Nyheter 2020

Första snön har anlänt

Nu har första snön kommit, visst den kommer förmodligen inte att ligga kvar då vi är på nollstrecket och lite plusgrader, men det är ju faktiskt 18/10 idag så det är väl dags även om man inte vill, blir ju ljusare ialla fall.

Gjorde lite på utebyggnaden idag, vi har lite smått och gott kvar. Blir inte gjort så mycket när alla har lite små sjukdomare så vi tar det eftersom, det är ju ialla fall under tak.

Och till 80 % isolerat också, idag så åkte fodren på fönsterna upp och Kantbrädor. Så innan jul ska vi väl vara klara 🤪.

Annars rullar det på, i stallet har vi tagit in en del nya ryttare och nu är det typ fullt igen. Blir lite roligare i stallet när dem är flera.

Sista utomhusträningen hoppning skede igår, så nu nästa helg drar inomhusträningen igång, tror säkert vi kommer och ha med bommar hemmavid en bra tid framöver om vi vill också.

Kakan var ju hos tandläkaren i måndags och då fick ju sonen Uno hänga med, han charmar alla, dem skulle bara veta vilken buse han är, det gick bra i alla fall med allt.

Corall har börjat gå på ridbanan som sin hage, då hennes är typ ett lerhål. Det är inte lätt och ha stora hovar, och att man är en häst som går mycket. Då blir underlaget skit, och visst i alla hagar är det väl dåligt men det är vid grinden. Vi har ju så stora hagar så dem kan gå en bit bort så är det gräs.

Men inte Corall och sedan så mår hon bäst och hon aktiveras, hon har nu mycket och titta på och första dagarna hade hon knappät tid och äta sitt hö. Hon har ju sin "bästis" Malte hagen bredvid och hon och även han har aldrig gillat varandra men det är ändring på det nu. Nu är dem BFF 😎. Det som vi har märkt är att hon är mycket lugnare i ridningen och det är ju kanon om vi hittat en så lätt lösning för att få henne och focuserar på sin uppgift.

På onsdag ska hon skos, på torsdag är det dressyr pass och förmodligen följer hon med till ridhuset på lördag. Om hon hoppar något är en annan fråga. Vill inte att hon ska ta för mycket plats för dem som ska träna i sin grupp. Sen har vi anläggningskort så vi kan ju åka dit när vi vill. Men lite smidigt när man ändå är där. Vi får se hur det blir.