Nyheter 2020

Första elitomgången blir av ändå.

Efter många hit och dit så körs första elitomgången för ponny i helgen, många som inte vill och arrangör som vill. Nu blir det av men med ändrade regler, ex. så räknas 2 ekipage istället för 3. Vi var faktiskt så pass nära och avanmäla laget för det är som inte värt att föra smitta runt landet som folkhälsomyndigheten inte vill att man ska göra. Nu var det vissa ekipage som skulle dit ändå och tävla individuellt så då får dem om dem vill även representera föreningn och det kommer nog gå finfint.

Några hoppade av och med all rätt, alla får göra som dem vill, ex. så åker inte Susanne ner som lagledare och tränare och det är för att hon har en förkylning i kroppen (ska hålla sig hemma enligt FHM) sen har vi mamma och pappa hemmavid och dem är båda i riskgruppen och har åldern inne över 70 år, hmmm valde och inte åka helt enkelt.🤒🤩. Många hästtävlingar är inställda tills vidare och jag tror det är ett bra beslut, det är som med Kvarka för hästarna helt enkelt. Fast den är ännu smittsammare än den vi har i världen egentligen, men där kan man isolerar stallet och vänta ut det.

Skulle tro att nästa vecka stängs det mesta, men vi ska åka 50 mil i Sverige x 2 för en klass.

 

Det togs beslut igår i Sverige regerin att man får stänga grundskolorna om man vill, förhoppningsvis så händer det inte, blir så många fler problem i samhället då föräldrar måste vara hemma med sin barn och då drabbs samhället då det finns för lite arbetskraft eller ännu värre dem får vara hos sina mor/farföräldrar, inte ett bra alternativ, men blir det så får vi väl lösa det då.

På jobbet får vi jobba desto mera, sanering av hela skolan har vi börjat med och vi kör klassikerna Virkon som vi är vana från hästen delen, alla bacilusker ska dö😎🤭.

Problemet med Corona viruset är att det är globalt och visst det är som influensan visst, men den här sätter sig på lungorna, kan ni tänka om Mamma Kickie skulle få det som har sämst lungor hon skulle om jag tänker i dem banorna har svårt och klara sig tyvärr, pappa har dialys 3 gånger i veckan och är skröplig över lag, hans kropp skulle få det grymt jobbigt med en vanligt förkylning, kan bara tänka om han fick den här sorten 🤔