Nyheter 2020

Det är supermycket som händer just nu😎 , men ingenting är till 100 % klart vilket gör att allt hänger i ett vänta läge vilket är super dumt😠

 

Vi skrittade runt på Corall i går och hon uppförde sig bra , vi hade hovslagaren i går och vi kunde inte sko henne , men hon är verkad och piffade på alla fyra fötter🙂🙂🙂

 

Nu är det dags att jobba ännu mera🙂🙂🙂🙂

 

Mvh Susanne😎 

Det är helt sjukt vad man ska hinna med på ett dygn och på något sätt så hinner man det också.

Sista 5 dagarna nu på ordinarie jobb, sedan är det lagom jobb i en vecka och SEMESTER vi midsommar.

Efter mycket hit och dit och så, verkar det vara en lösning på gång med det vi har hoppats på i ca. 1 år, tid har det tagit och vilken vimsighet det finns ibland. Vi har dock bara leget i viloläge då vi inte kunnat göra något åt situationen än då. Men kanske är vi på gång nu inom kort. 

Brumis har varit på semin idag och vi får se om 16 dagar om det har blivit någon minibrumis där.

Corall är hemma till nästa vecka då hon ska kolla om hon vill bli mamma och inom en vecka så ska Kakans föl komma hoppas vi.

Och som grädden på moset så håller vi på att brädfodra huset.

Ja inte ska man säga att man har någon extra timme för paus inte 🤪

Ja det är sant idag fyller lillasyster år och det är sommar på riktigt och vi ska såklart gör dem sista brädorna till huset och sedan är vi klar med det och på måndag så börjar byggare bob med sitt arbete.

Så nu blir det fint hoppas vi, om 2 veckor får vi se hur det blev, och då ska vi måla altandäcket och även måla 3:e sidan av huset som redan är uppe väggen.

Och sedan under sommaren så ska vi bygga en farstukvist och bygga ut golvet på altanen, men det tar vi när vi har tid.

Häst mässigt så kommer Corall hem på tisdag och det har med att hon ska inte kollas fören om 2 veckor och då kan hon lika bra vara hemmavid tills dess.

Hon ska ändå börjar ridas mer regelbundet och mer nu ändå. Hon är hältutred på vänster ben och är UA så nu känns det okey och lägga till lite mer än skritt och lite lätt trav som vi har gjort några veckor. Hon mår bara bättre av det psykiskt då hon gillar och bli aktiverad i sin hjärna.

Och nu är det inte många dagar kvar innan Kakan ska få sitt föl och mjölken håller på att anlända i juvret så det känns som ett bra tecken att det närmar sig, och är ialla fall pigg och alert och hungrig.

Vi kommer att flytta henne till sin fölbox nu i veckan och när Corall kommer hem så kan ju inte direkt Kakan stå i den 😋.

På måndag ska vi in med Brummis igen för att kolla om vi kan seminera igen, och vi kan ju bara hålla tummarna att det fungerar denna gång.

Nu till helgen så startar vi upp länets tävlingssäsong, den startar i Vännäs och det är fortfarande restriktioner gällande 50 personer så man får planera propositionen, och det blir en del längre pauser så folket hinner iväg efter sin klass och dem andra anländer till tävlingsplatsen.

Japp, Corall har nu varit och kolla möjlighet för semin och om 2 veckor är det dags och sätta igång hela verkstaden, allt såg bra ut, vi skulle även kolla henne gällande hur skadan ser ut med läkning och sånt, gick väl lite si så där eller inte alls, en stark dam men vi tog det viktigast först nämligen föl 2021.

Idag när vi kom hem från jobbet så är byggare bob där och sätter upp inför brädfodringen, så nu börjar det röras i buskarna, super skönt. Nu ska vi bara få alla målning bort gjord men den här veckan så är inte vädret med oss alls, regn lite då och då. Men vi har ju helg snart så då får vi göra bort det som är kvar av högen, är inte så mycket, men det tar ju sin tid ändå.

Dagen D här äntligen här , idag så skall många stora livsförändrande saker hända....hoppas ingenting blir inställt ;)