Här kommer vi att uppdatera våra dagar.

Varför har kamzakipiloten hjälm?

Välkommen till vår webbsida

Träning

Känns helt okey med jullov i 2 veckor kan jag lova er, det händer lite saker och görs lite saker men i lagom takt och vill man gå in och chill så gör man det. Idag blir det höhämtning och hjälpa Wasserman med lite jobb på ridhuset man är ju ledig så det ska väl gå bra och ta någon timme och hjälpa till. Vi har nu varit inne med den nya pållen 2 gånger till ridhuset då vi har ju sååååå bra underlag med is och grus och såklart hårt i marken, men i natt kom det säkert typ 2 mm snö så det är då vitt och lite mjukare i marken. Hur som helst Kakan lurarde oss lite hon är ju hur snäll i alla hantering och ridning SEN kom hindret på 50 cm då blev det fart på tjejen men inte mer än att Elin klarade av det, hoppa kan den ialla fall lite dressyr i galoppen så är dem 2 om hoppningen så det blir nog kanon en lätt uppgift helst om man kan åka in till hippo någon gång i veckan så underlättare ju träningen ganska bra, blir ju lite mer jobb för Elin då hon fick byta pålle så sent innan tävlingssäsongen men hon är ju en tjej med vilja att träna och bli bättre så det känns knappast som ett problem. Idag börjar vi avskilja Blomma och Mamma Apan ska nog gå rätt så lätt, dem står utan varandra från dem går in till innan vi går och lägger oss då släpper vi ihop dem och sen blir det ökat eftersom dagarna går brukar funger bra.

Söker som sagt även nya tävlingsryttare och en del har vi fått kontakt med, men fler får gärna höra av sig och helst om dem har lite tävlingsvanan så underlättare det rätt så mycket.

Daniel Svensson kommer upp 20-21/1 och tränar blir kanon. Imorgon fredag är det hippoträning för Susanne så vi kör på med träningarna med jämna mellan rum. Och det är knappast hoppning som är problemet med ryttaren utan dem måste bara lägg manken till gällande finliret och jag menar då är det ju lätta uppgifter och lösa kan man tycka.

Tjing

Dåligt väder

Det blåser något så jäkligt , det är 3 dagen i rad det är dåligt väder och nu är det helt snöfritt med inslag av is , det är så jäkla trevligt.

Vi har möblerat om i stallet och vinterstädat lite mera och nu blir det middag och lite tv tittande.

vi letade mindy i 30 minuter innan vi hittade henne gömd under en pall i höladan , hon låg där platt som en pannkaka och jagade råtter.

Vi skall in på hippo igen i morgon med Kakan och bullen och rida och kanske blir det några språng med Kakan.

VI hörs snart

MVH Susanne😎

JULLOV :)))

Äntligen jullov 23/12. Helt underbart har varit ganska mycket denna höst men allt har blivit bra i slutändan som tur är. Julbord för 500 volvoarbetare i onsdags tog lite kraft men med 2 dagar kvar så var det bara och slita på, men nu är det LOV i 2 veckor börjar jobba igen 9/1 kan det bli bättre tror ni.
Men nu kommer det tråkiga det regna ute och +3 grader så nu är det isbana men innan julafton så har nog sanden kommit fram igen, roligt EJ vit jul inte skoj.

Lite ändringar i stallet på gång, en ryttar har slutat och en är långtid skada så nu söker vi nya tävlingsryttare till dessa pållar, har några på lut redan nu men det kan alltid finnas fler som är intresserade. Och äntligen efter 1 års sökande har vi fått hem våran nya B-ponny perfekt julklapp till Elin som blir den som är tävlingsryttare på den. Så allt löser sig till slut men det tog tid kan jag lova, nu vet vi såklart inte om hon passar ändå, men vi har sökt med ljus och lykta efter förhoppnings vis den rätt ponnyn. Den får vila någon vecka innan vi kör på med lite träning den fick nya skor idag, undrar om vi är för nog med våra pållars hovar när man får hem gammskodda pållar som man bara dra en suck för. Men hon var snäll så det gick fort och byta dojjerna på henne. Mira blir hennes nya kompis då hon ej har fått någon än sen hon kom, men nu kan hon tracka stackars Kakan som vi ska kalla henne(första var det olga) men det passade inte och då kom Elin på Kakan för då kan ju Bullen och Kakan åka Boj tillsammans😉, lätt smeknamn då vi har haft en pålle förutom som kallades detta.

Igår när hovslagaren var här och skodde Loyd och Svea så hade vi besök nämligen en domherre den var så cool och gungade på julglittret i stallet och pep om man hade satt fram fingret så hade den nog satt sig på det och tjock var den, men så vacker till slut fick vi ut den i nya stalldelen. Som vi har lärt oss av Ragge från Tobacka så blir det dåligt väder om man ser en domherre och vad är det för väder utanför fönstert tror ni. REGN.

Trevlig jul på er alla.

Bra ridbana

Bullen och Gullan fick på sig nya skor på morgonskvisten och nu skall vi in till stan på några ärenden innan vi börjar garderobtjänsten som är fre-lör-sön och vi är uppskrivna alla dagar.

Svea skall ju flytta till spilta , men vi har inte börjat träna henne ännu , men hon var jätteduktig idag och stog stilla och väntade på gullan skulle bli klar så de kunde gå ut tillsammans.

Jag fick lov att sladda ridbanan i går för det har ju varit plusgrader hela veckan och den var indränkt i vatten , den ser jättebra ut nu  och vi får hoppas att det inte blir några minusgrader innan kvällen för då kan ryttarna verkligen jobba igenom de små sötnosarna.

NU skall jag fortsätta att jobba

Vi ses snart

MVH Susanne😎Regnat bort 13/12-11

Jippiså regnade all snö bort på en dag, nu är det is och som tur var lite snöslask kvar här och där. På spåret på ridbanan bra än så länge, till vissa hagar okey då vi släppte ut dem på eftermiddagen idag för att det var JU SÅ BRA väder ute och så började vi båda kl. 06.00 idag då det är Lucia på volvo också och med det 500 lussebullar med tillbehör som ska ut under dagen, men vi fick ialla fall ut alla pållarna till slut, lite jobbigt med unghästarna som ej har några skor på sig, men smyger man längst väggarna så går det bra, i hagarna är det än så länge slask så antingen så får det komma snö i natt typ 20 cm eller som det verkar på vädert så ska det vara plusgrader fram till jul, ja det är väl lika bra att det blir lera och slask istället då bara det inte är is.

Till helgen så är det Eva träning och även jobb i garderob och alla har fått sitt schema och det är 2 garderober med 2 i varje så varje familj bör ju alltså ha 2 tillgängliga människor till detta jobb men det tror jag knappast är något problem jag kommer att vara där alla 3 dagar också, så allt löser sig.

Idag fick jag det jag har beställt och skickade vidare en speciell julklapp till en speciell vän, den kommer nog bli lätt förvånade men glad hoppas vi. Säger inte vem

Ridskolan är det ju sista veckan för nu inför jullovet och kan det passa bättre då det kom snö förra veckan enda gången det var snö och hårt i marken på hela terminen kanon läge. Och som vanligt så har vi ryktrally som avslutning och denna gång blev det 3 segrare: Rebecka-Bettan  Vickan-Loyd och Elin-Boris men dem var tätt följda av dem andra tjejerna bra jobbat.

Tjing

Nu börjar det.....

Nu börjar det , i morgon så är det luciafika på jobbet (gratis) och då kan ni ju tänka hur många gäster vi kommer att ha , vi har beräknat 500 st och jag jobbar heltid i morgon , vilket betyder att hästarna måste gå ut 05.00 , det kanske de inte tycker är så jättekul , men de får stå ut med det.

Sen har vi iordning görande för nästa veckas julbord ( gratis) och vi har beräknat minst 700 personer , det kommer att bli många tidiga morgonar och sena kvällar ,det är tur att det är sista ridskolegången i kväll och vi avslutar som vanligt med ryktrally.

I helgen har stallet även garderob jobb på strömbäcks jubord/julkontser , det är fre-lör-sön och vi är uppskrivna alla dagar , kanske inte så jäkla kul , men vad gör man inte för sína ponntjejer.

Vi har ochså Eva J träning på lördag eftermiddag och vi får nog se till att sammåka till den så alla kan jobba och träna utan krockar.

Tyvärr så regnar det just nu och det skall visst göra det de närmaste två dagarna och det känns inte bra , jag vill inte ha is på gården eller ridbanan.

Nu så skall priserna till ryktrallyt fixas fram.

Ha det bra

MVH Susanne😎

Julgran eller inte....

Vi har en tradition att alltid sätta upp julgranen dagen innan julafton , men eftersom vi inte har hunnit julpynta någontig i år kanske vi skall kasta upp granen lite tidigare så vi får någon julstämning

Inte en julklapp är inköpt , inga planer är gjorda och julstämmningen är på 0 % , ja det kanske blir en sådan jul att vi bara får några dagar ledigt och det kanske räcker för oss i år.

Vi hade hippoträning på fredag och det var en bra träning med nyttiga övningar som jag hoppas gav ekipagen en tankeställare om vad som måste tränas på hemma , just nu håller vi på med kontrollövningar och att man skall få in tänket att det är inte "snabbast vinner" utan det är den med mest kontroll på galoppsprången som har störst chans att ta hem segern.

Nu så skall vi gå ut och sätta upp några krubbor och en vattenkopp skall ochså upp.

Sen blir det lite markarbete på våran jättetrevlig ridbanan som är perfekt just nu , hoppas bara på att det inte blir några dagar med plusgrader då det skulle förstöra allting.


Nu är det dags att jobba

Ha det bra

MVH Susanne😎

Till slut SNÖ

Till slut som kom snön inte mycket och slask just för tillfället men vi hoppas på att det blir några -grader istället för nollgradigt så bör väl snön ligga kvar det är ju den 10 december så det känns som läge att det blir vitt helt enklet.

HIppoträning i snökaoset😀😉 igår kväll, eller vilket snökaos okey det blåste 0 grader och regn/snöblandat med uppehåll ibland så det gick bara bra och fara ut i snökaoset😀. Kontrollövningar blev det och det gick helt okey, dem från stallet är ju gröna som bara den men dem vill lära sig och det är det  viktigaste, inga större problem hade dem faktiskt på hela träningen. Ser bra ut inför tävlingssäsongen och 2,5 månader. Nu går tiden fort december bara skenar fram. 2 veckor till jul bara det.

Ny pållen blev ju såklart förkyld när hon kom till oss kanske inte så konstigt när Blomman öppnade fönstret i deras stall så nu är lilla blomman lite förkyld också men så kan det gå när man ska vara och fixa med allt. Som sagt var nya foderdelen är klar, så skönt precis tills snön kom så plockade vi ut de sista skivorna ur huset kan det passa bättre.
Ny tjej på bästa Svea började idag, och hon är ju för jäkla snäll den lilla B-ponnyn 4 år och ut och rid i skogen inga problem alls, snäll på alla sätt och vid hon skulle ha åkt in igår för första gången till hippo men då var Jessica sjuk så hon fick stanna hemma helt enkelt.

Japppp där kom första skotern körande, nu är det nog vinter då dem har kommit fram.

Syrran har bytt vårdcentral då hon inte blev speciellt väl bemött på den andra, och vips så sjönk blodtrycket med 35 enheter kan det bli bättre.

Ja annars är väl allt under kontroll tror jag, eller vi känner kanske inte efter förren den 23 december då vi har lov. Jippi behövs kan jag lova.

tjing

Det regnar :)))

Nu är det söndag och förmiddagens pass är klart , nu skall det bara vara en liten markarbetsträning och lagning av staket , det har regnat hyggligt på morgonen och allt är blöt och äckligt.

Annars har vi hunnit jättemycket i veckan , ett helt staket är uppe , 4 lass hö är hemma , julpyntning inne och ute är gjort , städning av hus klart , vi har beställt mera ensilage.....i dag så skall vi bara chilla och ta det lugnt , hoppas att planen kommer att fungera.

Ja vi hörs snart

Susanne😎

Mira har kommit

Vi fick hem mammas sista inköp för året???? en liten 1 åring efter våran hingst Valentin Bello Sun RNF 143 , det var en brunskimmel ( men som alla valles avkommer så är det inte riktigt säkert att hon kommer att vara den färgen länge till) 1 år , ca 130 cm , kommer nog att bli en c-ponny , har en bra stam och är just nu riktigt snäll och trevlig , Mira fick gå med Svea och Gullan i den stora ridhagen så ingenting skulle hända och kärringarna blev helt galna , Mira var juuuuuuu såååååå farlig , det slutade med att när Mona och Elin kom hem från jobbet då puttade de små puckona ut Mira genom staketet så hon hamnade på vägen , tack och lov så stog hon bara där och var snäll tills de kom och hämtade henne.

I dag så har hon fått en egen hage där hon står och mumsar på lite hö , hon blev lite förkyld i natt då Blomman öppnade sitt fönster och det blev lite drag på henne.

Jag skall försöka att få upp en liten sida med några bilder på Mira.

MVH Susanne😎

Lite blåst

Det blåser lite ute på slätten , det står på vädret att det skall bara vara 6-9 sekundmeter , men just nu känns det lite mer än det , men det finns ju inga träd som stoppar blåsten ute hos oss , vi funderade på att inte släppa ut de små sockertopparna , men det skall blåsa i flera dagar till så det är bara att bära ut dem och hoppas att de inte exploderar innan jag släpper dem i hagen.

Jag kan bara gratulera super Åsa , det är så roligt att du fick det du ville , Grattis

Vi byggde hage i går i regn och blåst och kolsvart mörker , klockan var 18.30 och Mona och jag tittade på varandra och sa: Vi kan inte vara riktigt friska!!  , men vem sa att man måste vara det för att få upp ett staket

Nu skall de små luftballongeran ut i hagarna

MVH Susanne😎

Kallt

Efter en mycket bra helg som nästan har varit helt huvudvärksfri så vaknar jag och har ont i huvudet igen , självklart har det med blodtrycket att göra och att jag jobbar på , men jag försöker verkligen att vara lugn och harmonisk , även om det inte är min starkaste sida i livet....

I söndags gick tvättmaskinen sönder och vi åkte och köpte en ny och i går kväll så istallerade mona den och den fungerar jättebra.

För första gången denna vinter så har vi minusgrader , okey vi har haft 1 minus grad några gånger under hösten , men nu på morgonen så har vi 6 minusgrader.

Vi skall åka på återvinningen i dag om vi hinner det för först skall finkan lastas med allt möjligt , det ser riktigt bra ut på gården efter helgens städattack , när vi plockade pinnar och skräp , trycket ner de nya hagpinnarna  och markplanerade runt den nya stalldelen , så vi är på g just nu.

Hoppas att vi hörs snart

MVH Susanne😎

Åsikter

Jag var till läkaren idag och kollade mitt blodtryck och det  var jättedåligt och det blev inte bättre när vi började prata om min vikt , jag är fullständigt medveten om att jag är allvarligt överviktig och att jag måste göra någonting åt detta , 2010 gick jag ner 18 kg och alla dessa har jag gått upp under 2011 efter de 4 månader som jag var sjukskriven med min slitskada och senare under året har jag mått jättedåligt pga av stress och yttrefaktorer och när jag mår dåligt då äter jag mat.

Jag förstår att hon bara gör sin jobb , men när hon för 10 gången säger samma sak och att böner och makrill är jättebra för dig och att du måste börja träna på iksu 3 gånger per vecka innan jobbet , men efter stalltjänsten och jag bara försöker få henne att förstå att jag bara vill sluta stressa och lugna ner mig , jag orkar inte stressa mera , jag måste få bara vara ifred i några månader och jag tror inte att det är bra för mig att stressa ännu mera för mitt blodtryck , men jag tror att hon fick betalt för varje patient som hon fick in på denna "studie" som hon kallade det.

Jag kommer att förändra mitt liv och jag kommer att gå ner i vikt , men det måste få ske i min takt , jag kan inte stressa mera eller försöka få andra människor må bra innan mig själv, det är bara så.

Jag har just nu en 2 veckors plan och efter den är klar så skall det nya livet börja......jag hoppas och tror att allt kommer att vända under 2012

Ha det bra

MVH Susanne😎

24 november

🤒 Lite mycket nu, men det ska väl gå det också.

* Nya delen av stallet har några  finjusteringar kvar: taklister, dörr upp till spånet och en spärr till den fina innedörren vi gjorde i veckan, men i dag har vi lagt ner jobbverksamheten totalt. Slut med kan jag lova.

* Idag varit på banken och fixat om lånen och pensionssparandet som vi märket vi har noll koll på så helt fel var det inte och sitta på banken i 1½ timme mycket blev gjort.

* Susanne kom på den briljanta iden att bjuda in Mona Wasserman med sitt Perfect Home till volvo och få lysa upp våran restaurang  med sina försäljningsobjekt mycket smart av syrran, det blir bra för båda parter.

* Vi var på ett sådant party igår kväll, trevligt och träffa massa människor.

* Nu är 2012 års resa för järngänget bokad, 24 maj -31 maj blir det av och som det ser ut för tillfället så blir det Turkiet Side med All inclusive och direkt flyg från Umeå och förmodligen en Svit, vi ska ha bestämmt oss sista januari om det är fler än jag och syrran som ska med, om det bara blir vi så kan vi boka senare, men blir vi typ 6-7 st så måste vi nog boka så pass tidigt för att få rum och flygstolar. Vi ser vad som händer .

* Loyd är till salu då Lovis ska operar sin axel, han är en trevlig själ som någon kommer att ha jätteroligt med mera rutin av allt så sitter det där, han är ju bara 6 år så han har framtiden för sig.

* Håller på att kolla lite på B-ponnier då vi vill uppdater stallet med denna sort, man måste börja längst ner för att få en bred tävlingsmässigt helt enkelt.

* Svea B-ponnyn vi köpte för en månad sedan ungefär, är ju den snällast som finns, alla kan rida henne och ta hand om henne, bra köp kan man säga dock är hon inte den största med det får man ta.

* Susanne kom på den coolaste uppfinningen till våran havre säck på 500 kilo, all havre ryms inte i havrelådan utan för det mesta så ligger det kvar 100 kilo i säcken på golvet, men nu har vi en havrepall, alltså en pall som traktorna lägger säcken på och den har 6 stor hjul så man kan styran den vart man vill i rummet, smart vi ska se om det kanske fungerar på höet också så smidigt det hade varit då.

Elin sitter i mitt knä

😉Elin  är en liten bromskloss som hänger på mig och tvingar mig att skriva med en hand.

Att ett litet barn kan vara så mycket i vägen ,det är helt otroligt.

Vi håller på med spaavdelningen och jobbar just nu på att isolera innerdörrarna och så skall vi göra en prototyp av en hövagn som man skall ställa höpallen med 30 balar på direkt med traktor och sen skall det bara vara att skjuta iväg och ställa den på plats på en gång utan att man måste bra höbalarna , vi hoppas verkligen på att det fungerar , allt skulle bli så mycket enklare.

Nu är det ridlektion på ridskolan

MVH Susanne😎

Snön vill inte komma 20/11-11

😎 Ja inte riktigt solbrillor, men idag var första gången det hade blivit lite hårt i backen, ridbanan håller vad den lovar och är mjuk fortfarande så det blev hoppträning hemma idag och gick hur bra som helst, okey Elin fick en liten luftfärd efter att pudeln Trassel kastade sig upp ur diktet, men vi bytte om en liten stund bland ryttar och hästar så löste sig det och hon hoppade en sväng med Nisse och han rockar och sedan på slutet så hoppade hon Bullen igen, gick bra men lite läskigt är det när träns och tyglar svissar runt benen men han är ju cool kille. Sen så hade vi ju föreningsfesten i fredags och vi blev väl ca. 40 pers som vi lotsade genom snurrgrindare och till restaurangen men bara det var ju ett äventyr i sig, sen blev det mat: Tacobuffé och grillbuffé=pot.grat, rostade rotsaker, baconlindad kycklingfile, fläskfile, marinerad kotlett, bearnaisessås, rödvinssås, kantarellsås, salld efterrätt=nybakade maränger, glass, hallon-banan, grädde. Jag tror alla rullade ut genom grinderna. Alla tjejerna fick ett schabrak med sig hem. Lördag blev det jobbardag på gården och i den nya delen. Det går framåt, egentligen så är det klart men vi fixar till det lite extra ni vet piffning, men idag har en del foder fått flyttat hem till sitt nya hem blev kanon. Loyd är till salu nu när Lovis ska operera sin axel och han är snäll och vill väl så vi tänkte vi säljer honom till någon som vill ha en snäll och trofast labrador som ställer upp i alla lägen, en köpare ringde samma dag så vi får väl se vad som händer. Hagarna är fixade till fullo nu inför den väntande snön som vi inte har sett skymten av än, ridbanan är sladdad än en gång till en barnrumpas släthet. Ja annars händer det väl inte så mycketjo vi hann på bio igår och så Tower heist med Eddie Murphy vi fick oss ett skratt kan man säga sen blev det Kinamat och sängen lockade med sitt rop och vi sa inte i från direkt.

Märta har varit och tävla och det går kanon för dem inte  för att vi trodde något annat heller, men alltid skoj att man får en uppdatering av dem nya ägarna uppskattats kan vi säga. och nu är det ca. 4 veckor till jul också det känns det ju knappast som kan jag lova.

Tjingeling

Party med hela gänget

I kväll är det den årliga föreningsmiddagen och som "vanligt" är det Mona , Anna och jag som är ansvariga , nä jag skall inte klaga det har varit många genom som har planerat och genomfört jätteroliga middagar.

Vi har Menyn klar och det blir detta: Potatisgratäng , Strips , Kotlettrad , Kyckling , inkokt lax , bea sås , kantarellsås , Tacobuffe (köttfärs , tomat , gurka , lök , isberg , majs , mjuka och hårda tacoblad , vitlöksdresseing , smält ost) Glass , kola/chokladsås , bananer , hembakade chokladmaränger och dricka.

Tomten ( JM ) som är våran personliga shopper , hon har köpt jättefina.......till alla tävlingsryttarna som kommer på middagen , de blev jättefina och vi är säkra på att de kommer att bli jätteuppskattade.

Vi hoppas på lite lekar och skattjakt och andra roliga saker , och vi skall ta med oss dator och koppla upp den på storbildsskärmen och då kan man se på alla filmer som vi har spelat in under året.

Kameran skall självklart med och ni kommer få en uppdate under helgen med kort och bevis på allt som har hänt under kvällen

Om 3 timmar skall vi åka och duka upp allt och då skall stallet vara klart och huset beboligt igen.

Vi hörs senare

MVH Susanne😎

Filmer

Sitter här och tittar på tävlingsfilmer från året som har gått och det har varit ett riktigt bra år ,okey vissa filmer kan inte läggas ut på youtube pga vissa estetiska åsikter , men resultaten har varit jättebra , nästan alla ponnierna har ju startat året på 0 och inte varit utanför stallet innan denna säsong , så det skall bli roligt att se vad som händer nästa år.

Mona och jag har hunnit jobba lite på det nya" spaavdelning" för de små djuren , vi har satt upp vindplats , isolering , men den tog slut så vi måste åka och handla lite till , sen är vi typ klara 

Det är fortfarande + grader och snöfritt och det tackar vi för , Elvira praoar hos oss i veckan och hon städar gården och rider hästar.

Ja om det inte snöar på 2 - 3 veckor till så hinner vi nog vinterstäda och göra klart alla hagar inför vintern......

Nu skall jag gå ut och ha träning.

Ha det bra

MVH Susanne😎

Tävlingskonferans

Nu blir det tävlingskonfernas för våran del, 1 timme sen blir vi men vi har en praktikant som kör igång idag så det kändes som att det var lite viktigt och visa rutinerna inför resten av veckan, men avfärd inom 10 minuter ialla fall.

Fredag 111111 så hade vi första hippoträningen för hösten, in från vårat stall for Bettan, Doris, Bengan, Nisse, Bullen, Loyd gick ba bra för dem och så var ju Bengan inne i ett ridhus för första gången och åkte med sin bästa kompis Nisse inga problem med det för Bengis inte och hoppade han lite hinder gjorde han också.

Lördag var det SURF tävling sista tävlingen för året och jag var banbyggare, helt kanon väder +grader, framhoppning ute och dörrarna öppna utan att man frös ihjäl smidig tävling blir det då. Ekipagen skötte sig bara bra kanon och få en sista tävling inför vinterträningen, jag menare det är ju typ 3 månader till start igen.

Sen hann vi en sväng och hämta hö och hälsade på Pillan och Wassermans.

Idag ska vi nog ta bort vattnet från utekranen kan då lugnt säga att 13 november är nog det senaste jag har tagit bort vattnet ute.

Ha det

Blodtrycket åt helvete

Jag var hos läkaren igår och fick skäll över mitt blodtryck , jag har ju mått riktigt dåligt länge nu och igår hade jag ett blodtryck på 170 och det är ju inte riktigt bra

Vi var på hippoträning i går kväll och det gick riktigt bra för de flesta , vi jobbade med sitsen och rytmen och vägval och även om det låter lätt så är det en grundsten i hoppning och kan man inte det så är man körd.

Vi har varit på hopptävling idag och alla hästarna gick riktigt bra , rosetter till alla och även om Lovis fick axeln ur led igen så var det en lyckad dag.

Nu skall det hämtas hö och i morgon är det tävingsmöte hela dagen så vila blir någon annan vecka

Vi hörs snart

MVH Susanne😎

Välkommen till vår webbsida

Lite bättre är livet just nu ,huvudvärken är konstant och kroppen är död , men träningen gick superbra och hästarna var riktigt duktiga och äntligen är ett stort beslut taget , bara tiden får se om det är rätt , men gud är med oss ....snälla🤩

Tv är tillbaka och HD kvaliten är mega och nästan för mycket , så det blir lite tv just nu.

Ha det bra

MVH Susanne😎

Dimma

Det är dimma i huvudet , dimma utomhus , dimma på vägen , ja det är dimma överallt.

Jag mår riktigt dåligt och känner mig helt utnöt i kroppen ,snart måste någonting ändras annars vet jag inte vad som händer.

Mamma och jag har jäktat som vildingar för att hinna åka till återvinningen innan lektionen idag , men när vi sätter oss i bilen så har mona alla nycklar med sig i sin jacka och hon har just kört pappa till badet i stan.

ja just nu känner jag mig så jäkla låg att jag bara kunde sluta med allt och aldrig börja om igen

Vi ses

MVH Susanne😠

Kaos i domartornet

Domarhelg så kan man säga att min helg har varit  , lördagens eftermiddag och hela söndagen satt jag i ett kaos domartorn utan eltidtagning , datorer som fungerade och inge banpersonal där de skulle vara , det är tur att  jag har en klocka och bläckpenna det klarar jag mig långt på.

Elin har sovit över i helgen och ridit lite ponnier och hjälpt till att döma på tävlingarna.

Det blev ju inte någon middag och träff med släkt då vi satt på hippo och åt en tråkig hamburgare i stället , alltid en höjdare.

Fredag kväll så började vi på allvar måla insidan av "spaavdelningen" det måste målas minst 2 ggr så det blir vit och vackert.

Vi funderar just nu lite på hästarna i stallet och utvärderar alla ekipagen och de resultat som de har haft undet året , vi får se om alla hästarna blir kvar eller vad som händer , inget är klart ännu och just nu så flyger bara tankarna fram och tillbaka , eftersom vi är i en uppbyggnadsfas just nu istallet så vill vi att de hästarna som vi har nu skall passa till våran inriktning undet många  år  , inte bara stå i stallet och gå några ridskolepass då och då , våra hästar är ju helt inriktade på tävling på högre nivå och just nu ligger vi bra till med alla unghästarna , men 100% är vi inte på ännu....vi får se vad som händer.

Vi hörs snart

MVH Susanne😎

Hoppträning

Elin , mamma och jag har varit på ATG med lilla Svea och plockat resten av tänderna på henne , det gick bra och nu har hon 2 veckor bettförbud innan vi börjar att rida med bett igen.

Vi hann en sväng på Pegasus och tittade på lite stövlar och andra roliga saker som tex en sadel som kanske vi behöver.... alltid vi behöver saker

I går så målade Anna klart utsidan av den nya byggnaden pch så nu är allt falurött , det hehövs lite svart nu , men sen är vi "klara" utomhus.

Det har varit en perfekt okt-nov med + plusgrader och en ridbana som inte har varit frysen en enda gång på hela hösten.

Jag skall ha lite hoppträning idag då det är perfekt underlag på ridbanan och tjejerna faktiskt behöver hoppa lite mera , jag får hoppas att de kommer i tid innan det blir mörkt.

Nu skall jag och pappa gå och kapa och borra mera väggskivor.

Vi ses snart

MVH Susanne😎

Faluröd

Vi jobbade som små vilddjur i går , allt för att hinna klart innan snön börjar falla  , väggskivor borrades upp , hö hämtades , hovslagare var här och Anna och mamma målade uteväggarna i en fin falurödfärg........när det var kolsvart kom Anna in och var insmetad i rödfärg och sa , nu slutar jag måla , jag ser inte väggen längre🤩

I dag så skall vi åka och köpa en ny digitalbox  , nu börjar tv förlusten bli lite tråkig.

Vi fundera på att kanske ta det lite lugnt idag , kanske bara åka till återvinningen , borra lite , kanske städa huset eller handla kan visst vara nödvändigt.....

Vi hörs snart

MVH Susanne😎

Mycket att göra

I dag kommer att bli en riktigt hårding till dag , det skall jobbas???? hovslagare , hämta hö , måla hus , sätta upp vägg skivor och det kanske inte låter så jättemycke , men det kommer att bli en brutal dag.

Anna tänkte komma efter jobbet och hjälpa till med målningen och det tackar vi för.

Vi går omkring och tittar på allt som inte är klart med det lilla huset och jag måste få ut björn för en slutbesiktning för det saknas mycket.

Janne var ute och lagade vårat huslås och byte ut allt i gåt kväll , han lagade även subarun och när han åkte så funkade allting.....okey jag försökte få honom upp på plåttaket och rikta om en lampa , men han pratade någonting om säkerhet

Nä nu skall dagen börja

MVH Susanne😎

Underbar morgon

Ni vet när man sitter och är trött sliten och har ont i alla muskler och morgonen har bara börjat , då är det så skönt att titta ut genom fönstret och bara se en helt underbar soluppgång som gör himmelen helt röd och orange och själen blir helt lugn och fridfull🙂

I går så var vi med Bengt till ATG och skulle dra ut hans vargtänder och själva tanfutdragningen var inget problem , det var 2 st mjölktänder och 2 st vargtänder som drogs ut från munnen , den spännande delen är ju alltid när man skall dra en 3 åring för första gången lite längre i finkan , men Bengt skötte sig som en liten gud , han stog still och bråkande inte alls med någonting , okey själva lastningen går bra , men att he upp bakbryggan är ju så hemskt och den där superhemska överbryggan är ju ännu hemskare , men när den delen är klar så då är det inga prblem.

Vi hörs senare

MVH Susanne😎

Migrän

Jag hade en fruktansvärd huvudvärk igår som gick över till en riktigt ordentlig migränanfall efter hoppträningen igår , den är inte riktigt borta ännu , men vi hoppas på en mer normal dag i dag.

Det syntes att ryttarna hade haft en trevlig hallowen för nästan alla underpresterade lite och jag kan väl förstå dem, lite roligt måste man ju få ha.

Mindy har fyllt 4 år under helgen och hon firade med att få svart lackfärg på hela kroppen , lite motorolja och bara vara riktigt smutsig , Grattis till lilla MINDY

Vi har ju en conteiner hemma som skall fyllas med allt järnskrot som vi har samlat på en stor hög , när vattengraven som säkert väger 250 kg skulle upp så kom hela styrkan till undsättning och baxade den jäkeln genom vatten och äckliga saker och in i conterinern , Jag säger bara TACK FÖR HJÄLPEN , vi hade aldrig fått upp den lilla saken själva.

Anna ,Peter och Chri kom till undansättning i går igen och hjälpte till med renoveringen , jag kan bara säga Tack, Tack , Tack det är så uppskattat när ni kommer och hjälper till med detta , även om det är vårat stall så så orkar man bara en viss mäng själv innan man behöver hjälp och de som kommer utan att man måste tvinga ut dem , de ligger högt uppe på listan för fina julklappar

Det är 6 plusgrader och klockan är 07.13 och det är 1 dag kvar till november, inte en snöflinga i sikte och bana är helt upptinad , sånt känns skönt.

Vi hörs snart

MVH Susanne😎

Säkerhet först

Säkerhet först det är vårat motto i denna renovering

Stackars Emil och Peter stog uppe på århundradets vingligaste byggnadsställning och vi andra bara ringde och höjde deras livförsäkringar , men alla lamporna och elen är uppe och 75 % av rummet är isolerat , nu på morgonen skall vi åka och köpa skivor till väggarna och vi hoppas att de skall vara uppe innan det blir kväll.

Det skall även målas klart på ytterväggarna så vi hoppas på fint väder så vi hinner klart , Anna har nästan målat halva huset så vi kan bli klara i dag , men ni vet ju hur det kan vara , allt som kan hända kommer  säkert att hända.

Det är hoppträning idag och vi får se vad som skall tränas på , allt beror lite på hur många som kommer och bygger fram lite hinder.

Det här med vintertid är lite onödigt då man alltid vaknar tidigt på morgonen endå.

Nu skall vi börja nästa dag med rent slavarbete

Ha det bra

MVH Susanne😎

Trasig hand

Boris ligger jäkligt på minussidan , jag skulle gå ut med honom på morgonkvisten och han stenvägrade att lämna stallet , han blev istadig och bara backade och uppförde sig inte någonstans , vänsterhanden blev helt mosad och han var jävligt billig i morse.

På bygget så är alla 6 takstolarna uppe och "spaavdelningen" som vi kaller den ser jättefin ut , nu går vi bara omkring och planerar vad som skall göras så allt blir enkelt att arbeta med , spånröret skall flyttas ut genom en vägg så vi inte behöver öppna några dörrar när spåbilen kommer , allt skall isoleras så vi får en öppen planlösning och allt blir varmt och skönt , det är inte bra när man börjar säga , ; Vi blir ju inte yngre och vi vill ha värme på de äldre dagarna.......

NU väntar vi bara på han som skulle komma föra veckan och hämta allt järnskrot , men vi vet ju inte vilket år han siktade på , det kan ju vara denna tid , men nästa år ;))

Det har varit minusgrader i natt  och det är fortfarande 3 minusgrader nu , men vi hoppas på lite mera värme så vi hinner måla stallväggarna ialla fall ett lager.

Sen skall vi försöka samla upp lite folk och få dem att hjälpa till med isoleringen av inneväggarna och taket så kommer allt att bli perfekt!!! Frivilliga ;))

Vi hörs snart/Susanne😎

Det går framåt

Det går framåt med stormsteg med renoveringen av höboden/stalldelen , de har satt upp alla väggarna och första takstolen är uppe snart , det måste ner lite mera plåt , men sen tror de att det är klart i morgon eftermiddag , blir det klart då så kommer vi att måla väggarna så snart som möjligt då det är varmt och skönt och inte minusgrader på kvällerna.

Andra takstolpen är uppe och killarna jobbar på ordentligt , de stannade upp traktorn när vi tog in hästarna och Boris höll på skita knäck , men följde Bengts rumpa och kunde komma in i stallet utan större nerfel.

Vi har ridskola i kväll och det är då man vet att man har säkra ponnier som kan jobba på utan att bocka iväg för en takplåt tas ner.

Nu skall det jobbas på

MVH Susanne😎

Blomman is the KING

Blomman är en liten stjärna , idag när vi skulle ta in honom och hans lilla mamma så stog transporten framme eftersom vi hade övningslastat Bettan och kört Bengt runt byn , så vi bestämde att pröva att lasta det lilla monstret , han stegrade iväg en gång när mamma gick först , men när han fick gå först så gick han rakt in och gjorde detta flera gånger som värsta tävlingsponnyn , han var jätteduktig

Vi har som sagt övningslastat Bengt mycket och nu har vi kört honom 2 ggr då han skall åka in och ta bort en vargtand nästa vecka och så har vi ju upptäckt att Hippoträningarna börjar ju om 3 veckor så det är dags att lära honom att åka finka , för nu blir ju alla träningarna inomhus tills det blir vår igen.

Det är jättefint väder , 9 plusgrader och strålande solsken och nästan vindstilla , vi hoppas på minst 1 vecka till med bra väder så stallet hinner att bli klart och vi kan isolera den nya höboden och bygga ihop den med stalldelen.

I dag så har vi ochså haft hoppträning och det gick riktigt bra , vi hoppar mycket studs och bommar just nu för att stärka på de yngre hästarna och jobba med sitsen och blicken på ryttarna.

Eftersom vi klippte Bengt idag så är all hästarna klippta nu och i morgon bittire så skall de 2 sista hästrna få på sig sina vinterskor och då är vi redo sedan för vinter och snö.

Vi hörs snart

MVH Susanne😎

Träningstävling 22/10

😎 Solen skiner och så var det lite frost på marken när vi drog iväg till Vännäs på klubbtävling med Bullen och Loyd. Jag stog på banan i 3 klasser och sedan drog vi efter dem hade hoppat sin 2 klasser och det är super med sånna här tävlingar då det inte gäller så mycket förutom att träna på bana och sits och så. Men dem fick sina problem och det är bra då vet man vad man ska träna på inför vintern. Sen blev det blå huset i Vännäsby till lunch och sen var vi hemma vid 16 tiden och då var det och vattna hagar och lastträna Bengt och Bettan inga problem, skönt när dem är lätt lastade. Solen sken på eftermiddagen och pippifåglarna fick sin mat. Svea var och mätte sig och skulle ta bort sina vargtänder, mätningen gick bra men så har ju Svea den lilla sötnosen spiralrötter på en vargtand (såklart) så det blir och åka en sväng till om 2 veckor och åtgärda detta problem. Kanske inte det mest svåra i världen men det kan ju fungerar på en gång kan man tycka. Japp när hon kom hem från ATG så rakade vi bort allt hår och så SNÄLL hon var bara stod och chillade.😀
Bengt fick till och med åka en bit i finkan idag lite spännande tycket han nog att det var ändå. Men bra gick det ialla fall.
Tjing

ATG

Vi skall åka på ATG och plocka ut några vargtänder på Svea och samtidigt skall hon mätas och få ett litet mätintyg , trevligt och då kan hon börja komma ut på tävlingsbanorna.

Vi åkte och hämtade några stora benknotor till MIndy i går och samtidigt så åkte vi till Wassermans och pratade med Mona och Pillan och såg några öron på pillans nya häst som stog längst bort i hagen , pratade med Anna och Elin och hämtade sedan hö i strand.

Ridbanan sladdas ju varje dag för att hålla sig bra och ridbar , men sladden gick sönder i förgår och i går fick jag binda fast en stock bakom bilen och sladda med den , men banan blev faktiskt riktigt bra och det kommer nog att fungera att göra så tills sladden kommer tillbaka från lagning.

I morse så hade vi hovslagaren och nu är det bara 2 st som inte är vinterskodda så vi ligger jättebra till just nu , man kan inte tro att det kommer att bli vinter när som helst , när man tittar ut och det är strålande sol och 13 plusgrader.

I morgon så är det klubbtävling i vännäs och vi skall åka och hoppa lite med 2 ekipage , det kommer säkert att bli jättetrevligt.

Vi hörs snart

MVH Susanne😎

Semester , nu!!!!!!!!!!

Jag vill ha semester nu på en gång , kroppen är inte lite sliten och ont har jag överallt , det här att sova på nätterna funkar inte längre , utan man ligger och tänker på det som skall göras , inte bra någonstans......

Mona har ont i ryggen , mammas knän är rent åt helvete och pappa är faktiskt riktigt kry just nu , det enda som är bra är att hästarna är riktigt fräscha och ser hur pigga och framåt som helst , vi har klippt 4 st lurvbollar och har bara 3 st till som behöver gå till frissan och piffas till lite grann , vi måste hämta hem Loyd i dag , men finkan är och byter till nya vinterdäck och vi hoppas bara på att den kommer hem idag.

Jag kan inte ens förklara för er hur det ser ut på gården , renoveringen av stallet är i full fart och det spikas och håller på , men det finns inte en cm kvar att ställa någonting och hästarna går mellan traktorer , släp och plankor , det är tur att de är hyggligt snälla och inte så lättskrämda.

Nu är det träning och det skall ridas barbacka idag så det skall bli intressant att se hur många som kommer att hälsa på de små vattenpölarna som det blev i går när det stormade och regnade helt makalöst.

Ja vi ses snart

MVH Susanne😎

Hoppträning

I går hade vi hoppträning och alla ekipagen var jätteduktiga , vi hade det varmt och skönt och vi hoppas att det kommer att fortsätta att vara detta fina vädret.

tyvärr så var det varning för regn och blåst i morgon så det var inte helt perfekt.

Svea hoppade för första gången i går och var jätteduktig , inte tittig , hoppade med en jättefin teknik och var snäll hela tiden.

Vi har en liten fågel som flyger in i huset direkt vi har en dörr öppen , det är inte helt enkelt att jaga ut den lilla rackaren.

Renoveringen flyger fram och i dag så har det grävts plintar och markplanerats , arbetarna hoppas på att väggarna skall sättas upp på onsdag , men vi är bara glada om det händer denna veckan.

I går var det ochså lastträning och Bengt , Bettan och Loyd lastades , Bengt var jätteduktig , gick in på en gång stog still och åt lite havre och backade sedan bak utan några försök till att stressa upp sig.

Bettan tog lite längre tid då hon hade föra helgens incident i kroppen , hon vägrade att gå upp på bryggan , men med lugn och ro och ingen stress så var hon inne på 5 minuter och skötte sig jättebra under hela tiden.

Loyd trodde han var någonting första gången , men sen blev han en duktig pojke .

Nu skall vi ta in hästarna , men det kommer att bli intressant då det är traktorer och saker överallt och vissa av unghästarna inte är helt harmoniska.....hoppas på en skadefri eftermiddag.

Vi hörs snart/Susanne😎
Återvinningen here we come

Idag har det varit fortsättning återvinning, 2 lass kört iväg och människor så jäkulst så det tog sin tid och komma igenom till alla kontainar med alla saker, men nu är dem 2 lassen borta och nu har vi ätit lunch (14.00) och nu ska vi köra några vedlass till Granbergs men dit är det ju bara 300 m.

Julia red Svea idag snäll pålle kan man lugnt säga.

Mindy var med och lämnade gödsellasset i morse och när hon kommer hem så kommer Susanne in skrikande ta hunden vi har måstat ha huvudet utanför bilen då hon har rullat i n¨ågot lite känslig är dem nogny badad Mindy lite sur för tillfället men livet går vidare även för hon.

Nej ut och jobba men bra blir det i slutändan. Undra om vi hinner på Bio ikväll istället då vi inte hann igår. vi får se

Tjing

Vi lever....nästan

Hallo , här är vi igen

Superslitna efter en helt fantastisk vecka med renoveringar som bara flyger fram , städningen av gården bara forsar fram , vinterskoningn har påbörjats och Svea har börjat sin utbildning.

Loyd skall hämtas hem från Kerstin över helgen och skall åka dit på söndag kväll igen , det går framåt men ibland så tar det tvärstopp.

Vi har haft extremt mycket hjälp av Lovis och Moa i veckan de har jobbat som små slavar och har hjälpt oss med massa jobb i veckan , vi skulle aldrig ha kunnat ha fixat detta utan dem.

I helgen skall det fortsätta med städningen av gården och ni som har släpvagnar är jättevälkomna , vill bara påminna att återvinningen har öppet mellan 10 och 14.......

Bettan håller fortfarande på att läka sina sår i tunga och mun som blev efter förra helgens lastningsincidenter och vi hoppas på en frisk mun till nästa vecka.

Vi har som sagt börjat rida Svea och hon var jättesnäll , självklart en tjej med attityd som alla andra Dart Light avkommer , men en duktig lite flicka , vi vinterskodde henne i dag och för att vara första gången hon skoddes så var hon en liten stjärna , ju mera vi tittar på henne ju större blir hon , hon kommer nog att bli en maxad liten tjej när alla muskler sitter på rätt ställe.

Mamma och jag skall fara till stan och handla idag  eftersom vi inte riktigt haft tid att handla de senaste veckorna så bor vi i ett fattighem just nu , när det inte ens finns hårt bröd , då är det dags att handla.

Det är lite minusgrader på nätterna , men på dagarna så har det varit strålande solsken och varit jättefint , vi får hoppas på massa dagar till med detta vädret.

Vi hörs snart/Susanne😎

Renovering igångsatt...

🙃 Då var renoveringen igångsatt av gamla delen av stallet kommer att ta ungefär 8 veckor men blir helt kanon i slutändan. Fick dock slita på rätt rejält fredag-lördag då beslutet togs på torsdagkväll att dem börjar på måndag kl.07.00. Hela gamla delen skulle tömas på allt, slet på med höladan på fredag och på lördag från kl. 08.00 -13.30 tog vi resterande en hel del kan jag säga men lite tacksam hjälp fick vi mitt på dagen av Chri, Åsa, Anna, Peter 😘kan bara tacka er än en gång om ni läser detta, desto fler desto snabbare och roligare blir det. Sen drog vi iväg till hippo på lördag 14.00 och var banbyggare och domare till sista ponnytävlingarna för året alla våra ekipage skötte sig bara bra under helgen. Dock blev det visst nått strul med Bettan och lastning i transport🤨konstigt att ingen ringde oss så kan ju Susanne komma ut och hjälpa till och ännu konstigare var att det var Bettan som är säkerheten själv har i efterhand att det hade strulat i en timme. Hallå telefon......ja det är ju vi som får ta upp problemet och träna lastning alltid lika roligt jobb. Skärpning säger jag bara😠irriternade helt enkelt som säkert alla kan förstå. Även lilla Stjärnan åkte visst hem igår gick lite snabbt så vi hann inte ens med, men vi såg att spiltan var tom så vi förstod att han åkte hem till Rusksele nu när vi fattade vilket hem man snackade om(missförstånd) jaja det löser sig Svea ska ju börja röra på sig imorgon men idag så fick Elin stå på marken på ridskolan eftersom Loyd är hos Kerstin på en utbildningvecka. Blir kanon för honom att få en intensivutbildning i lite av varje, alltid lika skoj att Kerstin vill hjälpa oss med våra ponnier hon har ju rätt mycket rutin men hon brukar tycka våra ponnier är superroliga helst Valles stam men Loyd är skoj också han lite mer stabil på jorden bara. Så idag (måndag) alla upp kl.06.00 även om jag redan är upp sen ett tag då, men idag började jag 07.00 och på med vintertäcken, släppte ut hästarna och iväg till jobbet. Arbetarna skulle ju komma 7 sa dem, men dem kom 09.30, ja Garaget är borta och plåten borttagen från taket så dem jobbar på rätt bra ändå. Susanne snackde med dem och dem börjar 7-8 dem bestämmde 07.30 och håller på så länge solen vill vara uppe. Så 8 veckor bör dem vara klar på då lätt.
2,9 grader och ridskola blir nog och sladda banan ordentligt idag om det skulle frysa till. Har hunnit en sväng till återviningen efter jobbet också det är ju lite smått och gott som ska bort"lite" fel ord. Lovis och Moa praktiserar denna vecka vilken perfekt vecka dem träffade av  alltså.. nu har vi medvind igen känns det som efter helgen som varit så blev det lite motvind vid vissa tillfällen men det var mest en liten lätt bris egentligen så den passerade på ett vinddrag för oss ialla fall. Blomman måste jag ta kort på imorgon han är skimmel, jippi vi registerade ju honom förra fredagen och då blev färgen Brun-gul med stickelhår, nej då byter han helt och hållet till skimmel bork eller något sådant, vi får se nästa veckan vad han vill bli(typ fux kanske)

Nu har lilla måns varit ifrån oss i 1 år, och det är skönt och veta att han bor helt rätt hos familjen Juntti.

Grym vecka gällande vädret, solen har skinet och värmen har kommit åter på slutet av denna vecka helt underbart kan behövas efter allt regn som kommit visst vi vet hösten kommer tillbaka men just nu skiter vi i det och solar i skenet😀. Har varit förkyld och ont i alla leder typ, och varit hemma från jobbet mån-ons. Tyvärr fick då syrran ställa upp och jobba heltid istället kanske inte helt passande då hon gjorde en lervurpa i söndags och slog armbågen rätt rejält men sjukskriva sig eller gå till läkaren det ska det inte talas om😉nej om man inte rättar ut armen så går det bra ????jaja vi är av ett annat virke här i stöcke helt enkelt. Hur som helst hade vi ju Klubbmästerskapet i söndags typ den viktigaste tävlingen på året, tuff tävling och alla kan vinna då vi har ett bra system som har fungerat i typ 30 år, man väljer helt enkelt en av höjderna som man vill ha som KM klass och sedan räknas det ut vem som hade bäst reslutat. Så alltså har Frida på Gullan som hoppade 70 cm mot Charlotta på Mejram som hoppade LC samma chans. Alltid lika skoj och räkna ut vem som vinner i år var det den som var lite förhandstipade nämligen Elvira Lundell på Stjärnan och dem klarade pressen och tog KM 2011 SPF. Sen fick Stjärnan stanna kvar i Stöcke på prov om vi ska ha kvar henne som ridskole ponny/tävlingsponny vi får väl bestämma oss båda efter hippo då Elvira ska tävla The Star där. Bengan håller på att få lite vargtänder och förmodligen håller på att tappa några tänder också, så är det när man blir vuxen, när vi kollade lilla munnen så har han lyckats fin in en liten träflisa ovanför en av framtänderna som jag trodde var en tand som var på väg ut, men veterinären tittade på honom och tryckte till och kände och konstaterade att det där fixar han själv då den är på väg ut. Veterinären var som sagt och nyregistrerade lilla blomman han är ju stor kille nu 4 månader😲 så nu har han blivit chippad och kollad gällande teckan och färg, där kom problemet med färgen????Brungul????skimmel????bork???? han har ju i veckan börja bli skimmel på ryggen och baken men enligt regelboken kan han inte bli skimmel, men vi snackar om Blomman nu och han bestämmer själv vad han vill. Så nu är färgen Brungul/stickelhårig. Vi får se så länge vi lever vad han blir i slutändan. Rakade Bullen i torsdags och skrubbade upp Apan och hon tycket det var så skönt och slippa Blomman den där kvarten som vi bade henne ute i solennedgången med + 19 grader(det är där bilden är i från)

Loyd är kollad veterinär det var OK inga skador, vi kollar alltid våra pållar på hösten så kan man åtgärda om det är något. Nu har vi ju så unga pållar så förhoppningsvis så har dem väl knappast några större skador. Men alla är kontrollerade denna höst och OK på alla. Så nu kör vi på med dem 2 sista tävlingarna för i år..
Tjing

Mona är förkyld och jag har en förstörd höger arm och man kan ju undra hur jag lyckades med detta...

Vi började laga staket efter  KM i söndags som var jättespännande , , det var rafflande omhoppningar , svårslagna tider och ekipage som slogs med allt de hade för att bli Stöcke PF´s klubbmästera , i alla fall så byggde vi staket i knädjup lera och lika djupa traktorspår med lera och vatten överallt , som ni alla vet så har det regnat konstant i 3 veckor😥 efter några timmar med skor som sitter fast i leran , pappa som föll och inte kom upp , nisse och bengt som sprang omkring och lekte med mina crocs så gav vi upp , jag tryckte på mig mina mycket leriga och blöta skor och gick mot utgången för att stänga denna , innan jag kunde göra någonting så flög jag , rätt ner i traktorspåret och landnade på min högerarm , där jag redan har nervskador och stora problem , jag låg ner i lervattnet i säkert 10 minuter innan handleden hade slutat göra så fruktansvärt ont så jag kunde röra på mig igen , in och duscha och ta bort all lera som var överallt , jag såg ut som en skämttidning , men självklart så har jag inte varit till läkeren , för den kan ju inte vara av om jag kan använda den nära kroppen , så länge jag inte sträcker ut den så överlever jag , Mona har jätteont i kroppen efter ha jobbat med förkylning i flera veckor och det är flera kotter i ryggen som sitter fel och bara jäklas hela tiden.

Men annars så är livet jättebra

MVH Susanne😎

😎 visst är man lätt att få glad, solen skiner ut nu, det är helg okey man är förkyld och ryggen är som en planka men solen skiner. Elin har sovit över i natt och vi var och åt på Rhodos igår kväll eftersom vi hämtade pokalen till KM från Challe har nog inte sett Elin äta så fort och mycket på väldigt länge gör dock inget ät bruden ät säger jag bara och så har hon ju kollat vikten och den har gått upp och lite glad hon blev för det då😀det är inte lätt och gå upp i vikt heller, vi andra kan ju motionera bort vårat om vi tar oss tid och ork ialla fall. Sen blev det film och biopopcorn och godis med några busande (Mindy och Elin) i luftmadrassen och sovsäcken, men dem sov som stockar vid 10 tiden även vi gjorde det kan jag lova.
Vi fick ju byta bil när våran nya skulle få dragkrok så vi hämtade en lånebil på torsdagkväll(Merca) som vi inte kunde starta och sedan fick vi inte ut handbromsen, bilen stannade vid rödljuset och startade när man trycket på gasen lite chockartat kan man lova, då ser vi att vi kör ju ECO driv bil kan man inte säga det, jag igår så han vi ju hämta våran bil ialla fall så nu kan vi dra finkan igen känns bra, nu ska Susanne och Elin på hippo och kolla på hästtävlingar vi här hemma ska mocka stall och städa.

Km startlistorna är ute på föreningens hemsida och det är ett öppet startfält i år ska bli skoj och se slutresultatet imorgon.
Ska sätta upp älgstaketpinnar igen i överbron hagen då dem som ska sälja marken inte ska sälja förren till våren om inte alls det vet dem inte, så vi gör 2 stora hagar på andra sidan tills vintern har varit så det blir i eftermiddag. Annars är det väl inte så mycket 🙂

En hyggligt hård dag på jobbet skall nu avslutas med lite ridskola , alla de små hästarna var riktigt heta när de skulle tas in från hagarna och det var bara att hålla i för att få dem att gå fot , Elin och Frida hjälpte mig med höa hagar och plocka fram regntäcken till i morgon.

Både Mona och jag är fortfarande förkylda och känner oss slitna och mörbultade.

Tack och lov så fungerar kroppen med choklad

Loyd skall göra årets hälsoundersökning på torsdag och Blomman skall göra sin på fredag , jag hoppas att allt är bra så jag kan skicka in Doris och göra sin nästa vecka.

Nu skall det jobbas

MVH

Susanne😎

Äntligen kan vi säga att vi är BÄST🤩 nä skämt och sido så var vi i Lycksele på fredag och lördag och tävlade och där så segrade klubben i DIV II , både omgången och Totalsegern , det blev jättespännande i omhoppningen , emn brudarna red felfritt och plockade hem segern.

I de andra klasserna så fick alla ekipagen med sig en rosett hem till stallet och de flesta ritterna såg jättebra ut.

Vi hade en mycket trevlig middag på fredag kväll och vi hoppas på något liknande nästa bortatävling som vi skall åka till.

I dag så har vi försökt fixa förkylningen som inte är rolig och så har vi haft hoppträning och varit på MediaMarkt och handlat en dammsugare , hoppträningen  var jätterolig  med massa unghästar som hoppade och Bengt var ute och hoppade för första gången på 1 månad , han är så duktig

Nu så skall stallet göras och hästarna skall tas in

Ha det bra

MVH Susanne😎

😀 Till slut så har vi bestämt oss för en bil tog ett tag men vi hittade inte den rätta förren idag. Så det blev en Nissan -07 som gått 2000 mil, bara där blev det bra då vi kör en hel del på år. Exlusiv var det också så vi har glastak och speciall på bilen mot stenskott. Ja det sista fick vi liksom in då vi köpte bilen det är ju knappast något vi behöver men sitter det redan där och ingår så gör det inte oss något. Så imorgon blir det att hämta underverket och sedan får vi tid för dragkroksinsättning och lite finjusteringa under veckan. Men vi har en bil till Lycksele just nu har vi hyrt en liten Renault tills imorgon lilla blå som vi kallar den går som inget annat kanon sommarbil om man nu inte hade hästar då. Vi får dra 1470 på den nya bilen ialla fall, det var där problemet var och hitta en ny bil för bilar finns det så det räcker men vi ska ju få dra våran finka också men nu är det klart för avfärd utan problem.

Har regnat en del helst i morse hästarn ut i sina morgonrockar av regntyp så dem har klart sig bra, men imorgon ska dem stå inne då vädret inte tillåter utevistels för små ponnier, dem överlever nog, dem flesta står ju ändå i box, och dem får gå ut en sväng när vi kommer hem med den nya bilen och vi ska mocka om stallet. Så det löser sig.

Annars är väl allt under kontroll, jo just ja började kl. 07.00 imorse men vaknade 05.20 så jag åkte och jobbade kl. 06.00 istället då vi ändå skulle åka tidigar från jobbet idag, men imorgon blir det sovmorgon helt klart.

Ha det

Det gick ju hur lätt som helst och sälja Landrovern tog ett dygn sen var den såld, och vi städade den som attan igår då typ 10 st ringde på eftermiddagen så nu är det ren och snygg och ingen får köra den😥så någon sista tur blir det inte, men såld är den till sundsvall i alla fall.

Nu är det ett litet problem att vi är kort en bil så jag ska ju till jobbet på måndagmorgon, får nog ta cykeln, nej vi letar och letar förtvivlat efter en passande bil, men nu har vi ju lite krav också, så det är inte så jäkla lätt faktiskt, finns hur många bilar som helst om man vill ha varit på ALLA försäljningsställen i Umeå och även kollat i hela landet, men men inget som passa just nu eller i måndags så skulle vi ju köpa en bil, men for hem och på tisdag så skulle vi provköra tänkte vi SÅLD med stora bokstäver...🤨snopet och hitta något liknande är inga problem men 🤔🤔ja vi har en till bil på gång men det är inte förren på måndag som det blir klart i sånna fall. Vi får se då helt enkelt.

Hur som helst så har vi ju 2 nya tävlingsryttare i stallet och dem är så laddade och har viljan så underbart och se. Vi hade en provridning mitt på dagen idag också och vi har hon på reservlistan när tävlingssäsongen tar slut och lite fler ändringar på pållarna och det är typ 1 månad till dessa endast.

Blomman måste jag visa ett kort på någon dag, så kan vi ha en tävlinga GISSA FÄRG? vi blir inte kloka på vad han har för plan direkt.

Boris ska ni också få se vad han har blivit en riktigt häst och tack gode gud 1 årig hingst och hur snäll som helst, inget gnägg, bitande, stegrande utan bara lite försiktigt när han ska gå förbi nya saker, men så snäll han är. Han har ju tyvärr inte världens snällaste pappa som är hästelak och dem flesta avkommerna blir lite så också, vi hoppad att mamma >Doris har gett allt bra till Boris, och så ser det ut just nu ialla fall.

Jessica var och red idag för första gången på 2 veckor efter hon gjorde ett svandyk och fick en spricka i foten, Ont fortfarande men hon red Bengt som inte heller har gjort något sen 2,5 vecka tillbaka och han är ju för jäkla snäll man bara hoppar upp och rider iväg,(3 år) och just inriden och han kommer ihåg allt också. Kerstina Martinsson ska skutta lite på Bengan och Doris och hjälpa till lite med unghästarna(hon tycker det är så roligt och rida ponny) såklart hon gör det och hon sitter inte kanske på dem sämsta heller Bengan=helbror till Van Diesel MSV B som ungponny. och Doris=90%helsyster till Valentin bello Sun SM-silver hoppning.

Märta går det bra för hos sina nya ägare, alltid roligt och få ett mail där det står: Tack för att vi fick köpa Märta av er, helt underbar och Jennifer bara ler när hon sitter på.
Så klart stämmer det, dem passar som handen i handsken.

Tjing

Smidigt gick det att hitta tävlingsryttare denna gång, skönt då det var svårt att hitta i vintras in kylan och det kan man nästan förstå, klart dem som blir drabbade är motionsryttarna som har kämpat på hela året, men ibland är livet lite hårt tyvärr. Men vi har löst allt så bra det har gått, alla rider kvar ingen har fått sluta.

Regn och blåst kan man väl säga att det har varit idag, men med ett stalltäcke och regntäcke så klarade sig pållarna riktigt bra ute.

Dags för dressyrlektion alldeles strax, tittar utmen man är ju inte gjord av socker och tjejerna ger sig knappast i första taget så lektion det blir😀

Har ändrat lite arbetstider, si och så om det, det som är är väl att man ska städa upp efter andra, men det var idag, imorgon så är det ju klart då vi städade utav helv...idag.

Som sagt inget Älvsbyn i helgen, men helgen efter är det Lycksele och då bor vi borta fre-lör då vi orkar inte åka tidigt på lördagmorgon vi är helt enkelt lata.

Tjing

Då börjar det rinna in provridningar för tävlingsryttare eftersom, känns skoj att få nya ryttare och fylla på i stallet bland dem andra ryttarna i stallet alltid skoj med lite nytt.

Helt underbart att det är helg, har slitit på rätt så hårt de sista veckorna så ikväll blir det bio och mat och sedan typ sängen. Imorgon blir det provridning och tror det blir middag med Yvonne som har fyllt år (Grattis) och på söndag blir det en träff med järngänget på kvällen med middag på Göteborg och sedan bio är det tänkt, så det där med ta det lugnt kan man ta med en nypa salt men för våran del så är det en lugn helg.

Nu drar vi till stan....tjingling 

Nu skall jag se om alla mina hjärnceller hänger med i dag , i går när jag skulle uppdater så jäklades allt , inget som jag skrev kom upp.....

I dag så har vi jobbat och städat på jobbet  , vi har ju kvällsöppet på resturangen och det ser ut som ett ....... när man kommer nästa dag för extrapersonalen är helt jäkla.........

Vi har haft jättemycket problem  med just extrapersonal , de som är duktiga slutar och de som suger stenhårt blir kvar , man blir helt vannsing ibland på deras jäkla attityd , hur svårt kan det vara att vara allert och posetiv när man kommer till jobbet.

Mamma och jag pratade om att fara och plocka svamp idag och det tog säkert 10 sekunder tills vi kom rätta igen , ingen av oss tänker stå i skogen med mygg och jävelskap och plocka svamp , vad i hela friden tänkte vi på???

Gullan som ni vet är ju en riktigt hårding på tävlingsbanorna och hemma kan ju vara lite bestämmd ibland , hon skrittar runt med en nybörjare i hagen , det är Annicas dotter och det är andra gången som hon rider , gullan ser ut som värsta kossan som bara lunkar fram😉😉

I helgen när vi tävlade i vännäs så hoppade vi lag , Div II och vi hoppade omhoppning mot Vindeln och förlorade med en felfri omhoppningen och vi var 3 sekunder efter det andra laget , inte lite bittert.......

Vi kommer inte att åka till Älvsbyn då 2 st ryttare inte kunde åka , 1 ryttare går på kryckor och en ponny har inte börjat galoppera ännu efter igångsättning , vi får satsa på lycksele i stället om 3 veckor.

Nu så hoppas jag att allt fungerar när jag trycker på spara knappen

MVH Susanne😎Jag har skrivit 2 st långa uppdateringar och sen trycker jag på logga ut , jag vet inte vad det är för fel på mig

men nu får ni ingen uppdatering

MVH Susanne😎

Vi har fortsatt att hamra på staketena i dag  och vi har rättat och fixat och det börjar se riktigt bra ut nu.

Vi har jättemycket kvar att göra , men sakta sakta börjar det synas att vi har gjort någonting

Mona har lyft jättetunga saker på jobbet och hela ryggen är stum och smärtfylld , vi kan bara hoppas på en snabb och lugn vecka så hon hinner återhämta sig lite grann.

Jag har haft ett bra samtal med Sandra och hann lyfta en stor börda från mina axlar och efter de senast dagarna så behövde jag lite uppmuntran

Hästarna har flyttat in i sina nya hagar och till och med Bullen har börjat lugna ner sig och han åt upp en gren från en björk idag så allt börjar lugna ner sig.

Vi jagar fortfarnade mera tävlingsryttare , inga flera motionsryttare just nu ,, vi kommer säkert att söka såna om några månader , men just nu söker vi bara TÄVLINGSRYTTARE.

I helgen är det tävlingar i Vännäs och där skall även en DIV II omgång avridas , det blir unghästarna  från vårat stall som åker , men flera rutinerad ekipage från föreningen kommer att försvara de rosa färgerna i helgen

Vi ses snart

MVH Susanne😎

🙃 Vi har jobbat hur mycket som helst i helgen med hagarna och nu är vi typ klara, nu ska det bara köras bort massa skräp(bräder) mesta dels men det tar vi på tisdag för imorgon börjar ridskolan på riktigt. I alla fall så blev hagarna kanon okey Bullen håller på att dö då han ser massa kor från sin hage så han är överallt den stora starka karlnhelt crazy blev han men hagen blev kanon så den kan han inte klaga på.
Bengan och Nisse har nu hela bak hagen för sig, alla stolpar och bräder är borta sen det är en ändå stor hage över bäcken nu man kan väl säga att dem är rätt nöjda, Boxhagen går nu bakom stallet och är framflyttad mot ridbanan ca. 2 meter blev hur stor som helst. Slitna men nöjda är vi i alla fall, han inte med någon Vännäs tävling men dem har skött sig kanon storhästarna har vi sett på resultaten.

GRATTIS till våran gamla stallryttare Sandra Jonasdotter som blev 4:a i SM på häst idag. Hon tog ju en silvermedalj med våran hingst Valle för några år sedan så nästa år fixar hon en minst en sån medalj.

Var och åt en snabb middag med Chri igår med kinamat gått var det och snack blev det, och vi har bestämmt att vi vill åka till skottland nästa år som våran årliga utflykt alltså ingen sol och kryssning men det kan ju bli fler resor under 2012. Men skottland känns lite roligt bo på ett riktigt slott se lockness odjuret och hedarna sen kan man ju åka vidare om man vill efter några dagar till något annat ställe men det får vi planerar vidare senare, hur som helst ville till med morsan följa med hon har alltid vilja fara dit och får hon bara kolla på sina knän ska hon såklart följa med.

Vi börjar sätt upp lappar nu till att få in tävlingsryttare på ponnieran under hösten, ska bli skoj och se vad som ringer.
Tjing

Ja ibland går tiden för fort så man glömmer bort sig, vi har bokat en typ "morden i midsummer" fast som teater med middag för typ ja det måste ha varit precis vid skolavslutningarna och vi tycket det var en bra tid kvar tills vi skulle dit typ den 18 augusti kl. 19.00 nu är det den 18 augustin kl. 20.15 och vi sitter i köket och plötsligt slår det mig visst var det något den 18:e på hösten som vi skulle göra😲men var inte det i september kollar på biljettern och nog fan är det idag, japp då är det bara och gå och lägg sig🤨. Fast livet går nog vidare än då på något sätt men lite jäkligt känns det ändå när man kommer på sig så där.  Hur som helst så har Mindy haft lite ont i ett öra och fick medicin men då fick hon en reaktion på det och nu är medicinen borttagen så nu får hon nollställa sig och så hoppas vi att hon fixar sin sjukdom helt naturligt istället. Nu är det typ tävlingar varannan helg helt plötsligt så här på sen sommaren och i sen tar det SLUT helt plötsligt har v arit en lite konstigt tävlignstermin men det har nog lite med att vi inte har varit så mycket på större tävlingar då vi har mycket ungponnier under våren så där blev det typ en tävling i månaden, men nu rackarns kommer alla tävlingar på en gång, ja det gör inget vi är redo för dem så BRING IT ON.

😎 Solen skiner igen och varmt är det på dagen och eftermiddagen, dock på morgonen är det typ +4 grader nu för tiden, får nog skrapa ruterna någon dag framöver, har vinterjacka till jobbet ialla fall känns bra😮
Jobbade med en extrapersonal idag själv då Syrran inte jobbar fredagar och Anna har dragit till Mallis med Elin, ja tänk då inte på mig brudar inte, det är ett hel..vete och ha ny personal även om man sätter dem på vissa platser och dem är duktiga så får man ju springa runt och bära hela dagen, så min axel var inte helt okey när jag kom hem men efter 2 timmar på SURF i solstol så är det mycket bättre, skönt för när den axeln börjar krångla så är det som en kniv slippas på skeletet.

Japp mot SURF fredag ungponnier hela vägen var med hoppar LD alla skötter sig, och så hoppar vi LC då får Jessica och Bettan lite eller rättare sagt ett stort missförstånd och Jessica hoppar och Bettan hoppar sedan på Jessica typ, så det blev en ambulansfärd, gick okey ändå men mörbultad är hon nog. Så jag och Frida lastade in C-ponnierna och drog hem dem, ganska skönt och bo nära en tävling vi hann tillbaka när C-ponnierna hade prisutdelning i samma klass, eller så kör jag som en galning🤨nej de stämmer inte heller, vi bor nära tar väl 7 minuter hem. Lovis har fått lite nya order eller rättare sagt tuffare information och det gick riktigt bra blir nog ännu bättre imorgon nu när dem fattar vad dem menare till varandra. Upp 06.00 imorse och gav mat till pållarna och skulle sova till 10.00 sedan, men Mindy ville gå ut så nu sitter jag här ändå, jag går väl ut och gör stallet och sedan drar jag till SURF då jag ska vara stildomare i 3:e klassen. Hörde att Bengan hade varit jätte duktigt igår och hoppat(?) flera hinder efter varandra okey 1:a hindret är inte riktigt hans grej men sen fortsätter han som han inte har gjort annat och samma visa varje gång, men så jäkla lätt lärd precis som sin bror Diesel och by the way så har han fått helt och hållet egen utrustning nu för han kan ha Diesel sadel så nu komme en skylt upp med Bengt så alla hittar hans utrustning, rackarns vad fort det går ibland och jag menare han sliter ju knappast ihjäl sig med inridning typ 1 gång i veckan rids han kanske.
Tjing ha det

Ibland är det riktigt skönt att bara jobba 4 dagar i veckan  ,när torsdagen kommer så är veckan slut , men i morgon så är det tävling på SURF och Loyd, Bettan och Doris skall åka och tävla , på lördag skall Nisse fara och på söndag skall Gullan hoppa LA , det är flera år sedan hon gjorde det , men hon ser ut att ha vilat sig i bra form de senaste åren och är nog redo för lite fight.

Ida och Nora har varit och ridit på banan lite och Nora provade sin nya ponny Maggan och det gick bara bra och hon kommer nog få jätteroligt med denna ponnyn.

Elin har varit med Mona och mig på Nolia idag och vi handlat lite saker och tittat på hästsläp och en JÄTTEPOOL , men den var typ större än gräsmattan så den kanske inte riktigt rymms.

Ja nu så är det dags för lite TV och bara slappa

MVH Susanne😎

I morse när jag skulle släppa ut hästarna så började jag som vanligt med Bengt och ni som känner Bengt ni vet att han inte går i vatten eller lera eller någonting som kan smutsa ner hans fötter , det var 10 cm lera vid ingången till hagen och Bengt tittade ner med stora ögon och sen sa han: Titta på mig , jag är en stor kille och skrittade rakt ut i lera och brydde sig inte alls , ÄNTLIGEN så behövde jag inte bråka med honom , vi kan vi bara hoppas på att han skrittar på lika bra i morgon

Dag 2 på jobbet har gått jättebra och inga större skador har inträffat.

I dag så har vi vuxenridning och det brukar vara en trevlig stund.

VI ses snart

MVH Susanne😎

Märta har skaffat en ny bästa kompis... man kunde tro att det skulle vara hennes helsyster eller kanske en trevlig liten shettis , men nej inte Märta

Märta har skaffat sig en lite get som bästa kompis , ja så länge hon är lycklig så är vi nöjda.😉

Vi har varit på väg till återvinningen med massa saker idag och det gick jättebra att bli av med allt , nu skall det åka lite möbler och lite mera kläder och massvis med BÖCKER skall doneras till returmarknaden.

Vi hade hoppträningen i går och hoppade studs , six bars och releterade linjer med oxrar och alla ekipagen gick riktigt bra , självklart vissa fick jobba mer än andra , men samtidigt så såg man framsteg ju längre lektionen gick och det är det som är viktigt.

Jag har lagt upp en liten mera styrebetonad hoppträning just nu , men hoppa banor det kan dom , kontroll är aldrig fel att träna på.

Det har regnat jättemycket idag och alla ponnierna fick sätta på sig regntäcken för första gången denna sommaren , Boris som inte har haft så mycket täcken på sig förut var jätteduktig och stog still medans alla snören skulle dras åt.

Nu så skall de små odjuren tas in och sen blir det middag

MVH Susanne😎Säck efter säck bärs ut från huset , men det syns inte någonstans , hur mycket kläder och skräp kan det finnas i ett hus , tack och lov för återvinningen , vi jobbar på med övervåningen just nu , garderober töms och saker som har bara låtits vara pga att det kan vara bra att ha någon gång kastas ut huller och buller.

Vi har varit och hämtat hö idag och Elin har fått börja skritta Bullen idag , det gick jättebra och BUllen uppförde sig bra.

Valle har tävlat i DIV II och blev även placerad i en LC

Gullan pröver sin nya kyllera idag , mona har köpt den från våran specialleverantör av annorlunda saker och vi får se om den fungerar.

Nu fortsätter städningen

MVH Susanne😎

Så var en järngängets träff avklarade än en gång utan skador, det är hårda brudar som är på stan på torsdag kvällar, vi åt på Sjöbris båten buffe helt okey, men finns bättre för den summan, men vi kollar ju igenom alla restuaranger nu så att ni andra inte behöver prova i onödan, nästa träffa blir det på "Göteborg" är det bestämmt, efter maten gick vi på våran nya efterrätts punkt "Viktoria" och snackade om allt och inget, vi=Mona, Susanne, Marie, Monica, Emelie, Åsa, Chri, Anna så det var inte vilka som helst som löste världsproblemen ska ni veta, Mona W ringde och kontrollerade att vi hade skött oss och hon var inte alls avundsjuk eller så, hon har så roligt där i ridhuset med sin spikpistol, men samtidigt är jag faktiskt jäkligt impade av det dem gör där i Strand, man får helt enkelt ge dem en klapp på axeln och ett glatt ord ibland så tappra dem är i ur och skur.🙂dem är faktiskt lite galnare ¨än vad vi i Stöcke är ibland, men bara lite.

🙂 Bullen var in en sväng till ATG i morse för att kolla sitt lilla ben, och som vi förstod så var han frisk såg man typ efter 3 dagar att benet blev smalt och man ser direkt på honom när han gillar läget och mår bra, efter ett försök att longerar honom i trav(😲som inte han ville) utan det var rodeo och han hade så skoj, men nog travade han väl 5 varv innan han fick spunk men det räckte då han inte visade något på rakt spår heller han får dock ta lite skritt nu i en vecka för säkerhets skull, långskritt blir bra i veckan, nästa vecka och 2 veckor framåt så åker Elin utomlands den lilla skurken, men det löser sig ändå. Gullan fick anmäla sig till en klass till SURF då vi troligtvis kommer att behöva henne i DIV 1 laget och tar ju en för laget tanten. Det var väl 2 år sedan hon hoppade en LA men hon kan sin sak så jag är då knappast orolig för det.

På måndag börjar vi jobb 😲 ja det ska väl gå det också hörde det skulle vara dåligt väder  nästa vecka så då är det väl okey. Har anmält till Älvsbyn vi hoppar lördag och söndag, söndag endast första klassen så kommer vi hem i god tid. Lilla Blomman är lite förkyld, men han kan snyta sig i en handduk och ändå leka med den sedan han är en riktig karl😉.

Regn och kallt hela dagen, har haft jacka på mig för första gången på hela sommaren endast +14 grader ut, gud vad bortskämd man blir, förra fredagen var det typ +30 klart det var lite varmt då kanske. Man är aldrig nöjd🤨helt enkelt. VI har ialla fall värmefläkten på i huset, blir rätt rått annars den är rätt bra faktiskt.

Städat lite mer på vinden, eller plockat ni vet där som är bra och ha i en svart sopsäck kan bli en hel del när man väl har börjat med det.

Tjing

😥 2 dagar kvar på semestern vid har ju inte ens hunnit börja den i år, tävlingar, träningar städning, iväg körning av skräp, visst har vi väl haft någon dag som kan kallas semester men inte många, men mycket har vi fått gjort i sommar ialla fall kan man lugnt säga.

Vi har fått en fölunge vid namn blomman han är 2 månader nu, och idag när vi kom hem med bilen så kom han så glatt springande mot oss, ungefär som här är jag och på något sätt har jag ramlat ut från hagen, snäll som han är fångar man honom och in till mamma hon for.

Bengan är så gott som inriden vi har väl ridit honom ett 15 tal gånger men han kan halt, skritt(japp nu kan han även det) trav och galopp och han kan ta galoppfattningen, lätt lärd, han har hunnit skutta över en bom och ett litet räcke ingen stjärna men han gjorde det ialla fall.

Doris har hunnit debuterar LB i sommar. Och Nisse har debuterat LA. GamGullan har varit ute på en del tävlingar och som vanligt gjort sitt jobb till och med en tur till Boden fick hon följa med till och 2 segrar och en 2:a plats efter den där Krux😀. Tur gammponnierna vissar vars skåpet ska stå.

Vi har just sålt Märta till en ny tävlingsryttare som kommer att ha superskoj med varandra.

Bullen råkade vricka sig för 2 veckor sedan ska in på fredag och kolla läget, han ser rätt så frisk ut då ögonen håller på att ploppa ut och det brukar var ett gott tecken men vi får se imorgon vad läget säger, han ska då inte till SURF ialla fall så mycket vet vi.

Har varit på återvinningen under hela sommaren med allt möjligt, man har en del efter 40 år kan jag säga, men det blir kanon.

Ikväll ska vi ut med järngänget igen 3:e gången för denna sommar, idag blir det sjöbris kl. 18.30. trevligt.

Vi har köpt nya utemöbler eller bättre begagnade av Morbror Åke, dem är som nya, han skulle byta ut för dem var för stora och vi skulle ha köpt nya före ett år sedan men har aldrig blivit av. Men nu står dem i Stöcke ialla fall och det blev kanon. Vi fyllde hela altanen med folk igår på träningen och det rymms många fler nu kan jag lova.

Lita kotknackare och stel i nackar och rygg är priset, men och man samarbetare när vi inte är helt friska i ryggar och axlar så går det rätt okey, man kan ju chilla sedan ett tag när man har semester.

Japp nu ska vi chilla lite till innan vi sätter igång med något viktigt😎

Vi har fått upp våra nya altanmöbler och det blev jättefint  , Märta har åkt till sina nya ägare och går och äter gräs ute på betet och mår bara bra😎 ,vi söker nya tävlingsryttare att fylla ut i stallet med , vi söker flera ponnier , tyvärr är det sista veckan som vi har semester och jag har mera ont i axeln nu än jag har haft på länge.......

Ja som vanligt i stöcke så har vi alltid något att göra

I morgon så är det middag på Sjöris och ni som har missat detta kom ihåg att anmäla er på FB , så jag kan boka bord.

Vi hade hoppats att hinna iväg till IKEA innan denna vecka är över , vi får se hur det blir med det.

Vi skall till ATG på frdag och kolla Bullen.

Det kommer säkert något mera innan allt är klart.

GRATTIS VICKAN OCH PILLAN TILL ERA FÖDELSEDAGAR

Ha det bra

MVH Susanne😎

Doris träffade kotknackaren idag efter hennes lilla vurpa på framhoppningen i helgen , hon och Jessica flög omkull efter oxern och gjorde illa sig bägge två , de blev ordinerade kotknackare av läkare och vetrinären och Doris träffade "smör" i dag på morgonen , Doris är ju inte den mest harmoniska ponnyn som finns ibland och när smör skulle stoppa in akuputurnålarna i henne då blev lilla mördarDoris arg och hela hennes humör kom fram , det blev inga större skador på Doris eller Smör , men Mona blev biten i armen🤩🤩🤩 när nålarna skulle tas ut.

Tävlingarna i helgen gick jättebra för våra små ponnier , Nisse och Doris hoppade som de små gudarna de är och Doris debuterade ochså LB med en felfri ritt , sen att hon stöp på framhoppningen var en riktig unghäst miss när hon klev iväg ett galoppsprån för tidigt och tog med sig bommarna i landningen.

Loyd var med och såg riktigt fin ut i LC , sen behövs det konditionsarbete och en massa markarbete innan han är redo för nästa steg i klasserna.

Det är mätning på ATG i dag och sen skall vi åka och hämta våra nya verandamöbler som vi har köpt från våran morbror Åke.

Vi hoppas att orka städa garderober i dag och skänka iväg massa kläder som inte används.

Märta åkte till sina nya ägare i dag , vi borstade och piffade , men lerpölen som hon låg och rullade i när vi släppte ut henne i hagen i morse var jättelerig

Vi hörs senare

MVH Susanne😎

Denna sommaren går till historien , det är varmt , solsken och det regnar bara på nätterna , ja det har varit helt underbart.

I helgen så är det tävlingar i Vindeln och tyvärr skall vi bara åka dit med 3 st ponnier , Doris , Nisse och Loyd , resten står hemma skadade , utan ryttare eller sålda....

Vi har ju som sagt sålt Märta till Familjen Damberg från Östergötland , deras dotter Jennifer var och provred förra veckan och de passade tillsammans som handen i handsken  , det känns ju självklart hårt att sälja lilla Märta , men får man ett bra bud och ryttaren passar perfekt till ponnyn så är det inte ett så svårt val.

Vi har tappat 5 st MSV ponnier på ett år och det känns självklart på tävlingsbanorna , men tack och lov så har vi ett helt gäng ungponnier som kommer bakifrån och de skall bara hitta passande tävlingsryttare nu när de blir 6 år och Jessica släpper dem till att gå över till Bengt som är 3 år...Bengt hoppad ett litet hinder i dag , typ 40 cm och det var vingligt och svårsvängt , men han gjorde det med glädje och vi kan inte vänta på att han får börja komma ut på tävlingsbanorna när han blir 4 år.

Nu skall det duschas och tvättas kläder och sen skall vi bara packa bilen inför morgondagen .....

VI ses i morgon

MVH Susanne😎

Jäklar i mig , vad varmt det är och det finns massa brems ochså🤨 det är kanske inte riktigt lika bra , men vädret är gudomligt.

Jessica och Doris har hopptränat på morgonen och jäklar i mig vad Doris hoppade , vi hoppade flera hinder på 100 - 110 cm och det var inga problem , hon bara flög över utan några problem , det var jätteroligt att se

Vi skall  och köpa nya däck idag till finkan och den skall in på smörjning av bromsarna på måndag.

I helgen skall vi och tävla i Vindeln och Mona skall vara Domare och jag banbyggare.

Vi får hoppas på bra väder , men inte riktigt lika bra som förra gången när det var 35 plusgrader och helt vindstilla.

VI hörs snart

MVH Susanne😎

Atg hear we come , Lilla Bullen trände för Daniel Svensson i helgen och lördagen gick jättebra , lite styrfel , men bra banhoppning , på söndagen fortsatte träningen och Bullen hoppade vidare , men plötsligt så kom han genom en vänstersväng och galopperade  bara på 3 ben , han ville inte sätta ner foten på en lång stund och var ordentligt halt i både skritt och trav , Bullen  flyttade snabbt in i vattenspiltan där han kyldes ner länge av doktor Peter , nu har han stått inne hela dagen och skall åka till veterinären och vi hoppas på en lätt skada , max en nervsmäll , allt för att han inte skall behöva vara borta hela året.

Ja vi får hoppas på det bästa

Ha det bra

MVH Susanne😎

😀 Så var Danielträning avklarad för denna gång, vi valde att träna i ridhus rätt så många som var lite kritiska mot detta men vi tog vårat beslut och även om det var +34 mitt på dan så när första gruppen hade tränat så kom ovädret och vi snackar inte ett litet och de höll i sig till 22.30 när vi kom hem till Stöcke sen var det uppehåll hela natten och vi valde och ha träningen på hippo även då eftersom Vädret ej såg helt okey ut på väderprognosen och när första gruppen körde igång så började det åska igen men vem bryr sig vi var ju under tak😎. Träningen gick bra, okey Bullen skadade sig sista rundan då han inte gick på ett bakben såg ej bra ut, men syster Mona och Susanne och läkare Peter kylde och la stödbandage mer kan vi inte göra blir veterinär imorgon. Han blir ialla fall borta från Vindeln och Surf så mycket vet vi hoppas det inte är något långvarigt, men det är klart vi räknade ut att våran familj(mona, Susanne, Kickie, Lelle) har tillsammans 216 år erfarenhet inom hästsporten så man vet en hel del, och man blir aldrig fulllärd heller, känna alltid roligt när nytt som gammalt folk kommer och pratat och man frågar om råd och hjälp mellan varandra man har ju lite rutin men som sagt man blir aldrig bättre än man gör sig har man lärt sig genom åren.

Vi hann med Axel´s dop i lördags innan träningen också, snabba rycka han var så snäll okey han bet lite på prästen men inga bevis finns😉.

Ha det

Det är jättefint väder ute idag , solen skiner och det är en lätt bris som håller ohyran borta....just nu

Jag har sjungit lite på morgonkvisten då Jessica har varit och ridit innan jobbet och fylller ju år idag GRATTIS JESSICA

Annars så kommer jag nog att rita banor till Vindeln nästa helg , det är kombinerat ponny och häst och det var massa banor som skulle ritas , pust och stön.....

Apan och Blomman har bytt hage idag med Bullen och Blomman springer runt och bara busar hela tiden

I eftermiddag skall vi åka till mammas bror Åke och gratta honom på sin födelsdag

Nu skall jag börja arbeta

MVH Susanne😎

Nu har den trevliga familjen från Östergötland åkt hem efter en trevlig vecka med provridningar , alla ponnierna  har uppfört sig väl och vi får se vad som händer.

Vi hoppas på regnuppehåll i helgen då det är Daniel Svensson träning , nästan varje gång Daniel är uppe hos oss så regnar det , vi har bokat upp Hippoologum ifall det kommer att regnar jättemycket , då rider vi inomhus.

Vi väntar fortfarande på semestern skall börja , men nästa vecka kanske det lugnar ner sig

Jag har nog aldrig pratat i telefonen så mycket som jag har gjort denna vecka , men jag har aldrig fått veta så mycket skvaller , eller som det heter världsnyheter.

Nu skall det grillas och bara slappas

Ha det bra/Susanne😎
Onsdag verkar inte bli lugnare och semestern kommer kanske till helgen
men då är det ju Daniel Svensson träning och vi hoppas bara att det inte skall regna som det är sagt på vädret.

Lastbilen flyttar hemifrån i dag och vi skall åka in till stan och lämna in finkan på rundsmörjning , jag måste ringa Emelie och prata allvar med henne🤩 och sen kanske vi hinner göra något trevligt efter träningen i kväll.

Provridningarna har som sagt gått jättebra och vi får se om de kommer och testar en gång till innan de åker hem igen.

Vi hörs senare

MVH Susanne😎

Var till Boden och tävlade 16-17 juli Susanne var även banbyggare under helgen, Pållarna som följde med var Doris, Nisse, Bullen och Gullan och dem skötte sig exemplariskt alla runder felfritt och Nisse debuterade LA och Gullan vann båda sina LB och 2:a i LC. 100% utdelninga kan man säga vi stog uppstallade på tävlingsplatsen och dem hade en egen länga så lugnt och skönt runt dem, Alla våra hästar var så coola för dem gick och la sig och vila lite då och då under dagarna känns skönt när 5 åringarna känner sig lugna och stabila och tar sig en johnblund tur.

Bodde på vandrarhem kanske inte dem roligaste sängarna men sömn fick man någorlunda ändå dock fick jag på lördagnatt myggbett på underbenen och inte små heller, alltså dem myggerna måste ha varit draculavarning på.

Har just i nuläget lite provridning och det går kanon och rida och hoppa på banan, okey den är ju knappast hård ialla fall.

Vi undrar bara när semesterna ska komma😲imorgon onsdag kanske??????

Och så fyllde man ju år i söndags också, glömde typ bort det då jag och Jezzi var och fodrarde kl. 06.00 varje morgon så man var lite mör. men men man har ju valt själv sitt liv vad jag vet, ingen annan kan man skylla på direkt, rätt okey liv tycker jag det har blivit.

Nej nu ut och bada hästar, solen skiner och det blåser. SKÖNT

Man förstår aldrig hur mycket spik det är i ett staket tills det skall tas ner och sättas upp igen , det är spik överallt , man blir alldeles konstig och man säger konstiga saker och hotar plankan med hammaren , ja det är ingen höjdare.

Vi måste fara och köpa mera plank i morgon då vi har för lite , men det kommer att bli bra , ridbanan är klar , nu så vattnas den och sladdas den så den blir jättefin tills nästa vecka.


Vi skall till Boden i morgon där jag skall vara banbyggare och vi tar med oss 4 ponnier och hoppar lite klasser när vi likså åker.


Valle segrade i tävlingen i går , det var en stilhoppning och sen blev han 2 i en LC , en jätteduktig liten ponny som sköter sig jättebra , om allting fungerar så skall han åka på New Forest SM  i Vetlanda om 14 dagar😎

Mona skall följa med mig till Boden och hon kommer att få det jobbigt , hon är banchef , första filmare , systemkamera ansvarig , stallchef , hästskötare och hon skall även hinna ha lite semester och hinna fylla år , det du och kommer att bli intressant.

Det är kanske därför hon inte följer med mig på bortatävlingar , det var ju bara 20 år sedan hon följde med sist.

Vi skall grilla i kväll och vi hade tänk att gå på bio , men vi orkar bara inte i dag det blir en DVD och ryggläge.

Nu skall chefsgrillaren Susanne börja jobba

Ha det bra/Susanne😎
 

😎 I går kväll var vi på tjejträff kan man kalla det med järngänget av tjejerna från alla håll, vi träffades kl. 18.30 på droskan tog ett tag innan vi bestämdes oss för vars vi skulle sitta men vi är tuffingar och satt ute på ett campingbord och om med vi snackar vi: Jag, Susanne, Marie, Mona W, Åsa, Monica, Emelie, Anna vi saknade Chri lite men hon tjänade pengar istället ska väl göras också😉
Det blev grillbuffe för oss alla, just ja Åsa tog Räkbuffe ohhh det är så gott men jag orkar inte skala ingår inte skalare😀i köpet. Trevliga timmar blev det med många skratt och vi löste lite världsproblem också, vi satt med julfiltarna och smålog hela kvällen, klart vi måste göra om detta och ju fler desto bättre. Vi märkte att vi skulle gå då till slut var det slut med folk och allt var nersläckt vi som jobbar inom restaurang kanske borde ha förstått att det var stängt, men det är klart vi har semester.

Vi kämpade på innan vi for till droskan typ hela dagen med ridbanan och hagarna runt omkring och nu ska han bara trycka ner stolparna så det går framåt kan man lugnt säga, nu på morgonen så lägger han ute det sista i sand på ridbanan och sedan är han klar, det som tar tid är när han hämtar sanden då han är själv med traktorn, men det blir gjort.

Elin var och packade igår tog endast 6 timmarja det var lite ridning och matpaus där också, men skoj var det.

Vi åker kl.15 på fredag och det är Bullen, Gullan, Doris, Nisse som åker upp till Boden, syrran är banbyggare och jag ska med för första gången typ på 20 år på bortatävling.

Vi ska bara sätta ihop grupperna till Daniel som är nästa helg innan vi åker imorgon.

Förra veckan har varit lite jobbig , ibland tycker jag att jag vill mera än en vissa andra och jag undrar varför skall jag puscha på för att folk skall träna och tävla och komma ihåg att anmäla sig till saker och jag bara undrar : Vill inte ni mera? är ni nöjda att bara harva runt på lägre nivå och inte klättra uppåt.

Egentligen är jag inte arg eller någonting liknade bara lite luttrad över att inte man vill bli bäst i sin sport eller att man är så rädd för ideellt arbete , jag menar vad tror folk att sveriges alla sporter är byggda på? Jo ideellt arbete och dessa underbara männskor som kommer och jobbar och sliter och vill förbättra och förändra och inte de försöker gömma sig eller bara dyker upp när det lönar sig för dem.

I våran förening har vi mest jättetrevligt folk som verkligen försöker , men jag har märkt mera och mera under de senast åren och det blir jobbigare och jobbigare att få "alla" ta eget ansvar och de kan vara därför som jag har känt mig lite "ledsen" och sliten då resten av folket inte vill samma saker och siktar dit jag vill , men samtidigt lever vi inte på 80 talet längre när alla var verkligen på hugget för deras barn inte hade något annat än ridningen att göra på veckorna och helgerna.

Men det är som Mona säger att jag skall inte ha så höga krav på alla och inte tro att alla alltid har tid eller vill göra samma saker som jag🤭 och jag förstår  , men jag förstår inte varför man inte vill prestera mera och verkligen bli bäst på det man gör , jag menar om du bara vill hoppa 1 meter , perfekt bli bäst på det , satsa ditt hjärta på det och verkligen försök att klara av det , om du då endå inte når ditt mål så har man i alla fall försökt , man har inte glidit med på ett bananskal och bara varit en utfyllnad på träningarna och tävlingarna.

Jag vet att jag gnäller och kan vara lite jobbig ibland , men det är för att alla skall komma så långt som de kan och när inte alla försöker eller inte riktigt bryr sig så känns det lite ensamt och ledsamt , men just nu skriver jag bara av mig lite grann så denna känsla skall släppa och jag kan komma tillbaka till en mera posetiv känsla för de jätteroliga och superintresserade ekipagen med deras helt fantastiska föräldrar som vill tävla och träna och bara ha jätteroligt med alla dessa underbara hästar.

Nu ändrar vi tonläge och berättar vad vi har gjort idag på den 2 semesterdagen , vi har dränerat ridhagen ( eller vi=Tore) och nu så väntar vi bara på lite mera underlag som skall blandas med det nuvarande underlaget och sen är banan klar för att ridas på , det kommer att gå mycket fortare än vi trodde och det är en höjdare.

Jag har jagat Bengt ute på vägen när han bestämde sig att smita från hagen den lilla lurken , Mona och Mamma har varit och tvättat täcken till helgens tävlingar i Boden och jag har suttit och ritat banor hela eftermiddagen , jag skall scanna över lite grundarbete på hoppbanorna till de trevliga människorna i Boden då de har sin jobbdag i morgon redan.

Åsa ringde igår och frågade om vi inte skall ut och skvallra och äta middag snart och vi hoppas på en trevlig kväll , typ i morgon.

Mona och jag satt flera timmar på ATG i går och hade jättetrevligt  , det var länge sedan som jag har haft en så trevlig stund på ATG  , men då hade jag super Sandra med hela kommpaniet samlade , förrutom The King Of Cars

Vuxenridning är ute på ridbana och bara tar det lite lugnt och banan är JÄTTESTOR , hur vi skall använda hela denna kommer att bli en sak som måste bli en vana , den är säker minst 100 meter lång.

Mona tänkte lämna in finkan på rundsmörjning idag , men de hade STÄNGT så det får väl bli efter Boden.

När vi sitter och tittar på tävlingsterminen så märker man att det inte är så länge kvar och vi är på upploppet nu , men jag tycker inte att vi har börjat ännu , detta året har gått förbi med superfart och hur vi kan vara snart i mitten av juli är jättekonstigt , jag förstår bara inte!!

I morgon så har vite så jättemycket på schemat ännu , om vi inte börjar med städningen av garaget eller målar klart huset , vi får se......

Vi hörs snart/Susanne😎

Nu har jag semester😀😎helt underbart börjar den 8 augusti igen, idag har jag justerat ryggen hos kotis bara 5 kotor på villovägar, man känner direkt när ryggen konstlar sig jag blir så stum i hela ryggen och så börjar det kännas i höfter och knän om jag går länge nog med det, ska vara där var 7 vecka ungefär men man lär sig lätt och gå med knäpp rygg, men nu är den åtgärdad inför semestern. Varit med pappa på vårdcentralen och jagat olika läkare m.m då han är lite mesig stor karl ibland, fast det skulle jag också vara med alla sjukdomare han har och mediciner. Ja vi löste alla mysterium och allt är under kontroll igen.

Vi var och badade med Mindy i havet igår  efter hoppträningen och det var +28 grader i havet kan lungt säga att det var underbart, Mindy simmade som en fisk och hon har aldrig gjort det, vi hann med lite fika och köp av utemöbler här går det undan ska ni veta.

Vi släppte ut hästarna 07.00 i morse eftersom Tore skulle komma och börja med ridbanan man hinner mycket när man kliver upp tidigt, såklart så kom han kl. 10.00 menmen vi är PG nu så det blir inga träningar i veckan då banan prepareras. Boden till helgen och jag ska följa med inte så ofta men eftersom Gullan ska med så vägrar morsan åka med henne (fegis) Gullan är snäll🙃 så det blir Gullan, Doris, Nisse och Bullen som de ser ut i nuläget blir låga klasser men det blir roligt, Syrran är banbyggare så det blir nog långa dagar ändå.

Bengan galopperade med ryttare igår, okey det var inte meningen men han gillar fart istället för skritt, han kan halt perfekt och i trav och galopp kan man röra sig framåt, skritt så är det mest slalom och halt, styrningen är lite si och så med men vem bryr sig bara han är snäll och gör sitt bästa han har nu blivit sutten på 6 gånger. Duktig kille

Loyd och Boris har bytt hage till Valles hingsthage bakom stallet nu när vi gör om ridbanan, inget bra läge för Boris som typ är rädd för ett löv som rör sig, men det är bra med miljöträning och han överlevde dock med lite skräck i blicken på hemvägen. Loyd tog det hela med ro som vanligt, han gick kanon igår på hoppträningen när Lovis väl får upp tempot på honom så har blir lite lättare från marken, även Märta gick kanon hon är tillbaka på banan nu kan man säga, vi tar det lite lugnt med höjderna än så länge då även ryttaren ska med.😎

Tjing

Japp då har igelkottefamiljen fått flytta från Stöcke till Hörnefors till djurskyddet inte för att dem behövdes räddad egentligen, men ungarna började bli lite galna och springa omkring på gården+att dem bodde i förrummet innan stallet så nån gång kanske någon häst trampar på dem eller någon hund/katt tar sig en mumstugga, helt plötsligt så säger det väl splash under ett bildäck, nej det var rätt att dem fick flytta.

Dock gick det inte helt utan problem, ungarna som nu var 5 st vi har bara sett 3 av dem hittils menmen ut ur boendet med dem inga problem sen ska vi hitta mamman går dit vi brukar se henne och hör ett morrande bland säckar okey där är hon ELLER helt plötsligt så kommer det en igelkotte och går, okey tänker vi det gick enkelt, men efter lite kontroll så kan då knappaste den  här kotten producerar någon mjölk om ni förstår mig, då är det pappan vi har hittat som vi aldrig har sett skymten av hittils, japp in med honom i kattburen med sina barn, men sen hittar vi inte mamman. Dem åker iväg och vi ska ringa när vi ser henne, det tar 10 minuter så hör vi morrandet igen och hon är precis där vi hörde henne sist men då kom ju killen så vi släppte det morrande då vi trodde det var hon. Japp in och ringde kom tillbaka hon är funnen dem åter kommer och nu är hela familjen samlade och får ett nytt hem tillsammans i Hörnefors. Känns helt rätt den enda som kommer att ha sorg är Mindy, hennes bebisar🤨hon får ha sorg några dagar.

1 dag kvar sedan semester, ett måste känns det som. SKÖNT

😀 Vi har ju en igelkottefamilj som bor i stallet och dem har 3 bebisar, nu har dem blivit lite val nyfikna och är ute på äventyr hela dagarna så nu har vi ringt djurskyddet så skulle dem komma förbi och kolla läget, det är så söta med tyvärr lite dumt till bor dem. Vi får se vad som händer

5 veckor

😀 Kom på att vi måste kanske ta lite kort på Blomman, har varit riktigt usel på det, men vi tar och släpper ut honom på baksidan i gräshagen så han kan busa runt lite så får vi hoppas att vi hittar av honom med kameran, tog lite kort på igelkottebebisarna som har blivit riktiga tuffingar och är ute och går lite själva dem busarna. Mer bilder kommer ikväll. han har ju haft en sne fot sen han föddes så lilla blomman har blivit verkad och duktig var han också.

Ska komihåg och ta kort på Boris också då han faktiskt blivit hela 1 år nu och är riktigt stilig kille.

Klockan är inte 09.00 ännu och det är redan 23 plusgrader utomhus , det kommer att bli svårt att veta vad sommararbetarna skall göra idag utan att svettas ihjäl.

Vi hann göra jättemycket igår , banken är borta , staketen är borta , elkablar och alla stolpar är bortburna , nu har vi bara lite kvar att göra men det väntar vi med tills på söndag då vi byter hagar med boris och Loyd.

Vi hade ett ordentligt dressyrpass i går , men när jag just hade börjat med galopparbetet efter typ 30 minuter så var alla hästarna suoersvettiga så det blev lite rumphugget pass då vi inte ville knäcka de små djuren.

Vi undrar vad vi skall görs med våran hästlastbil , det går jättetrögt att sälja den så snart kommer den att "ges" bort för en symbolisk summa , då vi behöver platsen som den står på till de nya hagarna som skall byggas.

Nu skall jag gå och hitta på något som de trevliga sommararbetarna inte kommer att dö av att göra idag

Ha det bra/Susanne😎

Kan inte förstå hur man inte kan få en sjukgymmnastid fastän man har en remiss och har gått på samma skada under hela året , läkaren har skickat dit mig och de skickar mig ut på stan och hitta en egen sjukgymmnast,  nu har jag i alla fall bytt vårdcentral och hoppas att den nya faktiskt tycker om sina kunder.

I går så var Tore och planerade vad som måste göras innan han kommer och bygger om våran ridbanan på måndag , vi skall ta bort staket , lampor , elkablar , banken , det var inte så jättemycket , men det kommer nog att räcka.

Sen efter han har dränerat så skall han plana till banan och sedan fylla på nytt underlag och han har nästan garanterat att vi kan använda den innan augusti , tur att vi har stora hagar att rida i under tiden.

Vi har fått ingelkottbarn , de är så söta , 2 st som ungefär 8-10 cm , med taggar och allting , helt underbara , de bor bara på fel ställe , just där alla går ut och in i stallet.

Nu skall jag åka och handla då det är helt slut i kylskåpet.

Ha det bra/Susanne😎

Japp då fick man en lite sovmorgon till 10 idag, skulle lätt sova hela dagen, men ut och jobba hästar och mockning men i ett lugnt tempo idag. Skickat in de sista papperna till alla ställen, hämtat hö, hälsat på Wasserman, satt blommor på Farmors grav i Vännäsby, tagit in hästar och fodrat, nu är det middag strax efter en snabb dusch.

Hur som helst fungerade Equipe programmet rätt så okey, jag fick dock göra 10 klasser istället för 5 eftersom ena datorn inte tog emot anmälningarna måste vara något med inställningarna, när vi satte in ändringarna så dubblerade han bara de som fanns redan och så fixade han ihop lite egna ekipage, Marcus Melefors tävlade Fire of gold dock så såg vi dem aldrig tävla😀 japp jag gjorde ändringar på båda datornern det gick det också, nog för jag såg lite i dubbelt efter ett tag, sen på kvällen så var det och sätta in alla resultat på min dator för att sedan skicka iväg dem dit dem skulle, men allt är klart idag så nu har Stöcke gjort sin tävling för året.
5 dagar sedan semester behövs känns i en foten och stel i ryggen blir kotis strax. I morse så var Maria Staffansson och hälsade på en gammal ponnyryttare som red Lady Bird på den gamla goda tiden, hon bor i USA nu men komma och hälsade på oss i lilla Stöcke en sväng idag😀

Igelkotten som vi har sett och Mindy är kompis med har 2 bebisar har vi märkt så nu ska jag hitta någon som kan ta hand om dem till ett säkrare ställe i stället för rummet innan stallet.

Bengan var ut och reds idag, han är så duktig, även om han är lite crazy i longeringen så är han cool lugn när man sätte sig upp dock kan han bästa trav då skritt inte direkt är hans grej, men vem bryr sig vill han trava istället så varsågod.

Tjing

Det blev en hemmaseger i DIV II i går på våra hemmatävling   , laget bestog av Elvira och Gullan , Tessan och Märta , Elin och BUllen och Charlotta och Mejram , de var de enda lag som gick felfritt i grunden och vann utan omhoppning.

Vi har haft en jättetrevlig , men mycket jobbig tävling , så mycket saker som måste fixas under en tävlingsdag , det är varför det kommer att bli skönt att fara på bortatävlingar nästa gång som vi skall tävla.

Vi hade grillafton och fullkontaktbrännboll på fredag kväll och vi hade jätteroligt och alla såg nöjda ut.

Vi kommer med mera uppdatering senare

MVH Susanne😎

Vi jobbar som bara den att bli klar till tävlingarna i morgon , och vi hoppas verkligen att det inte skall regna något mera nu , det räcker för oss nu.

"Alla" har varit sena att lämna in hederspriser i år så vi ligger efter i sekreteriatet ochså då vi inte kan planera priserna ännu.

Det städas och fejas och vi håller på att planera middagen i kväll , det är ca 30 anmälda och i går kväll var vi och köpte all mat på Maxi , nu är det tyvärr lite väl många som börjar ringa idag och anmäla sig till middagen , nog för jag tycker om alla människor i våran förening , men det är inte lätt att få 30 port att räcka till 45......

Nä det komer nog att bli jättetrevligt , presic som vanligt , det kommer att bli fullkontaktsbrännboll som alltid är mycket populärt och inte så skadebenägt som man man tro.

Hästarna mår bra och vi hoppas på en trevlig dag med massa fina ritter och strålande solsken.

Vi hörs snart/Susanne😎

Idag blir det läkaren igen och kolla om det har blivit bättre eller om jag måste sjukskrivas längre.

Just nu hovslagaren här och unghästarna skall verkas , hoppas att de uppför sig då det blir sommararbetarna som skall hålla i dem pga av min axeljäkel.

I går så var jag och badade med Ida , Nora och Elin ,de små badkrukorna doppade sig inte innan tant susanne var nere i vattnet , vi hade en trevlig eftermiddag ,det skulle bara varit lite mera värme i luften så hade det varit perfekt.

I dag skall alla banor till helgen göras klara och banan sladdas och sen blir det läkare och någonstans där skall Elin hämtas upp.

Vi ses snart/Susanne😎

😲Jag är tyvärr sjukskriven igen , det kommer nog att bli hela veckan så att axeln känns mera okey.

Mona och Anna har fått jobba på ordentligt idag då min avbytare inte dök upp , sorry girls....

Märtas lilla (böld) i mungipan är helt borta och hon hoppade fint på hoppträningen i går , det syns att allt självförtroende arbete som vi har lagt ner på tessan och märta har börjat betala av sig .

Jag känner mig riktigt onyttig då jag inte kan hjälpa till med någonting , mamma målar hus , jag går ut med soperna , rättvist upplägg , skulle inte tro det....

I helgen så är det hemmatävlingar med DIV II och nu skulle jag behöva vara i topptrim för allt som skall hämtas och bäras och bara allt markarbete som behövs inför en tävling , men nej varför skulle jag inte lägga mera arbete på resten av min familj.

Men jag har i alla fall fått iväg massa med pappersarbete och jag skall ringa Tore i morgon om dräneringen på banan som han skall göra nästa vecka om allt fungerar.

Jag skickade ut våra jätteduktiga sommararbetare ut i skogen med Loyd och Bettan , de har jobbat så bra att lite roligt skall de ochså ha.

Mona och Jag har funderingar , men vet inte riktigt hur de skall genomföras , vi får se.......

Ha det bra/Susanne😎


Ni skulle ha sett mitt hår igår , det hade århundrades tova och jäklar imig vad jag fick använda balsamspray för att få håret någorlunda genomborstat.


Hela helgen har vi gjort saker som inte är så jätteroliga , typ rapportera Idrottslyftet och massvis med rapportering till umeå kommun , mina händer har jobbat stenhårt hela helgen , men jag slapp hämta hö idag och ha hoppträning istället.

Pillan var med med sin nya foderhäst, det gick jättebra för att vara 3 ggr som hon har suttit på hästen.


Resten av gruppen hade en bra träning och Ida och Noras markarbetsträning har börjat att synas ordentligt nu.


Jag är sjukskriven mån och tis för att se om min axel komer att bli bättre , jag försöker verkligen att vara lugn och försiktig hela tiden , men den lilla axeln vill inte skärpa sig.


Vi var och tittade på Super 8 i går på SF och filmen var riktigt bra , en 80 tals äventyrs film av Stephan Spielberg , nu som är gamla nog vet vad jag pratar om.

Jag har även hunnit börja med hästarnas egna sidor och tog lite kort på träningen idag för att kunna fylla på deras sidor med mera nya kort.

VI ses snart/Susanne😎

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.vk.se%2FArticle.jsp%3Farticle%3D455555&h=8078b = LÄNK till dramat igår kväll, polisen knackar på hos oss vid 21.30 tiden och undrar om det är vi som har ringt om en traktor, helt förvånade säger jag nej här har det varit coollugnt hela dagen, efter många frågor hit och dit så skickar jag dem vidare i sin piketbil till närmsta stall eftersom dem säger att det är i Stöcke vid ett stall det har hänt något. Men så ser jag nu i VK att det var i Stöcksjö typ 1 mil från oss, kollar dem inte upp vars och vem som ringer kan man undra. Hur som helst är alltid Mindy den bästaste vakthunden hon hörde polisen som vanligt när dem kör in på gården, tänkte nästa fråga om dem ville låna henne på sitt uppdrag men det är ju helg för Mindy också. Hur som helst var midsommarafton superlugn😲ja jag menare det LUGN...vi åt sill, lax, grillat till middag men när vi ska grilla oxfilen och öppnar förpackningen så luktar det surströmmning av den så vi åt vegetariskt till varmrätt men klart morsans potatisgratäng behöver man inget annat till egentligen, tänkte just på Chops Grill på kryssningen, det köttet och sideorders och så potatisgratäng alá Stöcke MUMS.

10 arbetsdagar kvar innan semester, 7 dagar till våra egna tävlingar rackarns vad fort det har gått, vart tog Maj vägen🤨nu hoppas vi på fint väder nästa helg på tävlingarna. Har fått lite hummm...om Equipe programmet om inte så är det redan nu lättare än det andra vi hade. Ska kolla lite vad som ska var på menyn behöver ju inte vara några supermängder då det är en dag, men variation så det passer till de flesta är ett måste. Blir att köpa en ny frys till cafeterian då dem fick ut den gamla på jobbardagen, bra att ha en frys på plats faktiskt. Så på tisdag blir det Privab(dricka, godis) på torsdag blir det handling av allt annat och fredag är det iordningsställande kl. 18.00 och kl. 19.30 har vi våran årliga i samband med tävlingen Middag. Japp då var den veckan bokad

Sen är det ledigt en helg iväg till boden 16-17 juli och tävla lite avdropp från våra egna ekipage som ej kunde fara men 4 st blir det ialla fall. Märta finfin i munnen då vi var och kollade henne för säkerthets skull efter svullnaden men det såg fin ut tog även tänderna men det var en foderficka och inget mer(skönt) hon har haft nog fel i munnen nu, så nu ser vi framåt och positivt på hennes framtid.

Som ni ser så håller vi på att fixa till sidor med våra hästar, vi måste dock ta lite kort har jag märkt, men det fixar sig.

Bengan tar lite vila över helgen men sen startar han upp med inridningen igen, han är så häftig så tittig och fjantig han är så när man går in på ridbanan blir han hur cool som helst, men det gick bättre och trava istället för skritta tycker han, japp det blir som han vill vi lyder.

Sommarjobbarna städare och målar för fullt, var iväg med 2 lass till återvinningen i torsdagskväll är supeskönt när det blir tomt med skräp, men dem ska få städa till där alla hagar ska vara så det blir nog några lass till skulle jag tro.

Nej idag blir det Coop återlämning av Oxfile och fixning av ridbanans staket.
Ha en fortsatt trevlig midsommarhelg

Jag har varit till sjukgymnasten 2 dagar denna veckan och axeln känns faktiskt bättre , mycket av min skada kommer från det faktum att jag är så överrölig i mina leder , jag kan vika min armar och händer mycket längre än det är nyttigt för mig.

Äntligen så är vi lediga i ett par dagar , det är ingenting inbokat , men ni vet hur det är , plötsligt skall vi handmåla ett hus eller något liknande.

I går hade vi markarbetsträning och jobbade med att trava/galoppera över 4 bommar på en volt och få jämna steg mellan alla bommarna , det gick riktigt bra när ryttarna fokuserade ordentligt.

Resten av familjen håller på att fylla ett släpp med gammalt skräp och skall åka på återvinningen.

Nu skall jag försöka att börja med hästarnas nya sidor.

Vi hörs snart/Susanne😎

🤩 Igår kväll hade vi Eva Jonsson träning här i Stöcke med 2 grupper och teori gällande avstånd och stegning mellan hinder, lika bra tjejerna får in tänket (grönisarna)och dem mer rutinerade får ett uppvaknande inför tävlingssäsongen som nu är i full gång. Dem var riktigt duktiga allihopa första gruppen som mest är gröngölingar i hade lätt svårigheter och stanna sina hästar men hoppningen var det inga fel på. 2:a gruppen hade mer koll på det kan man lugnt säga men så har dem ju mer rutin också. Men då vet dem vad dem ska träna på ialla fall. Annars var väl måndagen fullbokade som vanligt. Idag har vi vuxenridning och Chri kommer förbi och så ska vi försöka lära upp oss gällande tävlingsprogrammet, Syrran ska till sjukgymnasten med axeln och fixa läkarbesök för sjukskrivning kl. 16 och imorgon ska vi med Märta till Atg eftersom hon fortfarande har en liten svullande i läppen så det är väl bätter och kolla läget innan det blir något. Imorgon onsdag så är det rätt många beställningar på jobbet men sen är det 1 dag kvar till helg, känns OK och vi har nedräkning till semester 12 jobbardagar kvar😎

Transporten lagas fortfarande så vi får låna en finka imorgon till Märta. Vi har ju 2 sommararbetera nu i 3 veckor känns helt Okey kan jag lova, det jobbiga är att hinna fixa jobb till dem, idag hade dem den viktigaste uppgiften under dagen nämligen och tvätta Blommans rumpa tur dem är två Charlotta får följa med till ATG imorgon så vi har en extra arm.

Japp nu kör vi igång kvällsjobbet

Nu har vi hunnit varit domare och banbyggare/stildomare på förmiddagen i Normaling på storhäst, sedan hem till jobbardagen på anläggning, vi har ju redan börjat med staketet runt ridhagen så idag så plockade vi mest upp skräp och installerade ljudanläggningen medan alla andra städade och fejade som vanligt så blir det kanon. Nu är det plåten på domartornet kvar och ett fönster ska vi sätt in, men det tar vi eftersom. Vi har ju sommarjobbare första veckorna nu så dem får måla de hinder som behöver sig en skönhetsoperation.

Jessica hann ut en sväng med Bengan så nu är han sutten på 2 gånger och idag så gick vi med honom en bit utan problem, han är så cool hur lat som helst.

Lillamärta hade en svullnad på mulen i mungipan, vad som hänt😮vet hon bara själv, hon kan äta och så vi får väl se när svullnaden går ner vad hon har hittat på, det blir operationMona. Nu chillar vi ett tag sedan får vi se om vi gör en attack med staketet.

Syrran har lätt ont i sin axel, nu är det andra axeln så man får väl se det lite positivt på det sättet menmen inte skönt.

Nu blir det soffan ett tag.😎

🤨 Denna vecka har varit jättejobbig , mycket att göra , massa saker som måste göras , provridningar , staketlagningar , banritning , möten på jobbet , löneförhandlingar , när vi kommer in från stallet kl 21.00 på dagarna och då har vi jobbat och bara gått direkt ut i stallet när vi kommer hem , Monas dagar är typ på 16 timmar innan hon får middag , vi hoppas bara att det lugnar ner sig snart , men i helgen är det både jobbarhelg och domare/banbyggare i Nordmaling.

Förkylningen är riktigt gräslig , det är samma som Mona hade förra veckan och nacken och axeln är helt superinflammerade , ja visst blev det ett posetivt och uppmuntrande inlägg......

men veckans höjdpunkt var annars Bengt som skötte sig så jättebra och var en riktigt liten sockertopp  , jessica skall longera honom i dag och i morgon så skall hon upp på honom igen

Vi vet att uppdateringen och fotograferingen av Blomman är värdelös , men tyvärr så får ni inte se när han springer runt i hagen och bara ser bedårande ut.

Ja , nu skall hagar fyllas med vilda små superponnier

Ha det bra/Susanne😎 

😀 Han överraskade oss alla den lilla fjanten som är rädd för allt och ljud är det hemskaste som finns men han överbevisade oss och skötte sig kanon när vi tog ut honom för första gången med full utrustning, lite longering helt cool, kastade upp Jessica några gånger inga problem okey han orkade inte trava för det var för jobbigt kan han vara släkt med lillDisse kanske, ja cool heten har då fått från Brorsan.

Jo Diesel har ju en helbrorsa som heter Bengt det kanske ni inte vet, han är 3 år i år. Kommer helt klart att vara i Diesels nivå när det gäller framgångar om inte lite bättre om han nu inte är livrädd för hinder man vet aldrig. Ska bli skoj och se. Nu har Nisse lite vila så då får Jessica rida in Bengan istället blir lite förändring för henne och sitta på en D-ponny.

Vi har även döpt "Blomman" som han kallas, namnet blev "My all inclusive" kom på namnet nu när vi har varit på kryssningen där allt ingick, så den som har lillgrabben får allt på köpet😉

Lektionen idag var barbacka och ingen ramlade av, bra jobbat.

Nu har alla ryttare sommarlov men inte vi....hur kan detta stämma.

Jobbardag på lördag (18) kl. 13.00. Samma dag som vi är domare och banbyggare i Nordmaling, men vi har redan jobbat det som ska, så vi skriver bara vad som ska göras och så får var och en ta tag i sakerna när dem kommer. Det är typ cafeterian, ta ut hinder matrial för koll, och fixa domartornet med plåt, så det går nog fort.

Sen nästa helg är det midsommar hur gick det till, vart tog April och Maj vägen😮jaja.

Förkylningen ligger på fortfarande men är bättre som tur är.
Ha det

Nu skall jag pröva och fortsätta att uppdatera ifrån går...

Vi var och tävlade i lördags i Vindeln och det gick jättebra för alla tjejerna fårn föreningen och vi hade några ponnier från stallet som plockade hem segrar och placeringar , Bullen , Gullan , Märta , Nisse och Loyd var och kämpade om rosetterna och alla hade bra ritter och framsteg har börjat synas efter alla träningar som vi har lagt in nu förre sommaren.

I dag har vi avslutning på ridskolan och vi skall (om det inte händer någonting) hoppa banken , hoppas på så lite avfallningar🤩 som möjligt....

Vi håller på att lägga upp filmer  och det finns massviss med filmer som inte är upplagda på hela våren , fy oss🤔

Vi håller på att anmäla till Boden och Chri letar boende , så ni som behöver boende till boden kontakat Chri denna vecka innan hon bokar.

Vi ses snart/Susanne😎

32 plusgrader och ponnytävlingar , det var en aning svettigt får man erkänna , ponnierna och ryttarna kämpade på med svetten rinnande över hela kroppen ,

Div I laget red hem en andra plats i laget och Elvira Segrade med Bullen och red hem en 2 plats med Gullan

Nu återkommer jag strax med mera info...

Ha det bra/Susanne😎

Vi håller på att uppdatera denna lilla trevliga hemsida och just nu finns det inga hästsidor , men var bara lugna , de kommer tillbaka , bara i en annan stil.

Vi kommer att bara inrikta oss på hästarna och berätta om dem , alla trevliga ryttarna kommer att få stå i bakkanten.

I dag är det tävling i vindeln och den börjar 16.00 , jag och mona slutar jobba 15.00 och skall hinna hem och fixa hästarna och köra 5 mil till vindeln på 1 timme , undrar om jag hinner detta idag......

Nu skall alla de trevliga små odjuren få gå ut och lufta de små benen

Ha det bra/Susanne😎

😉Det är lite varmt idag😉 hästarna får komma in lite tidigare då de ser helt knäckta ut i värmen.

Hela familjen hjälpte till att ta hästar och vattna hagar och rabatten så att vi skulle vara klara tidigt idag och nu sitter jag vid datorn och laddar upp bilder från semestern och resten av familjen är i stallet eller på altanen och gömmer sig under parasollet.

Blomman mår bra och vi ber om ursäkt att vi inte har fixat fram några bilder på honom , men vi har bara inte hunnit , det finns bildbevis på den lilla sockertoppen och det kommer att uppdateras så snart som tid finns.

Nu skall det åkas och handlas mat då ingen orkar laga någonting i dag

Vi ses snart/Susanne😎

Man kan ju säga att det var lite varmt på hoppträningen idag , typ 27 grader vid 18 snåret , ekipagen var lätt svettiga , men var jätteduktiga och tränade på styrövningar och titthinder.

Vi har gjort mycket idag , vi har hunnit sätta ut vattenpumpen som vi vattnar ridbanan med  , pussat på Blomman , plockat fram myggmedlet , vi såg 1 st brems flyga förbi och det är lika bra att grunda nu på en gång.

Vi har fortfarande inte hunnit återhämta oss från våran semester och har nu börjat längta efter nästa lediga stund som är på söndag , men jezzi tyckte att vi skulle ta ut Bengt och kanske pröva att klättra upp på honom då.

nu skall vi i alla fall se på Morden i Midsommar

Ha det bra/Susanne😎

Vi är äntligen hemma  från en helt underbar semester och vi har fått så många intryck och otroliga upplevelser att det inte går att föklara hur roligt vi har haft

Lilla Blomman föddes den 29 maj och har nu börjat galoppera omkring i hagen och är en helt underbar lite pojke med en massa attityd , mamma Apan uppför sig oftast mycket bra och har bara smittit ut ur boxen 1 gång och glömt att ta med sig sin lilla pojke.......

I går så hade jag öppet hus och blev firad av mina trevliga vänner och jag åt tårta i 7 timmar

Mamma hade bakat kakor i alla sorter och gjort en jätterolig tårta som var 2 st gräsbanor med hinder , hästar , svenska flaggor och pokaler , vi har tagit kort på den och det kommer upp när vi har bestämmt vad vi skall göra med alla 1500 kort som togs på semestern🤩🤩🤩

Vi hade ridskola i går kväll och hästarna uppförde sig ordentligt och i morgon så skall vi ha hoppträning då den har varit helt stilltje på den sidan medans vi har varit på semester😉

I helgen så är det Vindelns hopptävlingar med Div I och vi kommer bara att åka på lördag och hoppa med stallet ponnier.

Vi hörs snart/Susanne😎

😀Det ar den sista dagen pa baten och vi har haft en jattebra dag , vi har legat och solat , badat och druckit sangria , bara tagit det lugnt , i gar sa var vi till pompej och den historian kommer vid ett senare tillfalle , jag har lite brattom da vi skall pa fin middag pa Sorentos , en av batens mera klassresturanger dar det kravs klanning.

Hur som helst sa kommer vi att vara i Barcelona hela nasta dag och om allt fungerar sa kommer vi vara hemma pa sondag kl 19.00.

Alla mina vanner ar varmt valkomna pa oppet hus hemma hos oss  MANDAG KL 12.00 och ata tarta och bara vara trevliga i solskenet.

Vi hors snart/ Mona och Susanne😎😎

😀 😀 😀  Morgonen borjade med att vi at frukosten med roomservice och sen skulle vi ta bussen till privattaget som vi skulle aka med till ROM , for att gora en lang historia kort sa holl vi pa att missa bussen vi foljde efter nagra i varna grupp och de foljde en italiens grupp ...10 minuter at fel hall...vi fick springa tillbaka for att hitta varan buss...vi kan saga att de inte var glada nar vi klev in i bussen.

Vi hade en jattetrevlig guide som pratade om allt och alla och nar vi kom fram hade vi 7 timmar egen tid i ROM😎 vi borjade ga och plotsligt var vi vid peterplatsen dar vi inte skulle ga in pga att koerna brukar vara timslanga , men det var typ 10 personer i sakerhetskontrollen och allt var fantastiskt , Paven skulle ha ett tal nagra timmar efter vi var dar ssa det var massvis med folk och flaggor och poliser och nunner och praster overallt , en upplevelse......nagra trevliga personer kommer att fa vykort med vatikanstatens egna frikmarken da vi postade allt hos dem

SEN GICK VI VIDARE MOT SICIENSKA KAPELLET , och kon till det museumet ar ALDRIG under 4 timmar , vi skulle inte fara dit , men ju langre vi gick sa sag vi ingen ko och plotslit sa kommer vi fram och det ar 10 personer forre oss i ko till sakerhetskontrollen vi vandrade omkring ungfar i 2-3 timmar och sag all dess magnefika konst och det var helt underbart , sen gorde vi misstaget att forsoka hinna med mera saker och dagen blev jattestressig , men vi hann se en vacker fontan och ata en pizza inna vi skulle forsoka ta oss till tagstationen , det ar karneval i rom i morgon och det var folk overallt , alla gator var avstangda och varan buss kom aldrig , med 40 minuter kvar var vi riktigt stressade och tog en taxi med en helt underbar chaffor som korde som en galning och brot mot alla trafikregler i hela boken , alla hade sakerhetsbalten pa sig och holl bara i sig i kurverna , men vi hann tillbaka och har nu badat , silat och legat och bubblat i pollen som ar utanfor relingen , sa haftigt

Nu skall vi snart ata , men det gungar ordentligt i baten i dag sa vi far se vad som hander , an har ingen klagat pa illamaende i varan grupp , det gar upp och ner , upp och ner🤩

Vi har fotat massa , men nu ar minneskortet slut och vi har inget mera med oss , vi far se om de saljer nagot i fotobutiken.

I morgon skall vi till Pompej pa en halvdags utflykt , asa och yvonne aker till kapri och ar borta hela dagen.

Vi hors i morgon
Mona och Susanne i ROM 😎😎😎😎😎

GRATTIS SUSANNE PA DIN FODELSEDAG.....🙃😘🤩😎😉😀🙂

🙂Ja da har man varit pa vinprovning i Tuscany en av varlden basta vindistrikt, kanske ni blir chockade att just vi 2 akte dit men vi drog pa denna utflykt for att vi har ju 3 pumor med sig som gillar vin, men jag tror vi hade minst lika trevligt som dem alltid ett skratt pa vag i denna grupp, nu har vi just kommit hem med bussen fran turen med en crazy chaffor men vi lever. Ikvall blir det lyxmiddag pa grillen har pa baten som ar forbestalld. Sen blir det disconight pa royalpromenad ikvall med ganget fran saturdag night fever som vi sag i gar kvall, helt tokigt vad bra dem var  men sa var det dem som var fran brodway som gjorde showen ocksa. Imorgon blir det roomservice till frukost da vi ska med taget till Rom kl. 08.00 Yvonne ska vara guide dar hoppas det inte blir sa varmt bara. Nu har dem andra gatt upp pa dack och ska simma och sola vid poolen basta jag gar upp en svang ocksa. Ha det\

😀 All konst som vi har sett idag det ar lika mycket som vi har sett i hela varat liv , picasso och alla stora italienska och franska malare har vi fatt se pa idag eller deras begravningsplatser..... vi har varit pa Nice dar en 2 rummare kostar 3 miljoner kronor och det ar inte i det basta stallet , yvonne kommer att ha bostader langst hela franska rivieran vi har aven akt till sankt paul en medeltids romersk fort med alla fina sma butiker i granderna , det blev lite handling och en italiens glass som var jattegod , nu skall vi pa musikal med saturday night fever och sen blir det middag i balsalen

I gar sa at vi daliga rakor och vi hann med en tur till KASINOT ochspelad bort lite pengar , eftersom det var Kaptens bal igar sa fick vi se jattefina klanningar och vackra smycken

Hej da eller Ciao som vi sager har i italien

Mona och Susanne😎

😀 Greeting, bonjour halsningar fran oss pa kryssning, vi har nu landat pa barcelonas flygplats efter lite strul att fa stolar, vi tankte ta anstallnings som flyvardinner men det loste sig till slut, sa snygg och ren flygplats, coolt, mot hotellt, da ar det demostration mitt i centrum dar vi bor sa klart, 5 norrlaningar dragande vaskor igenom manniskohavet, gick bra, mot hotellet som lag i mordargrand men helt okey nar vi kom in i rummet (250:-/natten)mitt i stan da far man inte klaga, lite incidenter med lite sjukdom och strul man alla ar med. Busstur lite snabbt pa lordagformiddag och  sedan taxi till baten eller rattare sagt BATEN  jaklar i mig, och smidigt och checka in ocksa, nu har vi lyckats med middag en dag och solat och badat vid poolen, tagit bilder och druckigt paraplydrinkar som lovat, finns bevis, dock far vi inte upp nagra bilder da det inte gar och uppkoppla, men yvonne, chri, asa kan ni kolla in pa facebook for lite koll, imorgon blir det Nice istallet for monto carlo da de hade rally🤨jag kan kor om dem vill🤨.

Apan har fatt en son en guling som kallas blomman

Vi hors imorgon\

Mona och Susanne i solen😎BARCELONA , HEAR WE COME

Vi åker med flyget från alvik kl.10.05 och sen blir det lunch på Arlanda tills nästa flyg till spanien åker 15.00 och sen är vi framme i barcelona 19.00.

Hotellet är bokat och vi hoppas på en bra tur med flygbussen som skall stanna 200 meter från hotellet.

Yvonne har redan bestämmt att det blir middag nere på hammnen med en champangeflaska och lite tapas.

På lördag så skall vi åka på en lite busstur på förmiddagen och sightseea lite grann och sen åker vi och bordar båten vid 13.30 snåret.

Vi hoppas på att uppdater FB varje dag med bilder och text , så om allt fungerar så hörs vi i morgon.

Ha det bra och vi ses den 6 /6 på en liten tårtbit för att fira att jag har fyllt
       40 år den 31/5

Ha det bra och vi hörs senare

MVH Mona och Susanne😎😎😎😎😎

😀 Nu börjar det hända grejor och mycket på en gång, dem är här för 3:e dagen gällande bergvärmen men det tar sig sa mordbrännaren🙂sista inhandlingen inför resan är så gott som klarbörjat småpacka idag och tvätta det som ska med för övrigt. Fixat alla papper(biljett🤩) m.m

Haft träning idag och har solat solarium för sista gången i år. Vulkanen har lugnat ner sig nu känns typ helt okey så man vet att man kommer iväg känns lite jobbigt och åka 275 mil för att komma fram och det blir nog rätt så taight att komma ner i tid. men vi chansar det är ju vårat motto.

Träning idag  för sista gången på 1 ½ vecka nästa gång är onsdagen den 8 juni. Eva Jonsson träning inbokat till den 20 juni. Vi kommer att göra om alla hagar i sommar (skoj)🤒 ELLER men ett måste. Stallet ska lyftas (dem kommer säkert när vi är bort) typiskt men allt är förberätt för det. Vi är lite före dem helt enkelt.

"Blomman" vill inte visa sig än, alltså Apans bebis, nu har hon gått över 6 dagar får kolla imorgon med Birger vad han säger om det. Hon får säkert torsdag natt så vi måste var upp hela natten, natten före avresa med flyg till Barcelona jaja det får vi ta, vi är van med det mesta i vårat liv.

Vi kommer att facebooka och uppdatera våran hemsida från skeppet då det finns onlinerum där. Ska bli så sjuk roligt och spännande.

Vi hörs

Mona och jag hade en fullspäkad dag i går som skulle avslutas med bio  , vi kom hem med hölasset 17.35 och vi tänkte hinna äta på stan inna bion började kl 18.30 , bra med tid tyckte vi , vi racade in på stan 18.05 och jäklar i mig vad folk och bilar det var där , vi hade helt glömt att det var kulturnatta i går kväll , det var folk och puckon överallt , innan vi hade hittat en parkering så var det dags för bion , så det blev baconsnacks till middag i går.

Annars så sitter jag och tittar på de små puckona Loyd och Boris just nu , de bråkar och hoppar och är alldeles vannsinga ute i hagen.

Jag blev bokad till Bodens hopptävlingar i Juli att vara banbyggare så jag får väl ta med mig några av de små hästarna till tävlingarna för jag kan ju inte fara dit ensammen.


I dag är det hoppträning och det skall bli roliugt att börja jobba lite hårdare med de söta små ekipagen.

URF lyckades kvala in till finalen på Strömsholm i går och vi kan bara gratulera dem och hoppas på ett jättebra resultat i finalen.

Nu skall det mockas lite stall och sen blir det troligtvis solarium och försöka bränna på lill kroppen lite grann.

Det är bara 4 dagar tills vi åker

Ha det bra/Susanne😎

Mamma fyller år idag och det har varit perfekt väder , solen har skinit och det har varit vindstilla , det har kommit grtulanter med jättefina blommor och många kakor och tårtbitar har försvunnit ner i magarna .


Vi håller på att kolla alla papper till kryssningen och plötsligt så börjar vi undra om vi har någon biljett , det kan ju vara en fördel

I går var vi och köpte batterier till kameran och en jättefin vit busros till mamma den är väl ca 1 meter hög och har jättemycket med blommor.

I dag har det varit en jobbig dag , upp och köra mona på jobbet eftersom vi bara har en bil , mona börjar jobba 06.00 på morgonen , släppa hästar , mocka stall , gratta mamma , hämta smörgåstårta , jobba , jobba , jobba , personalmöte ,städa köket , åka hem och göra stall , fika med chri och Pillan och Anna , vattna hagar och uppdatera blogg , 17.30 sola , 18.00 personalfest , 19.00 kryssningsfest hos åsa , vi tänkte fara och titta på hästtävlingar på Hippo , men jag tror att tävlingarna är slut innan vi är klar idag.

Vi hoppas på att kunna ha en mera lugn dag i morgon med strålande solsken och
 se på Hippotävlingar.

Nu skall vi snart åka iväg och vet ni vad det är nu 6 DAGAR kvar tills vi åker på semester

Ha det bra/Susanne😎

NU är det bara 8 dagar kvar och tiden håller på att ta slut , det är massa saker som mået göras som vi inte bara hinner med , men på något sätt skall det hinnas med .

Pillan var förbi i går och skvallrade om roliga saker som kommer att göra hennes sommar till en supersommar

Jessica sadlade lilla Bengt i går och han gick omkring i boxen som en liten pärla och uppförde sig jättebra , vi funderar på att klättra upp på honom på söndag och börja själva inridningen.

Det regnar riktigt ordentligt och hästarna får nog inte gå ut idag då vi har en liten förkylning på några av de små odjuren och inte vill ha dem blöta och kalla.

Jag hade bara 4 st ekipage på markarbetsträning i går , men de var jätteduktiga och hästarna tycker att det är jättejobbigt att faktiskt behöva jobba

Mona har anmält till Vindeln och vi åker bara på lördag och hoppar 1 eller 2 klasser , det känns kanske lite få klasser , men ekipagen är inte klara för de högre klasserna ännu , de vill bara ha tävlingsrutin.

Nu skall det mockas

Ha det bra/Susanne😎

Nu är det bara 9 dagar och sen åker vi på semester , vi måste bara se till att anmäla till Vindelns hopptävlingar med Div I , det var en lite svår propp med lite för höga klasser för mina ekipage , men samtidigt behöver de alla klasser som finns in i rutinförvarningen.

Vi var på stan och handlade kläder igår och hittade bara några saker , designfel och konstiga storlekar stoppade för någon större shoppninglust.

Vi blev i alla fall utkastade från HM då vi var de sista människorna där , vi fick krypa under järngrinden för att komma ut.

Nu skall de små odjuren få gå ut och leka i fin vädret

Ha det bra/Susanne😎Jag hade bråttom i går , så bråttom att jag nästan inte hann göra några saker , men jag hade en riktigt trevlig kväll med ridskola , de hade hoppning igår och alla barn och vuxna satt kvar på hästarna och de hoppad alla över den lilla banan.

Jag fick till och med nonchalera stackars Yvonne igår kväll , var just på väg ut till vilddjuren när snyggingen ringer för att bara prata med lilla mig och så måste jag nästa be henne studsta......eller inte riktigt

Mamma fyller ju år på fredag och bakar som en crazy women , vi andra undrar hur många som skall kommma och gratta henne och mamma gissar på 2 st , men det låter som att jag kanske kan få norpa lite kakaor till min födelsdags fest som kommer att bli den 6/6 mitt på dagen.

Vi är ju som sagt borta när jag fyller 40 år , jag bara undrar hur fort tiden har gått , själv känner jag mig inte en dag över 28 år.

Nu är det bara 10 dagar kvar sen sitter vi på flygplanet

Vi hörs snart/Susanne😎

Åkturen till skellefteå i går var riktigt trevlig , vi träffade massa folk som har tävlat ponny , folk som vi bara känner och folk som bara är trevliga att prata med , vi skulle gå till bilen och hämta kontanter ( för vi hade bara kortet med oss till cafeterian)🤭den lilla turen skulle ta 5 minuter , vi kom tillbaka 1 timme senare , men vi träffade jättemycket folk som måste pratas med.

Orutinerade som vi är så glömde vi stolarna hemma🤭 så vi stal Yvonne och Elins stolar under dagen , det var jättekallt på tävlingsplatsen, men solen låg på ibland och självklart brände vi oss i ansiktet.

Mycket hästar som tävlade , men det tog jätttttttelång tid i domartornet och 110 klassen med 58 startande tog 4 timmar.

I dag så har jag träning och resten av familjen åkte till strand och hämtade hö , jag skall se om jag kan fixa till stenarna utanför bron som blev snekörda av borrarna som var här i veckan , jag har tagit fram spettet och spaden och skall kolla om jag klarar av detta.

Vi skall även försöka få upp elbandet i hagarna så vi kan flytta hästarna när Apan har fått föl , det är bara 4 dagar kvar och det börjar bli lite bråttom.

Vi planerade och pratade mycket om kryssningen som vi åker på snart och vi har alla kommit fram till att det kommer bli jätterióligt , båten som vi skall åka med är den 3 största och finaste i Royal Caribiens flotta , det finns bara 2 st större som går i Caribiens vatten.

Nu skall det jobbas

Ha det bra/Susanne😎

😀 Lite galen är man nog, sliten efter veckor av slitet jobb och roliga tävlingar upp super tidigt varje dag, men då kliver vi ändå upp på våran första ledig helg och sticker till Skellefteå på storhäst tävlingar🤨vad händer...jo vi ska träffa Yvonne Björken där eftersom hon är där med sin dotter och debuterar på häst. Vi andra har haft några träffa gällande kryssningen men eftersom Yvonne bor en lite bit bort så får hon aldrig vara med, men nu så får hon en chans och tala, även om allt redan är bokat och klart..dock är det vissa detaljer kvar gällande utflykter, middagar, shower..så nog finns det kvar lite att planerar ändå.
Vi åker nu och hämtar upp Åsa på vägen, Chri jobbade så Sorry for you att vi bestämmer över dig nu🤩

Som sagt vara 14 dagar kvar till vi är i Barcelona.

Träningen i torsdags för Eva var lite blåsig men inget regn eller åska man får se det positiv helt enkelt, Elin gjorde en jätte bra träning och klarade alla övningar med gammBullen.

Igår var vi förbi jag och Elin till Geilsgård, så fick Elin se vars Julia bor och så.

Nej nu sticker vi, tjingeling

Eva J träningen är i kväll och vi har fixat lite tilltugg till genomgången som Eva skall ha i början på träningen.

Borrningen är klar för dagen och de kom 80 meter idag , vi hoppas att de hinner de nästa 110 meterna i morgon .

Vi har bokat upp byte och köp av nya däck i morgon , 6000 .- rakt ner i bilen

Nu blir det en tidig middag

Ha det bra/Susanne😎

16 DAGAR SEN ÅKER VI

Det är så mycket som skall göras just nu att vi nästan stannar upp i stället

Boka klippning och färgning till håret

Sy till klänningar som är för långa

Börja gå in skor

Stallrenovera

Borra till bergsvärme ( vi kanske inte borrar själv )

Att allt skall vara klart innan vi åker

Eva j träning och massa träningar

Bakning och planering inför mammas och min födelsdag

Inköp av nya verandmöbler

Vattenkoppar till alla hagar

Sola bleka kroppen

Inte sluta prata med folk

Träningen i går gick riktigt bra , markarbetet blev stenhårt och både ryttarna och hästarna jobbade igenom kroppen ordentligt , i kväll så har vi Eva J träning med en liten sammankomst före träningen med frågor och diskutioner om tävlingar och liknade.

Själv är jag jättetrött pga att jag har legat och väntat på att klockan skall ringa från 03.18 , de skall ju börja borra idag och jag ville verkligen ha hästarna ute i hagarna när de började , det är ingen hit att leda unghästarna förbi en jätteborr och tro att man skall överleva.

De små älskilngarna vandrade ut vid 06.00 tiden och 2 timmar senare dyker borrarna upp.

Jag har haft jätteont i armen och axeln de senast dagarna och skall försöka att vila den lite under denna helg.

På lördag skall vi åka till Skellefteå och hälsa på Yvonne och Elin och se dem debutera i sin första riktiga tävling tillsammans och det kommer väl att bli lite planering inför kryssningen ochså.

Vi ses snart/Susanne😎

Hade skrivit värsta uppdateringen och så hoppar dator ut

Nu skriver jag inget mera

MVH Susanne😎

Nu skall ni inte tro att jag tycker märta är slimgrön , men färgen som jag har satt på hemsida den är riktigt slimgrön , men man kommer ju ihåg den i alla lägen

Det ringde just i telefonen och det var Brunnsborrarna som säger att de skall komma och borra idag eller i morgon bitti , inte en tillstymmelse till förvarning , utan de bara kommer , men vem bryr sig bara de kommer så vi hinner göra klart detta innan vi åker utomlands

Nu måste stallet göras

Ha det bra/Susanne😎

Mindy och Elin har lekt i den jättestora vattenpölen nedanför banken och Mindy blev jättesmutsig så hon har fått bada och när hon badar så blir hon helt knäpp , hon springer runt i huset och bara hoppar fram på alla möbler

Elin fyller ju 11 år i dag och har just nu bjudning för alla hennes vänner i klubbrummet , det bjuds på chokladbollar på detta kalas.

Det var så roligt att se Måns i helgen , Lisa är så glad och Måns uppför sig som den lilla gudaponnyn som han är , man blir alldeles varm i hjärtat

Mamma och Pappa är på party med sina polare idag och som ni vet brukar dessa partyn inte sluta väl för pappas del , på de sista 3 träffarna har han blivit inlagd på lassaretet dagen efter  så han har fått strikta regler hur mycker alkohol som får förtäras........okey det kanske inte var spriten som sänkte honom alla de andra gångerna , men han får vara försiktig i alla fall.

Tävlingsäsongen hittills har ju varit lite skakig och en ny träningsplan har börjat formas , de yngre ryttarna och hästarna skall få en lite mera avanserad träningsplan så de kan komma upp i klasserna lite fortare och de som ligger i mitt i klasserna de skall bara tävla mera så de blir mera rutinerade.

Men det är som vi har sagt , vårat eget stall hade 5 st ekipage som tävlade MSV B-MSV A 2010 och alla de har fallit för åldersträcket , ponnier har blivit sålda och vissa har slutat och det tar tid att börja om med både ryttare och hästar , men vi siktar på ett starkt 2011😎

Nu är det ridskola och kanske lite kalas med chokladbollar

MVH Susanne😎

😀Japp då var helgen över, det tar lite tid när man ska ha med sig pållar hit och dit men skoj är det ( lite jobb när man är banbyggare samtidigt) men nu är kl. 20.35 på söndag och allt är gjort och städat, samma tid idag som igår upp 05.30 och gör stallet iväg 07.00 till Vännäs och hemma 19.00 lördag och 18.00 söndag så vi var lite snabbar idag skönt då det var 5 klasser idag, men det gick smärtfritt.

Hur har det gått för oss i helgen då. Rätt så okey lite småfel med några pet i klasserna men överlag helt OK. Hade stolpe ut i laget DIV 1, 3 st med 4 fel men runderna var helt okey vi har lite mot oss när det gäller lag 2011 helt enkelt men det går upp och det går ner men det är en måndag imorgon ialla fall, ta nya tag.
Massa unga ryttare och pållar från vårat stall var med och dem skötte sig så bra, kom ihåg banorna och hade fina runder på banorna och positiva till tusen, skoj och se dem nya som tycker allt är som ett äventyr man dras lätt med kan jag säga😀

Varmt idag som vanligt i Vännäs så idag behövde vi inte sola på solarium. Måns rockade med 2 segrar idag vi gratulerar Lisa och hela familjen juntti till rätt val av ponny. Skoj och se man bara ler och hejar på när hon passerar.

Boris har flyttat hemifrån idag okey bara typ 5 meter till boxen bredvid Loyd, därför Märta fick ta hans box istället hon trivs bättre i box helt enkelt. Han har redan möblerat om lite så det ska passa hans stil😉

Nu är det sängdags för mig då det inte blev några extra timmar sömn i helgen direkt, upp 05.15 som vanligt.

Sov gott

05.55 så står Mona & jag och mockar stallet och tvättar Bullen och  bara är ponnyföräldrar🤭🤭🤭

Elin sitter och äter PARISARE , 2st , på morgonkvisten och laddar hårt inför dagens tävling , det blir en LD bed A och vi hoppas på en repetetion av klubbtävlingen förra veckan , då Bullen och Elin red flera felfria ritter.

Nu skall det följa med kamera och fotas av alla de nya ekipagen som skall debutera , det skall bli jätteroligt att se dem debutera på tävlingsbanorna.

Vi ses i kväll/Susanne😎

Det är bara 22 dagar kvar , så roligt och varmt och skönt och roliga människor vi kommer att träffa , denna resa kommer att bli jätterolig för det har jag bestämmt.

Nu håller vi på med ritning av banor och Elin hjälper till , uppdareringen tas  nu över Elin ....

Elin här: Alla har packat Vickan Jessica Frida Lovis Tessan Elin mycket nu. 😀 Banan är översvämad helt CRASYIdag har ska jag sova med Mindy . har ätit två fläskfilebitar.Mona här: nu tar jag över så det blir lite ordning :) nu ska vi strax gå till sängs är det sagt, vi hoppas vi kan hålla det det  men vi är på väg känns det som ska bara hitta stilprotokollet till Mountain horse imorgon och så har jag ritat 5 banorn inför söndagens tävlingar i Vännäs. Många gröna ekipage från stallet imorgon ska bli super skoj och på söndag ska gamla tanten Gullan ut och kör några klasser hon kommer och rocka helt enkelt. Vi ses imorgon

Om 23 dagar är det soldäck , paraplydrinkar och party

Om ca 15 dagar skall lilla Apans föl komma , vi hoppas på att den lilla spjuvern kommer på rätt tid så vi hinner ta hand om STOFÖLET några dagar innan vi åker , för denna gång skall det bli ett stoföl , vi vill inte ha några fler hingstar , det blir bara valackar av dem i alla fall.

Mona och jag måste hinna lägga oss i solariumet några gånger till då vi fortfarande är lite , hur skall jag säga detta...bleka

Har ont i armen och axeln , men hoppas på att det skall lugna sig när vi närmar oss helgen , vet inte varför jag har såna förhoppningar , men jag är en obotlig optemist.

Nu skall de små odjuren få gå ut och busa lite

Vi hörs snart/Susanne😎

😀Träningen i kväll var riktigt rolig , hästarna hoppad bra och ryttarna var snabbtänkta , vi hade några markkänningar men inga skador , många skratt och några mycket annorlunda styrningar , men över hinderna kom de flesta

Vi har även börjat med Gröngölingskursen i dag och det blev bara en enda anmäld , men Herman Granberg , 5 år , red för andra året i rad på den fläckiga ponnyn även kallad Bullen🤩 , Vickan  sprang brevid medans Herman hade den bästa dagen i sitt 5 åriga liv.

Solen skiner och det är hyggligt vindstilla , tyvärr ingen riktig värme , men man kan väl inte få allt.

När jag släppte ut ponnierna i hagarna i morse så uppförde sig Bengt som en liten tönt , men när vi kom fram till hagen så var ju vattenkoppen trasig och det forsade ut vatten så på eftermiddagen så blev det lagning av kopplingar och vattnet kunde sättas igång igen , tyvärr så har värmesystemet eller någonting annat gått sönder i klubbrummet så där fick vi slå av allt vatten i klubbrummet  igen och måste kalla på reperatör.

Nu är det snart dags att ta ryggläge efter en mycket lång och intensiv dag.

Ha det bra/Susanne😎Det är bara 24 dagar kvar sen åker vi , detta är kanske tråkigt för er att läsa , men jag bryr mig inte....

Elin har varit och fixat sin llilla arm som hon skadade när hon lekte för ett par dagar sen , det var en sena som hade fastnat på fel ställe så nu mår hon mycket bättre och kommer troligtvis inte ha några problem att rida i helgen , roligt för henne.

Vi funderar på att åka och hämta lite björkar idag och planera dem bakom huset , vi får se vad som händer med denna plan.

Jag har massa viktiga saker som skall göras idag och det kommer att bli en lång och intressant dag , Mona har superbeställningen och vi har ju invigning hela veckan på jobbet med massa extraerbjudanden som genererar i olika extrajobb , men det är bara sånt som händer.

Det är träning i kväll och jag hoppas träffa flera ekipage som bara ÄLSKAR att rida markarbete

Vi ses snart/Susanne😎

Det är bara 25 dagar kvar , fattar ni att det är dags snart

Jag är så redo att åka härifrån och bara vara mig en stund😎

Jag har haft jätteont i armen ett par dager och hoppas på en snabb förbättring och just nu används det massa Zon och värktabletter.

Vi skall åka iväg och byta till sommardäck  för vi har ju inte lyckats ta oss iväg förren nu.

Mona håller på med att ladda för de 100 smörgåstårterna som skall göra imorgon till kl 12.00 , tur att hon är en hårding

Mindy är helt crazy och har helt återhämtat sig från sin Pollyförgiftning......

Vi har fått meddelade till ryttare till Vännäs och nu funderar vi skall damma av några fler ponnier från stallet , vi får se hur det blir........

Vi ses snart/Susanne😎

Nu är det bara 26 dagar kvar  så roligt det kommer att bli , det har varit en jobbig period under ett tag och en liten paus kommer inte att skada.

Vi fick veta igår att Charlotta W skall sommarjobba hos oss , det kommer att bli jättebra med en tjej som har full koll på stallet och man behöver inte kolla henne hela tiden , vissa andra år så är man mest orolig att folk skall bli översprungna eller att man skall hitta ponnierna ute på byn någonstans.

Ponnierna har fått hoppa in i sina stalltäcken igen för de blåser så fruktansvärt , det ger sig inte  och som ni vet att när det blåser hos oss då blir det KALLT.

Ha det bra/Susanne😎

Träningen idag var en välbesökt sak , 9 st tappra ekipage kom för att träna kulvert , grindar och stopphinder och det var tur att det var tappra för jäklar vad dåligt väder det blev , hagel , snö och regn med en lite känsla av full orkan, men när träningen var klar så kom solen fram.

Vi har varit ute på eftermiddagen och spikat flera staket och som det ser ut nu så är vi klara inför sommaren , vi funderar bara på att sätta upp elstaket på mittenhagen på baksidan så att Märta och Gullan kan flytta dit när Apan har fölat , det känns bättre att ha henne på framsidan tillsammans med sitt lilla föl.

Det ser bra ut inför nästa helg i Vännäs fortfarnade så är det småsaker som styrning , hitta av hinder och hoppa över hinder som måste fixas , men annars så är allt på banan..... ungponnierna hade riktigt roligt idag och tack och lov så är de inte tittiga , de hoppar allt som man styr på med dem , det är alltid en trevlig känsla.

Nu skall jag gå ut och grilla i orkanen

Ha det bra/Susanne😎

Det är bara 27 dagar kvar och sen åker vi , det är helt fantastiskt hur fort dessa 7 månader har gått , från vi bestämmde oss att åka och började boka biljetter och nu är det 27 dagar kvar och jag skulle ha kunnat åka förra månaden redan.....

Det saknas lite brunfärg på kroppen , men Yvonne och jag skall ju ha burka på oss , en enkel väg till perfekt solbränna

Alla i familjen är lite sjuka (inte i huvudet) och med lite tur skall vi väl bli någorlunda friska innan avfärd , det skulle vara riktigt tråkigt att vara förkyld på denna resa.

I dag är det hoppträning hemma på ridbanan och det blir lite titthinder , jag såg nämligen kulverten och lite grindar och muren ligga och skrika efter mig i går :Vi vill bli använda , låt inte bara bommarna få allt roligt🙃

Ja vi ses snart/Susanne😎

Vi har städat gården idag , det blev jättemycket plast och isolering och massa annat skräp som kommer fram under våren , det blev i alla fall jättefint .

Nu skall mona , pappa och jag åka till Åsa och hälsa på i deras stall och äta lite grillat på deras öppna stall dag

Under hela våren så har vi sagt att vi skall åka och köpa virke till hagarna , men vi har inte tagit oss iväg , (LATA) men i dag så gick vi förbi Valles hingsthage som skall tas ner vid stallrenoveringen och plötsligt sa vi ,:Varför plockar vi inte ner de här bräderna och använder de istället för att åka och köpa nytt?? svaret blev :vi är inte de snabbast hamstrarna i hamserburen!!!!

Vi ses snart/Susanne😎

😀Vi åkte på hopptävlingar till Vännäs i går eftermiddag , 45 minuter före första start körde vi in på parkeringen och det var bara vi där......vi blev lite oroliga att vi hade siktat in oss på fel dag , men sakta kom det lite folk och efter jag, jezzi och Elin och Vickan hade byggt om banan så kunde vi starta upp tävlingarna , genom hela kvällen så var det inge folk på banan eller flaggers eller framhoppningspersonal , det fanns inget folk någonstans , men massa folk som bara stog och inte gjorde något , har folk inte hört talas om idellt arbete , hinder sätter inte upp sig själv.

I alla fall så hoppade Doris , Loyd och Bullen  -LD och LD och Elin och Bullen red med sig 2 st rosetter med sina felfria ritter , Jezzi hade med sig sina ungponnier som var lite lätt spända😉 och som skulle debutera , Doris var jättespänd i första klasen , men i andra hoppade hon som en lite gud , det skall bli ul att följa henne på tävlingsbanorna , Loyd fick hoppa omhoppning igår och var jättduktig , det gick lite för fort🤩 på ett räcke , men annars var han en duktig lite kille.

Vi var hemma vid 20 snåret och sen åkte vi till Rönnbäcks och lämnade tillbaka deras transport och skvallrade lite grann ochså.

Nu skall de små hästarna få gå ut och leka i hagarna

Ha det bra/Susanne😎

I går kväll var det så jättebra väder , solsken och vindstilla och den där känslan av sommar

Mona och jag tog en tur på stan och avslutade med lite kina mat och solariumet , självklart träffade vi värdens bästa Madde M där och pratade på en lite stund🤩

I eftermiddag så gäller det att ha tempo då jag och pappa skall åka till Vännäs och tävla med Elin och superBullen😎 , tävlingen börjar kl.17.00 så det gäller att ha tempo hemifrån , Jessica skall även dit med MördarDoris och Loyd så det blir full styrka från hemmastallet.

Jag hann även prata med Sandra en stund i går och vi försökte lösa värdsproblem och Mona och Mari pratade ihop sig om Elitlaget till Högbo och om det ser ut nu så kommer vi inte att åka om inte någon fixar fram 2 st ponnier med kval till MSV B....... någon??????

Helgen i Sundsvall var jättetrevlig , superfolk med rolig attityd , hästar som hoppade riktigt bra , ryttare som ville vinna klasserna , JÄTTEBRA väder hela tiden och sen kom lag klassen för att ni skall förstå hur riktigt dåligt det gick så behövde ni vara där och se det med egna ögon  , det var riktigt dåligt och det kändes inte bra att se resultatlistan med 3 st uteslutna undet stöckelagets resultat.
Ja , nu rider vi bara induvuellt resten av året och då kommer det att flyta på bara bra för det har det gjort på de andra lagtävlingarna.

Nästa tävling i Vännäs så skall ungponnierna ut och börja tävla , det kommer att bli jättekul att se dem ute för första gången.

VI ses snart/Susanne😎

😀 Bullen är bara bäst, vi bestämde i torsdags att han skulle få följa med till Sundsvall och tävla, Elvira Lundell skulle tävla honom och han skulle vara reserv till Elitlaget, Elvira har aldrig suttit på ponnyn men det brukar inte vara några problem för henne,+hur svår är Bullen och tävla tror ni, håll koll på höger sidan och galoppera inte så svårt direkt, hon är ju van och låna ponny av oss, förra året så fick hon tävla Diesel ialla Elitomgångar med superresultat, varför ska man ha suttit på hästen förrut, Bullen har hon väl knappt klappat på. Men hon gjorde det som ska göras resultat 2 segrar i LB och nollrunda i Eliten, mer kan man inte begära kan jag tycka😉dem rockade kan man säga.

Själva elitomgången gick på ren svenska åt helv.....så enkelt var det med det, vet inte vad problemet är, kringklasser fina runder, laget kan dem knappt rida..nerver...tror inte det...ja det blir ingen 3:e omgång för vår del, jumboplats de 2 första omgångarna så inte åker vi 50 mil för att hoppa MSV B när dem inte klara LA ordentligt, självklart åker vi ner och hoppar individuellt och så analyserar vi inte mer om det här utan vi BRYTER IHOP och KOMMER IGEN tävlinssäsongen är bara i sin vagga än så länge.

Elin har varit hos oss tors-mån då Anna är utomlands, har gått bra, det är lite med maten bara då ungen inte äter vad som helst, men 2 dagar har hon varit i Sundsvall med alla tävlingsekipage måste ha varit en upplevelsel, säket grymmt trött nu, imorgon skoldag och på onsdag ska hon debuterar med sin tävlingsponny My dragonfly på klubbtävling i Vännäs -LD, undrar om Bullen kommer att skratta ihjäl sig, nej jag tror han säger, nu hoppar vi ettan och nu racera jag på lite mot 2:a är du med hoppar lite stort på 3:an så håll i manen. Ska bli skoj och se.

Annars har det varit lugnt i Stöcke, finfint väder och lite städning, kan behövas en lugn helg någon gång.

Ha det
Mona

Mindy mår mycket bättre idag , kanske inte helt perfekt , så vi får se om vi måste åka till vetrinären i dag

Annars så äter vi frukost just nu och sen skall vi göra stallet och paka klart inför Sundsvall
I går kväll så kom Familjen Rönnbäck och lånade våran finka då  stallskåpet inte rymms i deras transport , stackars Mattias låg på knä och bytte vinterdäcken , efter några små kommentarer som lät ungerfär så här: Mattias , vilket håll drar du i bultarna?? , Mattias , Är du inte klar snart?? , Mattias , lever du ???

Ja hejarklacken var mycket duktig.......

Bullen är den enda ponnyn som fick ha på sig stalltäcket i går kväll då det blev sån temprateurskillnad mellan dag och kväll.

Elin är lite nervös inför resan då hon tycker det är långt till sundsvall , men jag säger bara , 3,5 timme eller 2, 5 timme om jag får köra så fort som jag vill

Ha det bra/Susanne😎

Det är helt underbart och solen skinar som bara den  , Vi har haft hoppträning i dag för gänget  Loyd , Nisse , Märta och så hoppade Bullen några språng med Jezzi och Elin.

Elin skall ju fara och tävla nu på onsdag och kan ju behöva träna någon gång innan första gången.

Vi har städat lite i täckesförrådet och allting skulle bli bra med en tändsticka

I morgon så åker vi ca.13.00 och sen åker vi och hämtar nycklarna till vandrarhemmet.

Tyvärr blev det lite lera i hagarna idag så nu ligger alla ponnierna i leran och rullar utan täcken , de blir så helt underbart smutsiga😎

Dagen har varit bra och om vi hinner så skall vi åka till Rönnbäcks och hälsa på

Ha det bra/Susanne😎

Nu är det PÅSK , nu är vi föräldrar åt ELIN hela helgen då  Anna  åker till Turkland över påsk , vi har bunkrat upp med godis , Elin äter inte godis men vi gör det , det har skurats lite golv så inte dammråtterna attackerar Elin när hon skall sova...... och Mona har gjort en påskdans för hon är ledig i 4 dagar och hon slipper mamma , elin och jag från lördag och framåt för då åker vi till Sundsvall och tävlar andra omgången i Elitserien.

Bullen bockar och flyger omkring på ridbanan och han bara älskar att bråka med ensilagebalen , den kommer aldrig att återhämta sig efter denna behandling.

Mindy har mått lite dåligt i flera dagar nu  , men har sakta börjat må bättre , hon sover jättemycket , men kan jaga Boris när han går i hagen.

Nu skall jag städa klart och hjälpa mamma med middagen innan Elin kommer.

Ha det bra/Susanne😎Jag är ju inte den snabbaste kotten i skogen  , men äntligen har jag lyckats få upp en film på framsidan , jippie

I går så skulle vi städa gården , men det var så jäkla kallt och blåsigt så vi ställde bara ut vattneslagarna och badkaren till de hagar som inte har vattenkopp och sen gav vi oss för kvällen.

Mindy mår lite dåligt och det kurrar som bara den i magen , stackars lilla mindy.

Jag har en ordentligt brännmärke i handen eftersom knäppLoyd gjorde värsta rycket just som han klev ut från stallet , jag hade inga handskar på mig och han slet både handen och axeln rent åt hel...vete , ibland tycket jag inte om små ponnier så jättemycket.

I helgen blir det sundsvall med Elin och mamma , vi åker på lördag eftermiddag och kommer hem på måndag kväll.

Vi hörs snart/Susanne😎

Det bara jäklas , kanske inte lika mycket som för stackars Wassermans , men endå.........

Hur svårt skall det vara att få hemsidan att acceptera en länk från youtube!!!!!

Jag blir vannsinig , mer än vanligt.

Efter lite ändringar i helgen så tävlar nu Lovis -Loyd och Elin har fått äran att hoppa runt på Bullen , Bullen tog emot Elin med öppna armar och gjorde årets bockserie och körde ner Elin i marken med full fart , tur att ingen gjorde illa sig för mycket och Bullen uppförde sig faktiskt efter den lilla bockserien.

Vi har anmält ungponnierna till vännäs klubbtävling nästa onsdag och det fanns platser kvar ifall någon känner för att tävla lite mitt i veckan

Nu skall hästarna få gå ut och smutsa ner sig

MVH Susanne😎

Jag skall igentligen inte säga något ännu , men jag chansar...... Vi lagade toaletten i klubbrummet i går och det fungerade , vi lagade vattnet i Doris spilta och det fungerade , Vi plockade fram utevattenslangen och det fungerade , vi lagade utevattenkopparna och det fungerade , ALLT FUNGERADE PÅ FÖRSTA FÖRSÖKET OCH DET GÖR OSS EN ANNING NERVÖSA............

Mindy tycket att livet är lite tråkigt just nu , då det bara blåser och är lite kallt ute , det skall bli intressant att släppa ut hästarna i denna blåst och se om vi kommer att åka på någon flugtur.

Träningen i går gick bra , det blev bara grundläggande övningar med mycket galopp för att hålla igång flåset , träningen nu på onsdag är inställd pga PÅSKLOV.

Vi ses snart/Susanne😎

Jag undrar verkligen vem som har uppfostrat Bengt , det kan väl inte vara våran egen familj , ponnylurken slet mig i armen /axeln när han skulle gå ut i hagen i morse , jag fick jäklar i mig inte ut honom i hagen , han vara bara helt knäpp,  skulle inte gå över vattenpölen , kommer inte att bli någon större vattenhoppare , det kan vi säga på en gång.

Hippoträningen i går kväll , var ......intressant , så kan man väl säga.......
Nä det gick på det stora hela bra , några avfallningar , några stopp , några missade hinder , det här med styrning var en bristvara i går kväll , vi hade 2 st kompletta hjärnsmältor , men det är bättre nu än nästa helg.

Vi hoppade banor med kombinationer igår och hästarna är på G , ryttarna kommer att vara där om ett tag

I dag så skall Mona och jag far till stan och titta på skor och andra små trevliga saker.

Vi ses snart/Susanne😎

😲 Det blev en liten tur till läkaren idag och svaret blev, fortsätt att plågas , det är en förkylning som tar till att återhämta sig från.

I kväll är det hippoträning och vi hoppas på jättefina ritter , nästa helg så är det sundsvall , 2 omg i Elitserien , vi kan knappt vänta.....

Mona började scanna in massa gamla bilder och artiklar igår och det är jätteroligt att se och läsa allt som man har sparat.

Jag återkommer när jag har kopplat in hjärnverksamheten , kan ta en stund

MVH/Susanne😎

Det är en solig , men lite halvkall dag , mycket av vattnet har fryst bort under natten  , men det finns fortfarnánde mycket kvar av den varan.....

Jag sitter här och dricker lite fil och försöker lindra halsen lite grann .

Hästarna var snälla och fina när de släpptes ut och de blev jättesöta när de la sig ner och rullade all vad de kan i den närmaste halvfrysna lerpölen....

I morgon är det träning på hippo igen och då skall , Loyd , Bettan , Nisse och Märta åka och träna lite kombinationer som är planen för morgondagen.

Annars har det inte hänt så mycket ännu  , men dagen är ju fortfarnade ung , vi får se vad som händer efter jobbet.

Ha det bra/Susanne😎

Här kommer dagens uppdate..... okey det är en vanlig vecka ala stöcke stil, mycket att göra , många som vill ha åsikter , mycket jobbigt att ta tag i och mycket roligt som lyfter dagen , vi skall inte klaga för vi kunde ochså sitta här ensamma i "mörkret" svaga och deprimerade , alldeles ......... Nä nu får jag ge mig , börjar jag gräva ner mig helt får ni komma hit och säga åt mig att nu jäklar skärper du dig, BRYT IHOP OCH KOM IGEN

Förkylningen är på bättringsvägen , jag kan nästan prata normalt , jag får bara några hostanfall i timmen och snoret bara rinner , kanske inte helt frisk ännu😉

Vi har haft träning idag och jobbat på med att rida utan stigbyglar och jag har aldrig sett så många ryttare med kramp och ont i ben och som bara måste vila lite.......synd för dem att de tränar för bitchen susanne , när jag säger bryt av till skritt då får man vila🙃

Det har varit som vanligt på jobbet , mycket att göra och en liten kurs kom plötsligt fram kl 14.00 , men nu vet vi hur man rengör ugnar i alla fall.

Ja nu blir det middag och Biggest Loser.

Vi ses/Susanne😎😲Jag kan typ inte prata i dag , jag har hostat något så jäklig och halsen har nästan gett upp , det kan ju ha något att göra med ridskolan i går kväll , men jag hade olika utropare av vilka övningar de skulle göra så hela första passet behövde jag inte göra så jättemycket , ryttarna och hästarna var jätteduktiga .

Jag tog massa kort ochså , men de la jag upp på FB då denna sidas maxkapacitet för korten är full.

Jag fick lov att åka och jobba ett par timmar i går , resturangen är inte klar , såna väsentliga saker som el , vatten och avlopp saknas fortfarnade...... , estetiskt så är det jättefint , de har lagt upp mycket pengar på gardiner och färgburkar  , hoppas bara att det går att jobba i köket ochså.

MördarDoris gick ridskola igår och benet ser jättebra ut , vi får hoppas på att det fortsätter på samma sätt.

Nu skalll brandförsvaret komma och titta på skorstenen .

Ha det bra/Susanne😎

Jag är ledig idag och det var riktigt bra , för det är mycket att göra idag , stallet , hovslagaren , Elin kommer med hennes mentor Linda och hälsar på efter lunch , klockan 14.00 har jag ett viktigt möte i stan som jag inte kan missa och sen skall jag till stan och hämta Monas linser då hon har fått fel linser till fel öga och efter det så är det ridskola.....

Min förkylning är inte att leka med i natt har jag hostat som aldrig förr , jag trodde att lungerna skulle komma upp , men vid 5 snåret så lugnade det ner sig lite grann och nu mår jag bara dåligt och är snorig , alltid lika trevligt.

Måns och Diesel har ju varit ute och tävlat i stora vida världen  , det blev segrar åt bägge två och bra ritter på det stora hela, BRA

Nu skall jag pröva och ringa min snickare och se om jag kan boka upp honom i maj för lite jobb på huset , hoppas han inte har för mycket att göra.....

Vi hörs/Susanne😎

Äntligen är vi tillbaka .......det har varit mycket att göra de senast dagarna och hemsidan har fått stå tillbaka lite grann.

Mona har jobbat jättemycket de senaste dagarna , det har varit mycket på jobbet , den nya resturangen , stallet , hemma , ja det har inte varit lugnt och harmoniskt , en vanlig vecka i stöcke 🤩

Själv har jag varit jätteförkyld de senast dagarna , träningen i fredags fick utstå min helt underbara röst och banbyggarkursen i lördags var en riktigt smärta , förkylningen var inte rolig på något sätt och det kändes som lite av onödig tid som behövdes sittas av i skolbänken.

Märta gick riktigt dåligt på Hippoträning pga av olika saker , det var sår i munnen , kolikkänningar och psykologiska biverkningar på ryttaren.

Hon har fått skritta hela helgen för att återhämmta sig och ser mycket bättre ut idag , MördarDoris ser ochså mycket bättre ut , benet är smalt och fint och hon kan börja ridas lite lätt i morgon , Bullen skrittar på för fullt och skall börja trava i slutet av veckan , så allt är på gång på hästsidan.

Vi har fått hem kläder och de passade inte alls , allt var 2 storlekar för stora , hur ofta brukar detta hända?? , nu har vi beställt nytt och lagt oss på 2 storlekar mindre än vi brukar ha på oss , så vi får se hur de nya kläderna kommer att passa.

Ridbanan är helt underbar , helt snöfri och nästan inga vattenpölar och ridningen går plötsligt så mycket bättre.

Nu skall jag gå ut och ta lite kort på monas träning

Vi ses snart

MVH Susanne

Direkt som solen börjar smälta snön så börjar man se saker som inte har varit så viktiga under vintern , men som är jätteviktiga på våren , det är HAGSTÄDNINGEN , mocka och kratta och slita och släpa , ja om man börjar i tid kanske det inte blir så jäkla jobbigt senare i vår.

Träningen i går gick jättebra , det var många små saker som behövde fixas och det är bra så att man kan få ording på grejerna på en gång istället för att behöva se felen för första gången på tävlingsbanan.

Ridbanan är helt framme och BLÖT , men vem bryr sig när man kan rida och hoppa och leka på våran superbana🤩

Vi åkte och solade i går och jäklar imig vad det tog bra , jag prövade ett solarium som man står upp i , som heter Power of Tower och det var jättebra.

På jobbet är det jättemycket att göra och även om jag bara jobbar 2 - 3 timmar per dag så var inte sjukgymnasten glad , skulderbladsfästet var inflammerat och och bidrog till varför jag har ordentligt med huvudvärk.

Nu skall ponnierna ut

MVH Susanne😎 

😎Solen skiner och +12 kl. 17.00 inför träningen känns helt okey kan jag säga, lite hoppning och en massa markarbete blev det på den helt upptinade banan känns helt okey, älskar våran ridbana tar ca. 1 vecka från att det börja tina tills den är framme, klart den har vatten på sig och så men vem bryr sig då det går att ta ut hästarna och bada på gården i solen😎

Håller på för fullt och stänga och öppna nya och gamla restaurangen dessa veckor och nästa vecka (15) kör vi igång var tog tiden vägen, visst strular det som vanligt med hitan och ditan men jag har koll och vad andra gör kan jag ändå inte göra något åt, det är bara och göra det bästa av saken helt enkelt, idag fick jag knåpa ihop en ramp av en plåtdörr för att få in varor, ni vet Mcguiver skit ner dig här kommer Mc Mona🙃. Blir lätt långa pass desto värre men jag får väl gå hem tidigare någon dag när det passar.

Vi hann och sola idag också, syrran hade ett solarium som man stod i och tog typ 8 minuter, och så klart fick jag ta klassikern och ligga, tror kotan i ryggen hoppade till när jag la mig, men vad gör man inte för att bli fin inför kryssningen 14 minuter fick jag stå ut med😥

Mindy har hållt på i 2 timmar och letat stenar och kollat gården 😥+ en promenad för hon hade ju inte hunnit mer än kollat läget på gården(tjejer!) Hon blev ju knappast renare och fick med det sig ett bad, hennes favorit grej.

Doris fick ju en konstig grej runt kotan i måndags och vi var ju inne igår och förmodligen är det in superinfektion med snabba bacillusker som har gjort vätska runt kotskenskida, som dem sa "om hon sväller med benet så att det kommer över bandaget så är det inte denna skada" uppmuntrande om det sker så får då knappast jag av bandaget i första taget i alla fall. Men än så länge ser det bra ut, i morgon får hon gå ut till sin bästis Bettan igen. Vi håller tummarna helt enkelt.

Tjing

Nu är det dags för att jobba  , jag var inne och jobbade 3 timmar igår och första timmen hade jag värsta huvudvärken , det blev bättre när jag satte mig vid datorn och jobbade med inventeringslistorna , jag blev klar med dem i går och i morgon skall jag börja med beställningslistorna till den nya resturangen.

Ridskolan igår var en riktigt trevlig tillställning , bra underlag , lydiga ponnier , duktiga barn som hade en trevlig kväll i solskenet.

MördarDoris var tyvärr tjock i ett bakben och skall in till ATG i eftermiddag och då fick LOYD debutera på ridskolan , han skötte sig över förväntan och kommer att bli en populär liten ponny.

Mona och jag sitter ett par timmar per dag och tittar på kläder , det är jättesvårt att hitta en fin långklänning som inte ser ut som ett tält och har en kort arm , alla kläder är armlösa och det vill jag inte ha.

Mona fick äran att hjälpa alla att rengöra sina ponnier efter ridskolan igår och det är jättebra att snön är borta , men LERAN har komit istället , hästarna var inte rena någonstans.

Nu skall jag åka till jobbet

MVH Susanne😎

Jag skall jobba idag , 2 timmar i kassa tjänst och jag skall även troligtvis lägga om inventringslistorna på datorn till den nya resturangen.

I morse regnade det jättemycket och det var riktigt tråkigt , men samtidigt så är det helt okey då all is i hagen har börjat försvinna och jag skulle tro att till helgen så är banan framme

Hästarna är i bra form och det är hippo träning på fredag , vi hoppade på vägen både lördag och söndag och det var en bra träning även om ekipagen bara fick hoppa fram och tillbaka på ett räcke med två bommar.

Hela familjen var till Emelie och Mattias och pussade på valpar i går , Elin fick massa kort på crazy puppies bitande i fötter och sockar.

Nu skall det sminkas och sättas på ansiktet , för nu skall det JOBBAS

MVH Susanne😎

😲Det är blöt över allt ,stackars Mindy kan ju nästan inte gå ut och leka , hon blir ju blöt om fötterna.....

Hela familjen och Elin var på Hippo igår och tittade på laget och sen åkte vi till Chri (mona och jag ) och åt middag och skvallrade , beställde utflykter , pratade vin😲 , vi hann prata med Åsa och Yvonne och vi hade en trevligkväll i Chris nya lägenhet.

Det beställdes lite mera kläder igår och det blev ochså prat om något så trevligt som ett solarium....... likblek är färgen som vi har just nu 🤭

Hästarna hopptränade ute på vägen i går  , fram och tillbaka över ett räcke , det gick jättebra för alla och de som inte hann med skall hoppa i dag.
 
 Nu skall det mockas

MVH Susanne😎

Elin är här och visar upp sin fina nya kamera😀 de köpte en likadan kamera som vi har  , många bilder kommer det att bli.

Det regnar ute idag och det känns inte som en höjdare , okey isen kommer att smälta , men det känns blöt och äckligt.

Vi fick som sagt våra badkläder till kryssningen igår , men det är tur att vi känner jättetrevliga människor som kan hjälpa oss att sy till små ändringar så kläderna sitter bra.

Förmodligen blir det så att vi byter mellan varandra, då Mona´s passar perfekt på Susanne, så förmodligen säljer vi Susanne´s (Åsa känner sig manad) och köper en ny till Mona överdel. Vi får se hur det blir.

Ut i regnet och ha lite hoppträning.

Just ja Mona fick ny anställning igår 100% och nu på min restaurang hon jobbade ju typ 97,5% förrut så det blev ingen jätte skillnad direkt. Men bättre pengar+hon får ju jobba med dem bästa nu 🤭

😠 Ont i höften fortfarande fasten jag var hos kotis i onsdags, okey kanske inte det bästa att jobba 10 timmar igår kanske, men men. I morgon har jag fått tid hos honom igen för att kolla ryggen en gång till. Sen kommer Elin både lördag och söndag det var hur länge sen som helst känns det som, typ i måndags, hippotävlingar blir det i helgen också. Och en träff ´hos Chri och hjälpa och boka utflykter till henne förstår att hon har problem inte det lättaste hemsidan har dem.
Badutrustningen har kommit idag FROM USA, skoj och testa, vi får be Mona W och juster lite på topparna men hon är ju GREAT på det🤩

Det var ett tag sedan vi skrev ser jag för att vara oss ialla fall. ja ibland går tiden fort när man har roligt🙃🤒😠🤩🙂😀 7 veckor så sitter vi på planet till Barcelona och håller nog just på att gå ner för landning. Om 6 veckor kommer Apans lilla bebis, rackarns vad tiden går fort, undrar om det inte har med att allt blir så mycket lättare nu när det är ljust och börjat tina även om tiningen tar lite tid i år, tur man har vägar som är rent grus nu så kan man rida rätt så normalt ändå.

Skickar 2 bilder på våran badutrustning inför kryssningen så får ni se, inte på oss utan på modellerna såklart, trodde ni något annat eller

Mona är en slagen hjältinna , hon har skitont i en höft efter en städdag i helgen , det är som vi alltid har sagt, det är farligt att städa.

Hon är i alla fall hemma från jobbet idag och skall till kotknackaren i morgon.

Mindy hade en traumatisk dag i går , hon fick BADA , hur roligt är väl det!!

Ridskola i går var ochså en intressant historia , det är ju stenhårt och snorhalt på ridbanan , men första gruppen kunde göra massa roliga övningar så länge men inte lämnade spåret , de yngre tjejerna i andra gruppen fick rida ut på vägarna då där finns det sand och är helt isfrittt.

Elin och Mona bakade igår och bjöd alla i stallet på jättegoda kladdkakor med grädde och saft.

Själv var jag hos sjukgymnasten igår och muskelfästena och nackflätan är mycket bättre , hon var inte helt nöjd med beslutet att börja arbetsträna nästa vecka , men la in ett extra besök så hon kunde kolla hur min kropp skulle reagera efter några dagar på jobbet.

Mamma har äntligen ringt läkaren och beställt tid för att kolla varför hon inte kan äta fast föda och skall röntag huvudet efter den senaste omkullspringningen , jag säger bara:BRAVO MAMMA 😎

Helgens tävling var en mycket omtumlande upplevelse , induvudellt så gick ekipagen jättebra , vi plockade placeringar i nästan alla klasser ,många debutanter startade med superresultat och hästarna såg superbra ut , men lagklassen , vi har ALDRIG blivit SIST i en Elitserien eller någon annan lagserien och laget underpresterade någon så fruktansvärt , bara Lydia höll en normal nivå , det var inte roligt att se.

Nu gäller det att jobba och plocka upp bitarna ordentligt till nästa omgång för aldrig i livet att vi kommer att vara kvar på sista platsen.

En jätteroligt ritt som plockade upp humöret på alla stöckeryttarna var Ida och Daphne som debuterade LA i helgen , en riktigt svår bana som hon dubbelnollande på och var bara 2 tiondelar från placering , så himmla roligt att se denna 9 åring hoppa runt på banorna , storasyster Nora (10 år) debuterade ochså LA i helgen och det kommer att bli skitkul att se dessa små raketbarn på tävlingsbanorna under åren som kommer.

Idag så är det inte så jätemycket uppbokat , men som sagt dagen har ju inte börjat ännu

Ha det bra/Susanne😎


Japp då var första omgången i Eliten avgjord, gick väl på ren svenska ski..t, men vi får väl slå i uppförsbacka. Nog med det, individuellt rockade dem ialla fall, många placeringar blev det till dem och finfina runder av alla, nu är snart tävlingssäsongen igång på riktigt och då är typ eliten över som vanligt, synd att eliten inte är senare på året när tjejerna har fått lite mer klasser i kroppen, det är ju lika för alla.

Annars har väl helgen varit helt okey här hemma i Stöcke, nu har det kommit någon snöstorm men den är över, så nu är ditt vitt på marken.

Susanne är galen, nu när hon kom hem från Timrå så upp och gå på bandet, har skött maten under helgen inte det lättaste, vi vet ju alla vad det blir för mat på tävlingar.

Annars så är det 8 veckor kvar till kryssningen, och 7 veckor tills Apan ska ha bebis, japp det händer saker hela tiden, skoj😎

Hejarklacksången för Elitlaget 2011
 "Made by Yvonne Björken"😀

Kampsång kolla att lagen är rätt melodi de e bar å åk.....

De e bar' å rid med is i magen å med tungan rätt i mun
Varje decimeter är en hundradels sekund
De e bar' å rid å inget annat, ingen mening me å prat
STÖÖÖCKE de är tyst å kör å det ger resultat

Men SRK Å VINDELN,URF, HÖÖÖÖGBO åå PRRRRK
Dem tror jag ber en bön ibland när ingen annan ser
Ack, måste inte STÖÖÖÖCKE ta sig runt….

De e bar' å rid när det är tävling genom varje liten fas
De ä aldrig tal om att vara rädd fast det går fort
De e bar' å rid i kombinationer, för vad är en lodrät plank?
Å alla gratulanter och varenda journalist
Lalala...

Å Sveriges alla spisar, där bränns middagsmaten vid
När tv-sporten visar någon Sm stid
För viktigast av allt är STÖÖÖCKEEES stil

De e bar' å rid med lugn och klokhet, vassa blickar och talang
STÖÖÖÖÖCKE har allt det där, det ser man i varje
De e bar' å rid å inget annat, ingen mening me å prat
STÖÖÖÖCKE DE är tyst å kör å det ger resultat

Nu är det dags för årets första nationella ponnytävling och vi skall även starta upp ELITSERIEN , från stallet åker "bara" Bullen och Lovis😀 , men det är full styrka från resten av föreningen.

Chri kommer att köra mamma och mig ner till Timreå , då jag är sjukskriven minst 1 vecka till och mamma får absolut inte sitta bakom ratten.

Vi kommer att åka i samlad trupp 14.30 tillsammans med Norrbäcks, Wassermans och Eskilssons.

Jag blev som sagt sjukskriven 1 vecka till och sen skall jag troligtvis börja arbetsträna lite försiktigt , någon timme per dag.

I dag skall det bara packas lite och sen åker vi

Ha det bra/Susanne😎

200 000 tusen besökare har nu besökt våran lilla trevliga hemsida . Trevligt att folk kommer och hälsar på oss.

Gårdagen var en bra dag , även om det blåste och ridbanan frös till en puckelpist och tjejerna fick rida ut och jogga lite på vägarna.

Elin, Ida och Nora red ut tillsammans igår med Daphne , Blondis och Brunis , de tre musketörerna gjorde Ansmark osäkert och hade sedan en helkväll med 4 st supersöta valpar .

Mamma har ont i kroppen , men gick ut istallet igår i några minuter bara för att prata med de små ponnierna , hon funderar dock på att följa med till Timreå i helgen och bara sitta stilla på läktaren.....vi får se om den planen.

Åsa var förbi och hämtade en stöckejacka och vi hann prata lite om kryssningen som bara är 9 veckor bort...de ni.

Känner mig faktiskt lite duktig då jag har använt löpbandet varje dag och det känns helt okey.

Läkaren ringer idag och vi får se om fortsatt sjukskrivning , sjukgymmnasten vill ju att jag inte skall jobba nästa vecka och jag kan kanske hålla med om det , men jag vill börja snart...

Mona , hon jobbar och sliter och planerar fibrilt inför våran flytt med resturangen , hon beställer skyltar och inredning och allt som kanske inte riktigt ingår i hennes arbetsuppgifter , men det är tur att någon med lite pondus tar tag i detta , så allt är perfekt när vi flyttar om 3 veckor.

Vi hörs snart/Susanne😎

Det blåser som bara den ute , ponnierna kommer att flyga omkring som små ballonger ute i hagarna , jag måste nog sätta på lite mera täcken så de inte fryser de små stackarna....

Mötet med sjukgymmnasten gick hyggligt  i går , jag blev rekommenderad att inte börja jobba nästa vecka , utan vänta tills jag har tagit bort lite smärtstillande.

Mamma har varit ledig från allt hela denna vecka för att hinna vila upp lill kroppen efter mordförsöket i helgen , Nisse och Loyd har blivit förvissade ut i kylan och det är inte bestämmt när de får komma in igen

Ridbanan fick sig en ordentlig omgång av solen i går , allt smälte och har under natten frysit till is , det skall bli intressant att se vad som händer under dagen och hur mycket till det kommer att tina upp.

Pratade med Sandra igår och SuperAlfons blev utskriven igår , JIPPIE

Stöcke taxi skall ut på utryckning till terapibadet i dag , men se är det bara vila och kanske löpbandet för dag 3

Vi ses/Susanne😎

Jag sitter här med en värmekudde runt nacken och försöker få bort den värsta smärtan i nacken/axlarna , jag har börjat dra ner på smärtstillande , jag har ju ätit 5-6 tabletter per dag i snart 6 veckor och det måste jag sluta med , men i stället kommer smärtan tillbaka🤨

Det gör i alla fall inte lika superont som det gjorde i början av sjukdomen.

Jag skall till sjukgymmnasten i dag och vi skall försöka komma fram till om jag kan börja arbetsträna nästa veckan , någon timme varje dag eller om jag måste vara sjukskriven en liten stund till.

Hittade en jättefin ponny på hastnet och jag bara :JA, DEN SKALL JAG HA!!!!

läste sedan hela annonsen några gånger till och hittade detta ord:HINGST, behöver jag säga mera.

Nu skall jag gå ut i stormen och kolla ifall hästarna har gjort något bus

Ha det bra/Susanne😎

Ridskolan gick riktigt bra idag , tjejerna var på bra humör och jobbade på som bara den , hästarna var lydiga och vädret var ....bra , förrutom att det blåste hyggligt mycket , jag skulle ha haft vintermössan på mig.

Mamma sitter och funderar på att börja med pannbands försäljning , hon gör jättefina BLINGADE pannband till alla våra hästar , vi måste bara hitta en återförsäljare som säljer bra BLING.

Nu börjar vi närma oss 200 000 gränsen på våran hemsida , det är helt otroligt vad folk som har varit på våran lilla anspråklösa hemsida som vi försöker att hålla uppdaterad och rolig.

Nu skall framsida ändras

VI hörs snart/Susanne😎

😀Det är ett så fint väder ute , solen skiner och det är plusgrader , tyvärr så blåser det lite grann och på vädret sa de att det skall blåsa ORDENTLIGT i kväll så ridskolaeleverna får hålla i sig

Mindy är helt galen , hon är så godissugen och så himmla pigg , det är jätteroligt att se henne skutta omkring.

Mamma har ont överallt och har börjat erkänna att hon inte kommer ihåg så mycket av olyckan , men nu så säger hon att hon inte har så ont i huvudet längre och vi väntar att åka till läkaren tills i eftermiddag , det är i en sann stöckeanda.....

Vi har fått en offert på borrningen till bergvärmen och det blev ett hyggligt pris om man kan säga så om summer över 100 000:-😲😲😲 , vi skall även prata med Björn att komma och brädfodra en sida av vårat hus och bygga en veranda som är över framsida och hussidan mot vägen , det skall bli en stor veranda med tak om allt fungerar.

Jag är sjukskriven hela denna vecka och har just nu ont i axeln och armen , men hoppas på att kunna börja arbetsträna nästa veckan , hoppas , hoppas , hoppas

Vi var och hälsade på i Strand och fick se Mona balansera på takplåt och vara alldeles vild , nä hon stog på marken och arbetade i sin skoteroveroll.

Vi ses snart/Susanne😎 

Lilla mamma är skadad , igår när vi var i Skellefteå så var det ingen ordning från tävlingsarrangörerna , det var ponnier , bilar , finkor , hundar , lastträning , fan och hans farmor , ja allting som bara kan vara i vägen det  var i vägen , Jessica och Jag kom och gick med hästarna och skulle lasta dem ute på vägen , för det var den enda platsen som man kunde lasta på , mamma och Mindy stog 10 meter från oss och pappa 2 meter från dem och plötsligt kom det någon bakom Loyd så han hoppade till och skrämde Nisse som sen skrämde Loyd ännu mera och sen slet sig bägge ponnierna och kastade sig framåt och det hade väl inte varit ett problem om inte det var finkor överallt , ponnier som ledes och hästar som vägrade gå på finkor så det blev en återvändsgränd och mamma och Mindy stog mitt i den och pratade med människor då de inte tog sig förbi ponnyn som skulle lastas , Nisse plöjde mamma rakt ner i isen , det var inte fint och harmoniskt någonstans , utan rent våld , lilla mamma gjorde sig jätteilla i handen , huvudet , axel , hals , ja det enda stället hon inte har ont på är vänster fot , men tack och lov så klarade hon sig utan brutna ben..... det kunde ha gått mycket värre.

Tävlingsmässigt så gick det bra för föreningen och Nora tog sin första seger i LB och blev även placerad i LC .

Ida och Daphne debuterade LB med 2 ner och det såg jättebra ut och red felfritt i LC.

Nisse och Jessica red felfritt i LC och rev första hindret i LB

Jessica och Loyd rev första hindret i LC med en bra ritt och hade en fullständig hjärnsmälta i LB , men tog sig runt med massa rivningar.
🤭
Jennifer och Äpplet hade två lugna och fina ritter som stärkte självkänslan inför Timreå helgen.😀

Linda och Prinsen plockade hem en blå rosett i LB 😉

Rebecca och den vita springaren red hem en gul rosett i LB

Charlotta och Kryddan blev två i LC🙃

Emma och Maggie red två bra ritter i LC och LB😎

Elvira hade inte bommarna på sin sida , men kommer igen nästa helg.😲

Nu skall de små hästarna få komma in i stallet och sen skall MOna och jag gå ut och äta

Vi ses snart/Susanne😎

Det var Hippoträning i går kväll , vi hade endast 1 timmes pass pga att alla skall till Skellefte och tävla idag , så det blev Jessica och Doris , Therese och Märta , Moa och Bettan och Jennifer och Ulla.

Vi tränade ridvägar och yttertyglar och det var en bra övning som krävde arbete även om inte hinderna var jättehöga , Jennifer och Ulla avslutade med ett språng på avslutningsräcket som säkert låg på minst 140 cm🙂

Vi har varit ute och gjort stallet och nu håller vi på med matsäcken till oss själva till den stora hopptävlingen

Nisse skall hoppa LC och LB och det skall även Loyd göra.

Det skall bli roligt att se deras nya tävlingsplats som just har fått ett nytt ridhus , vi har fixat uppstallning till de små djuren så de får stå i box.

Bullen var och raspade tänderna i torsdag och det var mycket att göra , han var ju till Vännäs och raspade tänderna för en månad sen och det blev inte bra , vi har fått rida på hackamore sedan dess , synd att de inte gjorde det ordentligt på en gång.

Hela familjen skall till Skellefteå , även Mindy skall följa med oss.

Nu så skal vi fara

MVH Susanne😎

Det var så fruktansvärt kallt på träningen igår kväll , det var -6 grader , men kändes som - 36 , jättekallt , men tjejerna jobbade på med något vilda och okoncentrerade ponnier , det blir ju träning på fredag kväll för dem som inte skall till skellefteå och tävla och eftersom typ alla skall dit så har vi bara första gruppen som börjar 19.00-20.00 , fortfarande är många klubbjackor ohämtade så snabba på.....

Våran jakt efter en B-ponny fortsätter och det är inte lätt att hitta den där perfekta ponny som har alla rätt , jag har hittat 1 st ponny som självklart är 2 cm för liten , snart börjar väl kraven att försvinna liten för detta sökande är helt enkelt konstigt, hur svårt kan det vara att hitta rätt????

I dag skall jag köra mona på lassarettet till hennes tid på ortopeden så jag måste väl sätta lite fart

Vi hörs snart/Susanne😎

🤭Jag har just kommit hem från sjukgymmnasten som har knådet axlarna och skulderblanden , det är en muskelfläta i nacken som är inflammerad och skulderblanden är inflammerade och översträngda , vila , vila , och slappna av???? Vad då :Slappna av , det gör väl vi varje dag

Jag har även hunnit vara en sväng till Sandra och Alfons , 2 timmar bara flyger förrbi när man har värdens bästa Alfons att titta på , det enda jag kan klaga på att det kostar 200:- per dygn att parkera det är helt makalöst vad de tar betalt.

I kväll skall vi ha träning och underlaget är riktigt bra , så kanske några språng över upphöjda hinder kommer att ske

Mona som har fått jobba aschlet av sig hela veckan har fått tillåtelse av mig att bara vila och ta det lugnt , hur länge har vi dock inte förhandlat om.

Nu skall jag bara vila och se på dålig dagTV

Ha det bra/Susanne😎

Det var - 20,3 grader när mona åkte till jobbet för 1 timme sedan , skulle det inte var dags för vår nu , jag röstar för det i alla fall.

I går så var jag till läkaren och blev sjukskriven i 10 dagar till och hennes avskedsord var : På återseende.......  vill jag verkligen att träffa henne igen?  Hon är en jätttrevlig kvinna och tyvärr tror jag att hon har rätt jag kommer aldrig att vara fräsch på 10 dagar om inte mirakelkvinnan som jag skall till i dag , det vill säga Sjukgymnasten som skall försöka röra min nacke och axlar utan att reta på nervskadan som jag nästa har "läkt" ut , det skall bli intressant

För att trösta mig så åkte vi och pussade på jack russel valpar , 4 st supersöta valpar hos Emelie , Ida och och Nora , lite skvaller och mycket valpar och timmarna går fram fort. Stackars Mona som jobbar hela dagarna få komma hem och sen hoppa in i bilen igen för jag vill ha sällskap , det är smällar hon får ta , valparna älskade henne......eller hennes byxor , de gnagade och lekte med dessa kläder och hade jätteroligt.

Klubbjackorna är hämtade så alla som har beställt kom och hämta dem😀

Pratade med Sandra och Alfons igår och de hade tråkigt , vi skickar massa posetiva tankar från oss och hoppas på bättre dagtid Tv till Sandra

Vi ses snart/Susanne😎

😲Det är lite kallt idag , bara 8 minusgrader ,men det räcker efter flera fina dagar med sol och plusgrader.

Jenny har lagt ut massa gamla bilder på våra ponnier på FB och tanken på att göra nya länkar och berätta mera om våra ponnier här på hemsidan har börjat närma sig.

Som vanligt har jag ont i huvudet och axlarna/nacken , men jag skall till läkaren idag😀 och sjukgymnasten i morgon😀 så jag hoppas på någon mirakel kur som får mig att må bättre.

Gårdagens ridskola var som vanligt mycket trevlig , alla ponnierna var snälla om även de var lite pigga och det såg jättebra ut , det är som vanligt Bullen som är lite bussig och bockar omkring som någon ungponny🤩

I dag så kommer bergsborrar folket och skall kolla om vi kan sluta med vedeldning och eluppvärmning , vi får hoppas det.

Vi hörs snart/Susanne😎

🤨 Vart tog tiden vägen, kolla in bilden på Diesel och Linnea, jag menar hon red honom som 4 åring och en bit in på 5 året, tiden har gått fort känns det som då. Ridskolan kör på nu efter lovet och vi fick ju snö igen i torsdags som tur var då det var mest is i början av sportlovet, vilket underbart väder i helgen det var, nog för jag städade huset i lördags och var inte ute så mycket vi hann till och med in på en biovisning inte dåligt för att vara oss, sen var vi på kurs för domare i söndags lite si och så blev det med det, men ja alla kan vi inte tycka lika(som tur är)
Har varit utbildare idag till en nyanställd, ganska ansträngande för min nerv känner jag nu i kväll, när man ska prata hela tiden och vara glad jobbigt fast på ett bra sätt. Har packat på jobbet för flytten till den nya restaurangen, finns mer att packa men just nu är det fullt så nu måste dem komma och flytta det till det nya stället, sen när jag kommer hem in med hästarna och ner i källaren och städa lite snabbt innan ridskolan då bergvärmefolket ska komma och kolla läget om hur var när.......😉blir nog bra, känner av en höft man börjar nog bli gammal. Mindy lite crazy har varit ute och gått med henne men det skiter hon i, mycket energi i det knippet när hon vill.

Japp i säng om 2 timmar och upp som vanligt 05.15 jippi, men det är lättare när det är så ljust nu för tiden både på morgonen och så pass länge på kvällen.
Tjing

😀Vad kan man säga med ett sådant säkerhetstänkande som vi har med Gullan , hur många gånger har man inte puttat in henne på banorna , med all sin kraft och man litar fullständigt på att hon aldrig skulle göra illa mig.

Jag har telefontid med läkaren idag och jag har ordentliga huvudvärker fortfarnade och skulle inte tro att jag kommer att börja jobba i veckan , det är så himmla tråkigt att vara hemma hela tiden ioch även om internetet går på högvarv så blir det svårt att hitta något roligt att göra , självklart kunde jag städa och fixa och dona , men det händer inte....

Hästarna var helt galna idag , man släppte iväg dem och de flög genom luften som värsta luftballongerna , alla ponnierna är på bra humör och har "inga" skador eller krämpor , i hegen skall vi åka med nisse och Loyd och tävla i lokalt i skellefteå och nästa helg börjar Elitserien i Timreå , det blir bara Bullen från vårat stall pga att resten av ryttarna som har hästar som går den höjden har ju bara ridit i några veckor ännu och har ej börjat hoppa något ännu.

Men vi har ett bra lag som just nu inehåller , Lydia med Lina eller Diesel , Linda med Connie ,Rebecca och Kossan , Jennifer och Äpplet , Lovis och Bullen och Elvira och Tamook.

Vi kommer att plocka ut laget på det gamla goda sättet på tävlingsplatsen och alla som kommer underifrån och de som inte rider Eliten kommer ju att behövas i Div I och Div II så lag kommer alla att få rida i år.

Jag skall åka till stan i dag och beställa mitt sista par glasögon så jag har nya solglasögon till kryssningen i år.

Ha det bra/Susanne😎

Jag hittade en gamal bild på en ponny och det tog ett litet tag tills jag såg vem det var , det var ju Loyd första dagen som han var hos oss , lång smutsig man , intressant färg och kvalite på pälsen , men samma goda , underbara , perfekta blick i ögona , ja lilla Loyd kommer att bli en supertrevlig ponny och det faktum att han är en av de snällaste ponnier vi har haft gör ju inte saken sämre😀

Jag träffade Anna S på Hippologum och hon var jättenöjd med Becca , så jag hoppas att hon kan hitta en ryttare som är liten nog åt henne så hon kan få en egen ryttare i framtiden , Becca var verkligen en liten personlighet , mycket attityd och en riktigt bergsget

I dag så skall vi på Domarkurs och kommer ej hem fören 18 snåret , vi har Terese och Jessica i stallet som kommer att ta in hästarna och det är alltid bra med tjejer som tar eget ansvar och man kan lita på dem i alla lägen , man blir inte lika nervös att någontig skall hända när man ej är hemma.

Det börjar att fyllas upp ordentligt på ryttarplatserna och nu skall vi bara lista ut vem som skall hamna på vilken ponny , alltid lika lätt.....

I går så red alla i strålande solsken och det var helt vindstilla , det var helt enkelt en perfekt dag och vi fick några biobiljetter av Elin och hennes familj så vi bokade upp platser och 30 minuter före det började och vi var på väg ut genom dörren så kommer Familjen Lundell och Familjen Mattson in på gården med alla trevliga familjemedlemmar och Axel som vi aldrig har sett här ute i stöcke , typiskt när man skulle vilja ha 14 timmar på sig , det enda som var bra var att de inte kunde stanna så länga så vi kände oss bara lite som stora töntar

Axel och Alfons är riktiga charmörer och det kommer att bli jätteroligt att följa dem i livet , Super Ebba var ochså här och hon växer som ett ogräs , det är helt oroligt vad stor hon har blivit även om han var lite blyg i går kväll🤨

Ha det bra/Susanne😎

Det är strålande sol och helt vindstilla , Loyd och Boris går på framhoppningen för första gången medans de andra kan rida markarbete på ridbanan.

Jennifer , Terese och Elin skall ut och rida och Jessica kommer efter jobbet , med lite tur så kommer Ida och Nora och rider i eftermiddag.

Vi tycker om equipe som har filmat SM som Sandra och Jaqueline är och rider , allt blir så mycket lättare med Internet.

Vi var och hälsade på Sandra och Alfons på Barn 4 och tog massa bilder , alfons är en riktig skönhet som kommer att bli en riktigt ponnyryttare.


Nu skall jag gå och fota gänget som rider idag.

Ha det bra/Susanne

Det har lugnat ner sig lite med snön nu , men fortfarande så blåser det lite grann , Jessica , Moa och Terese är och rider nu och det går riktigt bra att rida på banan och det är ju alltid bra.

Vi har varit till stan och varit på apoteket och hämtat massa medecin , hovslagaren har ochså varit här på morgonen , alla hästarna fick stå fastbundna i spiltorna då jag inte får hålla i några bråkstakar

Jag har fått svar från sundsvallsfältrittklubb och de som har bokat uppstallning till Timreå tävlingen har fått boxar där , jag har fått PG nummret som vi skall betala in uppstallningsavgiften på , så ring eller maila mig så får ni nummret av oss.

Klubbjackan har kommit och jag har skickat ett SMS till alla som har fått första omgången med jackorna , tyvärr tog tråden slut och resten av jackorna måste vänta på nästa tryckning .Sorry.

Nu skall jag lägga upp lite snöiga bilder från i dag

Ha det bra/Susanne😎

😠 Det snöar jättemycket , bara att släppa ut hästarna var ett äventyr , jag får ju inte leda eller bära eller göra någonting med armarna så mamma och jag har hittat på ett jättebra utsläppningsystem som fungerar jättebra så länge som det inte har snöat igen i alla gångar till hagarna , inte bra.....

Som tur var så har både Lovis och Jessica hunnit vara här på morgonen och vi utnyttjade dem lite grann.

Jag har tagit lite kort på vårat fågelhus och det var lite igensnöat.

Vi hörs snart/Susanne

🤭 Träningen igår gick bara bra , hästarna var helt galna för de hade stått 2 dagar , men det vara "bara" bullen som bockade omkring hela passet , själv stog jag på bron och gömde mig från orkanvindarna som var över ridbanan och stack ut huvudet ibland och skrek (vrålade) en liten hjälpande kommentar.

Huvudvärken är inte att leka med , varje morgon vaknar jag med en nacke och rygg som är riktigt öm och en huvudvärk som inte är att leka med , jag vill bli frisk nu!!!! Jag är sjuskriven till och med tisdag , men jag måste nog ringa läkaren och prata med henne om vad vi skall göra😠

Mona och jag köpte badkläder i går från USA och vi skulle omvandla amerikanska storleker till svenska , HA-HA , vilket skämt det var , ett måttband och mycket hjärnkapacitet senare och vi hade handlat för 2000:- , nu får vi hoppas att det blev rätt , annars kommer jag att börja sälja kläder här på hemsidan

I dag skall vi börja och hämta lite jackor , alla är inte klara då de fick slut på tråd😲 , men några är klara , så betala in jackan så ringer vi när ni kan hämta den.

Ha det bra/Susanne😎🙃 Det blåser full storm utomhus och hästarna har just kommit in , det kommer att bli intressant när de skall ridas ,  då de ej har gått varken måndag eller tisdag.

Tjejerna har städat klubbrummet och sadelkammaren idag och det behövdes , det såg rent ut tills de började städa då såg man hur mycket det behövdes städa och byta schabrak på alla sadlar.

Mindy är lite divaaktig och vägrar därför att vara ute när det blåser , hon stenvägrar att vara i stallet när det är kallt, blöt eller snöar, man kan locka henne med godis eller vad som helst , men hon vägrar att smutsa ner sig.

Vi kommer att börja rida på banan idag och sen efter travarbetet så kommer vi att rida ut på vagarna och göra galopparbetet där.

Just nu så sitter jag mycket vid datorn och tittar på kläder , helst klänningar , och i går hittade jag 4 st klänningar och tryckte på beställ knappen , när jag har kommit förbi alla beställningsordara så kommer jag till sista sidan och där står det brevid beloppet , SLUTSÅLD , hur svårt kan det vara att skriva denna mening lite längre fram??

Vi hörs snart/Susanne😎

😠 Smärta är inget bra , jag har så jäkla ont i nacken och axlarna , man tycker att det borde ha gått bort snart , men inte då.....

I går så åkte Elin och jag runt på stan och handlade , jag handlade och Elin bar runt på påsarna

Mamma är riktigt förkyld fortfarande , men är kanske på väg mor en förbättring , med lite tur🤩

Vi träffade Sofia och Marie och Rebecca på Hippologum , där blev det SKVALLER , alltid trevligt.

Nu skall hästarna ut och i dag skall det vara full sysselsättning på stallet då "alla" skall komma och rida.

Jag fick en kupong från en baddräktsfirma i USA på 40 % så idag skall det handlas baddräkt för första gången på många år

Ha det bra/Susanne😎

😲 Mona och jag var hovlagare i går kväll , Loyd ´s stråle har vuxit något fruktansvärt och trycker mot snösulan och våran hovslagare kunde inte komma fören fredag , så mona och jag tog kviven och hammaren och mejslade bort sulan meddans Mindy stog och skällde på Loyd att han skulle stå still....Men han är en riktigt snäll ponny och rör sig aldrig

Mammas förkylning är inte att leka med , den är envis som aldrig för , hon har varit uppe hela natten och hostat.

Bröderna Grus(Nisse och Bengt) är elaka små lurkar , de bröt sig in till dräktiga Apan i går och jagade henne runt i hagen , de små puckona , nu är det spikat och skruvat och mordhot har lämnats ut , jäklar om de gör om det igen.

Elin tröstade lilla Apan och har bestämmt sig för att komma idag och vakat henne , vi får se om jag hinner hämta henne....

Nu är det 5 plusgrader och kl är 08.05 , det kommer att bli en bra dag

Ha det bra/Susanne😎

😲 Vi uppdaterar och uppdaterar och datorn bara kastar ut oss från sidan , det är faktiskt lite irriterande.....

I helgen har jag varit domare och mona tidtagare(lördag) på hippologum , aldrig har så många hästar och ryttare fått byta namn till nya och annorlunda namn som i helgen.

Hästarna har det bra och har börjat få lite vårkänslor , Elin är med mig i dag , vi har varit på stan och ätit lunch , tvättat bilen och nu så rider hon Gullan.

Mindy mådde lite dåligt i går kväll och spydde hela kvällen , men idag så är hon på topphumör , helt vild och underbar

Jag tog lite kort med våran "nya" systemkamera och den har verkligen varit saknad , äntligen kan man ta kort och verkligen låta djuren röra på sig och man kan se vad det är på korten i alla fall.

Vi håller på med semestern typ varje dag , en utflykt bokad och flera på gång , Mona har tagit över rollen som reseledare och hon är en pärla som har koll på allt.

Våran super kvinna från rusksele , Sandra har fått barn , Alfons Lundell kom igår kväll på BB i gävle , 4 veckor för tidigt , men vad brydde han sig om det.....
GRATTIS, GRATTIS , GRATTIS , GRATTIS , GRATTIS Från oss alla i Stöcke

Det smälter som bara den ute i hagen och jag funderar på att sladda den i dag så det inte blir så buckligt.

Vi ses snart/Susanne😎


😀 Förkylningen är fortfarande lika jävlig , men det kommer endå en måndag.....eller hur ,  vi skall inte vara pessimistiska , ännu en superstavning från susanne😎

Jag var på tryckeriet i går och lämnade in ....... till .... och .... och deras ....... det kommer att bli jättesöt och jag tror att både ..... och ....... kommer att tycka det är en supertrevlig present

Jessica är och rider Doris och Boris är jätteledsen för han får inte följa med

I helgen så skall jag vara domare på Hippo och jag hoppas bara att rösten kommer att hålla hela helgen , både Mona och jag är inte fräscha i rösten så de superstora startfälten på Hippo kommer att få lite prat i mikrofonen i helgen.

Vi måste flytta träningen från söndag till lördag kl.12 .00 då jag inte är hemma på söndag.

Terese och Moa som är våra nya ryttare kommer och rider för första gången i dag och jennifer börjar på söndag , nu behöver vi bara typ 2 st till och vi har fullt i stallet igen.

Jag hade riktigt ont i axeln i natt och jag hoppas att det är förkylningen som retar alla nerver och inte nått stort bakslag som är på gång.

KL 14.00 i dag så skall järngänget möttas och planera utflykter på våran semester , åsa kom ju nämligen på att om man bäställer i tid så får man RABATT ,Bra säger vi

Ridbanan får tåla mycket stryk just nu när det är så jättebra väder , vi undrar om vi kanske måste skrapa banan så vi får den lite jämnare så vi kan fortsätta att hoppa på den.

Det är dags att betala in Klubbjackorna på PG : 585095-3 , det blev 700 :- per jacka pga att det blev flera som beställde jackor än planerat , betala in detta och skriv namn och klubbjacka på inbetalningen, Jackan måste vara betald innan man får komma och hämta ut dem.

Ha det bra/Susanne😎

😉 Som alltid så löser sig det till slut, klart efter den här vintern så börjar väl alla ryttare tina fram nu, ryttarna fylls på hos hästarna så nu kör vi igång tävlingssäsongen tycker vi. Susanne är förkyld eller alla är så gott som sjuka i olika nivåer, axeln på henne är knappast bättre, men nu vet vi vilkoren ialla fall, hon är domare i helgen på hästtävlingarna knappast ansträngande för axeln om hon använder vänster arm om inte så får väl jag hopp in värre är det väl inte med det. Imorgon fredag ska vi träffas hos Chri kl. 14 och fastställa utflykter till kryssningen. Sedan har vi bestämmt semesterveckor på jobbet, blir v 29-33 (5 veckor) är vi värda och så har vi ju 5 dagar tjänstledigt på kryssningen, jaja så kan det bli.

Provridning i kväll av en gammal ryttare så får vi se utförandet av det. Mindy mår prima inga men av operationen för henne.
Och så är det sportlov för ungdomarna nästa vecka, ingen ridskola då, ganska skönt men för det mesta blir det massa annat jobb istället klart det ska väl göras också.

Mona

🤒 Vi är förkylda , så jäkla onödigt , mamma är riktigt dålig och har ont i hela kroppen , själv är jag beroende av Fisherman , knaprar man dem så mår man alltid bättre🤭

Jag har lekt stöcke taxi idag , kört pappa till terapibadet , tvättat täcken , varit på apoteket , handlat mat ,en vanlig dag i stöcke.....

Nu skall jag gå och ta in hästarna från hagarna och hoppas att de är snällare än i morse när MördarDoris stegrade omkring och viftade med framhovarna

Ha det bra/Susanne😎

😲 Jag vet inte hur , men vi närmar oss 200 000 tusen besökare på hemsidan sedan vi öppnade upp den.

Det är trevligt att folk tycker att vi är värda att följa och att hästarna har ett intressant liv. vi hoppas på att göra om sida lite inom den närmsta framtiden och lägga ännu mera fokus på hästarna.

I går så var det jättevarmt och skönt så tog bort lite täcken på hästarna och i dag var det lite kallare , vi får se om de små liven fryser ihjäl.....

Ridskolan gick riktigt bra igår , travarbetena i bägge grupperna var superbra och nu går det framåt i stormsteg , bara därför är det ju sportlov nästa vecka och då är ridskolan stängd

I veckan kommer det börja en ny tjej på tävlingsidan , vilken ponny det blir får vi se efter första provmånaden , vi har även en tjej som kommer och provrider för tävling på torsdag , äntligen har det börjat släppa lite grann och vi kan börja planera framåt.

Proppen kom till Timrå igår och jag hade verkligen hoppats att Nisse skulle kunna följa med , men det var snäppet för höga klasser , Nisse debuterade ju LB i helgen och det kändes hårt att debutera LA på nästa tävling.

Vi har haft flera familjer som har ringt på Märta i veckan och vi får se hur det kommer att sluta, antingen så stannar hon här eller får hon åka och glädja någon annan familj med sina färdigheter.

I dag skall jag på jobbet och titta på den nya resturangen som skall öppnas inom den närmsta 4-6 veckorna.

Vi hörs snart/Susanne😎

🤭 Lilla Boris har flyttat hemifrån , han har flyttat in till Farbror Loyd

Stackars Boris har nu fyllt 8 månader och bor ensam i boxen på nätterna , men tyvärr så har vi inte haft någon hage som har passat åt honom , men nu kan han flytta in till Loyd , han är jättesnäll och hur duktig som helst att vara lekfarbror till ett litet odjur.

Jag har varit ute och tagit kort med våran nya kamera och hoppas vara smart nog att få upp dem på datorn.....

Vi fick ta hit skorstensfolk för att laga pannan då vi har fått slagit på elen för några veckor sedan , vi hoppas att de kan fixa allting så vi kan kapa elräkningarna igen.

Vi ses snart/Susanne😎

😮 jäklar i min lilla låda vad det blåste när vi kom från hippo i går kväll , det var helt otroligt vad kallt det blev , Lovis  och kompanie tog in hästarna innan vi hann hem och det kan vi bara tacka dem för , det blåste småspik på baksidan av stallet.

Lovis var jätteduktig i helgen , hon försökte att jobba med nerverna och lyckades riktigt bra , hon red 3 klasser felfritt och deboterade LA med ett pet, det tycker jag var bra gjort.

Jessica som red Loyd , Betta och Nisse var alla duktiga , de gick in och gjorde sitt jobb , till sommaren så kommer de att vara riktigt duktiga.

Ida och Nora är så roliga, vad som händer så kommer de och frågar om saker som hur många galoppsprång de skall rida på , hur de skall rida in på olika hinder , ja massa roliga saker som deras 9-10 åriga små hjärnor inte skall behöva tänks på ännu

Det är så skönt att ha ryttare som vill mycket själv , man behöver inte "jaga" dem utan bara uppmuntra dem att fortsätta framåt och försöka igen om det inte fungerar första gången.

Linda och Rebecca hade riktigt fina ritter på sina D-ponnier , det såg jättebra ut och de kommer nog att få mycket ut av sina häster i år.

Maja racade runt som värsta stridspiloten på Norton och blev 3 i LA och såg ni ritten håller ni med att hon kommer att vara svårslagen i år.

Lydia debuterade LC och LB med Diesel och hade 2 st felfria ritter och red jättebra på söndagens LB .
Hon vann även helgens högsta klass med Lina , det snyggt att se.

Emma och Maggi var jätteduktiga och debuterade LB med felfria ritter och var typ första utanför i LC , jätteroligt att se.

Stackars Jennifer och Äpplet hade en riktigt tråkig söndag då de gick omkull på första hindret i LB och fick senare på dagen åka in på lasarettet och skiftröntgas , så jäkla onödigt.

Supertjejerna , Elin , Jennifer , Vickan , Julia och Frida var på hippo hela helgen och var riktogt duktiga hästskötare , de jobbade på med hästarna och mockade och lastade hästar och var helt underbara.

Jag har säkert missat någon, men jag var så nöjd med helgen och den attityden som ryttarna hade hela helgen , det kommer att bli ett roligt år 😎

Ha det bra/Susanne😎

 

😀 Jahaa då var första tävlingen för året avklarade, alla var super duktiga och faktiskt så överaskade vissa oss till och med, men det är bra. Vi börjar med Loyd debut på tävlingsbanorna, 2 LC 0:a i första och 2 pet i andra så duktigt och så bodde han borta också mycket på en gång. Bettan fick också fara ut och tävla hon är väl knappast i super skicka på marken men hoppningen gick rätt okey hon gör sitt jobb, med mera dressyr så blir det kanon, hon fick hem en rosett också precis som Loyd, även Bettan bodde borta. Nisse debuterade LB och nollade, Lovis debuterad LA och fick ett pet, bra jobbat. Även
våra andra Stöckeekipage skötte sig super många placeringar och fina runder ser lovande ut inför 2011 års säsongen. Mindy ska ta stygnen idag så vi får väl brotta ner henne. Var domare många ekipage hela helgen men det gick bra fick in gunget och då går det bra även med min hjärnkapacitet ibland.

Nu blir det mat det blir potatisbullar🤨ja det går fort ialla fall.

Måndag imorgon, upp 05.15 som vanligt. jippi, men det finns en positiv den är -3 grader ut okey det blåser men vem bryr sig det är varmt ute.
tjing

😎Pappa satt och berättade om när han var liten , typ 10 år och bodde i vännäsby , han och sin kompis körde häst och vagn och hämtade kol från tåget i vännes och körde det sen till tippen , eller när det körde och hämtade ved ute i skogen , packade hela vagnen och sen körde flera mil och levererade detta till vänner och bekanta och hade de tur så fick de 10 kronor att dela på , de hade en elak finnhäst som var extremt elak , men stark att dra vagnen och bra på att trava , de hade även sophämtning runt omkring i vännäsby med denna häst , tänk vad han har upplevt och gjort i sitt liv , saker som han aldrig har berättat för oss , som kommer att försvinna om man inte får veta det och berätta det till andra personer.

Mamma är statstjej och pappa är från vännäsby , en riktig bondpojke , de mötes på jordbruksskolan det som är forslunda nu , mamma berättade här om dagen om när hon jobbade på kennel och födde upp Grand Danios , dessa jättestora snäll hundar som sov i samma säng som hon och hamnade hon på fel sida så blev hon utsparkade på golvet.

De hade ochså en äppelodling på denna gård och medans hon tog hand om hundar och barn fick hon plocka äpplen.

Ja , det är jätteroligt när man får veta mera om livet innan M-S , alltså innan  Mona och Susanne.

Nu bakas det bullar  och vi hörs senare

MVH Susanne😎

Städa, packa till pållarna inför hippo i helgen, provridning kl. 17 och städning av klubbrumstoaletten som inte vill det vi vill riktigt.
Är domare i helgen får nog dra på lite då det är närmare 100 ekipage med, skoj dock. Vi har uppstallning till våra ungpållar och så även till Bullen, vi har blivit lat eller smart kan man väl säga.
Nu är det dags att gå ut, rackarns vad ljust det har blivit nu på kvällarna. skönt

😮 Det blåser som bara den , det är tur att våra hästar ligger högt i deras viktklass Bengt och Nisse leker ute i hagen och är bara så tonåriga , små gangstrar som bara är cracy hela tiden

Alla hästarna fick nya rena täcken av mona igår och nu skall det tvättas i helgen på hippologum , även om det kostar 40 tvätten så är det värt varje krona😎

Vi skall iväg och hämta ännu mera medieciner på apoteket och betala lite räkningar på banken , alltid en höjdare.

Pappa har fixat vårat nya hackamore som vi köpte förra året , då fick skänkeln på hackamoret vara 21 cm och i år har de ändrat detta till 17 cm , kul när bettet kostade 1400 att köpa , i alla fall så har vi kapat skänklarna så att de blir lagliga att använda.

Bullen var på Vännäs vetrinärerna för några veckor sen och han har inte riktigt blivit bra i munnen ännu så vi får rida honom på hackamore i helgen , men det borde inte vara något problem då han tycker om det nya bettet.

Nu skall vi åka till stan

MVH Susanne😎😲 Nu i kväll har vi haft provridning för motionsryttare , jennifer fick rida i full storm och känna den riktiga kylan som det kan vara ute på stöcke slätten.

I morgon så har vi en provridning för en tjej som vill bli tävlingsryttare och lör -sön då blir det hippotävling😎

Pratade med Bettan på telefonen och hon har fixat mentalträning och andra saker för lagmedlemmar i Umeå och har inbjudit oss i stöcke på samma sak , trevligt och det kommer säkert att bli mycket uppskattat av alla tjejerna.

Mamma sitter just nu och syr till öronen på den nya Quiline mössan som Bettan skall ha i helgen , den är grå med guldbrodyr och hon skall även ha en likadan schbrak , det blir även ett riktigt fint blingpannband som mamma har gjort , vi har sagt att hon skulle sälja dessa då de är riktigt fina och mycket blingigare än de som finns att köpa på affärer , de är riktigt fina😎

Taxi Stöcke går nu in i dvala och vi hörs snart igen

MVH Susanne😎

😉 Taxi Stöcke är på G , jag kör pappa till läkare efter läkare , då han äter medecin som gör att han inte får köra bil , själv är jag ju sjukskriven så att köra fram och tillbaka med bilen har blivit mitt nya liv.....

Har pratat med järngänget idag , AJ  hade många åsikter om folk och jag kan bara hålla med på alla punkter , de skall skaffa sig ett eget liv så blir allt bra..

Nisse och Begt ligger jäkla illa till då de har brutit sig ut från hagen och jagat stackars Apan , vet inte de att det är helt förbjudet att jaga gravida kvinnor , Apan fick in en fullträff så de smög sig tillbaka till sin egne hage efter ett tag.

Mindy mår jättebra och väntar bara på att få ta bort stygnen , vi får hoppas på att allt fortsätter att fungera.

Vi satt och tittade på de nya reglerna i hopp TR  igår och såg att bettreglerna har släppts lite grann och det kommer faktiskt att bli lite lättre att hitta bett som fungerar åt små vilddjur ett tag.

Själv har jag levererat jackor till brodyr , men jag skulle inte få hämta dem fören i slutet på nästa vecka


Nu skall vi åka till stan och hämta mera medecin till alla veklingar här i stöcke

MVH Susanne😎


😲 Första delen av dagen är avklarad , Pratat med Åsa ,Marie , Sandra , Ringt Pegasus , Umeå Reklam , kört pappa på terapitbadet och ätit lunch med Marie

Nu börjar andra delen av dagen , Personalmöte , tvätta hästtäcken , hämta och lämna jackor , hämta Elin , Träning och hjälpa Åsa med inchekningen på kryssningen.

Ja det kommer att vara en lugn och harmonisk dag på äkta Stöcke vis.............


Vi Hörs snart/Susanne😎

😎 😲 Jag har hur mycket som helst att göra , det skall skrivas papper till försäkringskassan , skatteverket . Beställas tryck till klubbjackan , skjutsa pappa till vattengympan och det enda jag har gjort på hela morgonen är att prata med folk på FB och läst bloggar , vilken arbetsam kvinna jag är😠

Jag hoppas verkligen att klubbjackan kommer idag och att tryckeriet hade tid att ta emot dem så att jag kan lämna in dem för tryck , jackan kommer att bli riktigt fin , det är en Kingslang classic , blå med guldtryck på ryggen och gukdtryck fram med namn och lagomgångar , kommer att bli tjusigt.

Det var riktigt kallt i gåt kväll , - 22 grader , vars kom det ifrån??

Hästarna mår hyggligt , det är några småsår och lite mugg , annars är de "redo" för Hippotävlingen i helgen.

Mona har suttit och kollat på kryssningen i maj och har fixat transport från flyget och kollat på bussturer i både Barcelona och Rom , tur att man har internet , hur skulle man annars klara sig?

Ha det bra/Susanne😎

😉 Jag har suttit på FB ett tag och blivt helt överfallen av folk som vill prata och diskutera ponnier , så himmla trevligt , det börjar ju närma sig med tävlingsäsongen , i helgen är det Hippo och några veckor till så är det första omg i elitserien.

Ridskolan gick riktigt bra i går , den förstat truppen har blivit så duktiga på att rida och jobbar verkligen med sina övningar , andra gruppen blir bättre och bättre , det är bara galoppen som inte riktigt sitter där den skall vara , men samtidigt så är de ju bara småttningar som inte har ridit mera  än 2 terminer.

nu ska jag bara ringa några samtal och sedan blir det stan och handla mat

Ha det bra/Susanne
 

😠 Det är så tråkigt att vara sjukskriven , det blev förlängt med 2 veckor igen , jag fick en liten akuttid till sjukgymnasten och efter behandling skall jag prata med läkaren igen.

Jag har beställt våra nya klubbjackor idag och hunnit vara taxichafför till pappa då han skulle till lasarettet.

Mindy mår fortfarande riktigt bra och har bara 4 dagar kvar på sin sjukskrivning

Vi fick ta ut hovslagaren idag då Bullen har dragit en sko lite sned och den måste fixas till.

Resturangchans häftena skall redovisas i veckan så alla ni som är klara med försäljningen kan komma förbi och betala in pengarna , det finns fortfarnade några häften att sälja om någon vill ha flera.

Vi hörs senare/Susanne😎

Vi är äntligen tillbaka från ensamheten utan dator , vi fick åka in på mediamarkt och köpa oss en ny dator i går , det blev även en ny systemkamera på vägen till kassan , våran gamla dator kunde vi tyvärr inte rädda allt från, men hyggligt mycket har flyttats över till den externa hårddisken

Det är tur att vi har laddat upp många filmer på youtube så de finns i alla fall kvar.

Våran andra systemkamera la av förra hösten och har haft några små återkommster till livet , men nu är den helt slut , vi köpte en Pentax som var mycket säker mot vind och regn och sand , den är ochså mycket bra när man fotar hästar inomhus och när objekt rör på sig mycket fort.

Nu skall vi försöka få ordning på allt som skall installeras på dator.

Vi hörs /Susanne😎

🤒 Så jäkla onödigt att det gör ont i axeln igen, de senast dagarna har jag varit helt säker på att jag skulle kunna jobba på måndag , lite smärta har ingen dött av....men mycket smärta är kanske inte så bra att jobba med , jag fick en läkartid på måndag , kanske inte den bästa tiden , men min läkare jobbar bara halvtid.

I dag så måste de små odjuren få gå ut och rasta av sig även om det är lite kallt.

Det gick en säkring i klubbrummet så alla element och värmefläktar var av och självklart hade det varit så en stund för toaletten som just är bytt hade sprukit , jippie

Nu skall det jobbas....

Ha det bra/Susanne😎

Jag är tillbaka , jippie

En liten tur till Älvsby och lite hoppträning med lilla Diesel och sen åker man hem , det tog bara10 timmar...vad annars kan ha och göra på dagarna

Lydia och Disse blev jagade🙃 av elaka susanne🙃 och fick hoppad "höga" hinder , nä de var jätteduktiga och det kommer att fungera jättebra när de har fått mera tid tillsammans , det blir att träna på tävlingsbanorna för nästa vecka börjar tävlingssäsongen , bra , äntligen säger jag.

Jag skulle ochså tro på att det blir en liten tur till läkaren och kolla armen så jag inte börjar arbeta för tidigt , jag är grymt less på att vara hemma.

Nu blir det att gossa med lilla mindy och se på antikrundan.

Ha det bra/Susanne😎

😥 Jag känner mig lite nervös inför Älvsby resan idag , själva resan är ju inga problem för😥 bilen går ju typ på autopilot dit , men kylan...... AK:4  säger att det är -29 grader där uppe.....händer det någonting får ni komma och hämta upp mig

Just nu så eldar vi i pannan som inte vill fungera , fläkten är inte på samma sida som resten av familjen , den vägrar dra in syre till elden så det ryker in jättemycket.

Det är just nu -20 hos oss , men det har varit stadigt -24 -25 grader på morgonen   och detta har gjort att Loyd´s vattenkopp har frysit , hästarna får nog stå inne idag , då vi inte kan använda värmefläkten i stallet.

Mamma satt och klagade på att bilen var så kall och det inte blev någon värme meddans vi körde och efter en stund kom vi på att kanske bakfönstret måste vara stängt för att det skall bli varmt

Pappa skall få besök från lasarettet idag då hans skall få hjälp av sjukgymnast , de skall jobba med hans hand och arm som inte är riktigt i topp trim.

Ni som inte har varit och kollat jackstorlekar , gör det idag så vi kan skicka in beställningen i morgon , Tack

Vi hörs /Susanne😎

🙂 Pappa kommer hem idag , vi fick samtal från han idag  och vi fick order att hämta hem honom.

Så i eftermiddag skall Mona hämta hem honom , jippie😀
Nu skall jag åka till Vännäs .

Hästarna har alla avmaskats och är helt galna , de är helt crazy och tycker att livet är underbart

Ja vi ses/Susanne😎

😲 Mindy är hemma efter sin operation , hon mår allmänt dåligt och tycker att alla är elaka.... men snart kommer alla krämporna att vara borta , hoppas vi

Just nu är det -21 och det snöar lite grann😲 hästarna skall ut och kl 13.00 skall jag och Bullen vara i vännäs och bullan skall raspa tänderna.

I kväll blir det ingen lektion då vi redan nu tror att det kommer att vara kallt.

Men vi hoppas att kunna ha Hippoträningen på fredag , vi får väl hoppas på att kylan blir lite mindre då vi inte kan tvinga ut allt folk med finkorna i hur kallt väder som helst

Vi hörs/Susanne😎

😲 Jag har varit crazy hela dagen då jag inte har fått igång datorn , nu fick jag omprogrammera datorn så de enda färgera som jag kan se är svart och lila🙃

Pappa mår någorlunda bra , handen har han börjat få tillbaka känsel i och blodtrycket håller sig på samma nivå , balansen är inte riktigt bra , men han är jätteuttråkad och vill bara åka hem.

Lill hunden opererar sig just nu , Mindy blev inlagd i morse och fick pre op sprutor med morfin och smärtstillande , hon skall hämtas idag om allt har fungerat okey.

Ridskola igår reds i 22 minusgrader , men det gick över förväntan och vi fick bara gå in lite tidigare än vanligt , bra gjort tjejer.

Just nu är det bara -18 grader , men det har legat på minst - 23 hela dagen , hästarna har varit ute , men fick gå in nu på eftermiddagen.

Klubbjackorna jobbas det på med Marie och AJ håller på med elitlagsjackan och jag jobbar med Div I /Div II och hästekipagen jackan , jag tror att jag fick tag på alla ekipagen i går kväll , men känner ni er glömda , kontakta mig

I dag kommer hovslagaren och det skall klippas tånaglar på små ponnier idag.

Vi hörs snart/Susanne😎

Nu ligger vi bra till , det är bara 10 minusgrader och det känns som -30.......Hur kan det vara möjligt att det känns så jäkla kallt , börjar vi bli veka eller??

Stallet är gjort och hästarna var helt koko i bollen , det flög massa ponnier överallt , inte bra 

Nu skall vi "bara" åka till Pegasus och titta på jackor och sen skall monas plockas upp på jobbet och så åker vi till pappa som inte mår riktigt bra idag  , jäkla skit😠

Det enda vi kan säga om lasarettet är att det inte finns några läkare där , mycket intressant.

Vi hörs /Susanne😎

😲 Det blir varmare och varmare hela tiden , för typ 20 minuter sedan var det 23 minusgrader och nu är det bara 19 minusgarder , jippie

Pappas blodtryck gick upp igen i går kväll till 180 och det var ju mindre bra🤒

Själv är jag ju sjukskriven hela denna vecka och vi får hoppas att det blir bättre snart , detta börjar att bli tråkigt.

I dag så skall Mona åka på lasarettet och checka upp sina njurstenar och mamma och jag skall åka till pegasus och börja titta på nya klubbjackor till Div I och Div II tjejerna.

Självklart är det ridskola i kväll och kylan skall nog hinna gå ner så att de små sockertopparna inte fryser ihjäl när de rider.

Nästa helg så är det årets första ponnytävling på Hippologum , det skall bli jätteskönt att få denna "första" tävling bortgjord då nerverna brukar vara på helspännd när det är dags att debutera för året.

Både Loyd , Bettan och Nisse skall få hoppa ungponnyklasser och sova borta så de ha redan börjat packat sin övernattningssaker......

Jag hoppas att hinna upp någon gång under veckan till Älvsbyn och träna Lydia och Diesel .

Nu skall det kastas ut små ponnier

Ha det bra/Susanne😎

😲 Det blev mycket att göra igår , stallet , fara till camilla och janne , prata , ha trevligt ,gråta , bära hindermatrial ,tappa bort mindy , gå vilse på lasarettet , hitta pappa , elda , mata hästar , fixa sår , ja det blev en lång och trevlig dag.

Vi hörde från Ridsportsgalan i går att Carro och Bullen blev Årets Ponnyekipage 2010 , Grattis😎

Pappa mådde under förutsättningarna okey , blodtrycket låg på över 200 så det var absolut inte bra , men vi hoppas att de har lyckats få ner det till i dag.

AJ ringde och pratade i går ochså och lilla Diesel och Lydia hade tränat för Daniel.

Mindy fick se renar i går , vi kom och körde och plötsligt stog det en mitt på väggen och pinkade , den var inte så snabb så Mindy fick värsta närbilden.

Arbetet med föreningsjackan har mycket snabbt börjat bli en verklighet , trevliga sponsorer har lagt en ordentlig grundplåt , men mera pengar säger vi aldrig NEJ till

Ha det bra/Susanne😎

😥 Pappa är sjuk igen , nu med någon ny mystisk sjukdom som gör att han inte kan lyfta sin högerarm så han åkte in på akuten i går och blev inlagd på strokenheten... de vet igentligen inte vad som är fel och han mår "bra" i övrigt, mycket konstig


Anna S kom i går och hämtade Becca och skall ha henne som försäljningsponny , så är ni intresserade av en mycket söt och personlig ponny , kontakta Anna

Vi hade träning på Hippo igår och det gick mycket bättre än förra gången , det var fortfarnade några små detaljer , men det kommer att fixa sig.

Vi har bokat in på båten nu och från och med nu så kan man börja bestämma sig för vad man vill göra och på båten och beställa spa behandlingar mm

Om Camilla N är hemma idag så hoppas vi att kunna åka upp till henne och plocka hem det sista av hindermatrialet och säga ADJÖ , hur skall vi klara oss utan supercamilla från vallen , kvinnan som vet allt😉

Jag tror nog att allt kommer att fixa sig

Ha det bra/Susanne😎

😲Det är lite kallt idag , bara så där 22,3 grader , men det kan alltid vara värre , AJ hade 35 minusgrader när de kom hem från träningen i går kväll🤒

Att göra stallet tog en massa tid i dag , allt var i fullt kaos och saker var överallt🤒 , städa är ju inte min favoritsysselsättning , men i stallet är det riktigt fint , mycket finare än det är i huset

Med lite tur så åker Becca i dag , nu gäller det att hon ser söt ut och pumpar upp musklerna ordentligt....🤨

I kväll är det Hippoträning och Elin skall få följa med på Märta , som Elin säger:Detta är den lyckligaste dagen i mitt liv , så söt

Själv så gör jag ingenting just nu , jag bara väntar på Anna S och vi får se vad hon säger om Becca.

Vi hörs snart/Susanne😎

Jag var inne till läkaren idag och tro det eller ej , så blev jag sjukskriven till den 19/2 till och börja med , jag trodde att jag skulle kunna börja jobba på måndag , men NEJ skulle inte tro det.

Ja då låter nästa mening jättebra , vi skall hämta hö i eftermiddag , okey jag fick bara köra bilen och vara hejarklacksledare , heja ,heja, lyft höet högre kommer det att låta i Strand i kväll.

Mona har hittat kabeln till kameran så äntligen kommer bilderna på de nya utrustningen att komma upp på hemsidan.

Ja , nu skall vi gå och ta in de helt nedkylda ponnierna

Ha det bra/Susanne😎

😲 Det står mellan att städa eller ligga i soffan och se på dålig tv  ,undrar vad det kommer att bli???

Ponnierna var så snälla och duktiga att leda ut till hagen i dag , ibland är de riktigt söta🙃

Jag letar efter kamerakabeln så jag skulle kunna lägga upp bilderna på de nya skydden och schabraket/luvan som vi köpte hos AB Nian i helgen , men jag hittar alla jäkla kablar i världen , men inte rätt, jag blir vannsinig

På frdag är det träningen på Hippo igen och jag hoppas på ett ordentligt upplyft från förra veckan.

I kväll är det markarbetspass hemma och jag hoppas att vädret fortsätter att vara så här jättebra

Vi hörs/Susanne😎

Jag orkar bara inte gå ut och göra stallet , axeln gör ont och armen dommnar bort , livet är smärtsamt😲

Nog med gnäll från mig

I går så var vi till Chri och åt pizza🙃 och planerade kryssningsdetaljer , det var mycket trevligt , men flera frågor kom från än hur många svar vi fick ordning på, det är tur att jag har Yvonne som är den smarta av oss.....😲

Mamma och pappa hade en jättetrevlig kväll på Norrmalm med Lundbergs och Grundströms-Sandström.

Apan blev badad häromdagen och ser nu ut som en ruggugglan , pälsen behöver mera balsam... nä hon blev riktigt fin och vi tror faktiskt att vi inte behöver klippa henne ännu.

Diesel mår bra och Lydia skall rida sin första dressyrlektion i dag.

Vi hörs snart/Susanne😎

😲 Hovslagaren är här och skor Nils och Bullen och har fixat en sko på Märta och verkat Becca , sen skall vi åka till Chri och planera kryssningsutflykter , vi har funderat på en utflykt till Rom och en till Pompej och sen slänga in en Vinprovning i Frankrike , det borde väl bli bra

Vi fick besked att vi fick lämna igen Becca idag så snart som vi har fått tillbaka våra pengar så skall hon åka till en annan ägare då hon är redan såld vidare , Becca kommer att bli en liten stjärna , men hon passar tyvärr inte hos oss , vi har i alla fall fixat hennes fötter så nästa ägare kan fara ut och rida på en gång.

Allt fungerar bra för Lydia och Diesel och de skall ut och träna i veckan tillsammans för första gången , det skall bli så roligt att se dem tillsammans på tävlingsbanorna.

Mamma och Pappa är på sitt kompis Party som brukar bli någorlunda vilda , mycket sprit och skvaller gör dem helt galna

Vi får väl se när de kommer hem eller om de behöver skjuts.....

Nu skall det eldas

Ha det bra/Susanne😎

Jag har just kommit hem från ATG och mätt Bettan och Loyd , Bettan är ju en hyggligt lågställd ponny och ser ju därför inte så stor ut , men när vi la på stickan då ville Bettan vara D-ponny..... okey det tog 30 sek och sen lugnade hon ner sig och bleb 139,7 cm , hon skötte sig jättebra och var jätteduktig i både lastningen och transporteringen.

Loyd blev hela 146 cm och var även han en liten pris , Camilla P fick hjälpa mig att lasta ut honom från finkan då jag var ensam med bägge ponnierna och han gick in jätteduktigt och backade ut snäll och ordentligt.

Både Bettan och Loyd skall ju tävla på Hippo tävlingarna och det skall bli jättekul och se vad de skall göra med stackars Jessica som skall ha 3 små ungponnier med sig den helgen , det är tur att vi har Elin, Frida och resten av tjejerna i stallet som kommer att hjälpa till med förberedelsearna.

I dag är det Teori och tur var det , det är 3 minusgrader och jag håller på att frysa ihjäl , vilken vekling

Både Mona och Jag är så himmla hungriga och vi undrade varför? Det kan ju sitta i att filtallriken före man gjorde stallet i morse inte riktigt räcker hela dagen

I morgon skall vi lämna in bilen på rep och sen skall vi på något sätt åka till Chri och planera vad vi vill göra på kryssningen i Maj😎

Ha det bra/Susanne😎

🙃 😀 😮 4,5 år har man haft honom, och nu står Apan med sin bäbismage i hans hage och box istället vad fort det kan förändras men faktiskt till de positiva, vi i familjen har kännt länge att han ska inte vara i vårat stall visst är det superskoj att ha en ponny som är bäst på allt, man blir lite mallig och stolt men vi vill att någon annan kan få denna chans, så till slut blev det av lite strul hit och dit men ändå smidigt till slut. Dem nya ägarna har nu en guldklimp som dem kommer att ha skitskoj med visst blir det krav på dem och så, men det klingar av eftersom så går världen vidare på något konstigt sätt ändå. 14 timmar leverans blev det och nya skydd till Bullen på vägen och ett schabra såklart. Bilen fick fnatt efter 40 minuter körning så vi har stått på alla P parkerning som finns längs vägen och vilat lite och sedan i väg igen, han ska till doctorn imorgon, för tur nog så hade vi en reparatör som hittade lite fel så hem gick det bra som tur var. Vi får se vad doctorn säger. Ikväll så mäts Loyd och Bettan dem är så snälla och lasta och köra för att vara nybörjare skönt. Becca har jag borsta upp idag hon är riktigt personliga tjej synd att det fattas 5 cm på henne, Apan har fått ett välförtjänt bad och nu ska jag ha teori på ridskolan. Fortfarande är vi båda sjukskrivna, Njuren kommer och går men inga superattaker som tur är börjar nog jobba på onsdag känns det som ska röntga nästa måndag, Syrrans axel kan nog vila en månad till känns det som, men hon är sjukskriven till på söndag så det kanske blir något mirakel som sker helt enkelt. Anmält Bettan och Loyd till Umeå dem får stå uppstallade då jag är domare och syrran har lite taigt med framhoppning, men det blir bra.

Tjing teori nu😀

Hippoträningen i går var inte att leka med , så jäkla dåligt det gick och inte för bara ett ekipage , men 75 % av ryttarna hade något som bara inte fungerade , saker som de i vanliga fall enkelt skulle ha klarat , ja det var en mycket lång och brutal träning.....

Tur var att det fanns ljusglimtar i mörkret , Toni som ibland brukar vara lite mindre försiktigt om sig , var en superstjärna och hoppade jättebra , det märktes verkligen att Elvira har börjat rida mera , ponnyn var duktig.

Många av ungponnierna har börjat hoppa lite högre och det märks hur svårt det blir på en gång , de hoppar allting man styr på , men de överhoppar sig i början innan de förstår hur man gör när det är lite högre

De kommer i alla fall bli små racerponnys av de små liven , de är verkligen jätteduktiga😎

Vi hade vissa plustecken i livet i går och vi hoppas bara att det håller i sig och ingenting går fel , då kommer alla bli jättelyckliga.

Mona och jag är fortfarande inte tillbaka på banan , smärta och allmänt må dåligt syndrom , så känns det , vi får hoppas på en stor förbättring i helgen.

Mona tvättade typ 5 täcken på Hippo i går och det behövdes verkligen  , tänk att ponnys kan smutsa ner sig så mycket.

Nu skall det bäras ut lite ponnier

MVH Susanne😎

😉 Jag förstår mig inte på min kropp , jag är uppe länge som bara den på nätterna och hur som helst så är jag uppe först av alla på morgonen , jag vill ha sovmorgon!!!

Jag sitter mycket vid dator just nu och hittade en jättefin B-ponny i går , kunde jag bara pumpa upp den så skulle den vara perfekt🤩

I kväll är det träning på Hippo , det skall bli roligt då alla skulle komma , det kommer även att delas ut alla resturangchanshäften

Pappa håller på att bli vansinnig då inte Tv fungerar , och att förklara för honom att det inte är Tv utan parabolen som har flyttat sig och man måste omprogramera den , det är inte helt lätt.

Vi skulle behöva hinna på stan och handla presenter då en viss söting fyller 2 år i morgon.

Ja vi hörs snart

MVH Susanne😎

😲 Jag blir jäklar i mig helt galen , varför kan inte människor bara göra sitt jobb??? Hur svårt kan det vara att vara normal!!!!

Jag skulle kunna planera ett mordförsök just nu , jäkla människor🤒

Pust och stön....... nu gäller det att lugna ner sig

Både Mona och jag är sjukskrivna 1 veckan till och börja med , mona med njursten och jag med någonting som jag inte kommer i håg vad det heter , det är en slitskada i axeln som inte är så skön😠

Vi har haft lektion i dag och det var 10 st ekipage som jobbade på med markarbetet , hela hagen var fylld med söta små ekipage som jobbade stenhårt på att jobba igenom sina ponnier.

Gud vad irriterad jag är , folk är såna puckon ibland, inte du som läser detta , ni är jättetrevliga

Ha det bra/Susanne😎

😲 Lilla Mindy skall opereras den 15/2 , men vi har lovat henne att hon inte behöver vara orolig , vi kommer att hålla tassen , hon skall göra ett tasslyft , ögonbrynlyft . bröstförminskning och buklyft......

Själv är både Mona och jag sjukskrivna , mona har troligvis njursten och jag har dragit mina ligiment i axeln åt alla håll och kanter ... i morse så skulle jag "bara" lyfta en höbal och jag trodde att axeln skulle gå av , inte skönt någonstans... i morgonbittie så blir det vårdcentralen.

Dagen har varit fylld av uppdateringar på hemsidan , det var många sidor som inte var rätt uppdaterade och jag har fortfarnade några kvar.

Det har småregnat ute i några timmar , men tack och lov så har det börjat snöa nu , jag vill inte ha det för halt så vi skadar oss mera.

Rönnbäck skall komma och rida ponny i dag och utnyttja våran ridbana , jag skulle aldrig klara mig utan min ridbana ,den är helt underbar.

Alla ni som skall hämta er Resturanchans häften , de har kommit nu , det är bara att svänga förbi och hämta upp dem.

I kväll skall mona och jag försöka göra en video om ansökningar till stallet som motions/tävlingsryttare , det har skrivits manus och vi försöker hitta bilder som passar texten , ja det kommer att bli intressant

Transporten har varit på rep igen , då belysningen har varit sönder , det är så irriterande när saker inte fungerar.

Mamma är och beställer nya glasögon då Doris krossade hennes andra , det enda problemet var att affären pratade om 4 veckors väntetid för ett par glasögon🤒


Vi hörs senare/Susanne😎


🤒Japp det går bra med magen igår kväll fick jag en superattak av smärta som i´onsdags, så även om jag tänkt gå till vårdcentralen nu på måndagmorgon så kändes välbehövligt och åka till akuten igår kväll 23.00 och kom hem 05.30 släppte ut hästarna då, dem tittade lite snett på oss. Men ut kom dem.

Magkatarr????nej...fel symptomer för njurstensanfall, men förmodligen är det en sten ialla fall, men jag ska ju alltid vara lite värre än alla andra, ONT gör det ialla fall när smärtan kommer...just nu är läget under kontroll, men natten närmare sig med stormsteg, tar nog lite starka mediciner ikväll tror jag, och mat HUNGRIG är jag bara vätskor har  jag fått i mig på dessa 5 dagar, vill äta mat NU. Annars blir det guldbikini med Chri på kryssningen annars. Nu är Elin här och har fixat Becca lite snygg sen är det ridskola.

😲 Dressyr ...kan jag säga någonting annat???

Vi var och tävlade i hoppning i går  , det gick jättebra , det var stilhoppning igår och dressyr idag och sen slog man ihop poängen och det blev en segrare i varje kategori... C-ponny segraren blev Bullen och Lovis med felfri ritt igår med bra stilhoppningspoäng och de red med 62 % i dressyren idag , 2.a blev Märta och Carro med felfri ritt i hoppningen och 60 % i dressyren.

Nisse var outstanding med högst stilpoäng i hoppningen och 64 % i dressyren , men han gick ju i ungponnyklassen så han fick bara äran att vara jäkla häftig.

Loyd tävlade bara i går och gick felfritt i både grund banan och omhoppningen , loyd var en jätteduktig ponny som hoppade som en liten GUD , det var roligt att se honom ...helst på framhoppningen då var han laddad.

Jennifer och Hurran segrade i D kategorin

Mona fick ett mindre återfall i natt och nu lovat att aldrig mera äta..... vi hoppas att hon ångrar sig snart så hon överlever en längre stund.

Mona och Chri och Sandra är på Gröna Kort kurs idag och jag får vara hemma😲 men snart kommer familjen Rönnbäck med deras nya ponny och skall visa upp den.

I kväll skall vi Perfect Home Party hos Chri , det är Mona W som är ansvarig för dett och jag hoppas att alla skall komma och titta på fina saker(köpa)

Nu skall det tas in lite ponnier

Ha det bra/Susanne

😥 M ona har fått ett ordentligt återfall som har genererat ordentligt med smärta under hela natten , hon ligger nu som en klubbad säl och det skall bli ordentligt intressant att se om hon orkar att komma till tävlingen i kväll.

Tävlingen i kväll skall bli en jättetrevlig historia , det blev inte så jättemånga anmälda ,men det betyder bara att det inte kommer att ta så lång tid .

Nisse skall debutera 90 cm , Loyden skall hoppa 70 cm🤭 , Bullen och Märta hoppar en LB och skall även rida lite dressyr i morgon.

Vi skulle även vilja ha med oss Bettan , Doris , Becca , Diesel ...men vi har ju lite för lite ryttare fortfarande .. men vi söker fortfarande🙃

Vi åkte till Camilla och Janne i Vallen i går och hämtade hem Apan och så köpte vi lite hindermatrial och hästsaker , tävlingsutrustning till Elin ,ja vi fick med oss massa saker , vi skall upp nästa helg igen och hämta resten av hindermatrialet och se om några möbler skall följa med till stöcke ochså🤩

Jag , Elin och Mona åkte på en tur till Ansmark igår och skulle titta på Idas nya ponny....efter en mycket intressant tur i mörkret och med noll koll med lokalsinnet så hittade vi dit och fick hälsa på jättesöta valpar och mycket fina ponnier , det skall roligt att de Ida rida den nya ponny😎

Nu skall det handlas lite innan vi åker till Hippo och om vi hinner skall Elin rida Becca och Jezzi hoppa Doris

Vi hörs snart/Susanne😎

 

Så här gör väl alla irländska b-ponnier, klättrar i snöhögar, Becca gör det varje dag och står och tittar på vidderna och Loyd står nedanför och ser 😮😲ut. Sorgligt att hon är så liten hon är en personlighet över det vanliga, på dem nu snart 3 veckor vi har haft henne har vi suttit på henne 3 gånger och longerat henne 3 gånger, restan står hon i hagen och tar det lugnt och Elin socialtränar henne när hon är här så hon är inte lika skvättig längre, Loyd är precis tväremot lugnt själv okey ´han blir pigg när man sätter sig på honom, men inte mer med det igår fick han skor på fötterna ialla fall och det gick bra.

I helgen ska han ut och träna lite hoppning hela 70 cm men det ska nog gå bra, socialträning kallas det för.

Känner mig bättre nu och har till och med fått i mig lite mat. SKÖNT

Matförgiftning(akut) åt en chokladtårtebit med lite grädde, tog typ 10 minuter började må dåligt och ont på vänstersida på magen på en punkt, jobbade på lite släpande ett tag till, sen gick det inte mer, åkte hem hann 100 m spydd båda vantarna fulla tur det finns spypåsar, värktabett superstark in i röven, tog bort en touch av smärtan, men höll bara i en timme sen tillbaka, velande ringande och till slut åkande till ålidhemsvårdcentral för att checka läget, svårt finns inte så mycket mer än tarmpacket på den sidan, så hon så akutmatförgiftning då det var tunntarmen som jag har ont i och den andra smärtan är stackars tarmarna som får styck, tog alvedon och värmekudde, tuffade till mig på kvällen och blev bättre, kl. 02.00 tillbaka med smärtan och 07.30 supersmärta och spy av den, i med superpillret och värme så får vi se om det blir akuten under dagen, kanske det är något annat, eller så tar det så här lång tid för stackarn att återhämta sig, Morsan har magsjuka och pappa förkyld Mindy går på pencillin, tur Susanne är frisk😉hon har släppt ut hästarna på morgonen och har åkt till jobbet, livet är fantastiskt helt enkelt.

Krya på oss säger jag bara.
Mona🤒

http://www.youtube.com/watch?v=eZDmkTIYfF8

Här ovan har ni en länk som visar våran lilla Bettan när hon skuttar runt över hinderna eller som vi kallar henne den lilla taxen, pigg och glad och gör sitt jobb, med mera träning kan nog den här damen sin sak också, annars mår jag själv lite risigt sen 3 dagar typ magsjukekänsla men det händer inget. Vi var på kina och åt i fredags med jobbet då en av våra medarbetare fyllde 50 år, vi kom på att man ska väl ha med sig blommor så vi iväg och handla, blev lite sena men det tror jag Som uppskattade, enda blommor som fanns vid bordet och då menare jag hon bjöd alla på middag(15 st) då kan jag köpa blommor till henne också tycker jag.🙂 I går lördag var vi och tränade med Märta och Bettan stackars Carro får jobba hårt men igår hade vi faktiskt den perfekta hästskötaren med oss ELIN behöver jag säga mer, gick helt okey mer repitionen på Märta hon är inte så lätt som alla tror, och Bettan hon far över hinderna som en kortbent tax men hon gör det bra, har koll på läget och så. Lätt och ha med sig också skönt, som sagt var Susanne var ju in med Loyden i fredags och skulle raspa tänderna det som tog tid var för honom att vakna upp för någon raspning behövdes inte(Camilla meddelade det till oss på fredag eftermiddag) men då var det gjort ialla fall, har fått köp ett större bett till honom då han är så stor i huvudet. Becca skrittade och travade av Elin igår i en 10 minuter så hon ska få gör något. Idag söndag har vi bokat boende till första natten i Barcelona (232:-/natt) ej fel pris och då är vi ganska central jag tror vi kommer att se Katedralen från våran balkong (KRYSSNINGEN I MAJ) och kollat flyg den är en svårare nöt att knäcka det blir nog kring 3900:- Umeå-Barcelona-Barcelona-Umeå nu är väl det knappast dyrt men ska man spara pengar till viktigare saker på båten så kan man ju göra ett försök ialla fall.
Tjing 

😲 Det är rusktigt intressant att veckorna är så hårt packade just nu , det är arbete , arbete , arbete och stallet , stallet , stallet och sova , sova , sova.

Kanske det blir lite mindre att göra i helgen , i morgon skall vi till ATG med Loyd och raspa tänder och fira en 50 åring annars är det inte så mycket planerat , men vi får se vad som händer.

Det har i alla fall varit riktigt kallt här i dag med 24 , 4 grader som toppnotering , men alla hästerna har i alla fall haft roligt utomhus och Becca eller som vi kallar henne(bergsgeten) hon klättrar snöhögar och bara leker hela tiden , det är synd att hon är så liten för hon är riktigt charmig😉

Ja nu blir det lite TV och sängen efter det

Ha det bra/Susanne😎

😲 Bettan och Märta var inne på Hippo i går och hoppade och de var jätteduktiga , snälla att lasta och transportera , hoppade jättebra och uppförde sig som de små superponnierna som de är ,  man kan inte tro att de är helsyskon för de är totalt olika i typ , steg , form och ridbarhet , men Bettan är mycket ärligare och mera lätthoppad än vilddjuret Märta som är en riktigt flashig och häftig ponny med mycket kapacitet.

I dag har vi jobbat , hämtat hö , haft lektion , filmat Becca och nu skall vi bara lägga oss ner och "dö" , okey vi skall i alla fall vila lite innan vi måste gå och lägga oss...... vilket liv , eller hur 🤩

Vi hörs snart/Susanne😎

😲 Det har varit en hård och smärtsam dag och den är inte över ännu , både Mona och jag har ont överallt , vi är trötta och allmänt slitna och vi hoppas bara på en snabb förbättring.

Mamma ringde till jobbet och nästa skrek åt oss : Hans är här för att skotta hagen och hästarna vägrar komma in , snabba er hem och ta in dem.
Vi snabbar oss hem och får gå hela vägen genom djupsnön för att hämta Loyd och Becca för de vägrar komma in..... Så roligt.

Om allting fungerar skall vi in på hippo i morgon eftermiddag med Bettan och Märta och stackars Carro skall få hoppa dem lite grann , Bettan har inte hoppat på snart 1 månad och är helt pinntokig just nu.

Mona är och hämtar Märtas nya skydd och jag vågar inte ens lägga ut priset för dem här då vissa släktingar inte behöver få ett slaganfall.

Vi får hoppas att de passar på henne så ingen annan får ärva dem.

I dag är det första dagen på 2011 års ridskola och vi får bara hoppas att Hans hinner skotta klart ridbanan innan lektionen börjar. 

Vi hörs snart/Susanne😎

http://www.youtube.com/watch?v=QK3MXVMicT0

han var så duktig Loyden, klicka på länken så får ni se när han hoppar och är i ridhus för första gången i Sverige.

Vilken helg det har varit, i fredags hem från jobbet lasta Diesel och alla packning i finkan fast först fick vi såklart kör runt stöcke med tom finka för att få loss däckjäv...och då har vi ändå åtgärdat det problemet, japp iväg till hippo Elin mötte upp oss där och vi lastade av allt, iväg till Stöcke igen och packade in Nisse, Loyden, morsan, farsan, Jessica och syrran iväg igen till hippo, mötte Sary och åt middag där, jag och Elin gjorde klart allt i stallet och Elin red Bullen, vi åt på MAX och dem andra på Hippo lite si och så med mat och servic där men mat ska man ha ändå. Körde på med träning till 22 och det gick bra, mycket grundarbeta och så, men han gjorde inget som kan förstöra något ekipage ialla fall, Märta var väl den som inte tyckte om hans träning men då vet man det och då behöver hon inte vara med på hans om han kommer någon fler gång, man har ju ett val som sagt. Loyden åkte finka för första gången vi fick putta sista biten då han inte förstod riktigt, och sen skulle man ju ut också, vi snackar irländska med honom så gick det, kan ni se Susanne på hippo i -25 grader i mörkret " back, back, god pony..😀det fungerar.

Lydia var lite nervös, men ponnyn fixar det åt henne, Nisse gjorde det han ska och Sary gillade honom då han är så okomplicerad även om han är bara 5 år i år, lill grabben. Lämnade kvar D, M och chri fick köra hem N, L med Landrovern då det kändes som att bättre att han en 4x4 när det är så kallt och hjulet är lite knäppt, men hem kom dem, vi kom hem 10.28 och en macka och sedan sängen. 07.00 upp och hoppa -30 grader jippi, ut i stallet hästarna får stå inne och ut och kör med finkan igen jävll...finka men iväg kom vi, Nisse hade vi med oss och Jessica möte upp oss på hippo, träningen gick bra, Lunchen lite si och så men mat fick vi, Elin var hästskötare till alla våran lilla slag, hur ska vi någonsin klara oss utan henne lillskrutten, hem ska vi vid 13.40 tiden, men när vi har kört 400 m så kokar biljäveln, vi körd 20km/timme med ingen sikt till en mack och i med glykol och vatten, sen var den glad, Hippo-Stöcke 1 tim och 20 min det var väl rätt snabbt med 2 hästar och packning 😉Inne i huset 15 och tar 10 minuter paus, tvättar av oss snabbt och sminket yr, Elin sitter vid datorn och tar det lugnt, 16.00 iväg till Volvo med alla matpackning, sedan blir det kommer alla kökspersonal, Anna, Mona, Sussi, Jessica, Chri, Elin och dukar, lagar mat och efterrätt vi är klar 17.45  tävlingsmötet startar 18, vi snackar lite om dit och datt och bestämmer lite av varje äter middag och är i Stöcke kl. 20.45, då dör vi och jag minns inte mycket av gårkvällen, imorse var det som ett moln man gick i, eller var det snöstormen kanske.

🙂 Nu är det packat och klart till träningen i kväll  , Loyd , Diesel och Nisses saker har blivit insparkade i tävlingssåpet och fodret och vattenhinkarna är framgrävda , de låg säkert undanstoppade under några höbalar och var mycket lätta att hitta.

Nu måste det bara städas lite innan vi skall börja åka in med hästar till hippo , vi kom ju fram till att 3 ponnier och packning inte rymdes i en finka , vi vet att vi är lite veka , men det är såna smällar man får ta.

Vi hörs /Susanne😎

Kan bara handen sluta göra ont , jag går omkring som en krympling och det känns som jag inte drar hela min del av lasset hemma , i går skulle vi försöka tippa en ensilage bal med en krympling och mona och elin liggande på balen , det gick jättebra , skall vi säga att balen ligger på samma ställe fortfarande.

Vi har varit och handlat till tävlingsmötet till lördag , det behövs alltid god mat till trevliga människor😎

Sandra och Elvira skall spela innebandy på fredag och kan därför inte vara med på träningen den dagen , men vi fick deras plats till Loyd , så han skall åka till Hippo i morgon och rida med andra ponnier för första gången , han får väl vara med så länge han orkar , det skall bli kul att se hur han hoppar över små hinder🙃

Ja vi ses i morgon

MVH Susanne

😀 Vi har haft träning nu i kväll och fast det bara var 8 minusgrader så kändes det som 18 minusgrader.

Det var 8 st ponnier ute på ridbanan och det blev jättetrångt , tur att vi har små ponnier

Loyd har hopptränat idag och han hoppade ett jättefint språng över staketet i hagen han är en sån duktig ponny , han blev även riden idag och det visar sig att loyd är en het liten ponny med en riktigt stor galopp.

Loyd fundera även att på att bli dressyrponny , han går ner på tygelen konstant , huvudet är aldrig i upprätt läge....om han inte ser mat , för då har han hur lång hals som helst🤩

Mona och jag jobbar ju för första veckan efter jul och skadorna kommer som ett brev på posten , smärta och krämpor överallt och man har bara jobbat 3 dagar , hoppas att det blir bättre snart.

Mamma har just anklagat Mindy för att ha gått upp i vikt
, men det är som vi säger: Det är bara päls

I morse så slängde jag mig upp från sängen , helt säker på att jag hade hört klockan , sminkade och piffade och när jag var på väg ner så ser jag mig omkring...... varför är det kolsvart och alla sover?? kan det vara att klockan bara är 05.25 och alarmet inte alls har gått... lägger mig ner och väntar på att kl skall bli 07.00 och när den blir det så somnar jag och vaknar inte förren 08.00 och jag fick stressa som aldrig för , ponnier kastades ut i hagarna och boxar har aldrig mockats så fort som i morse

Jag har nog inte lugnat ner mig ännu och snart är det dags att gå och lägga sig🙃

På fredag är det Sary träning och det skall bli jättekul att se denna tränare som jag har hört så mycket bra saker om från så många trevliga människor


Vi hörs snart/Susanne😎


😉 Becca och Loyd var riktigt duktig i dag när jag var ute och logerade dem i hagen , det är JÄTTMYCKET snö och Becca som är lite mindre en alla andra hon flög fram över snön och hade jätteroligt , Loyd lekte dressyrponny och krökte så fint på nacken , de var bägge två riktiga norrlänningar , även om vi upptäckte att Loyd pratar Irländska , så hela stöckebyn hörde susanne ropa , good pony , slow down .......

Ja vad kan vi säga

Vi hörs snart/Susanne😎

😲 SNÖ , det är så jäkla roligt att dra små ponnier genom 40 cm snö ut till hagarna , efter typ 4 ponnyn så är benen helt möra och på slutet är det bäst för de små djuren att de uppför sig  , för då är man helt knäckt.

Det är tur att vi har en 4 hjulsdriven bil för när man åker ut på morgonkvisten så är det inte skottat någonstans , jessica fick till och med lämna bilen ute på vägen för det är för mycket snö inne på våran gård och då var endå våran skottare och gjorde en superskottning , ja det är tur att vi inte behöver skotta så mycket själva.

Mona skall filma en liten ponny idag så ni kan få se hur duktig den är och så att Camilla och Sandra kan få se hur den ser ut , eftersom jag inte har någon MMS....sorry

Ha det bra/Susanne😎

Stackars Jessica har inte haft en bra dag , 2 avfallningar , 2 st bockserier  och allmänt olydlig ponnier , ja livet kunde vara bättre för henne.

Bägge hästarna var snälla att klippa och var riktigt duktiga för att det var första gången som de har klippts.

Landroverns första tur till återvinningen var mycket intressant , vi packade den lilla bilen med allt som skulle med och vi fick med allting , förrutom en hink och det var bra gjort🤩

Elin har varit hos oss hela dagen och har mått allmänt dåligt hela dagen , tur att Bullen var snäll och trevlig idag och bara galopperade runt med henne.

Vi hörs snart/Susanne😎

😲 Vi tvättade några mycket långhåriga ponnier igår och det är helt otroligt hur lång tid det tar för dem att torka , det blir klippmaskinen idag och vi får hoppas att de är snälla och bara står still och är väluppfostrade.

Vi skall i väg till återvinningen idag ochså med saker som bara ligger och skräpar , det åker till och med lite sadlar och ridhjälmar , när man har ett täckesförråd som är helt knökfullt med saker så måste det ibland tömmas , även om det inte ens syns på ytan att vi har rört någonting🤩

Vi städade igår eftermiddag i täckesförrådet och det var täcken överallt , vi bara måste rensa ut någon gång , men det känns lite tungt just nu

Ha det bra/Susanne 😎

😎 Att sitta och prata i 3 timmar kan vara så trevligt , man skulle kunna tro att vi skulle bara prata häst ...men nej vi pratade om alla världsproblem som finns och vi har löste några ochså...🙃

Lunchen idag med Åsa , Chri  , Mona och jag var en perfekt avslutning på ett lång vinterlov , snart är det bara 3 dagar kvar innan vi börjar jobba igen , men det känns nästan helt okey😲

I morgon fyller pappa år och även om denna vinter har varit jobbig för honom med många sjukdomar och saker som inte har kommit till rätta så kommer han nog tycka om tårtan som vi köpte till honom idag på Mecka.

I morgon skall vi även hämta hö (om vädret tillåter) och fara och träna på Hippo med Rebecca och Rapido😎

Om till finns kanske det blir lite hästklippning och en liten biotur i morgon.

Vi hörs snart/Susanne😎

Jahaa då har vi planerat inför kryssningen i maj, vi träffades kl. 11, Mona, Susanne, Chri, Åsa okey vi blev alla lite sena, vi från Stöcke får skylla på hovslagaren då han kom 1 timme sent med vi hann nästan, det vara bara stackars Chri som fick vänta i snöstormen ett tag extra, iväg till kinarestaurangen opps det är ju röddag är det något öppet då. NEJ det kan jag lova vi var väl på 10 st innan vi hittade en som var öppen, så det tog typ 45 minuter innan vi hade satt oss ner från att vi parkerade bilen men vi fick ju en gratis promenad ialla fall.

Så här är planering: Mona=utflykter, transporter, Åsa,Yvonne=hotell,flyg och vi sa väl att Chri betalade 😀. Det blir kanon tror jag länktar redan och nu dundrar dagarna iväg också.

Idag slapp Boris lasta sig, mest för att det hann bli mörkt innan vi tog in dem och så var han ju så duktig i natt då han bodde själv okey han hade sin johnblund natt lampa och Mindy som kudde så han klarade sig rätt så okey, imorse gnäggade han när jag var på ½ gårdsplanen för han var liiiittte ledsen men det gick över när mamma kom och hälsade på😲

Tjing
Mona

Lastträningen av Boris gick jättebra idag , han klev in på en gång och sköte sig över förväntan , lilla boris stog still inne i finkan så länge som jag begärde det och det enda som han inte har förstått ännu är att man inte skall hoppa lastbryggorna utan skritta upp och skritta ner för balken.


MVH Susanne😎

🤭 Det är aldrig bra när man frivilligt kliver upp tidigt på morgonen och hinner göra stallet och släppa ut alla små ponnier  innan resten av failjen har vaknat , jag är ju faktiskt ledig hela denna vecka....det är så skönt , även om rutinen med jobb och arbetskamrater är faktiskt lite saknad.

Efter lunch skall vi ut och lastträna lilla boris och sedan fortsätta med reparationen av lilla stallet , anmälningarna till Sary träningen trillar in och grupperna kommer nog bli fullbokade riktigt fort.

I morgon skall järngänget ut på lunch och planera inför kryssningen , skall bli trevligt.

Vi hörs snart/Susanne😎Smärta , så kan man säga att denna dag har varit....

Boris skulle till ATG och kolla sin lilla hals i dag och när vi skulle lasta så hända allting snabbt och brutalt , han blev livrädd och helt paralyserad , denna "strid" pågick 2 timmar och till slut fick vi ställa in Doris i stallet och Boris fick jobba på själv med lastningen....till slut fick vi in han i finkan och så hoppade lika fort ut genom framurlastningen

Ja imorgon så börjar det hela om igen för då skall vi lasta lilla Boris igen, tänk på oss imorgon

Vi håller även på med att renovera det lilla stallet och har nu byggt nya golv , väggar , gummimattor , fixat till vattenkopparna och i morgon skall vi sätta upp krubbor och liknade , det kommer att bli bra😎


Nu är det ochså bestämmt att Sary kommer att bli våran externa tränare i januari , han är en fransk utbildad tränare som tävlar 150 cm klasser i sverige och är ochså utbildad unghästutbildare , så har ni inte anmält er så gör det snabbt😉

Ha det bra/Susanne😎

Det här med Mätning är lite roligt, 21 anmälda fick stänga mätdagen då det blir många hästar på en gång, har gjort 3 grupper och lite rätt på telefonnummren till dem var ett helt tids jobb då det inte finns på anmälningen, hur knäppt är det då om man blir sjuk då och inte kan mäta den dagen då kommer alla ändå och får vända, nej nu blir det att maila till ansvariga i Strömsholm och huta till. En stackaren ringde nyss och var förtvivlad då hon missat och anmäla till mätningen nu, efter många om och men förstod vi varandra hon trodde det endast fanns ett mät tillfälle på hela året, men sen blev hon lugn igen då vi berättade att varje månad  finns en mätdag hela året.

Idag ska vi in med Bullen och Märta på hippo och träna lite, morsan och jag ska in till stan en snabbis och Elin kommer idag och ska rida Bettan.

Sary är ½bokat till den 14-15/1 och som det verkar kan vi även få chansen att ha Daniel den helgen då Norrbotten har problem att få ihop ekipage, vi ska se vad det blir idag och då får vi väl ringa runt och höra intresse

tjing
Mona

Jaahaa då var det nytt år och med det inga nyheter direkt, idag har vi tömt höet från finkan som vi var och hämtade igår på nyårsafton, hallå tror ni att vi har något liv eller, hann till och med och hälsa på Wasserman och önskar gott nytt år, Mindy var med och hälsad på Tess.

Sen har vi gjort klart det nya golvet till boxarna så nu ska gummimattorna och väggen in, det går framåt, sen har vi städat till klubbrummet som nu har torkat upp från vattenöversvämmningen, och så har vi (jag och Susanne) motionerat 3 hästar och piffat till lite med dem andra med täcken och tvätt lite svansar och sådant, det var Disse, Gullis och Bettan som fick jobba i djupsnön med longering så räcker det lätt med 25 minuter sen är dem slut med, fast jag måste säga att Bettan är en arbetshäst tar aldrig slut utan tar nytt andetag och kör på. Doris har fått nytt täcke och Boris står själv i boxen, annars har det vä l inte hänt så mycket vad jag vet, men kvällen är ung än så länge.

Jo jag ska ringa till fransmannen Sary imorgon och hör om han intresserad och komma och träna om 2 veckor en dag, skulle kunna vara skoj. Daniel är tillfrågade 11/2 och 15/4 om han kan komma till oss, alltså bara en dagars träning då det är det enda vi har till som träning på hippo under våren förutom Sussi träningarn såklart då.
Sista helgen i Januari är det lätt proppat, Kombinerat hopp/dressyr tävling som vi kör med Hippo, Daniel Svenssonträning i Vindeln, Gröna kort utbildning och så har Chri och Wasserman slängt in en homeparty vet inte riktigt vad den heter, men dem har snygga grejor ialla fall.

Nu på måndag in med Carro med Bullen och Märta och träna, Elin ska med som framridare och avskrittare. Tisdag in med Boris och Doris till veterinären för att kolla 1 års hingsten😀 i halsen, onsdag hämta hö, ja sen kan vi säkert hitta på något mer under slutet av vecka, tur man är ledig, och ryggskottet blir bättre och bättre dock stel fortfarande.

Ha ett fortsatt trevlig nytt år även idag vet ja...