Nyheter 2020

Ja, då var det en arbetsdag kvar och sedan på lördagmorgon så börjar resan mot Dubai. Idag har vi varit och handlat ni vet lite smått och gott som säkert inte behövs men är bra och ha grejor.

Vi har hunnit varit på Hippologum och skrivit kontrakt gällander sommartävlingarna, så nu är det bara och tuta och köra. Okey det blir i framtiden, nu är det strax semester som gäller.

Är "bara" borta i 5 dagar och då är 1,5 resa kan man säga. Men det var så jäkl... dyrt då vi har tagit ett av dem dyraste hotellen såklart. Men det kan det säkert vara värt kan vi tycka.

Så vi kommer hem på onsdag och jobbar torsdag och fredag, men lättare jobb då det är som sagt var sportlov. Sen Funktionär i Vännäs på lördag och förhoppningsvis blir Kickoffen av för föreningen på fredag också. Ja det ska bli skönt med lite semester kan jag lova.

Japp, rackarns vad fort det går nu. Om ca. 2 dagar är det avfärd mot Dubai. Ska packa imorgon har tvättat lite kläder i veckan så får vi se vad som får följa med dit. Är förmodligen sol där eller vad tror ni 😎.

Tillbaka till norrland tack, vi har någon typ av underlag och rida med hästarna på, ca. 1 cm snö men ingen halka ialla fall. Och minusgrader så det håller sig under kontroll några dagar ialla fall. Solen är upp till 17.30 nu och det är så skönt, man orkar så mycket mer känns det som.

Knappt 4 månader kvar till Kakans lilla föl kommer, just nu så har hon lite bebisträning, hon rids ca. 3 dagar i veckan och går i hagen och myser och äter gott. 

Annars fullt ös som vanligt, idag fick vi positiva beslut om företaget vi kommer starta, men inget är skrivet under ännu så vi ligger lite lågt än så länge, det startar ändå inte upp fören sommaren.

Imorgon ska vi på Hippologum och skriva på kontraktet gällande 2020 sommartävlingar för klubben. Så som sagt var en del och göra, men när det är roligt och positivt så spelar det ingen roll kan jag tycka.

Och alla hästar är fortfarande friska, jag är friskförklarad från min prick i hjärnan, MR ju ryggmärgen för några veckor sedan, plus allt annat dem har kollat och jag är frisk, men ändå har jag en prick i hjärnan, ja jag känner ju ingen skillande före och efter jag har fått veta det, så jag kör på😋som vanliga jag. lite knäpp och galen som vanligt.

Det är som trevligt när allt som bara går ens väg, allt som rullar på.

Vi skottade ridbanan eller skrapade ridbanan igår igen och inatt som kom det lite snö så nu är det perfekt underlag för hästarna, ingen is och halka.

Solen skiner och några plusgrader så idag njuter man bara av vädret.

Träning på Peka igår dem var så duktiga, och idag så var det träning i Sikeå och dem jobbar riktigt bra där också. Det är riktigt roligt och följa dem som är gröna i denna sport också och visa rätt väg i ridningen och hoppning.

Massage på 2 hästar i fredags, såg bra ut och dem njöt, skulle kanske lyxa till på sig själv också, men vi ska ju till Dubai om 6 dagar. Allt är typ klart för avgång utom kläder och packa då vill säga, men planeringen i stallet och så är fixat.

Roliga nyheter för en fin bekant, som vi ska hjälpa och fixa till med saker om några vecka, blir roligt med ett nytt kapitel i sitt liv.

Vi själva har skaffat företag, men vi har inte något och aktiverar i det ännu, men vi har ett på standby ialla fall så det känns bra.

Ridhall ideerna är inskickat frågor till olika instanser för att vi ska få koll på det innan själv huset sätts upp, känns som en bra ide eller hur 🤪.

Sommar tävlings planeringarna börja ta form och det blir 5 dagars tävling, 3,5 är hoppning, sedan är planern för en dag dressyr och en dag hundutställning. Vilda planer helt enkelt.

Den gamla , goda tiden

Igår på styrelsemötet så togs beslut att vi accepterar Umeå RF kontrakt som vi tillsammans har jobbat ihop. 

Blev helt okey, visst vill man väl ha allt gratis, men vi hyr ju faktiskt in oss på en befintliga anläggning och då får man betala för det också.

Blir Norrlandsmästerskap för ponny, någon lagklass för häst och typ 100 klasser, nej så farligt blir det inte, blir färre storhäst klasser detta år. Och lite lagom höjd på dem också. Visst är det super skoj och se höga klasser, men det är inte många som tävlar dem här upp och då blir det den ekonomisk biten som stoppar det hela, men det blir nog kanon ändå.

Annars har vi skickat iväg för att få hjälp och svar på frågor gällande uppsättning av ridhall/tält både till länsstyrelsen och Umeå kommun, känns bättre att man har koll på dem små sakerna innan man ens börja titta för mycket på hallar. Spelar ju som ingen roll om vi har en hall, men ingen mark i slutändan.

Sen är det 9 dagar till semester, det blir mycket och fixa ihop både jobb och privat, är ju som ett ansvar då man har djur och hus att få ihop allt. Men det mesta är nog under kontroll faktiskt sen en tid tillbaka. Planering kallas det.😋