Nyheter 2020

Då var SM igång och vi har faktiskt ett gäng från norrland där nere och visa sina hovar, från våran egen förening har vi också en som deltar och har gjort helt fantasktiska runder och med en nesligt tidsfel inte kvalade till final, men man får se det så att skit också men vilken lärodom överlag, SM  är såklart inte många procent i landet som kommer till så bara det är ju en bedrift i sig och allt man lär sig under denna vecka har man till godo när nästa tävling eller mästerskap går av stapeln, det är ju det bra med våran sport att man blir aldrig fullärd och man kan byta mål och sätta nya ribbor hur man vill. 

Själv så blir det inte mycket gjort då mitt ben inte vill läka så fort som jag vill, och med all rätt så är jag sjukskriven finns inte en chans att jag ska gå och stå i 8 timmar på en dag med detta ben.

Och med det så blir det inte gjort mer än det absolut nödvändigast hemma också, så denna sommar ja, kan man säga att man har tagit det chill helt enkelt.

Vi skulle ha satt igång med farstukvisten, men jag blir så trött av smärtan så jag orkar inte hal dagen, om vi hämtar plintar så är det också det jag orkar sen är den dagen soffläge tyvärr, man får ta det i små stöttar helt enkelt.

Det är ju som tur var bara augusti än som tur är, så innan snön kommer så ska väl huset vara uppe kan jag tycka.

Annars händer det väl inte så mycket, lite strul på saker vi inte kan göra något åt utan andra får ta hand om det är väl det ända. Bara gilla läget och åka med helt enkelt på det planet.

Uno har ju namsta idag och vi har inte firat honom, inte snälla ägare, men jag tror han överlever 🤪

Ja, som ni säkert förstår så är jag sjukskriven pga av mitt jäv.... ben. Men det är sånt man får ta helt enkelt.

Men läka ett ben verkar ta sin tid, nu har det gått över 5 veckor och visst det går framåt, men så segt det är. Och snyggt nja det är det inte.

Annars så börjar jobbet strax då vi är i mitten av augusti, men jag är ju inte tillbaka där än på någon vecka som det ser ut just nu.

Idag börjar SM veckan i Falsterbo och vi har faktiskt några styckna från norr som deltar, blir en upplevelse för dem, då Falsterbo inte kommer att vara deras tävlingsplats några många gånger i sitt liv.

Har fått lite sensommarvärme tillbaka som tur är, lite roligare mot det vi hade i Juli.

 

Kanske en av våra hästar har haft en jobbig vecka och förtroende för människor har sjunkit några hack. Då ser man ut så här, bildligt talat. Men nu är förtroendet på väg tillbaka, men som sagt var lätt och förlora och svårt att vinna tillbaka. Med tid så är vi på samma planet igen, men ibland måste man göra jobbig saker som egentligen är bra för en, även om inte dem tycker det just då och inte vi heller, men ett måste tyvärr.

Eftersom mitt lilla söta ben inte vill läka som ett vanligt ben så är jag nu sjukskriven några veckor, det är ganska exakt 1 månad sedan jag fick rosfeber och det gick ju över helt okey, men sen så hade jag ju vätskeblåsorna från HLV.. som gjorde att huden typ har blivit gropar i benet och typ bensår kan man säga och vätska så det räcker också. Fick remiss till hud och dem ska komma på någon bra plan och få det bättre, det här med sömn ja, det får man ta med en klackspark då det svider och bränner och stramar hela tiden i vaden. Skoj nja inte direkt.

Annars håller vi väl mest på med seminering av våra pållar och sjukstuga då också för oss människor. Man kan som inte göra så mycket när inte huden vill det.

Ikväll har vi ialla fall pay and jump och där gör ju ekipagen sin egen träning ändå.

Corall har varit hos Emma för allt inseminering jobb i augusti och det har gått jättebra. Tyvärr så hände det en "olycka" i går , Emma skulle ge Corall medecin mot bakterier och Corall blev SUR, Det slutade med att Emma blev sparkade i bägge knäskålarna av Corall..... Vi fick åka upp och hämta henne då Emma behövde åka och röntga mm. Så Corall är hemma nu och har fått medecin både i går kväll och i morse , vi skall åka och inseminera Corall i eftermiddag och detta kommer troligtvis hända resten av veckan då det är mycket tidigt i ägglossningen