Vad händer egentligen!

Röntga hemma

Har haft i veckan veterinär koll på 3 hästar och hade hem Maria som just öppnat eget, tänkte om det behövs ultraljudas eller röntga så har hon smidigt med sig det. Av 3 hästar så röntgade vi en för att se om det var något då det kändes lite konstigt, men inga konstigheter som tur var, men så smidigt det var och sen att vara på hemmaplan gjorde ju inte saken sämre. Nu är som sagt var 3 kollade och det gick bra för dem alla.

Sen skickar vi iväg Brumis imorgon lördag för resan till Göteborg och Scandinavium, blir dett äventyr för alla som gör resan kan jag lova, 11 dagar kommer dem att vara borta, men dem är ner i Göteborg redan på söndag, när vi bor där vi bor så blir det 2  dagars trappats. Måndag genrep på Scandinavium, onsdag=kval och förhoppningsvis final på lördag, 10 av 30 går vidare från onsdagen så det är tufft för alla deltagare men som sagt var en bra utmaning också. Vårat mål är att hålla oss i mitten och lyckas dem sätta en trevlig ritt som dem kan så kanske vi ser dem i finalen på lördag. Vi själva åker med resten av gänget till Skellefteå och tävlar, mycket nu med kval och även dem som just starta upp sin karriär måste ju få fara ut på äventyr och då är Skellefteå minst lika tuff som Göteborg kan jag lova.

I helgen är det träning för MIcke lör-sön blir ett bra genrep inför Skellefteå nästa helg. Och hur är det med vädret nu då, jo vi har kört plusgrader ( upp till +10 grader) under veckan och sanden är så smått framtinad och det går bra och rida på ridbanan också, kan ju inte finnas bättre tillfälle och träna på lösgörande och lydnad när det är lite blandat underlag, 3/4 går och galoppera på ialla fall och när det är ljust ute så är det kanon ute i skogen också.

Elvira har ju börjat rida Fuxis sedan någon vecka tillbaka, och hon säger att träningsvärken i vaderna är inte och leka med, men klart på Kilroy höll man nog mest om med skänkeln och Fuxis kan behöva använda lite skänkel på ibland, men det är bra att hon är och rider lilla röd ialla fall tycker vi.

Annars 2 veckor till sportlov och det är mycket lockande kan jag lova.