2021 tar vi nya tag hela världen

På riktigt kom OPPSSS här kommer jag med en snöstorm fredagen den 9/4-21. Men så ska det väl vara i April. Därför kallas det för aprilväder, man kan aldrig veta vad som kommer.

Men detta är ju bara ett tillfälligt bakslag, då man vet att faktiskt så är våren och sommaren på väg med stormsteg 😎

Igår sladdade jag banan och den är helt framtinad och snart torr också, inte idag då. Men som sagt vara dem säger ju att ny snö tar bort gammal snö. Så då kör vi på det.

När jag sladdad igår ialla fall så fastnade sladden i något och när jag går ut så sticker en brädbit upp, det kan hända att någon stolpe sen förr när vi hade hagar där ridbanan kommer upp på våren när tjälen trycke upp den, antingen så gräver man upp den, eller så åker den ner igen. Men det här var typ en stock. Typ som från ett hus eller en båtbrygga som man sätter ner i vattnet. Efter att "bara" försökt och ta upp den med händerna så gick vi bet på det, och började gräva fram den. Den låg vågrätt och lutade sedan neråt typ i 50 cm ????? var väl typ 130 lång????? jag säger från vikingatiden 😋nej man vet aldrig, men det ska ha brunnit ett hus mitt på ridbanan så det kan ju vara något från den helt enkelt. Men efter 50 år kom den upp, helt sjukt. Men nu är den borttagen ialla fall och ligger på altanen som minne.

Ledig får anstalen ett tag nu, skönt på ett sätt för då kan vi ta tag i lite "roligare" saker. Finns en hel del och fixa med för framtiden. Vi beta av något varje dag, iställe för att ta allt på en gång, då blir det övermäktigt.

Nu ska ni höra, första gången på jag kan inte räkna så har vi varit hemmavid denna påsk, annars är det alltid tävlingar i Sundsvall, oftast med första elitomgången. Men i år är ju som sagt vara Corona år och tävlingsstopp.

Men vi har hunnit varit iväg och träna pållarna istället, med fjädrar i håret. gick bara finfint. tränar teknik, styrka, banträning, ridvägar mest hela tiden nu på träningarna. Men man får ju inte något utlåtande fören man väl står på startlinjen vars man egentligen ligger till i träning och nivå.

Men nu snart börjar ju utomhussäsongen ialla fall, beroende på om dem släpper för att alla får börja tävla vill säga. Just nu i mitten av april så släpper dem för yrkesverksamma alltså dem som jobbar med hästar som sitt riktiga jobb. Varför det har varit stängt för att är ju att vi inom hästvärlden fick EHV1 i circulation i europa, och med den och Corona så STOPP i tävlingsmomentet. Helt rätt. För den sjukdomen på hästarna vill man absolut inte ha. Precis som man inte vill ha Corona.

Vi fick ta första vaccinationen mot Corona i onsdags ialla fall, så nu börjar världen fajtas emot denna skitsjukdom, men det tar tid och kommer andra varianter av denna sjukdom också.

Vi får vara glada att vi lever i den tid vi gör, för tänk om det hade varit för 100 år sedan, då hade läget sett lite värre ut, eller inte beroende på att man inte reste på samma sätt då, men hade samtidigt inte kunskapen för mediciner.

Så är vi inne i April, ridbanan är framtinad och sladdad för första gången, bara spåret som fortfarande är lite blött, allt annat torkar på bra, det är bra och bo där det blåser jämnt ibland också. Det vi har fått i år istället är en hel åker utanför oss med flyttfåglar, svanar och gäss, alltså vi snackar tusentals. Vi kanske brukar ha 50 st, men i år så fick vi våren runt hörnet kan man säga.

Annars så håller vi på med lite budget m.m för det nya företaget, är lätt och vara anställd kan man säga, men vi gör det på riktigt nu så blir det inga hoppsan sedan.

Haft påskmiddag idag med familjen och även bjudit in Chri och Karin med familj. Blev grillat såklart, gott som attan.

Hann även gör lite med trappen på altanen som inte hanns göras i höstas eller rättare sagt var för lat och ta tag i, då det ändå fungerade. Men lite hann vi, men absolut inte klar.

Så fick dem tag i mig, så nu jobbar jag på Anstalten Umeå igen, även om man har varit borta från det i typ 1 ½ år så flyter det som på ganska bra ändå. Brukar hoppa in om jag har möjlighet på lov och sånt, plus att då vet dem att jag oftast är ledig också.

Nu blir det först och främst vik till Juni, då jag ska jobba som semestervikarie till första veckan i august, och sedan är det kört för dem, då mitt andra jobb har redan startat upp, men i augusti så bör jag vara på plats för att verksamheten ska starta på riktigt.

Känns som att det vore ännu bättre och roligare och få starta redan nu, men det är vänta läge än så länge, men man hinner ju göra mycket av det som ska göras i pappers och dator jobb ialla fall.

NI har säkert saknat bilder på mitt bensår, idag ska jag dit och kolla upp det, så jag får väl ta ett kort. har "bara" ett kvar men det är sjukt segt. bara det där sista lagret ska dit. Men det ger sig inte i första taget, men jag är lika tjurig jag.

Idag har vi satt ut vattenhinkar till alla hästar, för nu börja värmen anlända, inte många plus men ändå. Ridbanan är på väg och tina fram, 1/3 del är sand, men eftersom det är så pass kallt på nätterna fortfarande så tar det lite tid. Men det kommer.

Maja visar upp Stöckes nya munskydd , visst blev de fina. I dag är det hovslagare och Iris och Lady har fått nya tassar och de var så jäkla duktiga. Mona jobbar på anstalten i dag och på onsdag så är det en liten tur till sundsvall för vårat huvudprojekt. Vi har massa saker att göra och telefonen går som vanligt varm. Men annars så är vi fortfarande lite i vänta läge , men snart så startar vi upp alla projekt.