2021 tar vi nya tag hela världen

Hela vårat hus är i vänta läge just för tillfället, inget förutom det som absolut måste göras blir gjort. Typ stallet. Annars är vi och hälsar på pappa hela dagarna typ, en sväng hem och delar upp oss, då man bara får vara 2 st som hälsar på.

Och han är vid gott mod och klar i knoppen, kroppen börjar dock ge vika eftersom. Vad framtiden vill kan vi bara gissa, men vi har inga positiva vibbar av den, men vi rullar på och bara pappa har det bra och trivs och har det skönt så är det bra för oss också.

Han fyller ju hela 80 år nästa fredag, blir inget kalas den dagen ialla fall kan jag säga med en gång. Har med att han inte är hemma såklart.

Annars är 2021 bara en dag ifrån och vara klar, och det är vi väldigt glada för, har varit både bra och dålig höst kan man säga, egen företagare och företaget går super bra, men sen har vi dem tråkiga sakerna också som händer, Mindy får njursvikt och tas bort inom några dagar, Lille skutt får en spik i knäskålen och positivt nog är hemma och ser fin ut, förut om en lite knöl på knäet. Han är ute och busar med sin lilla syster.

Och så har vi pappa som inte är positiv historia utan mer än, vad kommer ske framöver historia.

Som sagt vänta läget för oss. Tur att vi har julledigt, tänk om man hade haft jobbvecka. Nu kan vi focuserar på en sak bara som tur är.

Om vi inte hörs, så ska ni ha ett GOTT NYTT ÅR på er alla. 

Igår kom Iris hem igen från att vara foderhäst, ibland fungerar det inte. Så är det bara, men nu är hon hemma igen ialla fall. Ulf blev nöjd ialla fall.

Lille skutt är nu ute i hagen, han får gå med lilla syster. Så dem är helt själva 😥okey lilla skutt bryr sig inte, men Ulla-bella har lite mer tårar. Men, hon får träffa mamma fortfarande på kvällen en lite sväng, men annars är avvänjning på gång för fullt. För storebror gick det ju enkelt då mamman inte är mother of the year ändå.

Julen är nu slut och vi närmar oss det nya året snabbt, julledigt har vi i 2 hela veckor. Så inget jobb i sikte (eller vi ska in och städa lite och inventerar) men det kan vi göra när vi vill.

 

Dagen D för V 75, 3 rätters meny. Gick superbra och smidigt. Bra personal och då blir det så enkelt helt plötsligt. Enda saken var att dem vill ha mera kantarellsås hela tiden, och vi tyckte att vi gav mycket på tallriken, rymtes inget mer utan att man skulle ha en soppskål då vill säga. Men det var ju just det att såsen var så god att dem ville ha mer, men så tänkte inte vi :) du vet att är alltid kritisk på sig själv. Men med beröm godkänt blev betyget. Igår var ju som sagt var julafton, och vi kidnappade hem pappa så han fick sova hemma. Mycket tårar har det blivit då han inte är i bra skick och dialysen börjar sätta stopp för att fungera, så framtiden ser inte ljus ut för pappsingen, men vi får ta en dag i taget och göra så det blir bäst för honom. Kan ju ändras till bättring eller inte , en så kallad kasta krona för hur detta kommer att gå. Men, vi gråter mest just nu.
Imorgon är det julafton, idag har vi förberett det vi kan på Travet inför juldagens catering på V75. Imorgon som sagt var julafton, vi ska kidnappa pappa som bor tillfälligt på korttidsboende, då dem ska åtgärda lite saker hemma så det blir bra för honom. Han är trött men annars sig själv. Men om 2 veckor så fyllar han ju 80 år och han går på dialys 3 dagar i veckan. Klart man blir trött. Men bara man mår så bra man kan så är det ok. Han tycker dock det är tråkigt och bo där han är, då det är friska människor där men även dementa och dem som har det jobbigt, klart man dras med i deras värld också. Så en sväng hem i helgen blir väldigt bra. Jobbar själv en lite snabbis på 8 timmar på anstalten på julafton, knäpp är man, men nu är det som det är. På söndag kommer Iris hem efter en sväng som foderhäst. Så nu får Ulf tillbaka sin kompis. Han har haft det lite tråkigt, då han står själv i sin hage. Vi tog av bandage på Lille skutt ikväll, typ 3 mil bandage. Men av kom det och såret ser fint ut, eller det är inget sår då det är sytt, han har en liten bula bara. Så det blir stallhäng över helgen och sedan får han gå ut i hagen, kommer vara knasig. Han har skött sig super då han stått inne i 3 veckor strax. Duktigt 6 månaders bebis.

2 dagar kvar på den "riktiga" jobbdelen. Sen är det "bara" 3 st  julcateringar kvar och det känns ju som en lätt match. Helt sjukt vad fort det ändå har gått dem 6 först månader som egen företagare och det har ju för sjutton gått bra också. Nu är våren lite mer ledighet och så. Men det har vi lagt i budgeten också.

Sen tar vi julledigt i ca. 2 veckor. Som vi är väl värda. Och vi behöver inte jobba heller då allt är planerat sedan länge hur upplägget är på jobbet. En del jobb när det gjordes, men värt mycket nu när vi är där.

Annars hemmavid så är pappa fortfarande inlagd på geratriken, han går själv och allt, och är i bra form. Nu ska bara dem bestämma hur dem ska göra, om han ska hem eller på korttidsboende. Lite planering helt enkelt.

Det är ju 4 dagar till julafton på något mystiskt sätt också, så nog vore det trevligt om han kan bo hemma, men det har med utrustning och att han måste gå 8 trappsteg upp till huset, och det klara han. Men då är balansen lite sisådär ibland, så säkerhet först och främst.

Nu mot jobbet

Hörs och ses