2021 tar vi nya tag hela världen

Första riktigt dagen är igång för företaget, endast fritidsbarn och personal, men det är bra med en lugn vecka för att allt ska hitta sin plats. Finns fortfarande saker som kan förbättras kan vi tycka.

Tävling igår på hippologum, fint väder hela dagen som tur var.

Nu är vi i första veckan i Augusti också, så där bara. 6 dagars pass kvar på anstalten och sen går allt focus på egna företaget.

Annars är det väl som vanligt här på landet, lite lugn och ro och poff kaos och sedna lite lagom. Som vanligt alltså.

Idag kom första beställningen för att börja fylla upp i kylar och frysar inför starten. Ny fräscha tröjor har anlänt och det mesta är på sin plats nu på nya företaget. Nästa vecka kommer dem allra sista sakerna, men det mer kan vara bra och ha saker som kommer då. Vi hade klarat oss utan dem också, men nu vill vi köra all in när vi ändå är igång. Blir så knäppt om man ska sätta in saker eftersom och det ser ganska dumt ut också.

Så var det V. 30, och idag är jag ledig från Anstalten och får fixa med jobbet istället, Idag har vi städat alla lokaler på jobbet, vi var 4 st så gick rätt så smidigt ändå. Nu ska alla golv köras med skurmaskinen så är vi klara med det. 😋

Idag har vi beställt det sista när det gäller utrustning till köket, vi får väl hoppas vi har kommit ihåg det mesta, annars får vi beställa igen. Men det viktigast är på plats redan sedan länge, nu är det bara finlir saker.

Har även beställt på vårat företag för första gången från matleverantören.

Och imorgon har vi extra jobb som städfirma på ett annat ställe. Men det har vi anställt folk för, vi är ju inte helt crazy och jobba ihjäl oss innan vi startar upp på riktigt.

Nu till helgen är det 1 dagars tävling både för ponny och häst.

 

Så kom en skada på en av hästarna i stallet. Det är Gurra som har skadad förstärkningsbandet till djupa böjsenan, nu vilar han och vi ska boka tid, om möjlighet finns. Han ska vara duktig på senskador och det är klart att man vill fara till den som är bäst för en sådan skada, han är inte halt  eller ömmar som tur är, bara en bula, finns ett ärr som är nytt, så förmodligen har han slitet på något sätt. Ja det är skit i alla fall.

Annars gör vi en del små projekt på jobbet, tar en timme per dag så gör vi klart den saken. Själv jobbar jag för fullt på fängelset och har 2,5 veckor kvar innan det jobbet är avklarat. Sen är det fullt ös på vårat eget företag.

 

 

I lördags fyllde jag år, och då jobbade jag såklart. Men igår måndag så gick vi ut och åt på Sjöbris, mycket folk men inte trångbott ändå. God mat och gott sällskap.

Ulla bella är en lite ängslig men tuff brud på snart 4 veckor, nu är det så att hon har en plupp på näsan som hon är född med, så nu ska veterinären få titta på den, så det inte är något knäppt. Hon har inga problem med den och den är mjuk i vävnaden, men den sitter lite tokigt till då den är precis i andningvägen en bit uppför näsborren, så blir den större så blir nog andningen påverkad. Vi får se vad dem säger.

Sen sak Gurra kolla sitt ben, då han har en plupp även han på senan, lika bra och kolla upp så det inte blir något längre fram.

Själv har jag just avslutat ett 6 dagars pass och är nu ledig hela 2 dagar, och då är vi på vårat jobb och fixar till det som vi vill ha det.

Sen blir det 5 dagar igen och efter det en dags vila och sedan 4 dagars pass, sedan 2 dagar ledigt och avslutar med ett 6 dagars pass. Sedan är det jobbet avslutat och kan satsa 100 % på företaget.

Igår satte vi upp tavlor och saker, diskade upp alla kaninter vi har köpt. SHit vad man mycket det blev. Men vi kännade nästan 100 000 kr på att göra så också.

Så idag ska vi fixa med lite bord och så, vi kommer att bygga själva det vi vill ha, då får vi det rätt och mycket billigare. Man måste var smart med pengarna. 😋 om man ska vara företagare.

Uno som är på sommar koll trivs finfin och kommer nog att stanna kvar där även under vintern, vi hade ju tänkt ta hem honom för att kasterar honom, men han är så liten så det vore kanon om han fick vara hingst ett tag till och växa till sig. VI får hoppas att det går bra, om inte så får han komma hem.

Lillskutt håller på att byta färg för fullt och växer som ett ogräs, men har blivit super cool kille som har lugnt ner sig betydligt i hanteringen, han är verkligen en människohäst mot för sin lillasyster.

Iris och Ulf rids med jämna mellanrum och för Ulf så är det inga problem, Iris går och rida, men har mer en ritual innan man har kommit upp och så, men bara att man kan rida henne är ju fantastiskt, för det hade vi inga krav att hon skulle kunna göra.