Nyheter 2020

Går framåt

Mitt bensår läker nu väldigt bra, visst det är säkert 3-4 veckor kvar innan det ser någorlunda bra ut, men ny hud och jag har inte "ont" i det längre, nu är det mer lite obehag som kommer och går, men så skönt och ibland nästan glömma bort att man har ont. 

Jag är ju nu komprissionslindad i ca. 3 veckor, och med det så ser jag inte såret mer än dem gånger jag är och lindar om det, kan nu ha lindat benet upp till 3 dagar och det säger dem är bra, så man inte är och rör i det varje dag. Och det går över förväntan ändå. Men då ska man ju tänka att jag är ca. på 17 veckor totalt med den här skiten, så 3 veckor är inte mycket.

Men nu är det som det är, bara det går framåt så är jag nöjd.

Som ni säkert förstår så blir våran farstukvist åtsidosatt, jag med mitt ben och syrran med sytt finger, men vi tar lite saker då och då, och egentligen så är det just det småsaker kvar, piffning. Blir kanon bra i alla fall. Vi har nu försökt hitta en elektriker i veckor då det är lite mörkt på bron. Men shit vad svårt det är, vi har för lite jobb och då är vi inte viktiga. jajaj komihåg det när ni har dåligt med jobb att även dem minsta jobben är viktiga.

Annars håller vi på att gå igenom dem hästar vi har i stallet, efter sista tävlingen på hösten så har vi alltid en genomcheck. Än så länge ser det bra ut, inga större saker, en liten spruta i en bakknä och en som hade ont i ryggen så vi åtgärdade det också. Egentligen lite lagom skador som inte behöver återkoll då det var så pass lite, men lika bra och mota olle i grinden som man säger. Nu har vi bara en ponny kvar och det blir nog nästa vecka vi kollar den.

Alltid skönt och se att våra vänner mår så bra som dem kan och även vårat ansvar och se till det.

Corall går framåt nu i stormsteg, så vi får tänka till lite själva och inte följa med hennes utveckling utan ta det i lagom takt. Visst hon har sin ticks ibland under ridpassen, men hon tar som inte igenom dem nu länger. Förmodligen har hon blivit lat 🤪och testar bara lite, för att se vad som händer.

Vi har lagt till mer hoppning, vi har även varit ute och ridit lite på vägen. Är nog inga problem och rida ut med henne, men eftersom hon är som hon är så håller man henne inom säkert avstånd så man kan hjälpa till om det sker någon större händelse.

Men nog ska hon får fara ut i skogen med dem andra också, hon tycker dem är så söta ponnierna, men då blir hon på tårna också när hon vill vara med dem. Och hon är ganska stor nu, har vuxit till sig bra både i vikt och högresthet, muskler. Vilket är mycket bra.

Det bästa beslutet vi tog var att flytta henne till ridbanan som hennes hage, där gör hon av sig med sin överskottsenergi genom att gå och kolla på allt och alla, inte så att hon springer runt och busar. Utan hon är som en filosof. Men hennes hjäran gillar det, så då blir det så helt enkelt

Imorgon är planen att hon ska in i ridhus igen, detta för miljöträning skull, för vi kan hoppa hemma då vi har plusgrader fortfarande ( 13/11) helt fantastiskt.

Men hur som helst behöver Corall miljöträning och även vi vill lära oss hur vi ska hantera olika situationer med henne. För man är som berede på att det ska hända något, men oftast när man är redo så gör hon inget, hon är verkligen en häst som man ska göra saker BY THE BOOK inte släppa på ordningen som gäller och samma rutiner så gått det går.

Vi får se vad framtiden utvisar med denna dam, men nu när hon är "Ok" i ridningen så kommer det folk och vill rida henne och tycker hon är fin, så lät det inte från början kan jag lova er. Många ???????? från människor, men vi har haft ponnier som har varit värre, det som är problemet är att hon är så stor, så då får man som inte tag i problemet lika lätt. Men får hitta andra lösningar istället så det är ju en bra sak för oss också, lära oss ny saker eller göra om lite grann vad man redan kan, men ej fungerar just på den hästen. Lärorikt på ett sätt.