Nyheter 2020

Kakan håller på sig

Kakan håller på sig och ingen fölungen ännu. Men hon är pigg och hungrig ett bra tecken. Fölis kommer när den är klar men vi vill ju så gärna träffa den ju. 😉

Idag är på något konstigt sätt nationaldagen för Sverige, den kom lite plötsligt kan man säga. Tråkigt väder och i år fick vi inte ens chansen och kvala ner på Lag SM till Strömsholm som har hållits denna helg typ i 100 år. Allt pga Corona, nu börja det släppas lite på restriktionerna dock och i helgen så startar vi lite smått upp tävlingsterminen igen, Vännäs är dem som börjar och testa vad som fungerar.

Max 50 personer på plats åt gången, ingen publik, ingen cafeteria, ingen uppstallning, endast ekipage från distriktet och även max 15 mil från tävlingsplatsen så i norrland är det typ vårat distrikt som kan delta men nu är vi så många ändå, så det är nog inga problem och fylla dem platser som finns till förfogande.

Olika parkeringar för olika klasser, och när du har hoppat din klass så måste du åka hem. Ex. får inte syrran följa med som tränare då hon inte räknas med dem 50 som får vara där. Men det är bra träning för våra ryttare och testa själva också, och skulle det vara något så finns det ju telefon vet jag 👍.

Byggare bob som vi så lustigt kallar våran snickar har nu gjort klart sida 1 av huset såklart så blev det tråkigt väder nu inför helgen så allt blir lite vänta läge tyvärr, men sol och värme återkommer förhoppningsvis nästa vecka igen.

Projekt bygga BRO börjar nästa vecka, vi ska ta bort den och bygga om då den satt sig och brädorna kan behövas bytas ut, då vi inte har speciellt annat medlemsarbetsdags jobb så är det Bron som gäller i år.

Vi ska även nästa vecka bestämma och vi ska ha våra tävlingar på hippologum eller inte, och det har såklart med Corona också och göra, vi får se om det är en möjlighet för det handlar om att vi hyr anläggningen och då måste vi ändå ha möjligheten och gå ihop ekonomiskt också. 14/6 tas beslut helt enkelt.

Och nu är det bara måndagen nästa vecka som är ordinarie på jobbet allt annat kommer bara flyta förbi innan semestern kommer det kännas som. Så skönt då sista 3 månaderna har vi fått kämpa på ganska ordentligt så man somnar ganska ovaggad kan man säga. Men vi har ju jobb i alla fall kan man ju säga också.

Sen har vi ju fortfarande inte fått helt klart med vårat andra projekt, hata.... när man måste lita på andra och så händer det i snigelfart. Är sjukt stressande och sitt lugn i båten och vänta på att dem andra ska göra sitt först. Vi får väl se hur lång tid det tar.

Corall är ju som sagt hemma nu och ska in för koll för semin i slutet av nästa vecka, Vi fick inte på en sko till på henne men vi har verkat henne runt om ialla fall så hon går barfota och det är väl okey nu när det är sommar, men träning ger färdighet säger man ju. Innan vintern har hon skor på sig 😀Annars börja hon sättas igång lite mer, ingen galopp eller så, men hon skrittar och travar lite lagom och det har väl egentligen mest med att hon mår bästa av det psykiskt och när hon ej har någon hälta och är UA vänsterfram så känns det okey och lunka på i lagom takt med henne, första prioteringen är ju ändå och få föl i henne ändå.

Dessa 4 veckor som är nu så har vi kört på med programridning både för ridskolan och tävlingsryttarna och nu har vi börjat rida upp programmer och även göra prov och det har gått riktigt bra, dem har lagt ner mycket jobb på själv programmet för att bara komma ihåg det är ju en resa i sig, så nästa vecka så gör ridskolan sin uppridning.