Nyheter 2020

Ja äntligen efter nära på 14 veckor har man kunnat startar upp med att komprissonslinda mitt bensårs ben utan att jag dör och vips på 4 dagar så vätskar det så mycket mindra och såret har minskat på höjden och svullnaden har lagt sig, nu blir det lindning till såret är läkt och det vet vi ju inte hur lång tid det tar, är ju inte det minsta direkt heller.

Annars regnar det mest, idag har vi dock sol och det var - 5 imorse men nu är det plus, såg att det skulle var skitväder imorgon igen, och då får vi tyvärr regn kan jag tänka. Har med att vi bor vid kusten, det är positivt på sommaren då har vi typ alltid bra väder, men vi får typ inte snö på vintenr förren mycket senare än på andra ställen.

I eftermiddag kör vi igång med inomhusträningen, vi planerade verkligen i rätt tid och starta upp den, förra helgen så var det plusgrader och då hade vi sista utomhusträningen. Alltså då prata vi såklart för hoppningen, vanlig ridning är såklart utomhus fortfarande, är ju inte så att vi har ett ridhus eller så.

 

Nu har första snön kommit, visst den kommer förmodligen inte att ligga kvar då vi är på nollstrecket och lite plusgrader, men det är ju faktiskt 18/10 idag så det är väl dags även om man inte vill, blir ju ljusare ialla fall.

Gjorde lite på utebyggnaden idag, vi har lite smått och gott kvar. Blir inte gjort så mycket när alla har lite små sjukdomare så vi tar det eftersom, det är ju ialla fall under tak.

Och till 80 % isolerat också, idag så åkte fodren på fönsterna upp och Kantbrädor. Så innan jul ska vi väl vara klara 🤪.

Annars rullar det på, i stallet har vi tagit in en del nya ryttare och nu är det typ fullt igen. Blir lite roligare i stallet när dem är flera.

Sista utomhusträningen hoppning skede igår, så nu nästa helg drar inomhusträningen igång, tror säkert vi kommer och ha med bommar hemmavid en bra tid framöver om vi vill också.

Kakan var ju hos tandläkaren i måndags och då fick ju sonen Uno hänga med, han charmar alla, dem skulle bara veta vilken buse han är, det gick bra i alla fall med allt.

Corall har börjat gå på ridbanan som sin hage, då hennes är typ ett lerhål. Det är inte lätt och ha stora hovar, och att man är en häst som går mycket. Då blir underlaget skit, och visst i alla hagar är det väl dåligt men det är vid grinden. Vi har ju så stora hagar så dem kan gå en bit bort så är det gräs.

Men inte Corall och sedan så mår hon bäst och hon aktiveras, hon har nu mycket och titta på och första dagarna hade hon knappät tid och äta sitt hö. Hon har ju sin "bästis" Malte hagen bredvid och hon och även han har aldrig gillat varandra men det är ändring på det nu. Nu är dem BFF 😎. Det som vi har märkt är att hon är mycket lugnare i ridningen och det är ju kanon om vi hittat en så lätt lösning för att få henne och focuserar på sin uppgift.

På onsdag ska hon skos, på torsdag är det dressyr pass och förmodligen följer hon med till ridhuset på lördag. Om hon hoppar något är en annan fråga. Vill inte att hon ska ta för mycket plats för dem som ska träna i sin grupp. Sen har vi anläggningskort så vi kan ju åka dit när vi vill. Men lite smidigt när man ändå är där. Vi får se hur det blir.

 

Vilken morgon PHuu, iväg till Hud och idag skulle det testas vad som kan göras.
Gick så där.
Rengöring av sår = OK
Bad i Kalium = OK
Upp ur badet tar ca. 10 sek så börjar det bränna som vanligt i högersida på såret och nu ska dem se vad jag menare att när jag kommer ut till bilen så måste jag slita av mig bandage för det smärtare och bränner så mycket, och jag vet att det inte är bra, men vad ska man göra när tårarna kommer och man typ hyperventilerar i bilen.
Blir bättre när man släpper på bandageringen också för då får huden släppa ut sig igen.
Tog ca. 15 minuter innan bränningen börjar släppa något, och då hade vi inte ens bandageringen på. På deras smärtskalestege så var jag på en 2 i badet och 10 sek senare upp på en 10, så det går snabbt.
Nu är jag på en 5:a men nu är det mer svidning och lite bränning kvar.
Nu från att i dag ska vi linda med ett ny padd och komprisionslinda så blev det vi testar och lägga på padden och försöka ha kvar den till imorgon bitti, jag har lovat att jag ska försöka, brukar byta kanske 8 ggr/dag för det vätska så mycket och när sockarna blir blöta är det dags enligt mig och byta bandage. Men dem säger att det ska inte bli så mycket vätska för padden ska ta upp det.
Vi får ju hoppas, men jag är inte positiv. Men jag ska försöka in i det sista, men börja det droppa i skon, så tycker jag nog att jag bör byta bandage.
Annars skiner solen och bara smärtstillande sätter in så ska det nog bli en bra dag idag också 🙂

Nu är det god tid och söka ryttare till dem hästar vi inte har tävlingsryttare till.

Kakan ska ha en som är motionsryttare, 3 dagar i veckan. Hon söker ingen tävlingsryttare,  men man kan få möjlighet och uppgraderar sig under våren 2021 om häst finns till godo. Kakan är världens snällast ponny, maxad B och har fortfarande föl under sig, men håller på att sättas igång med ridningen för fullt. Hon kommer att få ett föl under sommaren 2021, därför söker vi ingen tävlingsryttare till henne, såklart deltar man i träningar m.m ändå, hon kommer att dra ner på ridningen under Maj/Juni -21.

 

Corall söker nu sin tävlingsryttare el. motionsryttare. Över 16 år bör du vara.

4 dagar i veckan gäller. Corall är unghäst som söker en ryttare och är välutbildad och gillar och ha med unghästar och göra, du bör vara en person med bra balans och tålamod. Corall är faktiskt en storhäst på ca. 170 över havet, hon är välutbildad för sin ålder så det är inte ett problem, går i form i alla gångarter. Känner man att detta är något för dig så hör av er.

 

Lilla ponnyn är precis som det låter en B-ponny. Söker nu tävlingsryttare och då gäller 4 dagar i veckan. Du bör ha lite rutin och känsla, hon är välriden och snäll i all hantering och ridning. En rolig ponny och rida och tränar /Tävla på. Hör av er om ni är intresserade.

Kakan har nu varit hos tandläkaren och kollat sina tänder, blev svårt och få ihop möjlighet för henne och komma dit då hon först fick problem när hon hade lilla Uno i magen så då fick vi bara göra en provisorisk lösning, men det har hållit som tur är, men vi vill såklart att Mamma Kakan inte ska få några problem, men hon är ju med föl igen och då var det att hitta bästa möjliga tid som blir bra för henne och fölet gällande lugnade och så. Även Uno fick följa med, han är nu 4 månader och och ett busfrö med tofsar i öronen :) men det gick bra, Kakan är ju alltid snäll och Uno fick stå själv i boxen bredvid.