Nyheter 2020

Åsikter

Idag på FB så skrev en trevlig kvinna ett inlägg där hon tackade för bra tävlingar och prisade banbyggaren🙂 än så länge så är livet jättebra🙂🙂🙂

 

Sen fortsatte inlägget med meningen att flera tävlingsplatser skulle använda "BRA" banbyggare.....

 

Min fråga är bara  , Vem bestämmer vad en "BRA" banbyggare är och skall detta diskuteras på social medier där oftas ingen tar personligt ansvar för vad de skriver?

 

"Alla" banbyggare försöker att bygga bra och trevliga banor och de tar gärna emot posetiv feedback från ryttare mm , men tyvärr så kommer inte feedbacken på tävlingsplatsen till banbyggare , domare mm , den kommer på sociala medier och där blir den inte rättvis för någon inblandad.

Oftast är det en liten grupp med samma personer som klagar på underlag , banbyggare  , ideell personal mm , de är oftast de som åker söderut för att tävla på de "BRA" tävlingsplatserna.

 

Och de har all rätt i hela världen att göra detta , men om nu dessa personar är så duktiga och engagerade i sporten , varför jobbar de inte med sin hemmaklubb och fixar bättre underlag så deras förening kan ha "BRA" tävlingar.

Varför utbildar de sig inte till banbyggare , domare , överdomare eller jobbar på några andra ideella platserna på en tävlingsplats som oftast får mycket skäll från tävlande för att gör deras hemmaklubb till en "BRA" tävlingsplats.

 

Det är ett stort manfall av funktionärer som utbiladar sig till banbyggare, domare mm pga av att det är ett hårt klimat från ryttare , hästägare och publik.

 

Första åren jag byggde som banbyggare hade jag säkert 3-4 personer per tävling som svor och skrek åt mig på tävlingsplatsen.

Bara senaste året så har jag haft flera ryttare som rider förbi mig efter de har hoppat sin bana och säger fula ord.

Som person måste man vara hyggligt stark för att orka fortsätta engagera sig med denna sport.

 

Men problemet är att om ni vill ha "BRA" banbyggare mm så måste folk utbilda sig till det , de måste vilja fortsätta i sporten och tycka att detta är roligt , om ni har åsikter om babyggning , domare , underlag mm , använd inte social media som slagträd.

 

Prata öppet med folk och hjälp tävlingsplatser att bli bättre , eller utbilda er själva till något och hjälp sporten framåt på detta sättet.

 

Detta är bara vad jag tycker och om jag har fel så är mitt telefon nummer 0706243209

 

Mvh Susanne😎