Nyheter 2020

Hästar och ponnier i stallet just nu

Kanske vi ska uppdatera vad vi har för pållar i stallet just nu. Vi har 10 st, det är några för få, 12 st är bäst för att verksamheten ska fungerar 100 %, men med dem tider som är just nu så ligger vi lite lågt med inköp och sen ska man ju hitta den där perfekta hästen som kan allt 😉lite kräsen är man ju också.

Hur som helst så köpte vi en STOR häst för 1 vecka sedan, har en gaffelbandskada just nu och det ska få läka och vi ska försöka ta ett föl på denna donna innan verkligheten sätter igång om ca. 1 år. Sen absolut kan hon vara på gång till sommaren eller hösten i år, men just nu så har hon miljö träning och hanteringsträning, hon är inriden och hoppad så det är inte helt från start vi behöver jobba ialla fall. Lite bestämd dam som gör sitt bästa och ibland tror jag inte hon förstår hur stor hon är eller så gör hon det 😀men finns inget ont i henne.

Wellie´s Corall heter hon ialla fall, skimmel, ca. 168 cm, 5 år, efter Corprol wdl och Cardento finns i andra led.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

 

Sen har vi Lilla ponny som vi kallar henne, riktiga namnet ä STS Finnilia, skimmel, B-ponny, 7 år inriden förra året. Startad LA hoppning och är en av favoriterna på ridskolan. Svenskafödd.

Fader: Little Finnigan de la Praz, www.facebook.com/littlefinnigan som har vunnit det mesta man kan. Snäll tjej med lite skinn på näsan. 

***************************************************************************************

Munsboro lady Emerald (Lady ) har vi nu haft i snart 1,5 år, snäll brun B-ponny som är 12 år, Imp. Irland, hoppa MSV B och alla kan rida henne på ridskolan.

***************************************************************************************

Brummerhoeve´s romy (Brummis) 12 år, brun C-ponny från Holland Newforest, ädel dam med spänstiga steg, tävlar hoppning MSV B även tävlad i Holland Dressyr, går ridskola med dem äldre eleverna, Snäll med allt, lite känslig men inget som stör. Nu ska vi testa och ta föl på henne 2021, så vi är mitt uppe i att kolla henne inför seminering. Vi har fått veta att hon har haft ett föl i yngre dar så det låter ju lovande. Men allt är ett lotteri ändå.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Aqvils Malte ( Malte )är en herre på 14 vårar, brun C-ponny Svenskfödd newforest, är bror till Aqvils Mira. Stabil i allt, tävlad i hoppning och dressyr LA, en av dem säkrast ridskolehästen i stallet.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Blackwoodland jackdaw (Gurra), stilig och elegent connemara kille från Irland som har varit i stallet 6 år nu, 12 år är han i nuläget. Skimmel, C-ponny tävlar MSV B hoppning och går även ridskola. Snäll i all hantering och är bus kompis med Iris och Ulf.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Moychullin lass ( Kakan ) är äldst och visast i stallet, vi har ägt henne i snart 7 år, hon är en skimmel B-ponny, connemara från Irland, och har åldern även om man inte ska prata om damers ålder ( vi viskar ) 17 år och har tävlar MSV B hoppning, dressyr inte hennes grej och tävla i, världen säkrast och snällast ponny i världen, alla kan rida henne på ridskolan tom. en bebis tror jag, ialla fall ska hon få sitt andra föl om ca. 6 veckor ett helsyskon till Ulf.

************************************************************************************

Aqvils Mira (Mira) är syster till Malte, 10 år brunskimmel även hon C-ponny, svensk född newforest, tävlar LA hoppning, vi har aldrig tävlat i dressyr med henne men som sin bror så är hon duktig på allt, en av ridskolan favoriter. Snäll och ärlig i allt.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

My Irish suprise (Iris ) är nu 2 år och varit en överraskning då hon kom då vi inte visste att hennes mamma var med föl, men hon växer och är en pigg och stilig tjej, Skäck är hon ialla fall och är Irländska som ni förstår.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

My Little cookie är också han 2 år nu, svartskimmel men kommer bli helt vit när han blir äldre. Han har samma pappa som Lilla ponnyn www.facebook.com/littlefinnigan

och Mamma är ju Moychullin lass ( kakan ) väldigt lugn kille som njuter av livet helt enkelt.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Ja det var dem hästar vi har i stallet just nu, vi söker en D-ponny till stallet, men det är inte så lätt och hitta den som vi vill ha vi är väl lite kräsna också, sen är det lite vänta läge överlag i världen med den här Corona som fortfarande rullar på.

Men vi ser väl vad som händer, jo just ja vi har äntligen köpt en nya sladd/harv, våran gamla har gjort ett hästjobb men nu var den inte lagningsbar längre så det blev och köpa in en ny, och det sköter jobbet finfint.