Nyheter 2020

Så var äntligen 2020 över, och nu hoppas nog hela världen på att vi snart kan återgå till någorlunda normalt liv, efter Covid-19 härjat nästan hela 2020. Sen att mitt bensår har varit knäppt sista 6 månaderna gör ju inte året bättre, men nu ser vi framåt och hoppas på lycka och välfärd.

I år så gjorde vi ingen egen clinic som vi brukar på juldagarna, pga Corona såklart, men vi åkte till Carro Määttä och hade 2 dagars träning med henne istället, var markarbete dag 1 och banträning dag 2, alla fick med sig lite uppgifter och tränar vidare på och träningen gick bra för alla, även Corall fick var med för första gången på en träning som inte är hemmavid och med egna hästar och hon skötte sig över förväntan, inga större utbrott för det är inte hoppningen som hon har sina ticks, hinderna skötter hon sig alltid med. Dock måste jag säga att ticksen blir färre och färre och inte lika stora.

Vi kör på med plusgrader med varierad kost av regn och snö, just nu har vi vitt på marken men om det håller sig kvar är en annan fråga då det är nollgradigt.

Vi har 11 hästar i stallet just nu, och tänkte berätta lite om varje här i dag när vi ändå har storm med regn ute  och plusgrader 27/12. 🤪 Man kan ju bli knäpp för mycket.

Hur som helst vi börjar längst ner (ålder, storlek)

*My little cupcake (Uno) är nu 6 månader och har flyttat till egen box, vägg i vägg med mamma Kakan. Han har nu fått 2 vaccinationssprutor och är har även pass nu, Han är en riktig slyngel men med glimeten i ögat som tur är, så han går och övertala. Just nu är han kanske 115 hög och ser ut som en köttbulle, gulbrun är han och skitful, men Charmig som den.

**********************************************************************

*My little cookie (Ulf) är nu 2,5 år och svartskimmel, har börjat byta färg mot skimmel men han har mest i svansen och i pannan vita strån än så länge, stabil kille som är ganska cool, ibland blir han lite känslig för ljud men inget som man inte kan lösa. Snäll i det mesta, han är nu ca. 134 cm skulle jag tro. Och är storebror till Uno då hans mamma är Kakan.

***********************************************************************

*My Irish surprise (Iris) är som det låter en överraskning vi fick för 2,5 år sedan från ett sto vi köpt, Hon är alltså inte planerad, men är sällskap till Ulf och är ganska lika i storlekarna ca. 134 cm. Hon växte så sjukt snabbt när hon var liten, men nu har han stannat av. Som tur är då frambenen och hovarna har fått stryk när hon växte så fort. Så hon får vitaminer för sina hovar och växten så kroppen hinner ifatt. Pigg och kan ej skritta tror jag, hon steppar hela tiden, men snäll och lätt och hålla även om man tror hon ska sticka med en när man leder, hon steppar bredviden en hela tiden 😀 hon är skimmelskäck till färgen.

****************************************************************************

*Moychullin lass är nu 17 år, B-ponny, skimmel, import Irland. Världen snällast ponny och är tävlingsponny i hoppning upp till MSV B, går även ridskola med alla typer av elever. Även om hon har gått i halvpension och blivit mamma till 2 st söner, Uno och Ulf. Hon väntar nu ett nytt föl och fick veta innan jul att hon är 150 dagar dräktig, det är samma pappa till alla 3 fölen så nu har vi lagt alla ägg i samma korg.

*********************************************************************

*Munsboro lady emerald, B-ponny, brun. Snäll i allt, tävlingsponny i hoppning upp till MSVB. Går även ridskola med alla typer av elever. Är import Irland och vi har haft henne i 2,5 år snart.

****************************************************************

*STS Finnilia, skimmel, B-ponny är nu 7 år men ska slutmätas nästa år 2021 som 8 åring. Är ½ syster med Uno och Ulf samma pappa. Snäll i allt, går på ridskola med alla typer av elever och tävlar i hoppning upp till LA. Har en grym personlighet och kallas ju inte för lilla ponnyn för inte. 

***************************************************************

*Aqvils Mira, Brun, C-ponny svenskfödd newforest. Vi har haft henne sedan hon var 1 år. Stabil tjej som är världens snällast, gör alltid sitt bäst och alla kan rida henne på ridskolan. Tävlar i hoppning upp till LA. Är ½ syster med Malte, dem har samma mamma, pappan hade vi i våran ägo en gång i tiden och han gick MSV A.

*************************************************************

*Aqvils Malte, Brun, C-ponny, svenskfödd newforest, han har ca. varit i våran ägo snart 2,5 år. Har gått ungponny SM en gång i tiden. Han är ½ bror med Mira, dem har samma mamma. Dem är ganska lika varandra faktiskt, snäll på ridskolan alla kan rida honom. Hanteringen får man uppdaterar honom med dagligen, tror han har dåligt minne, han har tävlat upp till LA, men nu på ålderns höst så går han LB och det passar honom perfekt. 

*****************************************************************

*Brummerhoevs romy (Brummis) brun, holländsk newforest av den smäckrare typen, C-ponny, känslig och framåt, Går ridskola med det bättre eleverna och är tävlingsponny i hoppning upp till MSV B. Efter en del skador så har vi äntligen fått ett föl i henne så om 5 månader så dimper det förhoppningsvis ner ett litet föl, tog lååååång tid innan vi lyckades. Så hon lever livet nu och tar det lagom lugnt. Snäll i alla hantering men som sagt var känslig.

*****************************************************************

*Blackwoodland jackdaw (Gurra) har vi nu haft i våran ägo i 6 år, han är Connemara från Irland, där han 4 års test, han kommer från en uppfödare och var välutbildad när han kom, skönt då man kan få lite vad som helst när man importerar från Irland tyvärr. Men har man från uppfödare så blir det för det mesta säkrare ialla fall. Gurra är vit och c-ponny, väluppfostrad och snäll  i allt, han går även ridskola med alla typer av elever. Tävlar i hoppning MSV B.

***********************************************************

Wellie´s Corall, 5 år, skimmel och stor häst på något mystiskt sätt smög hon sig in i stallet, vi har haft storhästar förut men det är svårt och hinna med både privat jobb, ridskola, ponnytävling och så lägga till hästtävling har som aldrig blivit. För få timmar på dygnet helt enkelt. Men nu blev hon inköp i April -20 och planen var och ta föl på henne också då hon har bra stam, gick fint, hon tog på först försöket som tur var, då hon har lite stark personligthet och jag skriver det snällt. Dock så tappade hon det inom 45 dagar och 2 försök senare med lite hej och hå så la vi av helt enkelt, då säsongen ändå strax var till sin ända.

Så sen september så har själv ridningen startat upp, hon är riden sen förut som tur är, då det är mestadels på marken vi har fått jobba med henne. väldigt stark personlighet oja. Men skam den som ger sig, nu 4 månader senare så är vi med på hoppträningar och i grupp, går bra och rida. Men man måste han samma rutin hela tiden, släpper lite på något så vet hon om det på en gång. Har oftast med lathet från människans håll att släppa på rutinen då det har ju gått så bra på sistone så då kan vi skippa den här delen av rutinen, ICKE sa nicke, samma lika då fungerar hon bäst. Sen har hon nog landat i att bo hos oss nu och förstår att sorry vi har några års rutin på hästar. Vi har haft ponnier som har haft mycket större personlighet och löst det också, men Corall är så stor mot en ponny så man får tänka lite på sin egen säkerhet på ett annat sätt. Men nu glömmer vi det gamla och ser framåt. Blir aldrig bra och man tittar bakåt för mycket. Men nog har hon gått framåt med stormsteg på sista tiden, men som smart ägare man är så får man backa lite själv och tänka sig för, lagom är alltid bäst, inte för mycke info. till hästen är bäst, då hinner dem lösa uppgiften så mycket bättre. Sen ska jag väl säga att imorgon är en annan dag, så man vet aldrig vad som händer.

Vi kan alla behöva ett nytt år nu, efter 2020 års alla plågor med Covid -19 och skador på människor så kan vi få lämna 2020 med en bang eller hur 😉.

Corona har dem börjat vaccinerat nu i helgen på dem äldre och sjukvårdpersonal. En bra start.

Det ska ju finnas vaccin så det räcker också, och nu har det kommit en mutation av skiten också såklart. Bara framtiden kan utvisa hur det blir. Tur vi lever i en värld som är så modern och vi har så bra sjukvård och forskare som ligger på som attan för att finna lösningen på detta. Vi andra kan som sagt var bara sitt still i båten och vänta och gör det vi kan gällande att vara ute och röra oss med mycket folk. Smitta skit.

Så var Jul afton på plats, visserligen på annorlunda sätt för många, för oss blir det även annorlunda då vi har bjudit in en familj på julmat. Så vi har ökat på mängden av olika sorter som ska vara på bordet, vi har nämligen sedan många år tillbaka börja t ta bort det vi ändå inte äter som julmat. Men i år la vi till lite saker igen, roligt samtidigt. Så god jul på er alla och ta hand om er i dessa tider.