Nyheter 2020

Som sagt var så är snön här

🤩Äntligen har snön anlänt, och det med basta. Visst vi har mellan 0 gradigt och några minus men det kommer ner som snö nu ialla fall. Jag sa det i morse när jag gick ut med Mindy 06.00 att inte varje dag man kan gå med vinterjacka och barbent den 31 januari, och det kommer nog inte hända så många gånger till kan jag tänka, nu är det ju blötsnö så det är väl lite negativt med det hela men ljusheten och isen som är borta uppväger det mesta som tur är. Och vi har ljust ute nu till kl. 16.00 så bara det.

Annars så rullar stallet på som vanligt, inga större skador bra lilla Kakan som hade ett sår långt uppe i käken, men peppar peppar utan pencillin då hon är dräktig så ser det bra ut. Nu är hon inte den nöjdaste ponnyn i stallet då hon äter Lucern 3 ggr/dag och hon som skulle kunna vara reklamponny för hö, hon håller helt enkelt på att dö säger hon med sin blick 😲, hon verkar då leva tycker jag, men det är inte rättvist tycker hon. Hon får ju hö varje dag men i mycket mindre mängd och mer anpassade höstrån så det inte ska fastna något i såret igen.

Om 2 veckor kör vi igång med tävling igen och jag känner att vi är ganska redo för tävlingssäsongen överlag, så bring it on. 

Det ända man får passa nu är att när dem rider på ridbanan så får dem inte rida ett helt pass där, först och främst för dem får ju mjölksyra så det räcker i sursnön och sen så har det ju varit stenhårt typ i 3 månader så senor och ligament måste få en chans och vänja sig i lagom takt. Men det är ju ialla fall något man kan anpassa sig när man kan rida normalt.

På lördag har vi hoppträning på Peka och Söndag går årsmötet för föreningen av stapeln, så planen är att baka mini semlor till det.

Vi håller på att planerar om hur våran tävling i år ska bli och vi har skickat förslag om att hyra en anläggning, vi får se vad utlåtandet ger. Annars blir det en gammal hederlig hemmatävling, nog så skönt och enkelt egentligen. Vi får se vad som händer, men i år har vi ingen brådska och bli klarar i god tid eftersom vi inte har jubileum, så det känns ju bra.