvassa brudar

I går så var Mona och jag och lagade staket från alla saker som har hänt under vintern , det är traktorolycker och staketkrasningar av hästar och allt som inte kan göras under vintern , det är tur att vi inte är helt bakom flötet(när det gäller hammar och spik) vi tog ner grindar och fixade gångjärn och borrade upp nya slanor till staketen , riktade och fixade och har fått klart första kortsidan , som ochså var den som var mest skadad.

Det var snorkallt och ingen höjadre att vara ute i vinden , jag tror att en lite förkylning är på "G".......

I morgon så skall vi åka på Roadshowen och förre det skall vi hinna gå och äta med london gänget och några till trevliga hästmänniskor

vi är nominerade till bästa ponnyekipage , bästa tränare och vi har redan vunnit bästa tävlingsplats och skall gå och hämta detta pris , det är nästa alla från stallet som skall gå dit och vi fick flytta ridskola då den självklart krockade med prisutdelningen

Nu på morgonen har vi hunnit göra ordning alla sommardäck inför däckbytet idag och jag har även hunnit springa på löpbandet och haft dressyrlektion på den jättefina ridbanan , Mindy har lekt med Laban och mona fick klättra upp på den största snöhög vi har och hämta hem dem igen😲

Nu skall vi se finalen i värdscuphoppningen och bara slappa i någon timme.

Vi hösr snart/Susanne😎

18/4-10 Nisse ut i världen

Äntligen har Nisse fått börja skrittas 1 timme per dag(här har ni bevis på bilden) för nu ser såret ganska okey ut, men han har boxvila till nästa fredag, då har han stått inne den stackaren i 4 veckor, men han uppskattar verkligen att han får vara ut mer än 2 x 5 minuter i dagsläget och då blir han lätt lugnare i stallet också. Doris vad kan man säga, sen vi sa hon är nog med föl så tror jag hon släppte ut magen och hade hållt inne för nu tycker jag magen växer varje dag och tröttare har hon blivit ligger mycket och vilar både i hagen och inne i stallet men det är klart det är typ 2,5 månader kvar ungefär, så nu blir det till att flytta henne till Måns box, vi tänkte att vi gör det efter Umeåtävlingarna så inte Måns får psykproblem innan den tävlingen. Det blir nog bra. Sen går hon endast 2 ggr/veckan lite lätt med endast påminnelse vad som gäller i skritt, trav, galopp. Sen blir det mammaledigt från och med någon gång i Majmånad vi får väl se hur trött hon börjar bli och tjock såklart då 😀.

Igår började vi laga staket runt ridhagen och städa runt lite på gården, men jäkl...vad det blåste snålt, det var bara och klä på sig vinterkläderna igen.

Chocka världen vi var på stan både fredag och lördag och fixad med grejor det händer typ var 10:e år typ

Yvonne nu har jag uppdaterat lite granna, mer kommer senare skulle jag tro.

14/4-10

Hejsan allihopa.
Idag kör vi ingång med markarbetsträningen på riktigt kl. 17.15 för banan är framtinad och rätt så ovattning faktiskt så det känns skönt.

I måndags när jag skulle bandagera om Nisses ben så tog han bort allt inom loppet på 45 minuter, men han jäklas med fel person la om benet igen på samma sätt men sen gick Mona och hämtade silvertejpen och nu har han ett silvrigtben sen hur länge det får vi se, idag onsdag är till exempel endast silvertejpen kvar 🤭han kan sin sak kan man säga, tack gode gud kommer jessica idag så då slipper jag gå ut och gå med honom utan hon skrittar han istället så länge hon orkar, skönt för honom också. Doris börjar bli lite tröttare märker man hon ligger gärna och sover i hagen och har blivit rätt så loj när man handskas med henne, men det är ju typ 11 veckor kvar innan lillBoris dyker ner.

Har gjort en film med alla ritter från lagklassen från helgen och satt upp den på framsidan så får ni se hur duktiga tjejerna var, nu tar vi nya tag inför träningarna först och främst och sedan drar vi till Umeå om 4 veckor och rider sista omgången i eliten + massa andra klasser såklart.

Fick ett mail idag om rep. kurs för banbyggare okey vi gick förra året så vi behöver inte gå i år, men vem skickar ut info. 2 veckor innan kursen är den är den 24/4 det är inte ens 2 veckor ju, planering kallas det.

Har skickat förslag om träningar till Daniel för sommaren det blir (hoppas vi) 1 träning både i Juli, augusti, september vi får se vad han säger.

Nej ut och ge mat och förbereda inför träningen, kanske jag ska ta lite kort nu när det rätt så 😎väder, vi får  se.

mona

En helt underbar dag

😀I går så fortsatte denna underbara känsla av frid och lycka , tills jag hade ridskola....... jag förstår inte vad som hände , trav var en stor utmaning igår , det och att styra rakt fram , efter 25 minuter , blev jag för...bannad och då plötsligt fick jag se underbara galopparbeten och sitsar och styrningar som  var perfekta , ja de små söta liven var jätteduktiga , Apan kunde istället blivit korv , då hon lämnade sin ryttare i gruset 2 ggr , stackares frida flög genom luften och ner i leran.


Queen var cracy igår , 4 st bockar och 1 mycket snabb galopptur har väl aldrig hänt i hela henns liv , hon hade jätteroligt , det är så roligt att se gammtanten busa ibland.😀

Vi skall ju på prisutdelningen för bästa tävlingsplats på måndag och Yvonne skall komma ner på föreläsningen , sandra kommer ochså , kanske london gänget skall träffas och äta middag före detta och skvallra lite grann , hör av er.....

Sandra har i alla fall bestämmt att om vi kommer till strömsholm med elitlaget så skall vi åka i stil och bara äta oxfile hela tiden vi är där , så gör er beredda

Snön smälter hela tiden och även om banan är blöt och äcklig så känns det jättebra.

Ja nu skall ponnierna kastas ut i hagarna /Susanne😎

VI VANN ELITSERIEN I HÖGBO

😲 Innan Elitserien skule börja i går satt jag på läktaren och sa dessa ord: I dag kommer vi att vinna , alla ekipage kommer att gå felfritt och vi kommer inte ens behöva rida omhoppning , och vad gjorde vi?????

VI VANN SOM ENDA FELFRIA LAG OCH BEHÖVDE INTE ENS RIDA OMHOPPNING

Det var en så skön känsla att få gå in först till prisutdelningen med 4 helvilda brudar som skulle kunna flyga på små rosa moln , Diesel mosade både Märta och Queen Meya på prisutdelningen , men inte ens det kunde göra mig upprörd i går , vi hade planerat att åka hem vid 13-tiden i går , men pga av detta så blev det lite senare , alla var hemma vid 21.30 tiden , när vi åkte hem i går så var vädret underbart , alla telefonsamtal från våra super supporters hemma så roliga och jag kan bara hoppas att ni får någon sorts hum hur spännande det var på youtube filmerna som är upplagda.

Och till Yvonne , VARSÅGOD😉

Vi hörs senare/Susanne😎

SEGER TILL STÖCKE I ELITOMG.2

JA det är sant tjejerna klippte till med en seger i 2:a omgången i eliten, dem var dem enda som gick nolla i grundomgången så det blev ingen omhoppning och med det stod Stöcke som segrare och det är dem värda tycker jag ialla fall🙂.

Nisse har börjat bli skrittad istället för att vi leder honom, han är så pass snäll och det är mycket lättare att vara ute länge med honom om man sitter på honom, så han är ute på vägarna och får se den underbara solen😎som är idag.
Nu ska jag fara och tvätta det sista på hippo och köpa något gott till middagen och sedan får jag inte glömma det viktigaste mina blommer jag ska sätta ute på stallväggen, jag köper alltid penseér i början av april och de håller till hösten det är som en tävling kan man säga.

Ha det
Mona😎

Charlotte Ristiniemi-Master Mind har gjort det

🙂Äntligen hör jag hur puuusten har lugnat ner sig,🙂nu är det gjort Challe och Märta har tagit sin första nolla i MSV B och det kan jag bara gratulerar till för det är hon värd kan jag lätt säga. Annars har dem skött sig riktigt bra nere i Högbo visst har det varit något hjärnsläpp men det ingår hellre idag än imorgon i laget. Elvira har nu ridit Diesel i 4 klasser nu är hon typ fullärd nä skämt och sido hon är superduktig som klara även det mentalt det är lätt att säga Diesel kan häng med bara, men det är lättare sagt än gjort, hon blev 2:a i LB i morse och sen i LA trodde nog Elvira att hon satt på någon av sina B-ponnier lite väl tajt sväng och bommen åkte, man lär så länge man lever säger dem ju. Carro och Bullen var också placerad i LB och Challe med.

Nu laddare dem säkert med pizza inför morgondagen😲det är säker mat för en tävlingsryttare.

Nisse som ska ha sitt bandage på sig i 3 dagar😀😀😀som jag sa lycka till, 4 cm är borta längst nere på benet, men i dag har jag varit ute 2 gånger och gått med honom det gillade han kan jag säga😎sen har han lyckats ta ut en madrass som vi hade under gummimatten som hänger på vägen, hur har jag ingen aning om men framme är den, den har ju bara suttit 12 år utan problem😮han kan allt.

Imorgon kör vi på med markarbete hagen är ju tinad fram så det är bara att rida, hoppningen tar nog någon vecka till innan vi kan göra skulle jag tro.

Har städat huset, stallet, tvättat, varit till hippo och börjat tvätta täcken så nu står pållarna utan täcke imorgon, men det tycker dem nog ska bli skönt med lite vind i håret.

Varit ute och gått med SNIGEL mindy jag visst inte att hundar kan gå så sakta och lukta på allt🤩ja frisk luft fick vi i alla fall.

Ha en fortsatt trevlig lördagkväll.

Nisse tagit stygnen 9/4-10

Hejsan det är tur fredagar är långa typ 36 timmar tror jag, upp 05.40 ut och gav hästarna foder eftersom 5 st ska åka till Högbo nu på morgonen, iväg till jobbet anländer 06.30 och jobbar på lite lugnt till 11.00 åker hem äter lunch iväg till ATG kl. 13.00 med Nisse då hans sår inte ser bra ut och vi inte kan ta stygnen själva, han själv känne sig helt återställd tykcker han, han är less efter 14 dagar inomhus, dem tar bort stygnen och säger 14 dagar till med utevistelse som ledning, ja bättre än att han ska stå inne, svullnaden som vi var nervös att det hade blivit infekterat eller svallkött var svallkött tur i oturen han slipper pencilin iallafall alltid något posivt kan man säga. 13 .20 lastar vi grabben i finkan och åker hem, snabba ryck kan man säga.

Vi åker hem lastar av pållen och kör bort finkan som vi än en gång fick låna av Norbergs eftersom våran är på väg till Högbosuprice, tur atg är nära.

Nu ska jag ta in pållarna tala om för Jessica vad som gäller och sedan ska jag sätta mig framför TV och chilla några timmar.

Just jag kostnaden än så länge för Nisse är uppe på 4700:- + alla bandag och bomull, pencillin, bensin och kostnaden för idag som inte bör bli så dyr tycker man men det är klart man behöver bara komma innanför dörrarna så har det gått en 1000 lapp känns det som, pengar som kunde sparats till något roligar😥.

Men Nisse är en snäll patient så det känns bra ialla fall.

Jag uppdaterar tävlingarnas resultat från Högbo i helgen och komihåg att hålla tummarna för Stöckes elitlag.😀

Mona

Doris mage

Nu har jag tagit ett kort på Doris kanske inte det snyggaste i leran och så men här får ni se MiniBoris liggande i magen på henne visst syns det man behöver inte något blodprov för att se om 3 månader kläcks det en bebis i stöckestallet😲. Hur som helst har nisse lyckas efter 8 dagar utan att ta av sig bandaget helt enkelt löst det problemet och tog av sig det i lördagsnatt tog bort 2 styng också när man ändå är PG, det blev ju typ inte vackert när allt nytt kött börja komma fram ur såret men det ser rätt okey ut ändå, nu får vi lista ut alla knep han har för att få bandaget att sitt över natten, idag tisdag gick han och Jessica till kurvan och tillbaka för att titta på fåglarna det har nu gått 12 dagar sen olyckan och han börjar bli lätt rastlös kan man säga, men han är ändå snäll stått inne i 12 dagar gör om det även om han står i en stor box och har massa att titta på🤭.

Fick ont i halsen i söndagskväll varför inte en ny förkylning, men det verkar hålla sig till halsen än så länge, hoppas det blir allt.

Bullen lyckades till lilla charmtrollet att fastna när han rullade i  hagen igår måndag, vi tittade på Måns och sa ta på dig elitkläderna kanske det blir lag i helgen, han såg inte positiv ut🤔men det gick bra för Bullen lite skrubbsår och som Susanne säger han har ett sår ändå in i benet, Jaja hon såg inte Nisses sår märker jag då snackar vi ändå in i märgen, han har skrubbat sig lite på senan så blev ett litet sår(stackarn) Nisse får nog hålla handen märker jag😉till Högbo åker han utan problem.

Banan är till 70 % framtinad nu och tjejerna rider för fullt på den, visst är det lerigt och vatten, men who cares bara man kan rida på en banan är underbart.

Ni behöver inte prata högt om det men Mindy ska BADA ikväll🤔det kan hon behöva kan jag säga.

Var hos Chri igår kväll och filmade in Valle på våran digitalvideokamera från deras T🤔V då vi ska få iväg en film till Mantorpsveterinärklinik någon gång detta liv, gick helt okey att film faktiskt så nu kan vi få iväg den äntligen. Vi satte oss ner och började sätta in våra proppar på TDB🤔 som är det nya för i år och sedan får vi föra över anmälningarna till vårat programm men det ska nog gå bra.

Nu ska vi gör 2 profiler på TDB för morsan och farsan då mätningen för ponny kommer att ske därigenom nu förtiden, ja varför inte krångla till det lite extra vet ja.😠men nu är det som det är bara bita i det sura äpplet.

Nu ska Nisse blogga lite också.

Det har snöat

😲Hur roligt är det på en skala att det har snöat i natt , ingen höjdare....🤒
 
Men det som är riktigt roligt är det faktumet att vi inte har ridskola denna vecka , så vi är lediga i kväll , ja om man kan kalla vårat liv ledigt , någon gång😉

Vi skall åka till Chri och spela in valles band igen och på något sätt få iväg den till vetrinären igen...

Det skulle vara bra med ett avslut någon gång med denna ponny , hur mycket man älskar honom så börjar han slita på resurserna.

Påsken har inte varit bra för viktnedgång , jag har ätit allt jag har sett , godis och glass och god mat , ja jag har längtat efter arbetsdagar så jag får in lite rutiner igen.

I helgen skall vi till Högbo och tävla och vi åker redan på fredag morgon , då det tar en stund att komma dit.

Nisse byter vi bandage på varje dag och efter i förrgår då han hade dragit av sig bandaget så ser det inte riktigt lika fint ut som förrut , hoppas på att det inte kommer att bli så här för då blir det ett jättefult ärr på ett dumt ställe.

Vi hörrs/Susanne😎Höhämtning

Nu har Nisse anlänt på facebook också kolla in hans blogg, helst hur synd det är om honom nu när han är skadadut med pållarna i morse och iväg till strand och hämta hö innan det börja bli varmt i luften så man inte sjunker i leran med bilen, gick bra var hemma 10.30, då kom Hans och skottade den sista snön i ridhagen blev lätt ett berg med snö nere vid framhoppningen men det tinar bort snart bara ridbanan ovanför banken blir tömd med snö och nu är den det och sanden är framme nästan på alla ställen okey jag dikar för fullt för att ta bort allt vatten, men på måndag är det nog torrt på övredelen av banan, skönt.

Har lagt om Nisses ben ser bra ut, så bra en skärskada kan se ut vill säga, men han går helt vanligt på sitt ben ialla fall och det är då skönt då senan fick sig en törn i smällen.

Nu ska vi äta oxfile och potatisgratäng och sallad(susanne) mumsigt.

Sen imorgonbitte bär det av till strand igen och hämta ett lass hö till så är det uppfyllt några veckor framåt alltid skönt.

Tjingeling'
Och grattis till URF storhäst lag som vann första omgång i eliten.😀

Nisse skada ser okey ut 1 April

😀Nej det är inget aprilskämt, Nisses skada ser helt okey ut, och han är så snäll att byta bandage på varje dag, en rätt positiv grej egentligen även om det inte var skoj att han blev skadad så får han lära sig att vara vuxen, och det  har han klarat med bravur kan jag säga.

Vi skottade ju banan i tisdags och jag kan säga att vi har sand framme på banan, sen ska han komma och ta resten av snön under helgen, han hann inte då det var rätt så stora mängder men vi har ½ banan framma, visst det är vatten på den, men det går att rida helt okey, Jessica red Gullan igår på banan inga problem, skönt att tjejerna får rida lite dressyr på banan också, man tappar lätt markarbetet även om det ride så gott det går ute på vägarna så är en volt underbar ibland🤩.

Nu till de glada nyheterna(eller det beror hur man ser på det) vi är ganska säker på att Doris är med bebis hon är ju betäckt men hon har varit brunstig så vi tänkte okey då kan vi tävla i år med henne, men där tror jag nog att vi bedrog oss själva, magen börjar bli lite väl lik en bebismage och i sånna fall ska hon ha om ca. 3 månader, det som är bra är att det är bra att hon får en nu när hon är ung, så tappar man inte något år när hon väl är tävlingshäst, för tävlingshäst kommer hon att bli och ni får nog passa er hon blir nog något att tala om, vi ser ju i Juli om det kommer en liten miniDoris hoppas bara att hon får före vi åker till London då det är precis i närheten av det datumet.

Mindy uppskattar INTE detta väder då det blir lerigt och massa vatten kan jag lugnt säga.

Nu ska ni alla ha en riktigt GLAD PÅSK önska vi från stöcke.

Mona

Solens skiner och tranan har anlänt

Mona såg en trana i helgen som vi döpte till förtruppen inför våren , nu har resten kommit till kusten , snart kommer vi har deras små söta kaklande hela tiden utanför fönstret🙃

I dag har det varit en jätteskönt och solen har lyst och smält bort massa av snö , så jäkla skönt😀

1 dag till innan helgen och 4 dagar ledigt , skall bli skönt och jag hoppas på lite biobesök , även om det inte blir några resturangbesök , alla fall inte ännu🤩

Nyttiga familjen har jobbat på bra och Mona har tappat 4 kg , utan att igentligen ha gjort någonting , mamma har tappat 3 kg genom att glida fram på en räkmacka och jag som har slitit som en gnu har äntligen knäckt -10 kg gränsen , pust och stön , jag hoppas på -5 kg till innan maj månad då det är återbesök till läkaren.

Kul att påsken är här , med all god mat , godis , glass och allt annant gott som jag säkert kommer att få äta...... 🤒

I morgon är det 1 april , akta alla aprilskämt , man får hoppas på att man inte åker dit på något för enkelt🤩

Ja , Nils byter bandage varje dag , man känner sig som värsta läkaren , men han sköter sig bra och såret ser fortfarande hyggligt ut , hoppas på inga stora besvär över helgen , det är dyrt nog med all medicin och jourvetrinärer som det redan har varit.

Vi hörs i morgon , denna underbar då våren börjar

MVH Susanne😎

Skottning av banan

😲Det är hur mycket snö som helst , Hans är och skottar och snön tar aldrig slut😲

Vi hoppas att han kan skotta fram hela banan så den har en chans att smälta fram under april.

I går blev det bestämmt att vi blir 6 st som åker till London i sommar , hotellet och resan är bokad och det skall bli jättekul

Nils sköter sig riktigt bra under hans rengöring av såret , vi lägger om det varje dag och även om det är långt och stort så sköter han sig så bra som möjligt , vi får verkligen hoppas att han återhämtar sig , då det känns för jäkligt om han inte ens skulle hinna ut på tävlingsbanorna innan livet skulle ta slut.....  i alla fall tävlingslivet.

Jag har lagt upp massa filmer på youtube i dag från tävlingshelgen i sundsvall.

Vi ses snart/Susanne😎

JÄTTESPÄNNANDE HELG

Vi har kommit hem från en spännande helg med massa bra ritter och ett jättebra resultat i elitserien , vi kom till omhopning i Elitserien , men tyvärr så rev alla fyra ekipage i omhoppningen så vi tog med oss myclet fel och hamnade på en 5 plats , BRA JOBBAT TJEJER

Indv. så plockade vi hem bra med rosetter och red ihop massa felfria ritter , nu kommer jag att glöma någon så bli inte sur😉

Vanja och Bea debuterad LA och red felfritt i 2 klasser och hade ett litet pet i lagklassen , Bra gjort😉

Rebecca och Kossan Vann LB , placerade sig i LA och kvalade klart till MSV B

Challe och Märta placerade sig i LB , red en jätterunda i MSV B och en felfri ritt i Eliten😎

Jennifer och Kischan var felfri i LB och debuterade LA med en jättefin ritt

Hanna och Måns red flefritt i bägge LB , jättebra efter en svår uppladdning

Elvira och Diesel var 2.a i deras debut i LA och red felfritt i Eliten😲

Pernilla och Diesel var felfria i LB och en jättefin felfri ritt i MSV B😲

Carro och Bullen vann LB och var placerad i LA och red felfritt i Elitserien

Maja och Apan var felfria i både LB och LA och Maja var ochså placerad i LB med Fanny😎

På res fronten så hoppas vi att kunna både boka flyg och hotell i dag och plötsligt så är vi 6 st som skall till London , det kommer att bli en jättetrvlig resa.

Nu skall det bäras små ponnier

Ha det bra/Susanne😎

Nisse skadad 27/3-10

Vi börjar med de roliga nyheterna stöckeekipagen som är nere i Sundsvall och tävlar skötter sig hur bra som helst, resulatat finns på vår hemsida följ länken bara. Vanja och Bea klämde till med en dubbel nolla i La och då ska vi tänka på att damen inte är lätta att rida och Vanja typ har ridit henne i 1½månad ser lovande ut för framtiden. Märta och Diesel hoppade MSV B idag och Disse gick med noll fel och Märta hade luftdrag på nästsista hindret(4 fel) Carro-Bullen klämde till med seger i morse, och imorgon är det ELITOMGÅNG 1 skulle tro att dem rätt så taggade vi håller tummarna här hemma, inte Nisse då som skadade sig ordentligt igår och skar upp benet ordentlig men vilken patient han är inga problem att bandagera om honom och ge medicin han är en duktig 4 åring kan man lätt säga. Nu får vi hålla tummarna att allt går bra för honom så vi får se honom på tävlingsbanorna i framtiden, det såg oförskämt bra ut idag ialla fall inte speciellt svullet och han är glad och pigg i humöret🤩

Nu är det stekt palt och video som gäller för oss
Tjingeling
Mona

VETERINÄR FREDAG 27/3

GOD MORGON klockan är 01.35 och jag ska gå och lägga mig nu, har varit i vännäs hos veterinären sedan kl. 21.30 efter att efter en miss i arbetet blev en av ponnierna svårt skada genom en skärskada, 9 stygn senare och en massa bedövningsmedel är han hemme igen. Han har skött sig exemplariskt en riktig stjärna, nu är det boxvila i 14 dagar och så hoppas vi att framsenan läker ihop ordentligt🤭 tur den inte snittades rakt över utan med senans längd.

Vi tackar såklart Norberg att vi fick låna deras finka lite snabbt, då alla andra har åkt till Sundsvall med alla transporter.

GOD NATT

mona, mindy, lelle

Oh så var de 5 st

Här går det undan, nu är vi 5 st som ska till London, lite strul med hotellbokningen men i slutändan kommer det att bli super vi har ju Yvonne och hennes underbara säljare Barbro😀,vi gamblar lite i nuläget och väntar ut tills dem sänkt lägenheten som vi ska försöka få istället för hotellrum. Lägenheten rymmer 5-6 st har egna rum, vardagsrum och kök, frukost ingår och det är på samma hotell som vi skulle ha hotellrummet på, dem har 6 lägenheter där också, så det verkar lite lyxigare och mer praktiskt när vi blir flera + att man kan få lite andrum när det är större, vi litar på norrbottningarna i allafall. They roule😎

Efter många om och men kom Wasserman iväg med Bussen lite lätt försenade, en pålle ville inte stå stilla, men nu är våra 3 lastade och Ullas mikro och eldsläckare är packad i bussen så dem bör vara nere efter 19 tycker jag, de andra är nere redan och håller på att packa upp i Sundsvall där första omgången i eliten ska gå av stapeln ska bli kul och se hur det går för dem, det känns som att dem är väl förbereda för uppgiften i alla fall, okey Maja och Elvira har väl inte ridit ihjäl sig på sina pållar men dem är så pass stabila Apan och Diesel så håll i manen och kör på, kommer säkert att gå bra och vi har inga krav på er tjejer ha skoj.

Måns fick ju någon typ av foderutslag när han var i timrå och har typ stått i 2 veckor, men han har nu några små knölar kvar efter att vi har tagit bort allt foder utom höet under dessa veckor, han bör vara lätt på tårn kan man säga men hoppa bör han göra som en svan kan jag tänka mig.

Nu ska vi äta parisare med bröd jag och farsan och mindy har fått middag också.

Ni blir uppdaterade under helgen hur det går för tjejerna i sundsvall.

Mona

OCH SÅ VAR DE 4 ST

Om allting blir som vi har planerat så blir vi 4 st till London , vi behövde prata med Yvonne som är ansvarig för att vi inte skall försvinna från planetens yta direkt vi kommer till Arlanda😉 , Monica W ville ochså följa med till london och det blir ju bara roligt , i går när vi satt och planerade vad vi ville göra kom ni fram till att vi behöver vara borta 4 veckor , så nu gäller det att slimma ner planerna lite grann🤩

I går hade jag markarbetsträning , så gått det går i hagen och ryttarna jobbade på , några fick man jaga hela tiden , men till slut började även de fundera på att lägga manken till.

Nu skall jag i alla fall gå ut och laga staket , JIPPIE och höa lite hagar innan jag åker på jobbet.

I morgon åker vi till Sundsvall för första omgången i Elitserien , allti trevligt

Och i kväll skall Apan piffas och få en matchande utrustning😉

Ja , vi ses snart/Susanne😎

Systemkameran fungera

😲Som ni kanske vet så gick våran nya systemkamera sönder i höst/vinter och självklart hittade vi inte kvittot , nu efter mycket letande och lite slöhet så skulle vi åka in med kameran och när mona slår igång den , så fungerar den utan problem , ja det är så allting skall lösas , man bara väntar och hoppas att det skall fungera🤩

Berganza gick sin första ridskole lektion igår , milda 9 år travade runt på henne och hon skötte sig jättenbra , när sedan Nina (vuxenryttare) tog över henne så var hon en aning mer laddad men var jätteduktig på det stora hela.

Chri kommer över idag och skall jobba med årets proppar och sedan skall vi bestämma vilket flyg och hotell som vi skall boka upp inför london resan.

Mona är hemma idag , hon blir inte riktigt fräsch efter helgens sjukdom.

Det var jättelugnt på jobbet igår och på eftermiddagen hade jag bakat hur mycket kakaor som helst , det var : hallonkakor med bär och grädde , blåbärskakor med blåbär och grädde , kladdkaka med grädde , sen hade vi glasswienebröd , bullar och massa annat och vi sa att vi kommer aldrig bli av med allt detta , vi kommer att ha gammbullar i en hel vecka , men ack så fel jag hade...  jäklar imig vad fika gäster jag hade , det måste var ett nytt rekord , när dagen var slut hade jag 6 st hallonkakor kvar , det var riktigt imponerande.

Ja nu skall jag fara och jobba lite grann , det är tur att jag bara jobbar halvtid

MVH Susanne😎

Resnerver.....

😉Känns lite tidigt att börja bli taggad för resan i sommar , men med alla hotell och flyg som vi tittar på just nu så är nerverna i full fart

Den 12-16/7 åker vi  till London och vi skall se alla turistfällor , någon show , dricka öl😉 , gå på någon trevlig resturang , tror ni att vi hinner detta på 5 dagar....

Vi har just nu ridskola och det är faktiskt en aning kallt ute , det börjat blåsa mer och mer...

Mona är fortfarande riktigt mör efter helgen , men är på bättringsvägen , vi hoppas på snabb bättring och mindy börjar sakta slappna av , hon blir så upprörd när hennes mamma (Mona) blir sjuk.

I dag på jobbet var det hur många som helst som kom och åt , det vbar folk överallt🤩

Själv har jag klarat mig bättre än förväntat från träningsvärken som jag trodde skulle vara fruktansvärd , det är säkert bättre för kroppen att gå ner i vikt , men det är jävligt jobbigt/tråkigt😠

Nu skall det slappas framför Tv och inte göras någonting.

MVH Susanne😎

Matförgiftning, kurs, middag

🤒Börjar bra på fredagnatt får jag en lätt magsjuka på 8 timmar trodde jag skulle lägga av helt🤒 Susanne ¨åker och har träning på hippo på dagen på lördag då jag äntligen fick sova 4 timmar, vi har sedan med en lätt nedsatt Mona sittande vid datorn genomgång av propparna och kollar runt om Londonresor med Chri och sedan avnjuter dem andra en underbar middag medans jag försöker få i mig lite fil..😥.

Hur som helst sov jag lite lätt 14 timmar till idag söndag klev upp tog mig en macka släppte ut hästarna och vi åkte på Rep.kurs för domare kl. 10.30 på hippo känner mig lite lätt mör och har lätt träningsvärk i axlarna men inte revbenen tack gode gud, har fått i mig mat ialla fall och känner mig på bättringsvägen.

Har just kommit hem och kl. är 17.30, ska duscha och få i mig lite mer mat och se på någon DVD som vi har hyrt, Susanne är duktig hon springer just nu på löpbandet med sin enda fans sittande på sängen och tittar (Mindy)hon tycker det är så spännande och hon kan faktiskt gå själv några tassteg om jag står bakom henne😉

torsdag 18/3-10

😀 Hörde nyss att vi har fått äran att ta emot utmärkelsen "Bästa tävlingsplats 2009" från distriktet, de är såklart väldigt uppskattat av alla människor som stötta och arbetar inom våran klubb och också en push av positiv feed back som alltid behövs men det blir lätt att man inte säger orden, jä..ligt bra jobbat allihopa, vi kanske inte har den största tävlingsplatsen men lätt den mest personliga och även bra med personal på alla platser och alla kan sin sak, grym cafeteria och  bra hederspriser och som sagt närheten av allt som hör till inom tävlingensplatsen, vid problem så löser vi det där vi står inga mellanhänder och då går det fort att lösa problemet. Tack än en gång!

Hur som helst har det väl hänt lite granna i veckan kan man väl säga. Banan har ju frysit ihop så vi körde på med uteskritt och det är helt underbart att det är ljust typ till 18.30 helt fantastiskt.

Igår Onsdag hade Queen lite roligt med att vara lös i stallet förmodligen så glömde Jojo att sätta fast henne i grimmskaftet på tisdagkväll och Queen älskar att öppna ytterdörren och gärna gå ut lite på gården mitt i natten, så när jag kliver ut för att åka till jobbet 06.00 så sticker hon ut sitt söta huve och säger det är lite kallt i  stallet nu kom och stäng det är du snäll. Jag sätter fasten henne och startar värmefläkten i stallet och åker iväg, vid 15 tiden hör vi av Pillan att det är 10 cm vatten i stallet, blandaren har spruckigt förmodligen frusit, farsan panikringer Arestav som kommer och fixar hel..v..etet så det var det positiva att repationen gick fort och inte för dyr heller, sedan har vi fulla stallet med 10 cm spån för att suga upp vattnet TACK GODE GUD   så var alla tjejer i stallet så dem mockade ut allt och vi körde bort det så det gick rätt så smidigt ändå. Allt lugnt tänkte vi.

Tills vi öppnade stallet imorse och Doris vattenkopp läcker, stänger av vattnet far och köper en ny racera från jobbet byter ut vattenkoppen hoppas att den ej ska läcka när vi startar vattenet och gudarna är med oss inte en droppe vatten för utom i koppen då men där får det gärna vara. Och snö har det kommit idag också typ 10 cm denna vecka är underbar redan vid torsdagen.

På lördag har vi träning och sedan kommer Chri in och vi ska kolla på propparna och vilken resa som skulle passa oss till sommaren, Chri volvo har semester 12/7-8/8 men vi kan ta ut 5 veckor så antingen för eller efter kan vi lägga till en vecka extra. Kan va bra att veta. Sedan blir det en lite snabb middag chansar att Jessica vill hem någon gång.

Sen på söndag är den rep.kurs för hoppdomare, så nu vet vi vad vi ska göra i helgen, bra att ha något att göra.

Nu tänker vi positivt och laddar inför nästa tävling som är nästa helg med elitomgång 1 känns BRA, bara positiva tankar från tjejerna det är ju dock dem som gör jobbet

Verkligheten är snart här....

😲Efter en lång , kall och mycket trevlig tävlingshelg , börjar jag återhämta mig , nu har jag bara ont i foten , en förkylning som är på väg tillbaka och ett jobb som kräver nerver av stål och lite till......

Det gick jättebra i timreå och hästarna hoppad mycket bra , ryttarna jobbad verkligen med relaterade linjer och galoppsprång överallt😀

Här hemma har hela ridbanan frysit till en puckelpist bana med blankis och det är ju alltid en höjdare😲

Värmepumpen har bestämmt sig att den inte skall fungera längre efter den har varit en gud hela smällkalla vintern , jäklar.

Jag fick ett sånt bra mail i går från ....... som berättade att i Norrbotten   , typ måste lämna in inkomstredovisning om man vill vara med i Elitlaget , då resten av deltagarna bestämmer om de tycker att man har nog med pengar för att vara med i laget😲 , det tycker jag att vi skall börja med , så alla som vill vara med i laget skicka in:

Inkomstredovisning
vilken bil ni har?
Hur mycket pengar ni tänker spendera på lagledaren??

Ja det är ett stort skämt , vem bryr sig om hur mycket pengar man har ,  så länge ekipaget kan hoppa.......

Träningen på lördag kommer att bli flyttad fram någon timme pga klubbhoppning på hippo , återkommer i dag med vilka tider det blir😀

Nu skall foten zoonas och kan-jangen intagas och sen skall ponnierna kastas ut från stallet

Om ni inte har varit inne på wassermans hemsida och tittat på bilderna på lastbilsbygget , så gör det , det blir hur fint som helst och de kommer att hinna innan sundsvallstävlingarna , inte för att jag har tvivlat

Jag har även satt ut massa filmer från timreå på youtube , så har ni ingenting att göra , varsågoda

Vi ses/Susanne😎
Lyckad Timrå helg

Superhelg för Stöckeryttarna, alla har skött sig hur bra som helst ett bra genrep inför första omgången i elitserien om 2 veckor, resultat har jag satt upp på föreningens hemsida.

Vill gratta Elvira Lundell lite extra då hon fick sätta sig på Diesel och hoppa en LB i morse blev 2:a och har aldrig ridit hästen förrut, men nu vet vi att vid kris kan hon ta DIesel i någon av elitomgångarna, träna det hör inte till det vet Maja Sällström också som har fått träna på tävlingar med Apan kan man säga, men ju fler klasser dem fick under västen desto bättre blev det bra jobbat.

Annars har det varit en seg helg, inte gjort mer än städat och det ska väl göras också, men om det hade varit +grader så hade hur mycket som helst gjorts, jaja städning är gjort. 

Tjingelling imorgon väntar verkligheten med jobb och ridskola känns skönt med att rutinera kommer tillbaka.

Mona

Mobil död, res. Timrå

Försöka få kontakt med dem i Timrå inte lätt då de inte har laddat mobilen, ringde Pillan istället kontakt direkt hon kan man lita på, men nu ikväll har dem fått låna Hellbergs laddare och Johan har bytt säkring i bilen för laddaren allt är under kontroll, tävlingsmässigt för tjejerna har jag uppdaterat resultatlistorna på föreningens hemsida, men dem har överlag varit grymma inte för att jag trodde något annat heller I belive in you😀 det vet dem.

Städat, latat mig är väl det jag har gjort under dagen endast 5 hästar i stallet, det går väl på 5 minuter att göra, skönt med lite semester.

Kom på att norrbotten har ju Daniel i helgen, hoppas dem sköter sig det gör dem säkert efter att vi sett och beundrat Abdulla(Yvonne)har säkert förmedlat allt han förklarade till oss i Göteborg😉.

Nej nu ska jag faktiskt gå och lägga mig strax och ha sovmorgon till 10.00 farsan ger foder imorgonbitte och även om jag måste ta pillret innan 09.00 så kan jag somna om en timme till sedan underbart och Mindy ställer upp med sovmorgon hon kliver inte upp i onödan inte smart hund😘

Trevlig lördagkväll och God Natt med er
mona

Timreå , hear we come

😲Sjuk eller inte...... nu jäklar är det dags för tävling och det känns riktigt trevligt att åka iväg , är fortfarande lite sliten och har ont  i kroppen.

Och det känns  inte bra att jobba på måndag , men jag måste väl börja snart , även om jag inte känner 100%

Nu skall det packas  , lagas mat , duschas , allmänt sammanbrott och andra trevliga saker😲

Pratade just med Mari som redan är i Övik och hon är redo för helgens tävlingar , Åsa den optemisten skall åka 05.30 på lördag morgon , det skall vara travfolk för såna hurtiga bravader

Ja , vi åker 14.00 och hoppas på suveränt väder och trevliga(framgångsrika) tävlingar.

Nu väntar vi bara på Peter Sällström som skulle hämta Apan 10.00 , men är snäppet sen.......

Ha det bra/Susanne😎

Timrå 11/3-10 packning

Det är ett äventyr när tjejerna ska packa för en borta tävling kan man lugnt säga, det ska tvättas, smörjas, packas skåp, packa in packning för 😉6😉 hästar så det är klart att bara det är en tuff uppgift att få plats med alla saker, det är en annan grej om man har en häst med sig, men vi har ju 6 st med oss och alla ska ha foder och utrustning med sig, men nu är kl. 19.00 och jag tror faktiskt att dem är klara avgång 14.00 imorgon fredag.

Själva har vi gjort iordning Apan till Sällström som ska tävla henne i helgen det tog typ 30 minuter med badning, packning och pratning vi har ju rutin😲 har säkert glömt det mesta men sadel, träns och täcken är med i alla fall hon är ju matchad också då Mona har varit med och bestämmt.

Lördag=WhitakerSchabrak och bling pannband
Söndag=TysklandsSchabrak och Tysklands pannband

Och tyvärr hade vi bara bruna skydd, inte godkännt enligt Mona det ska vara svarta men hon bet ihop.

Pillan jag har tagit kort som bevis du vet vad jag pratar om
Alla verkar laddad inför helgens tävlingar och det kommer säkert att superbra, jag uppdaterar under helgen om resultat.

Ha det
Mona och Susanne

Sliten , men på bättringsväg

😉Är fortfarande sliten och kroppen kunde kännas 100 % bättre , men det känns som man är lite på bättringsvägen ,  det enda som inte känns bra är berättelsena från jobbet , där kaoset är helt makalöst , det är sånt som håller en lugn och fin och vilar utan nervfel😲😲😲

I morgon är det Timreå och det åker 6 hästar från stallet och en hel maffia från resten av föreningen , det kommer att bli trevligt

I går så var Diesel och Bea iväg till Surf och hoppad några små språng och det hela såg okey ut , jag fick ta fram storstöveln till Vanja då jag tror hon var fortfarande på lov eller någonting , men sen var hjärnan inkopplad😉

Vi sitter och letar flyg och hotell till london och hittar både jättebilliga alternativ och hur skall vi säga: Lite dyrare !!!!

Personligen skulle jag vilja bo mitt i smeten så vi slipper alla bussar och tåg.

Men det är i alla fall jättebilligt att flyga , om man åker med Norweigen så kostar det 998:- tur/retur , men okey då får man åka som sardiner🙃

Ja nu vill nog busfröna gå ut och leka

Vi hörs/Susanne😎

Nu du Chri

😉Nu du Chri börjar jag hitta lite bra erbjudande till London till sommaren, laddad fortfarande inför våran trapats.

Hur som helst har vi rakat tant Bea idag och gjort iordning Diesel, Måns och Queen till motionsryttarna så det ska gå fortare för dem underbart väder ikväll +1 grad jag och Mindy tog en längre promenad ingen blåst men dock halt på vägen var bara  att gå lugn och stabilt och jag lyckades, inte en ändå vurpa man har ju balans.
Jobbar på och i veckan har Jessica faktiskt fått jobba på mitt jobb också, bra att få tjäna lite pengar för henne.

Är rätt stel i rygg och nacke fortfarande efter kotknackaren i fredags men ryggne känns faktiskt rätt så rak och det är ett plus, träningsvärk får man räkna med när man trycker till koter🙃

Fusk att tjejerna har sportlov jag vill också vara ledig. Ja det är klart jag tjänare ju pengar det gör inte dem😀.

Tjingeling
Mona

Fortfarande sjuk.....

😉Solen skiner och det är 9 plusgarder på solväggen , eller som pappa säger: Det blir bättre i huvudet  , Vad han nu menar med det???

Jag är fortfarnade sjuk och känner mig riktigt sliten , denna vinter har varit riktigt jobbig pga alla jäkla förkyldningar jag har haft , och så är man ju så jäkla dum när man inte är hemma , detta är första gången på hela vinter och alla förkylningar som jag är hemma och redan nu börjar jobbargenen säga
 :Gå och jobba , du klarar det säkert , kom igen nu......

Mona gjorde en uppdatering på förenings hemsida i går  och satte upp alla funktionärer som föreningen har och det blev ett helt gäng till slut😀

Om det är någon som behöver en städhjälp , så har Sandra tempot uppe och hon "älskar" att städa

I helgen så är det Timreå och det känns riktigt okey , bara det blir jättebra väder och inget regn eller snöoväder.

Ha det bra/Susanne😎

SJUK IGEN......

😲Nu får det jäklar i mig ge sig , jag är sjuk igen🤒Förkyld , ont i kroppen och allmänt sliten , tror inte att jag har varit frisk en vecka på halva året.

Mona och jag har varit och dömt hoppning på hippo , hela kvällen i går och halva dagen i dag och det gick riktigt bra , efter lite problem med språket så kom vi i gång och hade ett bra tempo hela tiden.

 Nu har vi kotknackaren och skall gå igenom Bullen ,Diesel och Märta igen och jobba klart med de sista detaljerna som vi började med mitt i veckan.

Vi kan bara tacka Lasha och Monica för hjälpen med att skotta stall taket i går , skulle inte ha klarat detta utan er

Nu skall vi bara åka och hämta hö i vännäs och det känns förjäkligt jobbigt just nu , hoppas att det känns bättre snart .

Emma träffade oss på Hippo och åt lunch med oss , några tårar och mycket skratt han vi gå igenom och vi kom fram till att man måste njuta av livet hela tiden , man vet aldrig vad som väntar runt nästa hörn.

Vi hörs snart/Susanne😎

Sommarresa

Vilken dag 6/3-10 solen skiner, börjar droppa lite från taken och +5 grader i solen, underbart det behövde vi nu efter vinterns alla mörka och snöiga dagar.

Var och tränade med pållaran på hippo igår fredag, första gruppen var Apan, Nisse och Doris med från Stöckestallet, dem skötte sig bara bra det roliga var att Pernilla red Nisse eftersom Jessica skulle ha med Doris för första gången, men det gick bra, Agnes skötte sig bra måste jobba på innerskänkeln bara så hästen går åt rätt håll, annars var det fart och fläkt på ekipaget. Rebecka på Kodac hade en grym träning har nog aldrig sett henne rida så bra + i protokollet kan man säga. Alla andra från stallet var hemma och red eftersom det är så mycket tävlingar nu framöver så behöver dem inte träna så mycket mellan dem.
Wasserman kämpar på med bussen och det börjar ta form inför Sundsvallsresan om ca. 3 veckor kämpa på.

Idag kommer Wrede och skottar stalltaket och det är nog behövligt då det är som en snövall längst uppe på nocken, uppskattas grymt att Larsa ställer upp kan inte se mig själv stå på en steg med en kota stickande ut i ryggraden, även om jag var och knäcket till den igår fredag så vill jag gärna att den ska få chansen och hålla sig kvar på plats några dagar i alla fall.

Är domare på storhäst tävlingarna 2 klasser i kväll och 2 i morgonbitti, varför var ledig??🙃

Susanne blev peppade då hon klarade av flygresan så bra till Göteborg så vi håller på att kolla runt på londonresa eller något liknande och vi kanske undrar om Chri vill följa med så slipper hon Umeåstad och ungarna ett tag, kan nog var skönt för oss alla att komma ifrån ibland, ska fortsätta kolla läget bara ett tag till innan vi bestämmer oss.

Nu ska vi ut i solen och hjälpa till och skotta tak, sedan blir det att starta bilen och köra till hippo vid 15tiden

Ha det

Klubbad säl

😲Mona och jag och Moindy gick ut på en liten promenad i dag och gick och hälsade på reene och Lovis och vi gick en liten husesyn i deras mycket fina hus😀 , när vi sen gick hem var det lite halt och när jag kommer till våran postlåda , flyder jag genom luften som en klubbad säl , kroppen är så graciös i flygläget , och när jag landar så landar jag på mindy , jag trodde inte att hon hade tagit anställning som krockkudde , Mindy blev helt chokad och mona säger: Vad gör du? Grabbar tag i Mindy och lämna mig liggande på vägen i smärta , kravlar mig upp och då kommer Reenes karl och frågar om det gick bra och som vanligt när man har gjort illa sig så är man superhurtig och säger , Inga problem och haltar in i svåra smärtor , efter en halv tub Zon så är knäna och fotlederna bortdommnade och det kanske är en fördel😲

Mindy ligger på sin säng och tittar på mig med en blick som säger allt och lite till , tur att hon har lite stoppning som tog den största smällen

Ja , ibland är bara livet perfekt😲

Jag kan i allafall inte ha lika ont som Sandra som ochså har flygit i dag , men från en mycket högre höjd och hon hade ingen krockkudde som tog emot henne😉

Annars så har det hänt riktigt bra saker i dag som inte är 100% klara ännu , men är på "G"🙃

I morgon är det Hippoträning och vi skall hoppa lite korta banor och titthinder inför tävlingarna i Timreå nästa helg , vi får se vilka som kommer eftersom det kommer att bli mycket hoppning nu under ett par månader😲

Ja , tack och lov att jag är ledig i morgon det är hur skönt som helst att det är bara , stallet , jobbmöte , chiropraktiker , handla hästfoder och träning i morgon , skönt med en ledig dag

Vi hörs snart/Susanne😎Det blåser storm

😲 Det blåser inte lite grann , tur att man är van och härdad och att det är bara 1 1/2 månad kvar till våren  5-6 veckor och livet kommer att vara jättebra

Vi for och handlade innan lektionen idag och när vi var på Maxi märkte vi att det inte fanns en chans att vi skulle hinna , så brudarna red själv idag och när vi kom hem så hade vi en supersnabb genomgång av tävlingarna i helgen , bara några detaljer av vad som var bra och mindra bra.

Mona har varit hemma i dag från jobbet , men skall jobba imorgon igen , själv har jag skällt på alla på jobbet , eller i alla fall en person som  jag bara vill stampa på , men som vanligt är jag lugn och harmonisk😲

I helgen skall vi döma lite klasser på hippologum och nästa helg skall vi till Timreå och tävla , gud vad fort tiden går , man hinner nästa inte med.

Men snart är det VÅR; bara posetiva tankar nu allihopa

Vi ses snart /Susanne😎

Akupunktur

Tjingeling

"Smör" har varit och knådat på Diesel och Märta idag, lite sne i ryggen och lite nålar så blev det bättre på dem båda, ska ha en omgång till på söndag så är dem redo för tävlingssäsongen.

Packat upp ryggsäcken idag, varit hemma känner mig lite småsliten är hemma imorgon också, alltså vi handlade verkligen ihjäl oss i göteborg.

# 1 John Whiteker schabrak(för att vi skulle handla något åtminstone)
# 1 VM keps
# 2 Lotter till hästlotteriet

Det blev inte mycket tyngre hem med ryggsäcken kan man säga.

Men upplevelser var vi med om istället, det väger inget kan jag säga.

Ha det

Göteborg

😀Vi är tillbaka till verkligheten , efter en mycket seg dag i går (måndag) så har jag nästan återhämtat mig i dag , Mona lyckades att bli förkyld🤒

Här kommer en liten kort berättelse om resan till GBG och värdscuphoppningarna.

Torsdag kl.10.00 så lyfter planet med 7 st hyggligt lugna och harmoniska norrlänningar , efter en mycket skumpig resa , enlig sandra och jag  , så landade vi på Arlanda och satt där i 3 timmar och åt lunch och skvallrade , alltid trevligt.
 
När vi skulle igenom säkerhetskontrollen på Alvik så var det inga problem , men på Arlanda då fick både Mona och jag bli igenomsökta och sedan fortsatte detta , ser vi så misstänksamma ut att alla säkerhetskontroller måste plocka oss två😲

Iväg till GBG och den flygningen började jättebra ,men de sista 15 minuterna var ingen höjdare och landningen ett skämt , men vi var framme trodde vi..... då hade vi landat på utrikes så vi skulle få åka buss till rätt terminal , i våran navitet så trodde vi självklart att den som skulle köra bussen hade ett körkort🤒 , sämre chafför får vi leta efter kunde inte starta , köra i 2 cm snö , eller backa.

Vi blev avlämnade på busshållplatsen för kriminalvården , behöver jag säga mera?

Sedan åkte vi flygbuss till GBG , gick jättebra även om vi alla började vara lite slitna  , väl framma drog och slet vi fram väskorna till hotellet och var 10 meter skrek vi till sandra : Är vi inte framme snart???

Kom fram till hotellet som var ett jättefint lägenhetshotell med dusch och tv och sköna sängar och riktigt fint , vi slängde väskorna på sängarna och drog till scandinavium på en gång , då var kl.18.00 , kasrade i oss en hamburgare och satte oss och såg på tävlingarna och gick på mässan , ungefär vid 11 tiden var allt slut och vi gick hem och SOV.

08.00 så var vi i gång igen på fredag , tävlingar , shoppning , titta på värdsryttare
 och ha riktigt trevligt , 10.45 på natten så kom vi fram till att vi inte hade handlat någonting och sprang till ICA , vi delade upp oss i 3 grupper och denna del går inte att berätta den måste upplevas

08.00 på lördag  så började allt om igen , jättetrevlig , men Chri Mona och Jag gick på Universeum istället i några timmar och hade jätteroligt och det var värt alla kronar och några till i inträdesavgift , vi såg Hajar , gifrormar , fåglar , alla sort klimat , självklart hamnade jag i en stortunnel för att kolla om det var något kallt , men det var inte värre än att ta in hästran från hagarna på baksidan av stallet.😉

Vi hann ochså under helgen luncha med Yvonne , dra Sandra och Pillan fram med sina högklackade skor och skavsår......... träffa Marianne Heed och träffa Jennifer och Carina och säkert 20 Norrlännigar till  och massa saker till

På söndag kl.08.00 var det packninga och städning och få sengångaren Pillan att flytta på sig , bära all packning till scandinavium och sätta insakerna i garderoben , sen såg vi på tävlingar och Värdscupen och bara njöt , vi får återkomma med flera detaljer från tävlingarna , men när tävlingarna var slut kastade vi oss på flygbussen och självklart var vårat flyg försenat , men klarade att hinna med fluýget på arlanda ochså , kan vara att vi alla var trötta men att flyga hem var inga problem alls, 10.45 på kvällen var vi hemma och vid 12 snåret sov vi , jag återkommer med mera detaljet om abdulla och whitaker och annat skvaller.

Ha det bra/Susanne😎

-34,4 grader och livet leker

Det här är en av de bättre dagare på länge , - 34, 4 grader , kliver upp 06.45 och börjar elda , letar kläder till GBG resan i morgon och börjar tvätta , släppar mig ut istallet för att börja bära vattenhinkar till det frysna vattenledningarna , så har VATTNET TINAT UPP , Jihaa vilken perfekt dag , det kan få bli 40 minusgrader om det vill för vi har rinnande vatten , LIVET LEKER

I morgon bör det av till GBG horse show i fyra dagar , vi åker med järngänget och de balla norrbottningarna Yvonne och gänget , det blir vi(mona och susanne) Chri , pillan , jezzi , sandra L , Elvira , , jag har köpt lugnade så de kan baxa i mig i flygplanet , jag börjar bli lite nervös , men det är ingenting imot i morgon då ångesten kommer att ligga riktigt högt , de där jäkla kontrollbehoven är ett riktigt skitproblem.

Nu skall jag åka och jobba för sista gången denna vecka

Vi ses snart/Susanne😎

34 grader :)

😀Jippi, klev upp och tittade ut fick titta till några gånger innan jag inser att det står 34 grader, på med en extra tröja och iväg 06.10, gick bra Landrovern lätt som en traktor men fram kom vi😀.

Har haft teori på ridskolan denna vecka, dock kom motionsryttarna idag och dem fick rida klockan är 19.00 och det är faktiskt bara 30 grader.

Vattnet i stallet har fryset ännu bättre, hade man blivit förvarnade av dem som visste(pappa) att det skulle bli så kallt så hade man ju madrasserat stallet så det blev ännu varmare, men inte man kollar ju så ofta på nyheterna nu för tiden, jaja vi bär vattenhinkar över gården inga problem här inte.

Mindy har skaffat en kille till (vicke)dock är hon inte kär just nu så han får hälsa på en annan dag.

Nu ska jag ut och stänga igen stallet ordentligt så vattnet har en chans att tina upp till imorgon.

Sista dagen på jobbet denna vecka imorgon, sen drar vi iväg till Göteborg 4 dagar underbart. Ska dokumentera hela resan och har med kameran, så ni ser att vi har faktiskt varit iväg, vi kan ju luras🤩

Tji🤩ngeling

Uppdatering

Nu äntligen har vi kommit in på hemsidan för att uppdatera, säkert snökaoset i söder som krånglat till det. jaja nu är vi här i alla fall, förkylningen börjar ge sig lite smått dock är morsan sjuk nu i ställetjäkl..förkylning. Men viktigare att jag och syrran blir fräscha då Göteborg närmar sig med stormsteg. Hur som helst har vi hunnit med både middagar och Daniel Svenssonträning sedan sist vi hördes allt har väl gått rätt så bra, sen har det väl inte varit det varmaste vädret heller igår söndag 20/2 var det 23 grader och blåste som attan var säkert över 35 i luften pållarna fick stå inne både för blåsten och så att inte vattnet skulle frysa i stallet, det är inte bara ett inte.

Hur som helst är det dags den 25/2 att betala in restaurangchansen till föreningen, eller om man ska lämna tillbaka häften så gäller samma datum.

Superskönt att pållarna var uppstallade på hippo under träningen endast 4 hästar hemma hur enkelt som helst.

Annars är nog allt som vanligt tror jag.
Nisse har bloggat också idag

Dagen nästan slut

😉Vi är hemma från höhämtning och har hunnit äta middag och sett på Biggest loser och det är alltid superpeppande , i alla fall om man sitter i soffan

I morgon skall vi åka på träning för Daniel S på Hippologum , det kommer att bli en kvällsträning och sedan en tidig morgon träning på lördag , så vi tar med oss våra 8 hästar och packning och foder och flyttar dit en kväll.

Filmkamera skall med och jag hoppas lägga upp filmer på lördag.

Förkylningarna är fortfarande kvar , mer kvar på Mona och vi hoppas vara friska till vi åker till Göteborg nästa torsdag.

Mindy föll av bordet i går när hon skulle imitera Anja Pärsson som sälen i skidbacken , Mindy såg inte riktigt att bordskanten kom så hon gled rakt över.....🙃 tur hon har extra kilon som skyddar lill kroppen.

Ses snart /Susanne😎

Städa

😲Undrar varför man går upp 45 minuter tidigare på en sovmorgon för att man skall städa , det kan inta vara helt rätt i huvudet ännu............

I går så var jag inne på surf med Doris och Diesel och de sköte sig jättebra , Diesel har ett nytt bett och fungerar riktigt bra på detta , pillan skall provhoppa med detta på fredag och se hur han går.

Doris var en stjärna , en liten ouppfostrad stjärna med attityd , men dock en stjärna😀

I dag så är det höhämtning som gäller direkt från jobbet , mona har med sig släpet till volvo så vi sparar lite tid på bilkörning.

Ja det var städning som skulle göras , dags att starta

Ha det /Susanne😎

SKIT FÖRKYLNING 17/2-10

Underbart nu är man dyngförkyld, skoj att vakna 04.45 och tänker kliva upp när man kan sova en timme till, till jobbet pigg och alert🤨jobbar 8 timmar, sy🤨rran är lite fräschare men inte myc🤨ket, hem fort lastar Doris och Diesel kör och tränar på SURF jag far iväg med morsan till Maxi hon och farsan gänglunch imorgon och hon måste handla, kommer hem 17.10 tar en macka håller på att frysa ihjäl, Mindy vill ut ska klä på mig och höa stallet gå ut med Mindy 🤨sen är det soffan kan jag lova.
Ha en underbar kväll ska försöka själv att inte somna vid tv.

Mona

PS: Doris har nu hopppat ett hinder för andra gången i sitt liv och det gick bra hela 50 cm var det, duktig tjej.

Massa att göra

😲Kl. 20 .00 kommer Mona in från stallet , då har hon börjat morgonen på jobbet 06.00 , jobbat hela dagen , tack och lov har vi våran lilla praktikant som har tagit in hästarna och fodrat , men sen är det ut till ridgrupperna , motionsryttarna och Peter och Maja och på så sätt blir det middag 20.15 på en tisdag kväll.

Ja tänk vad tråkigt livet skulle vara om man inte hade någonting att göra på dagarna.......

Har aldrig testat detta , men har hört att det finns någonting som heter Stillhet , vet inte vad detta är och kommer nog aldrig att få veta det heller.😲

Ja nu skall det tas piller och kurera förkyldning , för till jobbet det skall jag...


Ha det bra/Susanne😎

SJUK

😠Så jävla onödigt att bli sjuk nu , i går efter jobbetså gick jag och la mig i 3 timmar och mådde skitdåligt , natten fortsatten på samma sätt och morgonen är lite bättre , men ingen höjdare.

Gå in på TV4 Norrbotten och leta reda på Talang i topp , så får ni se Yvonne och hennes hjord med ponnier träna för Daniel S i helgen , de var så duktiga

...... skall klippa bullen i dag , han börjar se ut som ett långhårigt får och de hoppar inte så bra , det är i alla fall det jag har hört😲

Jobbet i går var inte någon höjdare och fick jag ett nytt skulle jag byta på en gång😠

Mindy hon har en krävande smak , förra året när jag köpte nya jobbarskor , 1200:- så åt hon upp dem , i går när jag packade upp mina nya jobbarskor , 1390:- så åt hon upp dem , de är de enda skor som hon någonsin har tittat på , hon rör inte skor , om de inte kostar över 1200:-

Vi hörs /Susanne😎

Förkyld

😲Det är i alla fall lite irriterande att jag har lyckats bli förkyld i helgen , bara så där att jag har ont överallt och halsen skulle behövas bytas ut.

I går var Mona och jag hos Chri och skulle spela in en film på Valle och när vi kommer dit så får vi  trevligt sällskap av Mona W , Pillan , Jessica och Chri och en ost/kexbricka , det kan aldrig slå fel😉

Vi skvallrade , nej det heter  ( planerade tävlingsterminen) och löste stora världsproblem

Vi började ochså gå igenom årets proppar till hemmetävlingarna och funderade om det var dags att gå och fixa huvudsponsorer till de olika cuperna , vi tänkte Pegasus och Horze borde ju kunna ta en cup var , eller vad tycker ni

Snart är det dags för GBG Horse Show , det är bara 1 1/2 vecka kvar , börjar känna mig riktigt peppad , hoppas att det håller i sig😲

Vi hörs snart/Susanne😎

tävlingen är klar

😀Ponnierna hoppade som små vildjur på surf idag , de sköte sig jättebra och plockade med sig lite rosetter hem , tävlingen gick tack och lov jättefort så vi var hemme till kl.12.00 , det kändes riktigt bra😀

Idag skall vi till Chri och spela in filmer på Frelando och Valle och Chri har tack och lov dem inspelade på sin kamera , då våran egen gamla kamera inte fungerar.

Nu skall jag lägga upp massa filmer från dagens hoppningar.

Vi ses /Susanne😎

VALENTINSDAG 2010

😘Nu ska jag ut och göra iordning Apan för avfärd till SURF´s klubbtävling på denna dag som är alla hjärtansdagen, ska bli roligt och se dem små liven vad dem kan åstakomma det går nog bra tror jag.

Har rätt så träningsvärk i axlarna helst höger av allt bärande i helgen, man får sitt straff direkt. Nu har vi i allafall fyllt ved i källaren och bärt upp löpbandet på vinden.

Igår var vi och firade Monica Wrede på hennes( 27 årsdag)gott fika och lite skvaller sedan hem och göra stallet och vi satt inte och åt förren 19 ialla fall, tiden är för kort ibland.

Daniel Svensson är i norrbotten och tränar i helgen och Yvonne den token har tagti ut honom på skotersafari hoppas han kommer hel till oss nästa helg sa åt dem att inte köra så snabbt(kommer säkert att ske😲)

Nej nu ska jag gå ut, vi skriver i eftermiddag hur det gick för ekipagen, just det innan vi åker till Chri och fixar ihop videobanden, jahaa då var den här dagen fullbokad också tur vi har något att göra på dagarna.

Vi hörs
Mona

Kaniner

Hej och hopp allihopa

Idag är det en riktigt bra dag , solen skiner , det är bara - 13,8 grader , vi är lediga , ja till och med mitt nya liv känns bra .

Fick ett mail i går från Yvonne som tyckte att vi skulle börja med kaninhoppning istället för ponnyhoppning och jag ycker detta är en jättebra ide , tänk vad lätt allt kommer att bli att transportera😉

Skall skicka ut anmälningar till alla ryttarna och berätta vad vi skall hoppa i Timreå den 13-14/3 , känns lite tungt att åka i väg , men det är en bra starta upp tävling inför eliten i sundsvall.

Träningen på surf igår gick bara bra , Bea och Måns skötte sig bra , även om det var hur mycket med dressyrhästar som helst i surfs ridhus......

I morgon blir klubbhoppning på surf och på kvällen inredningsparty hos Chri , alltid trevlig😀

Vi ses/Susanne😎

- 25.8 grader

🤒Vem har bestämt vädret idag ?  - 25,8 grader , jag fryser ihjäl............

Mona jobbade som en vildig med Daniel grupperna igår , nu är de klara , tyvärr hade vi bara 3 grupper denna gång så alla fick inte en plats.

Vi hade ju funderat att åka in på morgonen med Doris , men det är alldeles för kallt för det.

Nu skall jag lägga upp filmerna på Doris.

Var inne på Challes blogg och såg  bilderna på Måns och henne från -07 , de var jättesöta tillsammans.

....... jobbar på ute i stallet och jag skall gå ut och hjälpa henne nu , i dag skall vi ochså träna på att köra släp

Ha det bra/Susanne😎

Träning på Surf

Vi åkte in med Doris för första gången till SURF och hon skötte sig jättebra , lite het och framåt , men lydig och inte så tittig som man kunde tro , vi hoppade till och med ett litet hinder och över kom hon😀

Vi får se och vi hinner åka in i morgon ochså , vi skall ju in med Bea och Måns kl.15.00 , så allt beror på tiden.

Vi filmade Doris och det kommer att läggas upp på youtube , så fort vi hinner.

Ha det bra/Susanne😎

Allt på sin plats

Äntligen är ordningen återställd , det känns riktigt skönt att hon är tillbaka , skvallret i stallet i går var presic som det skall vara , brutalt och ärligt , det blir skönt att hon är åter på tävlingsbanorna.......😉

Dag 4.a började annars riktigt bra😉 , ingen huvudvärk , hygglig engagemang , skall gå ut och hjälpa praktikanten , för jag har massa tid över innan jobbet börjar.

I helgen är det klubbhopppning på surf , det blir 4 hästar från stallet som skall ut och hoppa allt från 70 cm till 100 cm , kommer säkert att bli trevligt😀

Skall ladda upp lite mera filmer från Vännäs , så nu lämnar jag er

MVH Susanne😎

Praktik

😀Jag älskar min praktikant som vi kan kalla ........ , 3 veckor med hjälp på morgorna , fodring , ridning , ja allt som jag skall göra igentligen ,TACK.......

Jag försöker att inte äta och dricka något coffein och socker denna vecka och i går hade jag en ordentlig huvudvärk , men det går väl över (hoppas jag) , jag har mått lite halv dåligt på slutet med dåligt humör och kort stubin , all ork och energi är som bara borta , skall försöka att få igång kroppen igen så jag blir lite mera posetiv till allt.

När man känner att man skulle kunna sluta med hästar då behövs förändringar ,FORT

Mamma och Mona håller mig i tukt och förmaning och ser till att jag sköter mig , det är tur att jag har en stark stödgrupp som kan brotta ner mig om jag inte lyder

Ja idag är den tredje dagen i mitt nya liv (host-host) vi får se om den fjärde kommer i morgon eller en annan vecka

Ha det bra/Susanne😎

GRÖNT KORT

Nu har vi avklarat att ta grönt kort, alla klarade det galant, Agnes slog till med en fullpott, det ni.

Så nu är det bara ut och tävla som gäller, eller hur.

Vi fick skotta banan igen idag, traktorn tog bort spåret igen🤨det var ju typ 2 veckor sedan vi gjorde det men snön det bara vräker ner här i stöcke, vi ska inte klaga, men gränser finns som sag var🤭

Vi gratulerar lilla Ebba som har fyllt 1 år, tiden går fort när man har roligt.

Hur som helst går det att boka bussplats hos Wasserman till sin ponny ner till Sundsvall om man vill, info finns på deras hemsida.

Nisse var rätt så mör i morse när han gick till hagen efter att ha tränat i fredags och tävlat igår, men duktig var han ska ni veta.

Nu ska vi ut och öppna ensilagebalar i djupsnön🤩jipppi.

Tjingeling
PS. Nisse har uppdaterat sin blogg idag.

Jessica, Ebba, Nisse

Träningen och tävlingen avklarde

😀I fredags så  hade vi träning på hippo och det gick riktigt bra för de flesta  , vi hoppade en relaterad linje in i en 3 kombination och det fick jag lite utslag på de 6 korta galoppsprången in i komb.

I dag lördag så har vi varit hela dagen i vännäs och hoppat , Nisse fick sin första rosett i livet och vi fick se många trevliga ritter och det var varmt och skönt.

Tyvärr så glömde tjejerna att ta in hästarna innan de åkte till vännäs så Doris hoppade staketet och rev ner en lång linje av staketet , skall bli jävligt intressant att se hur vi skall få upp det igen.

Att en sån liten detalj kan få så stora konsekvenser , det gäller att tänka till före..... alltid enkelt att vara efterklok.

Nu skall vi göra klart stallet och sen blir det ryggläge och allmän vila😉

Ha det bra/Susanne😎

Mari är en pärla

🙂Mari har haft en hetsig vecka med anmälningar , bokningar och allmän koll på livet , det är tur att hon har koll för det har inte resten av oss

Hux flux så var ju anmälningarna till Sundsvall öppna igen och ingen verkar ha märkt detta , bara Mari😉

Själv är jag ledig idag och det känns helt okey , stallet är klart och mona kommer från jobbet alldeles strax , då skall vi gå på stan och äta lunch och sen åka upp på Horze och köpa bett till Bea😲

Ja , i kväll är det träning på Hippo och vi skall nu lämna banträningen som vi har haft på höstträningen och gå över till styrke och styr övningar så är mera inriktade på posetiva känslor så när tävlingarna börjar skall alla ekipage tro att de kan hoppa hur högt som helst , och det kan de ochså så klart

Vi hörs snart/Susanne😎

Finkan fixad

😉Transporten har varit inne på rep. och det blev inte billigt , det är i dessa stunder som man förstår alla som inte lånar ut sina släp till andra människor , även om de inte gör någonting fel så är slitaget alltid stort och som ägare till släpet är man bara skyldig att reparera.

Vi har jobbat och donat mycket denna vecka , långa dagar , mona jobbar i snitt från 06.00 på morgonen och kommer in ungefär 20.00 på kvällen undra på att man inte är någon party människa.

Nu börjar ju i alla fall helgen närma sig och på fredag kväll är det träning på hippo och på lördag morgon klubbtävling i vännäs , sovmorgorna är inte riktigt något som jag räknar med denna helg.

Vi hörs snart/Susanne😎

RESTURANGCHANSEN

Vi har varit och hämtat resturangchansenhäftena och alla kan komma och hämta dem hos oss nu😀

Själv har vi hunnit sälja 5 st häften idag och några till kan vi nog bli av med😀

Nu skall vi gå ut och ta in hästarna och sedan har vi ridlektion så det borde gå riktigt fort idag.

Vi har även hunnit vara till stan med finkan och lämnat in de på reperation och hoppas att få igen den till fredag då vi har träning

Vi hörs snart/Susanne😎

Proppstrul

😲 I bland har vi tur , när våra anmälningar till Sundsvall hade kommit in till TDB,  så stängdes anmälningerna till den 1/3-2010 pga att proppen inte är godkänd......

Så vi hoppas att nu att vi inte måste anmäl om , utan att våran anmälningar får stå kvar , men det lät som att det skulle vara så att anmälningarna skulle står kvar till nästa gång proppen släpps.


Vi har i alla fall haft ridskola i kväll och Apan har varit på strålande humör och galopperat i 100 km i timmen , nu skall vi alla fall äta middag och slappa

MVH Susanne😎

13.37

13.37 då släpptes anmälningarna till Sundsvalls ridklubb , det finns 8 st uppstallningar på anläggningen och jag skrattade så gott när jag gick in på TDB , 13.37 var första anmälningen inne och det var Rebecca Säfvenveberg och Kodak Hästak , 13.40 kom Charlotte Ristiniemis anmälning och på 10 minuter var våra 5 ekipage anmälda😉 , ja får vi inga uppstallningar denna gång då jäklar😉

Just nu är det bara -15 grader och hästarna springer omkring i hagen , det är alltså 15 grader varmare 😉än i morse , hyggligt uppsving

Det lutar åt ridning på ridskolan idag , det eller Gröna Kort test , då Mona har kurs i helgen med prov och andra trevliga saker.

Ja vi hörs/Susanne😎

Jäkla KALLT

 Jag vill ha värme NU................  det är 30 minusgrader och vem har bestämmt det , inte jag i alla fall , hästarna får vara inne i dag , annars kommer hela stallet att frysa sönder , inte ens den lilla värmefläkten kan stoppa kyla i detta läget.  Hästarna kommer att tro att vi är tokiga , var 3 dag så får de stå inne en halv dag pga av snöstorm , minusgrader , allmänt superskitväder , Ja livet är jätteroligt.

Tur att de kunde ridas igenom ordentligt i helgen så de inte blir helt cracy till kvällens ridskola , för då borde vädret ha blivi bättre

Vi hörs snart/susanne😎

Världens bästa Leif

Emelie och Leif var på sin första tävling idag , de hoppade en LD och fick åka hem med en jättefin rosett , det känns bra att allting fungerar och att Leif gör allting rätt och han uppför sig i alla lägen , det är så här det skall vara när man säljer ponny😀

Själv har vi frysit i hjäl i dag , allting har varit kallt och jäkligt , vi gick in efter 15.00 , då vi hade stått på knä och försökt att få finkan att rulla , för självklart har ena däcket frysit fast och vi skulle hämta hö idag , men det gick bara inte hur vi än försökte , till reperatören med den lilla finkan så vi får tillbaka den så snabbt som möjligt.

I morgon är det läkartid för mig och resten av veckan kommer att bli jobbig , det är saker som skall göras varje dag och vi hoppas att vi kommer att hinna med

Middagen med Mattsson var jätte trevlig i går , det enda problemet var att det var så förbaskat varmt i huset  , minst 25 plusgarde och att vi blev så fruktansvärt mätta , vi kunde ha bjudit alla vi känner för det blev så mycket mat kvar , ja rester ä'r ju alltid bra.

Hästarna har verkligen ridits denna helg , det har varit jättekallt och blåsigt , men tjejerna har klätt sig ordentligt , de rider minst 1 timme och det känns bra.

Doris har varit ute på vägarna hela helgen och galopperat och varit jätteduktig , vi kan bara säga en sak och det är att Doris kommer att bli en racerponny , hon är jättehet och orkar hur mycket som helst , herregud vänta tills hon får lite kondition

Ja vi hörs snart/Susanne😎 

SURF dag II

😲Idag har vi varit på SURF och ridit med BEA och DIESEL och det blev mest markarbete PGA av dressyrträning på halva ridhuset , mona och jag höll på att bli utkastade pga att vi levde om för mycket .....😲  skulle inte tro det😠

Dressyrtränaren skrek och höll på med ett ekipage och vi stog och pratade 3 st i normal ton , vårat svar var i alla fall : Jag tycker nog att hon skriker högt nog för att ryttaren skall höra henne , och till svar fick vi att hon skrek inte , hon instruerade

Ja , de höll på skita knäck när bommarna kom fram...... veklingar😲

Vi har hunnit handla och lagat mat och nu har vi Gröna Kort träning med Agnes och Lovis , det kommer att bli mycket hemläxa😉 nä de är jätteduktiga

Hästarna är pigga och framåt och ridningen har gått bra idag.

Nu skall vi ha middag med Mattsson och prata HÄST

Vi hörs snart/Susanne😎

Slutmätning , tränat och frysit

😲Jag släppte ut små hästarna i hagarna i morse , det var 26 minusgrader och värmefläkten fick stå på för fullt i stallet hela dagen (ELRÄKNING),  hästarna var jättenöjda och spang runt , runt i hagen.

Frida kom och och slutmäter Måns idag och hon mätte även Nils och Doris , skönt att det är klart så man slipper tänka mera på det.

Vi har även försökt städa upp efter snöstormen , det har gått iväg många släpvagnar med skit idag.

Kl 15.00 så åkte vi till SURF och hade en liten miniträning med Diesel och Berganza , Vanja och Hanna red igenom ponnierna och avslutade med ett räcke och kontrollövningar , Efter 3-4 språng så var Bea på banan och avslutade med några språng på 110-120 cm och vanja jobbade med Diesels vänstersida och på slutet såg det riktigt bra ut , vi ska åka in i morgon igen och fortsätta med markarbetet.

I morgon skall vi även ha en liten middag och vi har hunnit vara till stan och handlat mat till Mattssons familj , de har stora krav så det gäller att skärpa sig på en gång😉

Alla tjejerna har varit och ridit i dag och de har jobbat igenom lite kondition och styrka , det har ju inte blivit så mycket gjort denna veckan pga lite snö som kom och störde

Ja vi hörs snart/Susanne😎

08.00 , jobbet hear we come

Vi kom iväg till jobbet ida , 2 timmar försenade och allmänt kalla  , men som vanligt sitter det inte fast för oss , ....... ibland.

Vi har haft hovslagaren och agnes och jessica har varit och ridit i hagen som just nu har 2 meter snö i sig , vilken tur att vi skottade den i helgen

Jag ville bara berätta att vi lever och vi hörs snart

Susanne😎

05.50 , torsdag morgon......

Behöver vi säga mera än detta kort?

DET BLÅSER SOM IN I HEL..VETE

🤒Det är 35 meter till stallet och det är värsta snökaoset , snödriver  och blåst och ett jäkla väder , de sa just på nyheterna att stormen är som värst i kusten i stället för på kalfjället , tack för den SMHI.....

Vi har jobbat idag och det var inga större problem , Mona fick åka iväg och ta några blodprov inför hennes läkarbesök på fredag , sen for jag till Pegasus och skulle köpa ett bett , jag tog mig dit ,  okey det blev enfiligt hela vägen och hade jag fått möte hade jag varit körd , men lite tur hade jag med det , tyvärr hade de inte mitt bett istället😲

Sen åkte vi och handlade , vi kom hem och på gården står hovslagaren , shit......

Han hade startat med att ta in hästen i stallet och sen slocknade lamporna , och mona fick igång dem en gång , men efter det funkade ingenting , så hovslagaren åkte hem och doris har bara 3 skor på sig😠

Ja , ja , vi kan inte få allt , nu är ialla fall elen igång och vi mockade om hela stallet och då kommer tokskallarna , Vanja , Hanna , Malou och Lovis , helt galan ridtjejer , vem kommer och rider i full orkan , jo Stöcketjejer med en jäkla pondus , synd för dem så blev det bara borstning och putsning , för ut kom i alla fall inte hästarna😉

Nu skall vi äta pannkaka  (Wasserman) och se på en DVD.


Ha det bra och hoppas att vi tar oss till jobbet i morgon bitti

Ha det/Susanne😎

Det blåser

😲Skulle ut och hämta tidningen nu på mprgonen , som vanligt blev det barfota i crocks, tshirt , långkalsonger och vinterjacka , jag höll på att blåsa bort , ni som inte vet vars vi bor så är det mitt på slätten , inte ett träd så långt ögat ser , inget kan stoppa blåsten, det har i alla fall blivit bestämmt att vi inte släpper ut hästarna i dag , jag släpper dem 2 och 2 i hagen på framsidan och så får de vara ute 1 timme var.

Det är i alla fall bättre än ingenting.

Och jag skulle tro att det inte kommer så många och rider i dag.

Skall byta arbetsplats i 2 veckor , så nu jobbar Mona och jag på den jättetrevliga resturangen , så Anna kom igen nu , vars är du ?

Yvonne , jag skall byta framsida snart åt dig , men hittar ingenting som riktigt passar åt dig.


Vi hörs snart/Susanne😎

Dag 2 är snart slut .... :))

😲Jag har äntligen kommit ner från pallen och lever fortfarande.... men efter ha sett väderprognossen för resten av veckan känner jag mig lite skrajsen , 4 decimeter snö , storm och sedan 25 minusgrader , nu jäklar får vi veta att vi lever , skall bara bli intressant att komma till jobbet i morgon bitti.....🤒

Mindy har bestämmt sig att hon bara kan sova med Mona på nätterna och för att vara en "liten" hund så tar hon en jävla plats.....  jag håller på att ha terapi med henne varje natt så att hon vill vara med mig , känns bra i hjärtat när hon vägrar sova hos mig.

I natt så bar jag henne försiktigt till sängen ,  hon snarkande som en hel karl , la ner henne och försiktigt la ner huvudet på sängen , sen började det , 5 ggr hoppade hon ner och försökte bryta ner dörren , det slutade med att 04.45 så fick hon gå och sova med Mona , jag vaknade kl 07.00 , och har inte varit så trött på jättelänge , jag såg ut som jag hade festat HÅRT i 4 dagar och och aldrig tagit av mig sminket ..... inte en bra look för mig.

Ja , i natt så kommer i alla fall jag att sova bra

Vi ses snart/Susanne😎

Dag 1 är snart slut....

😲Snart är denna dag slut , vi har jobbat och bakat och städat och svurit och varit allmänt bitska , ja en vanlig dag på jobbet , vi saknar dig Anna

Nu har vi bara ridskolan och fodring och sen är vi klara för dagen

Mamma står på den mest vingliga pall som finns i hela världen och spikar fast en ny lamphållare och nu har jag blivit befodrad upp på denna pall , håll alla tummar nu gäller det,,,,,

Ha det bra/Susanne😎

Tävlingsmöte 24/1-10

Nu är årets tävlingsmöte avklarat inga problem vi löste alla världsproblemen och såklart vad som gällde på våra egna tävlingar i år.

Fika och skönt snack sen var mötet över.

Carro W red Bea idag och jobbade igenom henne ordentligt i traven, galoppen är en annan femma då gammtanten är rätt så pigg men man tar det man får.

Nu får tjejerna testa henne en efter en så får vi se vem som passar bäst, jag tror inte att någon kommer att gråta för att ta över henne precis.

Mindy fick besök också av Laban och hade lite skoj och smet ut på byn, ja dem var ju snabbt tillbaka då dem kom på att dem var själva😉

Nu har vi äntligen satt ihop alla hästarna i rätt hagar, man är ju lite feg det kan ju bli skador även om våra pållar är snäll så vet man aldrig, men nu har Diesel och Bengan börja gå tillsammans inga problem och så satt vi in Måns med Apan och Nisse, tur Apan har lite pondus hon äger hagen och håller därför koll på busgrabbarna, nu kanske Måns blir lite lugnar i stallet då han efter Bella gick bort gått själv i sin hage och det var inte att rekommender kan jag lova😲

Hoppas Yvonne maila snart så man får lite info från norrbotten, dem hade ju Daniel Svensson där uppe i helgen, ska bli skoj och höra

Stryker gardiner

🤒Mamma sitter och stryker gardiner , vi äter lunch , det bakas choklad och banan kaka , alla hästarna är ute i hagen och stallet är klart

Vi ligger bra till just nu😀

Kl.13.00 börjar tävlingsmötet och det kommer bli mycket att gå igenom idag , vi skall iväg på minst 17 tävlingar i år och det kräver lite planering ochsen skall vi ha 2 st egna tävlingar med DM i augusti som avslutning😎

Ja , vi hörs snart/Susanne😎

Racer Bea

😲Nu är vi hemma från stan , där har vi köpt en ny lampa till köket , det blev en liten mindre modell av en kristallampa och den är jättefin , vi köpte även en blårutig duk till köket som matchade lampa fint.

Mona har städat huset , matchat upp Tant Bea , Jessica har ridit henne , det gick bra men lite fort , man skullle visst inte rida med spö på henne , ouups...

Lyxens har varit och hälsat på och hämtat hem bea ´s saker , och Emma har gett lite råd på vad som man skall tänka på med Tanten.

Mona har även gjort ordning till tävlingsmötet i morgon ,skrivit ut nya skyltar till stallet och nu skall jag baka till i morgon , höhämtningen blir nog inte för en i morgon ochså...😉

Ja vi ses sen /Susanne😎

Hämtat ensilag

😲Släppt ut hästar , höa hagar , mockat stall , hämtat ensilagbalar , ätit lunch och kl är bara 11.40 , känner mig som en racerponny idag , nu skall vi fixa utrustning åt Tant bea , köpa nu lampa i köket , städa huset inför tävlingsmötet i morgon , baka fikabröd , hämta hö och sen är väl dagen slut...

Vi hörs sen/Susanne😎

Raspat tänder

🙂Då är vi klara med raspningen av lilla gubbens tänder och det såg jättebra ut , lite raspning på en tand som låg lite snett , annars 100 %.

Tant bea har fått på sig vinterskor och springer runt i hagen som en ungponny på lösdrift🤩

Har just pratat med Sandra och jag lider med dig , jag förstår inte varför du har retat Gud så mycket....🤒

Om det är någon som haren trevlig tävlingsponny att låna ut i några månader så vet jag att någon rusksele bo behöver en på studts.

Sedan har vi ju dessa Wassermans😲 , lösa hästar på byn utropat i radion , vi får nog samlas hos dem och svetsa upp ett järnstaket......

Ja , nu skall det ätas lunch , Fil och Flingor , funkar alltid

MVH/Susanne😎

Uppdateringar ???

Det är tur att vi är 2 st som hjälps åt att uppdatera denna hemsida , annars skulle det bli långt mellan gångerna ni fick läsa någonting nytt

Som ni fick veta i går har tant Bea kommit , hon gled ut ur Grens jättesnygga lastbil på sina jättefina SOMMARSKOR....... fick putta in henne stallet på skakiga små fötter och sen var det dags att ringa hovslagaren , tur att han är snäll och skulle komma och sko redan nu på morgonen😀

Grens lastbil var ett kapitel för sig själv , ny bil , ny lack , jättefina motiv  , jAG VILL HA:

Skall in och raspa tänder på lillkillen i dag på ATG , det är helt okey att vara ledig varje fredag för då är det dags att åka och fixa och dona och göra alla dessa saker som inte hinns med på "veckorna"

Känner mig som en supertönt då jag lovade att ringa sandra på stuts i onsdags och har fortfarande inte ringt henn , SORRY , men det kom jävligt mycket imellan , även om det inte är en ursäkt.

Och stackars Katarina försöker att få mig att vaccinera mig och jobbar stenhårt och jag har alltid någonting att göra , känner mig som en liten tönt , nog borde jag hinna någon dag.... eller kan det vara så att jag är en liten fegis...😲

Men det blir bättre någon gång 🤩

Vi hörs /Susanne😎Tant Bea har anlänt

Nu efter många turer är det bestämt och Berganza är våran, hon kommer att tävla och stanna här resten av sitt liv.

Det blir en bra tillgång till stallets alla andra underbara hästar.

Det var en D-ponny vi var ute efter, men ibland vill ödet annorlunda och det är bara att acceptera läget.

Men idag blev jag förbann😠läkarvården i Sverige🤨har dem någon kolla överhuvudtaget kan man undra, ska in och röntga hjärnan, hjärnkirurgen jag haft kontakt med säger till mig, kontakta din läkare om ett år och säg åt henne att du ska ha remiss till CT annars kan dem glömma och jag kommer ihåg som till och med har dåligt minne pga. medicinen, men jag ringer i september -09 och hon säger jag skickar remiss😲inga problem, det är typ 3 månader sedan har inte varit där än, fick dock en kallelse igår att ta nya provtagningar + läkartid för vad undrar jag och ringer. Sköterskan blir lika snurrig som jag och kollar upp, då har röntgen skickat tillbaka remissen i oktober och säger att jag redan har gjort den, hallå det var ju 6 månader tidigar och för en helt annan sak, plus ingen information skickas till mig att du behöver inte göra CT😲då hade jag på en gång ringt och sagt ska jag visst ha så det så, ni har snurrat ihog de 2 sjukdomarna, båda är i hjärnan men är olika röntgentillfällen, nu ska jag dit dem där tiderna ta nya prover och skicka en ny 😲remiss igen och så får jag väl vänta 3 månder till innan jag är på rätt ställe.

Jag säger bara tänk om man var Agda 87 år och ingen att få hjälp av, herregud det skulle ju kunna hända vad som helst, tur att jag har några hjärnceller kvar det är inte dem det är fel på i alla fall.🤩Eller😉

Jaja nu är det gjort och jag har lugnat ner mig nu. Håller på att fixa mat till Mindy och Berganza ska anlända under kvällen, det blir nog bra det här, sen blir det Antikrundad och Morsan och syrran håller på att köpa hem mat från stan så man kanske sitter i soffan vid 19 tiden inte dåligt.

Ha det
mona

Apan kräver offer... :)

Det kan bara vara Apan när det gäller att bocka av ridskolebarn , i går så hade vi första veckan på ridskolan och vickan red Apan i första passet det gick jättebra i 30 minuter och sen tyckte apan att det var nog med att vara snäll och söt.....

Vid nästa galopp så låg vickan upp och ner i snön..... okej sen var hon jättesnäll , sen började nästa pass😲 , Daniel red runt och runt och började galoppera och plötsligt så ligger han i snön , det är så djupt 😲och han nästan inte kan ta sig därifrån , upp igen och iväg i galopp , det går en stund och sedan ligger han i den största snöhögen i hela landet , daniel kämpar och kämpar och till slut så kommer han därifrån , ja ibland så är Apan den sötaste av alla ponnier😀

Annars så gick det jättebra för alla ryttarna och hästarna fick verkligen jobba för det var hur mycket snö som helst..... det är tur att de skall få en liten minivila i veckan så de inte blir utbrända.

Vi skall i alla fall skotta ridbanan lite grann runt spåret , det måste vara 20 år sedan det var så här mycket snö , jag klagar inte..... allt är bättre än IS

Det enda som är riktigt bra är ju att alla hästar har riktigt bra kondition och ni som har lite halvdålig fart på era hästar , skritta i djupsnö det ger muskler det.

Vi skall börja med en nybörjargrupp i kväll , visst kan man kalla 2 st för en grupp??

Chri har spionerat åt vårat jobb idag , 08.30 så smög hon in på ........ och kollade in motståndarna  , hon hade på sig solglasögon och en kappa med stor krage , hon frågade och skrev och fikade och kollade priser , ja hon gjorde ett bra jobb.😎

Diesel vilar fortfarnade efter helgens olycka och vi funderar på en röntgen bild...

Även om alla hästarna känns bra och är på "G" så känns det bra att de får lite vila , då när det kommer igång efter vilan så är det 3 veckor med markarbete och sedan börjar allvaret , det är träningar , klubbhoppningar , timreå , umeå ja det blir mycket i feb/mars

Vi skall ochså ha en KICK OFF inför tävlingssäsongen med Daniel Svensson den 19-20/2 , om allting fungerar som vi har planerat😉

Vi hörs snart/Susanne😎
Daniel Svensson 16-17/1-10

Nu är Danielträningen över för i helgen, ekipagen har skött sig riktigt bra, visst dem har fått jobba och en del problem har kommit fram men det är ju därför man tränar så man ska få ideer och hjälp.

Nisse fick soppatorska sista 3 hinderna men med apans draghjälp så fixade det sig. Diesel slog på sig rejält när inte säkerhetsskållerna löste ut, kollade alla ingen löste ut, fick olja dem har sagt till hippo att det är nog smart att åtgärda skållorna innan fler olycker händer. Hanna och Måns hade för första gången på länge efter konffa strulet en superträning och Märta gick bra som vanligt och Challe fick jobba med sina tygeltag, Apan gled lätt över alla övningar inget är jobbigt för den pållen Agnes håller i sig och styr rätt väg, Gullan och Lovis hade typ inga problem gick som på räls. Carro och Bullen hoppade runt som dem inte hade gjort något annat dem har ju typ hoppat tillsammans 5 ggr, det är klart man inte har några problem då😀

Doris har ridits fre-lör-sön skritt, trav, galopp inga problem, snäll tjej.

Daniel är preliminärbokad 19-20/2 för träning.

Mindy är less hon fick typ  inte vara med på träninen idag🤨men nisse fick ju var med🤨

NY SIDA

Det börjar att bli jobbigt för datorn att öppna upp den gamla nyhetes fliken för vi har skrivit så fruktansvärt mycket i den , så nu börjar vi på en helt ny för 2010.


Doris fortsätter att uppföra sig och var med på lektionen i onsdags , hon skrittade och travade och tog en liten galopp innan bränslet tog helt slut😉


Nu skall vi åka och hämta hö i strand så de små änglarna har någonting att mummsa på i helgen.


Det är ett jättestort hål i stallet efter lilla Lasse , helst Diesel har stora problem , han har ingen att leka med , ingen att dra grimma med eller bita i täcket , Ja vi har sagt att efter helgen får Bengt flytta till hans hage och bli hans lilla lekkamrat.


Även Måns har ångets efter Bella har lämnat oss , han har ingen att driva vannsing i hagen , vi tror att det blir Nils och Apan som får ta smällen att få Måns in i hagen.

Nu skall vi åka och vi ses snart/Susanne😎